Kokkausotsikko

PeeVee79

Paksu ja pehmeä.
Liittynyt
21.6.2006
Viestit
3348
Sijainti
J:vi
Tuli väsättyä pitkästä aikaa kebabbia. Pukkas hien päälle syödessä, mutta hyvää oli.
 

Jr-

Maximum Attack
Liittynyt
29.3.2000
Viestit
14798
Sijainti
Saviseutu
Tänään savustetaan kalkkunanfilerulla leivinuunissa. Vaatii vähän soveltamista mutta koitetaan kuin käy. Eli leivinuunin lämmöt on nyt jossain 100 asteen paikkeilla, poltan ensin pesällisen puita takassa niin että jää hyvä hiillos. Sitten laitetaan kalkkunafilerulla ritilän päälle leivinuuniin. Otetaan leivinuunin pohjasta pois luukku jonka avulla sieltä saa tiputettua tuhkat takkaan. Takassa olevan hiilloksen päälle pistetään märkää ja tuoretta leppää, veto pienelle niin että leppäsavu pääsee siirtymään avonaisesta luukusta leivinuunin puolelle.

Mitä veikkaatte onnistuuko??
 

Jjusban

Newbie
Liittynyt
2.11.2000
Viestit
13447
Sijainti
(
Mitä veikkaatte onnistuuko??
Toivotaan.

Tuo on kyllä kunnioitettavaa, että on talossa tuollainen perinnelaite kuin leivinuuni, ja isäntä jaksaa sitä säännöllisesti käyttää. Näillä keleillähän se on varmasta lämmönkin takia mukavaa.

Vanhemmillani löytyy sama laite keskeltä pirttiä, mutta heidän sukupolvi on nykyään mieltynyt enemmän mikrouuniin. Sillä saa nopsaan lämpöä.
 

Jr-

Maximum Attack
Liittynyt
29.3.2000
Viestit
14798
Sijainti
Saviseutu
Toivotaan.

Tuo on kyllä kunnioitettavaa, että on talossa tuollainen perinnelaite kuin leivinuuni, ja isäntä jaksaa sitä säännöllisesti käyttää. Näillä keleillähän se on varmasta lämmönkin takia mukavaa.
Toivotaan myös, jos onnistuu niin seuraavaks savustan peuranpaistia. Juu lämmöntakia sitä lämmitetään ja näillä pakkasilla jokapäivä.


Mielessä olis myös kuivalihan valmistus peurasta, nyt on niin hyvät pakkaskelit että jos tekis sellasen pienen häkin tiheesilmäsestä verkosta johon vois laittaa lihaa kuivumaan..
 

Jr-

Maximum Attack
Liittynyt
29.3.2000
Viestit
14798
Sijainti
Saviseutu
Kyllä se savustus näyttää onnistuvan, liha apaut 50 asteista ja savunharmaata päältä!
 

Juskanen

Naisilleninen
Liittynyt
3.8.2003
Viestit
6598
Sijainti
lähiö
Tein tänään cheddar-jalopeno kanaa. Tuli parempaa kuin T.G.I. Fridaysissa, mutta siihenhän nyt ei paljoa tarvita :rolleyes:
 

Juskanen

Naisilleninen
Liittynyt
3.8.2003
Viestit
6598
Sijainti
lähiö
Paistoin muikkuja "ruoanlaitto ruoaksi". Perkaamattomat oli puolet halvempia kuin siivotut.

Lihapullia ja perunamuussia työn alla. Huomenna teen verilettuja.
 

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
Jauhelihakeiton väsäsin tossa ennen treenejä. Nyt kypsyttelen.
 

Sam

Muumipappa
Liittynyt
2.8.2000
Viestit
34097
Sijainti
Muumilaakso
Paistoin muikkuja "ruoanlaitto ruoaksi". Perkaamattomat oli puolet halvempia kuin siivotut.

Lihapullia ja perunamuussia työn alla. Huomenna teen verilettuja.
Meillä oli tänään lihapuollia kera muusin, riittää huomiseksikin. Huomenna teen lisukkeena uunilohta.
 

Jr-

Maximum Attack
Liittynyt
29.3.2000
Viestit
14798
Sijainti
Saviseutu
Tuli muuten savustettua peuranfilettä samalla systeemillä kun kalkkunaa, tosin file oli ensin kolmepäivää suolavedessä. Onnistu hyvin:
 

Juskanen

Naisilleninen
Liittynyt
3.8.2003
Viestit
6598
Sijainti
lähiö
Uunissa on auralla täytettyä ja pekonilla päälystettyä kanaa. Sen kanssa sitten pastaa ja tomaattikastketta.

Huomista varten laitoin kanaa marinoitumaan jugurttiin kera mausteiden. Jotain intilaistyylistä olis tarkoitus väsäillä.
 
Ylös