Hyvinvointi/pahoinvointivaltion tulevaisuus

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Etkös sä ollut vasemmistolainen? Ei kannattaisi unohtaa sitä, että nimenomaan suuret ikäluokat olivat aikansa rakentamassa sitä Suomea (osittain velkarahalla) mitä nyt pitäisi purkaa. Ja nimenomaan siksi, että Suuret Ikäluokat katoavat työelämästä. (lakoilla sun muillahan on uhattu, kun hallitus tai aiemmat ovat eläkeikää yrittäneet pidentää jne.)
Tuskin ovat eläkeikää pidentämässä:D

Noista lukemia vaan ihmettelin, eiköhän Euroopan osuus maailmanmarkkinoista laske sen takia, että Kiinassa&Intiassa niin miljardisti populaa ja ovat päässeet rikastumisen uralle..

Lisäksi kuulostaa melko inhalta tämä pätkä:
Siltä, joka vuorostaan tarjoaa ratkaisuksi osaamistaloutta, on tainnut jäädä huomaamatta, että Kiinassa on 27 ja Intiassa 13 miljoonaa korkeakouluopiskelijaa. Ostovoimakorjattuna Kiina käytti viime vuonna tutkimus- ja kehitysmenoihin kolmanneksi eniten rahaa maailmassa USA:n ja Japanin jälkeen. Eivät he niin tyhmiä siellä ole, että viiden miljoonan kansa muutaman miljardin panoksella kehittäisi jotain, jota he eivät osaa kehittää.
Pitääkö meidän heittää nyt itsemme narun jatkoksi, kun ei ole mitään toivoa mistään? Ei kuitenkaan tämän kokoisen valtakunnan ole mitään järkeä ruveta koettamaan näillä resursseilla jokaisen alan asiantuntijaksi. Panostetaan siihen mihin pystytään ja mitä osataan, kuten tähän asti metsä- ja känny-puoleen. Kyllä se Intian ja Kiinankin kilpailukyky laskee ajan myötä, kun heillä kuitenkin työvoimapula väestönmäärästä huolimatta ja palkat nousevat kaksinumeroisia lukemia parhaimmillaan.
 

Formulanomi

Seksikäs rumä kääpiö
Liittynyt
22.10.1999
Viestit
41380
Sijainti
Toisaalla
Tuskin ovat eläkeikää pidentämässä:D
Eivät tietenkään ole, mutta ne kipeät päätökset olisi pitänyt tehdä aikoja sitten. ;)

Suomihan on hyvää vauhtia ollut menossa Kreikan malliin, vaikka ollutkin EU:n eliittiä. Saattaapa tämä case Kreikka olla jopa "herätyksen" kannalta onnenpotku, vaikka nyt vaikuttaa siltä että demarit pitävät omaa menestymistään seuraavissa vaaleissa Suomen etua tärkeämpänä. (ja tää muuten vituttaa mua suunnattomasti)

Ei nuorilla ole hätää, jos uskalletaan muuttaa ajoissa suuntaa. Ja mitä aikaisemmin uskallettaisiin, sitä vähemmän menetettäisiin hyvinvointiyhteiskunnalle tärkeitä asioita.
 

SOKO

Well-known member
Liittynyt
5.8.2007
Viestit
4037
EDIT: Liittyen demarien kantaan Kreikalle myönnettävästä lainasta. (ajattelin kirjoittaa heti Formulanomin viestin perään, mutta monta postia ehti tulla kirjoituksen aikana)

Oppositiopuolueiden asettuminen hallituksen esitystä vastaan ei sinänsä ole mitään uutta. Demareilla on muutama pointti protestissaan, esim. se, että pankkien kanssa olisi pitänyt neuvotella Saksan tapaan ja saada osa lainasta pankkien kontolle. Kun Suomen osalta sijoituksia on tullut eläkeyhtiöiltä, ei ajatus vastuunjaosta yksityisten sijoittajien ja valtion välillä kuitenkaan toimi. Pitkän tähtäimen tavoitteena olevan transaktioveron/kontrollin ottaminen esille tässä yhteydessä on naurettavaa. Ei mitään kansainvälistä hanketta pystytä muutamassa päivässä taikomaan kasaan kuten tässä kriisissä nyt on jouduttu tekemään, eikä hallitus siis edes teoriassa olisi ko. esitystä voinut eduskuntaan tuoda.

