Kokkausotsikko

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Evästystä popsiessa jäi lähinnä kaipaamaan lihaa tuohon seurauksi. Eipä olisi uutta kasvisruokien kohdalla.
 

sammyosammy

Senior Citizen
Liittynyt
12.6.2010
Viestit
5925
Sijainti
Out Of Bounds
Tein herra Lindströmin pihvien taikinan jääkaappiin maustumaan ja vetäytymään. Joku piru iski päähän ja rutistin taikinan sekaan jääkaapista löytyneen sitruunan menun. Kuoren raastoin ennen rutistelua sekaan. Yksi miedohko chilikin eksyi pieneksi silputtuna sekaan. Taikinan piti olla jo ihan valmista mutta murskasin veitsen lappeella vielä kaksi kynttä valkosipuliakin mössön sekaan.

Jos herra Lindströmillä menee hermo tuunailuistani huonoon kuosiin niin nämäpä eivät tule olemaan nimikkopihvejään lain. Nämähän tulevat olemaan Lindholminpihvejä. Ähäkutti :mad_old:
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Ahvenfileitä paistelin eilen 'uuden' reseptin kera.

Kananmuna ja 0,5 dl kermaa sotkin keskenään. Siihen 2 limen kuoret raastoin ja pipperiä ja suolaa sekaan. Affenfileet siihen vartiksi marinoitumaan. Ruiskorppujauhoilla paneroin ja voissa paistoin.

Oli oikein hyvää. Perjantaina Prismassa oli joku kokkiukko koemaistattamassa tätä ja tykkäsin.
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Ei eikä muikkua.

Mä luulen että kalakukkoa tehdään vain turisteja varten. Koskaan saanut täällä kalakukkoa missään juhlissa tai kutsuilla missä ollut tämän kohta 14 vuoden aikana.
Onko kalakukkoa tarkoitettukaan miksikään pöytäruuaksi?

Käsityksenä ollut, että lähinnä ns. retkieväs olisi kyseessä.
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Ahvenfileitä paistelin eilen 'uuden' reseptin kera.

Kananmuna ja 0,5 dl kermaa sotkin keskenään. Siihen 2 limen kuoret raastoin ja pipperiä ja suolaa sekaan. Affenfileet siihen vartiksi marinoitumaan. Ruiskorppujauhoilla paneroin ja voissa paistoin.

Oli oikein hyvää. Perjantaina Prismassa oli joku kokkiukko koemaistattamassa tätä ja tykkäsin.
Paistetulle ahvenelle sopii erinomaisesti sitruunalla terästetty currymajoneesi.
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Tulipa juuri mieleen, etten ole ikänä syönyt tuota Kuopion kansallisherkkua.
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Onko kalakukkoa tarkoitettukaan miksikään pöytäruuaksi?

Käsityksenä ollut, että lähinnä ns. retkieväs olisi kyseessä.
Eilen pidettiin lähiretkipäivää ja tehtiin tulet tuonne naapuriston maille. Juoman lisäksi oli grillimakkaraa kaikilla retkieväänä. En nyt ole oikein sitä tuohonkaan käyttöön kuullut käytettävän. Ainakaan yleisesti.

Se on sitä savolaista kieroilua. Halvoista tarvikkeista tehdään kallis limppu, ja myydään turisteille.:ahem:

Mustikkakukko on varsin oiva eväs. Makea 'kahvileipä' tuo. Vaniljasoosin kanssa vaan käkättimeen.
 

Ykskakskol

______________
Liittynyt
10.3.2015
Viestit
1504
Ei eikä muikkua.

Mä luulen että kalakukkoa tehdään vain turisteja varten. Koskaan saanut täällä kalakukkoa missään juhlissa tai kutsuilla missä ollut tämän kohta 14 vuoden aikana.
Jospa ovat muualta muuttaneita juhlijatkin.

Joku vuosi kun huomasin että ruokavideoita on ilmestynyt nettiin, niin tuli kukkojakin tehtyä. Täyttävää ruokaa on, jollei ruumiillista työtä tee niin turhankin täyttävää.
Kuvan kanssa ovat ohjeet selkeämpiä kuin pelkkänä tekstinä.
https://www.youtube.com/watch?v=c14OijyJmyE

Savossa en ole asunut, mitä nyt joskus yöpynyt hotellissa. Ei niissä kukkoja ole ollutkaan tarjolla.
Torilla taitaa enempi käydä paikalliset kuin turistit joten kait niitä paikalliset ostelee.
 

Il Tempo Gigante

Darth Father
Liittynyt
20.2.1999
Viestit
42723
Sijainti
Gamla Pedersöre huvudsocken
Haa

En tiedä mihin tarkoitukseen ja mille kohderyhmälle kalakukkoa tehdään, mutta parhaimmillaan se on aivan järkyttävän hyvää. Joskin aivan älyttömän kallista. Ainakin markkinahenkisissä tapahtumissa länsirannikolla.

Olenkin aikoinakin täällä kertonut äärettömän hyvästä kalakukosta, jonka joskus ostin Kuopion torilta. Ja syömisen jälkeen seurannutta salapoliisitoimintaa ko. kukon leiponeen leipomon löytämiseksi. Löytyi. Silloin.

Sanovat että Hanna Partasen leipomon kalakukot ovat maan parhaita. Eppäillä tuota soppii ja paljon... Tuon yllämainitsemani kalakukon oli leipaissut jokin pikkuleipomo jossain Puijon tornin lähellä. Nimi ja osoite eivät enää ole päässäni. Hanna Partasen firman kalakukko hävisi tuolle puijolaiselle noin 4 - 0. Eikä H. Partasen kukotkaan missään nimessä huonoja ole.

Noin. Asian tiimoin oli pakko kaivaa pakastinta. Ja. Löytyihän sieltä Melkko-Kettusen ahvenkukko. Kunhan se on sulanut, niin lämpimäksi, voita kylkeen ja piimää kyytipojaksi. Ääntä kohti.
 
Ylös