Työnhakua viimeisellä kellonlyömällä

  • Viestiketjun aloittaja Troy
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

FO110K

Banned
Liittynyt
3.1.2001
Viestit
15345
Vähän sama kuin mun ammattiajolupa, on se edelleen voimassa ja olen sitä hommaa joskus tehnytkin mutta ei niihin hommiin enää asiaa olisi, ei vaan osaisi enää :D
 

Joni

Well-known member
Liittynyt
19.1.2004
Viestit
16942
Eikö tuolta alalta löydy esim. kokoonpanohommia jostain päin Etelä-Suomea?

Oletko harkinnut paikkakunnalta muuttoa?
On haettu 5 vuoden ajan ja tosiaan niitä määräaikasia juttuja vaan daanut. Niitä tosiaan ylivoimasesti eniten hakenut mutta niin on myös paljon hakijoita. Miks suomen duuni"coresta" muuttais pois jos tääl niitä eniten tarjolla? Mutta joo oot oikeessa Hesa on toinen.. Espoosee ei kannata. Kallein kunta kolmesta asua. <- Mut noi asiat kuuluu asumistoikkiin.
 

Örfil

Guest
a Hesa on toinen.. Espoosee ei kannata. Kallis paikka asua. <- Mut noi asiat kuuluu asumistoikkiin.
En tarkoittanut pk-seutua vaan ihan toista maakuntaa.

Jos 5 vuotta alalla ei ole tuottanut pysyvää duunipaikkaa, niin alan vaihto on kyllä ainoa vaihtoehto.
 

OoPee

Nuori ikäisekseen
Liittynyt
2.6.1999
Viestit
81527
Sijainti
Far enough
Miks suomen duuni"coresta" muuttais pois jos tääl niitä eniten tarjolla?
vaan ei näköjään sulle.

Racer varmaankin tarkoitti, että olisiko muutto mahdollinen, jos satuis löytymään vakkaripaikka (tai ainakin pidempiaikaista määräaikaista) jostain muualta?
 

Joni

Well-known member
Liittynyt
19.1.2004
Viestit
16942
vaan ei näköjään sulle.

Racer varmaankin tarkoitti, että olisiko muutto mahdollinen, jos satuis löytymään vakkaripaikka (tai ainakin pidempiaikaista määräaikaista) jostain muualta?
No varmasti "jos" löytys kera sopparin niin ehdottomasti niin ei olis turhan pitkä työmatkakaan.
 

Formulanomi

Seksikäs rumä kääpiö
Liittynyt
22.10.1999
Viestit
41380
Sijainti
Toisaalla
Oppisoppin huono puoli on se että pitäisi löytää ensin kiinnostunut työnantaja, ja jos ei tuo nytkään ole onnistunut nykyisillä taidoilla niin kannattaako sitä hirveen kauan hakea?
Lisäksi kannattaa muistaa että vaikka oppisopissa ei olla koulunpenkillä, on opiskelut hoidettava itsenäisesti ja voin sanoa että se on se hankalin osa kun pitää kotioloissa saada itsestään irti opiskelua kun muutakin tekemistä olisi.

Sekin kannattaa muistaa että aika harva työnantaja sitoutuu parin vuoden oppisopimus-diiliin täysin ventovieraan ihmisen kanssa kun tieto-/taitotasosta ei ole mitään käsitystä.

Datanomi ei ole "turha" taso, vaan helpottaisi varmasti sen oppisopimuspaikan saannissa. Kannattaa miettiä sitäkin, eli datanomina perusteet haltuun ja siitä erikoistumista oppisopimuksen avulla esimerkiksi.
Jeps. Datanomin (ja tk-tradenomin) koulutushan on minusta jopa lähempänä käytännön työelämää, kuin merkonomi (joka on pääasiassa yleiskoulutusta, vaikka onkin linjoja esim. laskentatoimenmerkonomi kuten meikäläinen tai markkinointilinjalta....tosin tämä oli meikäläisen kouluaikoihin, njotta en ole varma onko muuttunut)

Niin onhan noita oppisopimuskoulutuksia IT-alalle.. (ainakin jatkokoulutuksena)
 

Örfil

Guest
(joka on pääasiassa yleiskoulutusta, vaikka onkin linjoja esim. laskentatoimenmerkonomi kuten meikäläinen tai markkinointilinjalta....tosin tämä oli meikäläisen kouluaikoihin, njotta en ole varma onko muuttunut)
Näyttääpi olevan sama nykyään. Junnu tosiaan on markkinointipuolelta valmistunut.
 

