Kokkausotsikko

Örfil

Guest
Naanit läks uuniin.

Aikeeni hankkia tandooriuuni terdelle kariutui n. 700 euron hankintakustannuksiin.

Ens kesäksi, jos luoja suo, suunnitelmana on tehdä semmoinen itse.

Näytä liitetiedosto 20422
 

Fagerholm

Oman elämänsä Sutil
Liittynyt
19.12.2004
Viestit
39266
Sijainti
Semminki
En tiedä mikä tandooriuuni lienee, mutta nimi on niin pähee että tahdon sellaisen heti. Kuulitteko HETI!!
 

Fagerholm

Oman elämänsä Sutil
Liittynyt
19.12.2004
Viestit
39266
Sijainti
Semminki
Tarkemmin mietittynä arvostan elämääni niin paljon etten tahdo likimainkaan tandooriuunia.
 

Örfil

Guest
En tiedä mikä tandooriuuni lienee, mutta nimi on niin pähee että tahdon sellaisen heti. Kuulitteko HETI!!
Se on sellainen mihin mahtuu isompikin pää.

Lisäksi houkutat minut kertomaan että se on altalämpiävä uuni, jossa esim. leipä paistetaan läiskäisemällä se uunin seinään kiinni.
Lisäksi lihaa voi paistella tikuissa laittamalla ne uuniin vartaissa. Liha paistuu nopsasti kovassa lämmössä, joten siitä tulee rapsakkaa.
Tandooriuuni on ydinvoiman jälkeen hienoin keksintö maailmassa. Unohtamatta The Sweet -bändiä.

Imitoituja Naan -leipiä, ujutin niihin valkosipulia ja persiljaa:
Näytä liitetiedosto 20428
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Viikonloppuna vois koittaa jotain spesiaalia.

Kuten esmes ihan perus kotiruokaa, like ranet et kalapuikot. Ja 12 kaljaa.
 

toleranssisiipi

Langennut enkeli
Liittynyt
14.9.2003
Viestit
14061
Sijainti
SEKOS-marketin vihannesosasto
Pannukakkuja olis pari uunissa just nyt. Isompi ja pienempi. Vähän enemmän pitäis olla pelivälineitä, ja niiden pitäis olla erilaisia, jottei tarviis odotella seuraavien paistumista. Toisaalta se menee ihan mukavastikin, kun edellinen pannari tasottuu pötsissä, niin seuraavalle on paremmin tilaa. Tää on niinku tieteellinen fakta.
 

Lunssila

Well-known member
Liittynyt
6.6.2008
Viestit
18215
Etsin vimmatusti forumin paskalla hakukoneella tätä Mehe Rienarsuon pitsan tomattikastikkeen ohjetta. Laitan sen tähän talteen.
Keitä se itse. Saat parasta.

esim. ihan perussetti:

- oliiviöljyä
- sipulia, selleriä, porkkanaa, ihan pieneksi silputtuna
- merisuola
> kuullota

- tomaattipyre
- worcestershire soosi (ihan vähän)
> pyöräyttele kasviksiin ja anna "kypsyä" ihan hetki

- kuoritut tomaatit tölkistä
- mustapippuri
> pyörätä ja anna vähän kypsyä

- nestettä tarpeen mukaan (vettä tai kasvis-/kanalientä, ei pliis mitään liemikuutioita)
- vähän sitruunamehua

Kypsennä pitkään miedolla poreella. Mitä pidempään sen parempi.

-oreganoa (kuivattua)
> anna hetki oreganolle aikaa

- ihan lopuksi veivaat sekaan hienon silpun tuoretta basilikaa ja tarkistat suolan ja pippurin


Erikoisversion saat jos lorautat ennen tölkkitomaatteja vähän kuivaa sherryä ja posautat holit veke ja sitten tomaatit sekaan.

Pizzasi saa tällä peruspössiksellä heti toisen potenssin pimppauksen.
 
Ylös