Se on merkittävä linjanmuutos, että SDP yrittää ratsastaa EU-antipatioita tuntevien ihmisten avulla vaalivoittoon. Ei tuo varmasti mene läpi Soinia kannattaville, mutta EU-myönteisillä on kyllä tilanteessa sulattelemista. Jos vaaleissa on sellainen asetelma, jossa demarit antaa ympäripyöreän kriittisiä lausuntoja keskeisistä EU-teemoista, ei se puolueena silloin edusta vähäisessäkään määrin sitä linjaa, joka 90-luvulla rakennettiin.

Minulla ei ole mitään sitä valittamista siinä, että Vasemmistoliitto, Perussuomalaiset ja Kd äänestävät vastaan. Vasemmistoliitto ja PS ovat tehneet pitkään töitä EU-kriittikoiden leirissä Seppästen ja Soinien voimin ja Kd tunnustaa nyt rehellisesti, ettei heidän politiikallaan ole mitään tekemistä Merkelin CDU/CSU:n kanssa. Linja on em. puolueiden osalta siis edes jossain määrin uskottava(ja Vasemmistoliiton osalta yksi syy siihen, että sitä ei enää hallituksissa nähdä istumassa). Demarit sen sijaan ovat vaarassa sortua puhtaaseen vaalipopulismiin, jos he siis jatkavat tällä tyylillä eduskuntavaaleihin asti. Hallituksessa demarien olisi ollut pakko tehdä lähes yksi yhteen samat ratkaisut, jotka hallitus nyt tekee ja se on tilanne myös vaalien jälkeen. Tätä menoa demarit etsivät itseään oppositiossa vielä pitkään.
 
Viimeksi muokattu:

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Laitetaas vielä lisää vettä myllyyn.
Hehheh, hyvä postaus.:ahem:

Jyrki Käteinen on ihan käärmeissään kun demarit olisivat haluneet Kreikka-bisneksistä rahat käärineet pankit mukaan pelastusoperaatioon.

Nyt sitten haukkui vastuunpakoilijoiksi.:eek: Jumankeka, demarit on OPPOSITIOSSA. Mitä Kokoomus teki oppositiossa? Räksytti joka asiasta niin helvetisti Tsyskovitsin ja Sasin voimin.

SAMAAN AIKAAN hallituksessa on mukana puolue, joka ei tue hallituksen esityksiä (Die Grünen), joten kannattaisko ensin katsoa miten se oma peli sujuu, ennenkuin nyt kovasti mäkättää miten oppositio toimii.:D
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Oppositiopuolueiden asettuminen hallituksen esitystä vastaan ei sinänsä ole mitään uutta. Demareilla on muutama pointti protestissaan, esim. se, että pankkien kanssa olisi pitänyt neuvotella Saksan tapaan ja saada osa lainasta pankkien kontolle.
Ei sovi Kokoomuksen pirtaan, että kapitalistit joutuisivat vastaamaan myös tappioista. Mielummin nostetaan veroja, eläkeikää yms. kuin käytäisiin niiden kukkarolla, jotka ovat oikeasti hyötyneet näistä venkoiluistaan.:eek:

Siihen päälle vielä 2 miljardia 'risusavottaan'. Kyllä on paras mahdollinen hallitus, mitä Suomessa on koskaan ollut.:ahem::rolleyes::p
 

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
Ei sovi Kokoomuksen pirtaan, että kapitalistit joutuisivat vastaamaan myös tappioista. Mielummin nostetaan veroja, eläkeikää yms. kuin käytäisiin niiden kukkarolla, jotka ovat oikeasti hyötyneet näistä venkoiluistaan.:eek:
Nehän tappiot on tehty pankkitalletuksilla, eläkerahoilla, yms. varoilla. Joten lopulta tappiota ei kärsi 'asian aiheuttaneet kapitalistit'. Olisihan se harkinnanarvoinen vaihtoehto antaa riskien realisoitua. En oikein keksi muuta keinoa tervehdyttää tilannetta, kun uskon kovin vähäisesti linjaan - lisää velkaa, säästöjä/veronkiristyksiä ja talouskasvun odottelua.
 

jaska

Ett silleen!!!!!!1 -mies
Liittynyt
29.12.1998
Viestit
32215
Sijainti
kyrkslätt
En oikein keksi muuta keinoa tervehdyttää tilannetta, kun uskon kovin vähäisesti linjaan - lisää velkaa, säästöjä/veronkiristyksiä ja talouskasvun odottelua.
Eihän tuon linjan tarkoitus ole kun ostaa aikaa nykyisille päättäjille pysyä vallassa, vaalit hävitään kertomalla totuus, että nykymeno ei voi jatkua (ja tämä koskee kaikkia puolueita).

Euroopan ja myös Suomen tilannetta voisi verrata kotitalouteen joka haluaa syödä päivittäin sisäfilettä ja koska palkka ei riitä, niin otetaan kulutusluottoa ja toivotaan että tulevaisuudessa tulee palkankorotus. Ei sellanen linja ole kauhean kestävä.
 

Formulanomi

Seksikäs rumä kääpiö
Liittynyt
22.10.1999
Viestit
41380
Sijainti
Toisaalla
Jyrki Käteinen on ihan käärmeissään kun demarit olisivat haluneet Kreikka-bisneksistä rahat käärineet pankit mukaan pelastusoperaatioon.
Demareilla meni hermot, kun hallitus "ei kuunnellut" heitä. Melko akkamaisia selityksiä, mutta eipä tuota nykyjohtoa katsellessa ole kovin yllättävää.

Lipposella on sentään jalat maassa ja ei-niinkään-häilyvä linja. Vetihän tämä ex-demarijohtaja Suomen aikanaan rahaliittoon. Lipponen svois yhtä hyvin puhua Ruottin sijasta kotoisesta demarilaumasta.
HBL: Lipponen syyttää Ruotsia raukkamaisuudesta

12.5.2010 7:05
A A

STT
Aleksi Kinnunen

Paavo Lipponen moittii Ruotsia raukkamaisuudesta, kun maa ei liittynyt Emuun.

Kreikka-kriisi voi syventää eurooppalaista yhteistyötä, arvioi entinen pääministeri Paavo Lipponen (sd) Hufvudstadsbladetin haastattelussa. Hänen mukaansa Euroopan instituutioita voidaan kriisin jälkeen vähitellen kehittää jopa kohti liittovaltiota.

Lipposta on nostettu syntipukiksi, kun Suomi joutuu tukemaan Kreikkaa miljardien lainalla. Lipponen johti Suomen talous- ja rahaliitto Emuun vuonna 1999. Entinen pääministeri puolestaan moittii Ruotsia raukkamaisuudesta, kun maalla ei aikoinaan ollut rohkeutta liittyä Emuun.

"Taloudellisesti voimme onnitella toisiamme, mutta poliittisesti en voi arvostaa Ruotsin raukkamaista käyttäytymistä", Lipponen sanoo Hufvudstadsbladetissa.

Lipponen uskoo Euroopan unionin selviävän kriisistä entistä vahvempana
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Demareilla meni hermot, kun hallitus "ei kuunnellut" heitä. Melko akkamaisia selityksiä, mutta eipä tuota nykyjohtoa katsellessa ole kovin yllättävää.
Miten sä luulet Kokoomuksen toimineen vastaavassa tilanteessa, jos olis oppositiossa?:doubtful: Eikö liene aika päivänselvää, että oppositio esittää oman näkemyksensä asiasta eikä vaan jees-jees:ittele hallituksen kannanottoja. Mitä se semmoinen oppositiopolitiikka olisi, joka olisi samassa linjassa hallituksen kanssa? Silloinhan PITÄISI olla hallituksessa kun kerran sama ohjelma on. Nyt siellä on Vihreät, joilla on eri politiikka. Ainakin ydinvoiman suhteen. Onneksi sentään kaikki ovat sitä mieltä hallituksessa, että risusavottaa voi tukea 2 miljardilla keräämällä vähän extraveroja.:rolleyes::p