Formulanomi

Seksikäs rumä kääpiö
Liittynyt
22.10.1999
Viestit
41380
Sijainti
Toisaalla
Tuli täkäläisestä Te-toimistosta mieleen, että tarjosivat minulle kahta duunipaikkaa (maaliskuussa). Molemmat olivat sellaisia, että vähänkin it-asioista tietävä voisi päätellä ettei meikäläisen CV:llä kyseisiä paikkoja saada. Toisin sanoen molempiin haettiin "insinööritason" c++-osaajaa/sulautetut järjestelmät ja itsellä c sekä c++ on lähinnä kouluaikojen osaamistasolla. Ei siis lähelläkään boss -tasoa.

Tällä hetkellä olen hakenut noin 20 paikkaa (kahta lukuunottamatta pk-seudun ulkopuolella) ja kahteen on tullut kutsu henkilöhaastatteluun. Ei kovin hyvä tulos mielestäni eli olen vissiin liian vanha...niinkuiin kaikki täällä tietääkin. :D Kesätyöpaikkoja en ole vielä hakenut. Mutta kuka tietää, jos sitä on lähdettävä jopa lapiohommiin jatkossa. http://www.iltasanomat.fi/tyoelama/art-1288673804343.html?pos=ok-kmt
 

Joni

Well-known member
Liittynyt
19.1.2004
Viestit
16942
Jep, mutta edelleenkin kaipaan vastausta siihen, että mistä päättelet hierojan koulutuksen johtavan työttömyyteen?
Koska olen kuullut monelta kaverilta ja tahdolta ja myös työkkäriltä... Toinen juttu on se että se vaatais omaa yrittäjyyttä joka taas on sellainen juttu mikä voi olla liian kova kynnys mulle. Toki oon kova mainostaa itseeni mutta mutta oma firma on aina oma juttunsa.
 

PuoliPöhkö

Well-known member
Liittynyt
3.1.2008
Viestit
31216
Sijainti
suom. "sijainti" toim.huom.
Kaiken tämän skeptisyyden ja hassuttelun keskellä toivotan jonille kuitenkin vilpittömästi onnea työn tavoitteluun. Jos tuota kautta nyt joku työmahdollisuus aukeaa, niin käytä nyt hyvä mies hyväkses. Mulla on jääny Jonista vähän semmonen kuva, että Joni kuvittelee tavoitteen olevan täyttynyt, kun pääsee siihen määräaikaiseen duuniinsa, mutta sehän ei suinkaan ole se päämäärä itsessään vaan ainoastaan yksi etappi, joka on tarpeen, jotta sen päämärän voisi joskus tavoittaa. Jotta olisi edes pienenpieni mahdollisuus, että se määräaikaisuus poikisi jatkoakin, on sun (tämä siis Jonille) ensisijainen tehtäväsi osoittaa esimiehelle olevasi tarpeellinen. Kukaan, siis ei todellakaan KUKAAN, työnantaja ei kaipaa nurkkiinsa kaveria, joka seisoskelee kädet kyynyrpäitä myöten munissa odotellen tai ehkäpä jopa peläten, että työnantaja kertoo ja näyttää kädestä pitäen mikä seuraava tehtävä on. Neuvoja saa tietysti kysellä ja sekin on osoitus aktiivisuudesta ja kiinnostuksesta eikä suinkaan tyhmyydestä, mutta niiden neuvojen olis hyvä pysyä muistissa. Ja se duuni tehdään sitten kunnolla, mieluummin jopa pikkuisen nopeammin (mutta pääasia, että kunnolla! mieluummin kunnolla kuin nopeasti, jos on noista kahdesta valittava) kuin esimies odottaa. Kun annettu duuni on tehty, niin välitön ilmoitus esimiehelle (suuri virhe on jäädä istuskelemaan ja odottelemaan, että esimies tulee ja kysyy sulta onko duuni jo tehty) ja kyselemään, että mitäs seuraavaksi. Tosta se lähtee, jos on ylipäätään lähteäkseen. Ja niitä vanhoja patuja ei sitten välttämättä tartte yrittää imitoida, ne on ollu jo sen verran kauan duunissa, että tietävät miten homma toimii ilman suurempaakin stressiä, ovat todennäköisesti myös jo osoittaneet tarpeellisuutensa ja osaamisensa. Tämä ei siis päde suhun, sä olet siellä totaalinen nobody, joten sun on toimittava toisin. Olettaen siis, että työelämä ylipäätään kiinnostaa. Jos ei, niin ei muuta kuin nahkakassibiljardia sitten vaan pelailemaan, mutta niillä duunikokemuksilla ei kyllä sitten kannata täällä kovin ihmeesti elvistellä.

Tsemppiä ja onnea jatkoon, kaikki on vain ja ainoastaan susta kiinni, ei kenestäkään muusta.
En o täysin vakuuttunu, että Joni jaksaa lukea vähääkään alkua pidemmälle. Saisitko tiivistettyä ton saman maksimissaan kahdeksi onelineriksi, joissa molemmissa esiintyy sanat boss ja tauko. Tai mielummin posekuvaksi, josta välittyy viestisi henki.
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös