Jukolan viesti 2003

Cmoney

Well-known member
Ylläpitäjä
Liittynyt
12.8.2004
Viestit
13724
Jacques sanoi:
Cmoney: onks sun joukkueen numero jo tiedossa? Lähinnä että tietää tarkastella kun seuraa tuota jukolaa telkkarista ja netistä viikonloppuna. :)
Meillä on huomenna seuran kesken palaveri tuosta. Meiltä lähtee 3 Venla-, ja 3 Jussi-joukkuetta. Kerron numeron, kun tiedän.
 

Formulanomi

Seksikäs rumä kääpiö
Liittynyt
22.10.1999
Viestit
41380
Sijainti
Toisaalla
Dominic sanoi:
Tästähän on kehkeytynyt maittava keskustelu.
No niinpä on. Kilpavenekeskustelutkin jäävät toiseksi.

Juu. En ole pahemmin viestitellyt, mutta lykkyä tykö niille jotka ovat lajista kiinnostuneita.
 

Jacques

KKWCS:n Mietaa
Liittynyt
15.10.1999
Viestit
37045
Sijainti
Helsinki
Jacques sanoi:
Laitoin aamulla privalla tiedustelua asiasta muutamalle foorumistille, ja nyt olisi jo 4 kiinnostunutta koossa (minä ja cmoney mukaanlaskien). :thumbup:
7 jo täynnä. Mehän saadaan tätä menoa 2 joukkuetta! :thumbup:
 

Jalperi

Well-known member
Liittynyt
10.1.2007
Viestit
334
mie harkitsen ainakin tota mikkeliä, ehkä ois ihan jees, enne inttiä vetästä...
 

Jkalliom

Kerran VeVe aina VeVe
Liittynyt
5.2.2001
Viestit
891
Sijainti
Espoo
Vehkalahden Veikot 1983:a eli nostalgiajoukkuetta vaivaa todella huono tuuri. Ei kertaakaan sitten 1983 ole Vehkalahden Veikot 1983 ollut se legendaarinen "vanhus" joukkue joka voitti koko suunnistavan suomen yllätykseksi Jukolassa. Vuoden 1983 35.vuotis juhlakisan Selänpäässä. ensin 1993 Markku Joensuu oli työesteen vuoksi pois, sitten 1998 Jari Tepponen oli itse Jukolan pääratamestarina merkannut radan eikä katsonut soveliaaksi juosta merkitsemäänsä rataa. 2003 Jari Tepponen oli sairas ja nyt Pekka Fincke puuttuu loukkaantumisen vuoksi 2008 Jukolasta.
Seppo Kuikon tehtävä on nyt toimia varamiehenä.

Edellisiä ovat olleet Jorma Sipilä ja Seppo Kartaslammi.
Ennakkosuosikkina 60.Jukolan Viestiin lähtee Norjalaisista kevään Tiomila-voittaja Kristiansand OK. Harvalla joukkueella on heittää loppuun Holger Hott, Babtiste Rollier tai Daniel Hubbmanin tasoisia menijöitä. Kuitenkin Kalevan Rastilla on lähes yhtä kova loppu Fabian Hertnerin, kaksinkertaisen toisenpolven jukolavoittajan Antti Harjun ja tietekin kolminkertaisen voittajan ja supertähden Thierry "Tero Kettunen" Gueorgioun muodossa. Alkuosuuksilla kummallakaan ei oikeastaan ole mitään ihan hirmu tykkejä. Ranskan Damien Renard ja Hannu Airila avaavat nimimiesten osalta ratkaisevat väliosuudet 4.osuudella.

Renardhan on Thierry Gueorgioun vanha seurakaveri. Joten Kristiansand saattaa yrittää lähteä omille teilleen. Parempi onkin yrittää ennen kun toivottavasti huippuvireinen Antti "Pipo" Harju päästetään 6.osuudella irti. Jos nimittäin vire on viime lauantain luokkaa, niin siinä ei parane yhtään yrittää roikkua. Kalevan Rastin alkukin on ihan hyvää tasoa. Antti Nurmonen avaa pelin- Miika Hernelahti juoksee toisen osuuden ja Tommi "viisinkertainen Jukola voittaja" Tölkkö jatkaa pitkälle yölle, Miikan jälkeen.

Vehkalahden Veikot I heittää ihan varmasti 4.osuudelle tasaisen varman vaatimattoman miehen eli Janne "Junnu" Weckmanin joka ei kyllä pahoja virheitä kyseisellä osuudella tee. Eli jos aikoo voittaa, VeVe:ä ei saa päästää karkuun sillä osuudella. Voittoisina vuosinaan 1983 ja 2006 VeVe on karannut juuri neljännellä osuudella yksin kärkeen ja sen jälkeen tehnyt soolojuoksun. 1983 Pekka Jokimies suoritti kanuunajuoksun peli oli heti sillä selvä. ja 2006 eroa repi viitisen minuuttia Babptiste Rollier. Mutta peli meni kovaksi kun Tero Föhr rupesi varmistelemaan liian aikaisin. Ja Tero Kettunen lähes tavoitti. Tiedä miten olisi käynyt jos Kettunen olisi tavoittanut saaliinsa. Kalareissu joukkuekaverien kanssa edeltävänä Keskiviikkona vei voimat. ja virheet muutenkin estivät triplan, nyt voitto niin ensi vuonna Mikkelissä juhlitaan triplaa ja viidettä voittoa kuuden vuoden aikana."


Tänä vuonna Hannu Airilan tehtävänä on pelata Weckman kortti pois. Jos Hertner ja miksei Harjukin pääsevät Jonne Lehdon ja Marc Lauenstainin eteen ei Thierryllä todennäköisesti ole vastusta Tero Föhrissä. STOP PRESS! VeVe heittikin Marcin avaamaan viestin, "Tinskin" Kakkoselle ja "Junnun" 3.osuudelle, eli se nollamies onkin Marko Närvä. Anna mennä ja toivo ettei VeVe voita Hannu. Tai ota kärki kiinni Fabian ennen kuin Pipo lasketaan irti!
 
Viimeksi muokattu:

haju

Banned
Liittynyt
5.2.2006
Viestit
3208
Formulanomi sanoi:
No niinpä on. Kilpavenekeskustelutkin jäävät toiseksi.

Juu. En ole pahemmin viestitellyt, mutta lykkyä tykö niille jotka ovat lajista kiinnostuneita.
Suunnistus on GPS-paikannuksen myötä oiva tv-laji. Jonkin verran on itsekin tullut kuntorasteja juostua.
 

Jkalliom

Kerran VeVe aina VeVe
Liittynyt
5.2.2001
Viestit
891
Sijainti
Espoo
Nyt ollaan kolmannella osuudella ja Tilanne näyttää siltä että Delta ja Vaajakosken Terä ovat ne Suomalaisseurat jotka taistelevat voitosta KR on jo ulkona. Koska Antti Nurmonen ei leimannut ensinmäisellä väliaikarastilla (tai ainakaan hänen väliaikaansa ei listalla näkynyt). Uskon ja toivon että Delta vaikka porukassa on kaksi venäläistä Novikovin veljekset Leonid ja Valentin eli (Leo ja Vallu )ja virolainen Olle Kärner voittaisi. Deltan edeltäjä Hiidenkiertäjät eli HiKi voitti 1987 kun joukkueessa kuudetta osuutta juoksi nykyinen valmennuspäälikkö Juha Liukkonen jonka poika Oskari juoksee tänään viidennen osuuden. Mikäs sen mukavampaa olisi kun Lohjalistäysosuma 21 vuoden jahdin jälkeen. Myöskään Hiisirasti joka on fuusioseura ala-satakunnasta voi yllättää onhan heillä Andrei Hramov ankkurinaan. Hiisirastin voitto olisi todellinen pommi, mutta Deltan loppu on kova Olle Kärner ensin ja sitten Venäläisten "Reijo Mattinen" viestin kolminkertainen maailmanmestari Valentin Novikov. Kyllä mä Deltaan uskon. Varsinkin kun "Vallua" ei pelota ankkurina mennä yksin kärjessä. Siihen vaan Delta ei ole koskaan kyennyt.
 
Viimeksi muokattu:

WebSlave

Trackman
Liittynyt
9.2.2005
Viestit
29660
Kärkikaksikko tulee olemaan Halden - Delta (tarkistin superkaksarilapustani ;)). Sillä pitäisi olla kohtalainen kerroinkin.
 

Jkalliom

Kerran VeVe aina VeVe
Liittynyt
5.2.2001
Viestit
891
Sijainti
Espoo
Kyllä mä nyt tuon Junnun loistojuoksun jälkeen voin sanoa. Mustaa-Valkosta ja Vihreää tulee olemaan voittajan väri. Numero kolme kirkastuu taas ensivuodeksi numeroksi 1. Tero pääsee mielipuuhaansa lukeman Jukolan sanomaa.
Mä luotan VeVeen kuin vuoreen. Ainoa paha tässä on se että, multa lähtee tukka ihan lyhyeksi kokonaan. Meillä oli kaverien kanssa pieni veto kumpi on parempi VeVe vai KR ja mä luotin vähän liikaa VeVen voittavan Jukolan, vaikka Babtiste onkin pois muissa seuroissa.
Sitten Thierrystä ei koskaan tiedä. Janne "Junnu" Weckaman tekee nyt elämänsä juoksua! VeVe lähtee kohta karkuteille, tämä alkaa tuntua vuoden 1983 ja 2006 toisinnolta, myös silloin Vehkalahti tuli todella kaukaa takaa. Ja voitti! Junnu on tehnyt miehen työn ja nostanut taas, minulla asenteen tappiin. Tästä tulee vielä todella hyvä, loppussa meillä on heittää vanha soturi Marko Närvä, 2006 Jukolan avaaja Jonne Lehto, ja kaksi viimeistä ovatkin sitten 2006 vuodelta tutut Simo-Pekka " Isän poika" Fincke ja aina luotettava sotaratsu Tero Föhr. Kova kolmikko joka kyllä tämän hoitaa, Juhlat voidaan viettää taas Haminan Torilla vuoden 2006 tyyliin. ja taas samaan tyylin väkeä on kuin pipoa torilla. Kun kaupungissa tapahtuu jotain suurta. Mikäs sen upeampaa kuin kokea se sama tunne toissakesän helteestä uudestaan, vieläpä nyt ei ole helle joten sen pitäisi sopia Markolle ja Jonnelle entistä paremmin.
 
Viimeksi muokattu:

Jkalliom

Kerran VeVe aina VeVe
Liittynyt
5.2.2001
Viestit
891
Sijainti
Espoo
Kyllä tässä tulee tosi paljon Rajamäen Rykmentti 1990-luvulta mieleen, Lynx on lähes samankaltainen porukka. Mutta Toivottavasti Mårten "Måre "Miikan" eli Mikaelin Pikku-Veli Boströmin pää kestää voittoon asti. On kulunut 30 vuotta siitä kun, loistavalahjainen edesmennyt Markku Salminen toi Järvenpään Palon voittoon. ja Uusimaalainen seura viimeksi voitti, Kuoreveden Hallissa. 30-vuotisjuhlakisassa. Olisi se hienoa kokea, Rajamäki ei siihen koskaan pystynyt. Ja 21 vuotta siitä kun Kari Sallinen toi HiKi:n eli nyky-Deltan voittajaksi. Nyt se voitto tulee Kiitos VALLU NOVIKOV! JA TODELLAKIN KIITOS myös entiselle managerille Seppo Väli-Klemelälle, jonka hankintoja niin Valentin kuin myös Leonid Novikov ovat olleet! Juha ja Oskari Liukkosesta saadaan neljäs Isä-Poika Jukola voittaja. Kaiken kaikkiaan viiden vuoden aikana on lisätty kolme Isä-Poika paria 36-vuotias Timo "Timppa" (VeVe) 1983 ja 26-vuotiaana ja 27-vuotiaana Antti "Pipo" Harju (Kalevan Rasti eli KR) 2004, 2005 24-vuotias Pekka (VeVe) 1983 ja Simo-Pekka "S-P" Fincke (VeVe) 2006 ja nyt Juha "Jönssi" Liukkonen (HiKi) 1987 ja Oskari Liukkonen (Delta) 2008, ehkä sitten ensi vuonna koetaan se "vanhusjoukkeen toive triplasta eli että Antti, Simo-Pekka ja Tuomas astuisvat isien jälkiä Jukola-voittajina" Vesa Tervo (VeVe) 1983 ja Tuomas Tervo ( Rajamäen Rykmentti 2009?)

Timo Ja Antti Harjun, Ray ja Arno Sellin ja Pekka Fincken ja Simo-Pekka Fincken isä-poika parien joukkoon. Nyt on hyvä käydä nukkumaan valvotun yön jälkeen. Kerran vuodessa tän kestää. Edelleen se on hyvä että, Antti Harjulla on vain kaksi Jukola voittoa. Kannataisikohan miettiä ensivuodeksi eritaktiikkaa takaa-ajajan osa ei välttämättä onnistu nyt jalat kramppasivat osuuden puolessa välissä ja menosta tuli selvästi vauhdittomampaa, kuusi minuuttia takaa-ajettavaa oli liikaa Thierry Gueorgioullekin. Onneksi Delta voitti!
 
Viimeksi muokattu:

Estate

Well-known member
Liittynyt
23.11.2001
Viestit
11920
Hienoa, että Delta viimein voitti! :) Petri Noponen on mun idoli! :p
 

Jkalliom

Kerran VeVe aina VeVe
Liittynyt
5.2.2001
Viestit
891
Sijainti
Espoo
Jos ajatellaan niin 36-vuotiaiden Panu Piiparisen ja Petri Noposen kohdalle tämän mestaruuden todella suo. Miehillä oli nyt "vihoviimeinen" tilaisuus voittaa. Ja he hoitivat leiviskänsä kunnialla, mutta suurin sankari oli kyllä Valentin Novikov joka kykeni karkaamaan Matthias Millingeriltä ja Tero Föhriltä ajoissa, jos se olisi jääntyt kirin varaan kankaalle voi olla että Ok Linné olisi voittanut. Vallu piti vallan Suomessa.

Ei harmita toi kolmas sija, yhtään se oli kuitenkin jo kolmas neljän vuoden aikana. VeVe on ollut vuodesta 2003 aina 15 parhaan joukossa 2003 15, 2004 viides, 2005 kolmas, 2006 tuli täysosuma eli voitto.

2007-08 kolmas. Hyvin menee siis. Eikä se välttämättä olisi tänäänkään mahdotonta olisi ollut, vähän parempi osuus S-P:ltä ja Jonnelta niin Tero olisi ehkä päässyt lukemaan sanomaa jo toisen kerran.

Ennen vuotta 2003 viimeinen sijoitus 15 kärkeen oli vuoden 1983 ykkössija Valkealassa. siihen sammui se ensinmäinen liekki, jonka syttymistä uudelleen piti odottaa vuoteen 1992. Vehka-Jukolasta alkaen niin Janne Weckman kuin myös vuoden nuorempi Antti Harju ovat kulkeneet pitkän tien. Kummankin isä on ollut VeVen suunnistaja. Antin isä Timo oli todellinen huippumies Jukolassa.

Syy miksi Jannea kutsutaan "Junnuksi" tulee siitä että uran alussa oli mukana myös isoveli Jani Weckman.
Junnu oli vuoden 1995 Nuorten Jukolan sankari ja nyt 30-vuotiaana ainoa Vehkalahden Veikkojen I-joukkueen naimisiin ehtinyt mies. "Karttaprofessori" teki kyllä elämänsä Juoksun harmi ettei sitä palkittu Jukola voitolla tällä kertaa.

Mutta kyllä sen kunniatehtävän 36-vuotiaalle matemaattistenaineiden opettajalle. (sattumalta samanikäisenä eli 36-vuotiaana Jukolan voittaneen VeVen ankkurin Timo Harjun siviiliammatti vuonna 1983 oli myös matemaattistenaineiden lehtori) Petri "Coma" Noposelle soi, niin pitkään hän on sitä voittoa metsästänyt. Deltan kohdalla voidaan todeta kokemuksen, "Coma" 36, Panu 36 ja Valllukin jo 33-vuotias pelastaneen joukkueen voiton. Nuorilla se ei olisi voittanut. Katsotaan sitten taas ensi vuonna Mikkelissä palautuuko marssijärjestys entiselleen KR, VeVe ja sitten muut Suomalaiset. Mikkelin maaston pitäisi sopia entistä paremmin VeVelle eli voittoon tulee olemaan kaikki eväät. Deltalla on lähes kotikenttä etu, koska Petri "Coma" Noponen on lähtöisin Anttolasta, ja kisa käydään Etelä-Savossa Tosin opettajana Lohjalla työskentelevä "Coma" on ensivuonna jo 37-vuotias. Mutta jos taito eilisen kaltaisena säilyy ei ole sanottua etteivätkö Lohjalaiset voisi juhlia uudelleen.
 
Viimeksi muokattu:

Jacques

KKWCS:n Mietaa
Liittynyt
15.10.1999
Viestit
37045
Sijainti
Helsinki
Onnea myös cmoneylle! Hänen joukkueensa tuli myös komeasti maaliin. Odottelen innolla cmoneyn raporttia! Miltä pitkä kolmososuus tuntui? Tuliko pahoja pummeja? :)
 

Cmoney

Well-known member
Ylläpitäjä
Liittynyt
12.8.2004
Viestit
13724
Jacques sanoi:
Onnea myös cmoneylle! Hänen joukkueensa tuli myös komeasti maaliin. Odottelen innolla cmoneyn raporttia! Miltä pitkä kolmososuus tuntui? Tuliko pahoja pummeja? :)
Selittelen myöhemmin (eääh, ihan ok se meni), mutta nyt täytyy lähteä töihin :)
 

Cmoney

Well-known member
Ylläpitäjä
Liittynyt
12.8.2004
Viestit
13724
http://img90.imageshack.us/img90/1720/karttajukola003xh8.jpg
Siinä kulkemani reitti (reilusti alle 3 tunnin). yhteensä maastossa oli varmaankin lähemmäs 200 rastia joten välillä tuli löydettyä "vääriä" rasteja, jolloin vain oman etsiminen jatkui. Mitään pahempia pummeja ei omalle kohdalle tullut. Vain kun oli tottunut pisimmillään 7-8 kilometrin ratoihin, tuli etukäteen suunnitellusti lähdettyä matkaan melko rauhallisesti jolloin lopussakin jaksoi hyvin hölkätä (liian uusista kengistä johtuen kantapäät hiertyivät auki, ja eteneminen sikäli aika tuskaistakin, vasta aamulla joukkuekaveri suositteli paksuja ja hankaamattomia termosukkia. Ostin sitten) Joukkueen sijoituskin parani viime vuodesta 49 sijaa vaikka joukkueita mukana oli monta kymmentä enemmän.
Tässä vielä kaikki rastit:
http://img152.imageshack.us/img152/1249/karttajukolarq7.jpg

Sain myös tietoa ensi vuoden Mikkeli-Jukolasta:
Siellä reitin kokonaispituus tulee olemaan 86,6 km kun se nyt oli 76,6. Eli kaikki osuudet ovat sellaiset 1,5-3 km pidempiä, lyhimmätkin yli 9 kilsaa. Toiseksi pisin eli 3-osuus tulee olemaan liki 15km, ja ankkuriosuus 16,5km. Löytyykö tältä forumilta tarpeeksi hurjia, jotka kaikki kykenevät suorittamaan osuutensa kunnialla? :)
 
Viimeksi muokattu:

Jacques

KKWCS:n Mietaa
Liittynyt
15.10.1999
Viestit
37045
Sijainti
Helsinki
Cmoney sanoi:
Sain myös tietoa ensi vuoden Mikkeli-Jukolasta:
Siellä reitin kokonaispituus tulee olemaan 86,6 km kun se nyt oli 76,6. Eli kaikki osuudet ovat sellaiset 1,5-3 km pidempiä, lyhimmätkin yli 9 kilsaa. Toiseksi pisin eli 3-osuus tulee olemaan liki 15km, ja ankkuriosuus 16,5km. Löytyykö tältä forumilta tarpeeksi hurjia, jotka kaikki kykenevät suorittamaan osuutensa kunnialla? :)
Itse uskon ja toivon että löytyy, mutta se vaatii vain treenaamista..
Kuulostaa kyllä rankalta, mutta kun sen huomioi jo nyt, niin eiköhän sieltä tulos saada. :)

Muuten aika hyvä viiva tuo sun reittisi.. Ei siellä tosiaan paljoa poukkoilua ole, eli selkeästi oot pysynyt kartalla.. Mitä katselin tv-lähetystä, niin joillakin huipuilla tuli ihan älyttömiäkin pummeja.. Toki eihän niissä maallikon silmin kauaa aikaa mennyt, mutta matkaa tuli..
 
Ylös