Tulee vaan mieleen eräs Kimmo 'death driver' Sasi, joka vaati kuolemaan johtaneista liikenneonnettomuuksista kovempia rangaistuksia, kunnes ajoi itse erään hengiltä. Sen jälkeen on ollut hiljaisempaa sillä saralla. Toki muualla kiljuu ja vinkuu kuin perseeseen pantu kuoripoika.:rolleyes::D
 

SOKO

Well-known member
Liittynyt
5.8.2007
Viestit
4037
Ei sellainen oppositiopolitiikka, jossa oppositiossa vastustetaan ja hallituksessa vaalien jälkeen kannatetaan sitä, mitä oppositiossa on ennen vaaleja vastustettu, ole mistään kotoisin. Se on äänestäjien huijaamista. Vasemmistoliitto ja PS äänestävät vaalien jälkeenkin ihan samalla tavalla EU-asioissa, mutta demarit kääntää linjaansa 180 astetta, jos vain onnistuu pääsemään hallitukseen. Porvaripuolueiden takinkääntöihin viittamaamalla (vihreistä puhumattakaan) ei demarien EU sekoiluja voida kuitata. Ei SDP oli porvaripuolue tai vihreiden punaosasto.
 

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
Kyllä Kreikka-paketin vastustaminen vie demareitten uskottavuuden. Jokainen tietää, että hallituksessa ollessaan demarit olisivat kehuneet paketin maastataivaisiin. Epätoivoa demarileirissä.
 

JPP

as Quo as possible
Liittynyt
2.3.2007
Viestit
24274
Sijainti
lappeen Ranta
Miten sä luulet Kokoomuksen toimineen vastaavassa tilanteessa, jos olis oppositiossa?:doubtful: Eikö liene aika päivänselvää, että oppositio esittää oman näkemyksensä asiasta eikä vaan jees-jees:ittele hallituksen kannanottoja. Mitä se semmoinen oppositiopolitiikka olisi, joka olisi samassa linjassa hallituksen kanssa? Silloinhan PITÄISI olla hallituksessa kun kerran sama ohjelma on. Nyt siellä on Vihreät, joilla on eri politiikka. Ainakin ydinvoiman suhteen. Onneksi sentään kaikki ovat sitä mieltä hallituksessa, että risusavottaa voi tukea 2 miljardilla keräämällä vähän extraveroja.:rolleyes::p
Toi tossa hommassa onkin aika perseestä. Ihan sama mitä puoluetta äänestää, hallitukseen päästessään tekevät apaut samat päätökset ja oppositio räksyttää.
Tulee vaan mieleen eräs Kimmo 'death driver' Sasi, joka vaati kuolemaan johtaneista liikenneonnettomuuksista kovempia rangaistuksia, kunnes ajoi itse erään hengiltä. Sen jälkeen on ollut hiljaisempaa sillä saralla. Toki muualla kiljuu ja vinkuu kuin perseeseen pantu kuoripoika.:rolleyes::D
Tosta tulee mieleen Impaled Nazarenen hauskasti nimetty piisi "Kuolema kaikille (paitsi meille)". Noin niinkun nimenä ja miten kaikki säännöt ja muut ikävät jutut yleensä koskevat vain muita.
 

jaska

Ett silleen!!!!!!1 -mies
Liittynyt
29.12.1998
Viestit
32215
Sijainti
kyrkslätt
Tässä Jaakonsaaren (Demari jos joku ei tiedä) kommentit asiaan:
Suomessa asiasta kehkeytyi kummallinen näytelmä. Matti Vanhasen hallitus teki ison virheen kieltäytymällä keskusteluista sosialidemokraattien kanssa. Olisi kannattanut kutsua Eero ja Jutta Kesärantaan kahville. Suomalaiseen konsensusperinteeseen kuuluu toimia samaan suuntaan kriiseissä. Asiantuntijoiden piirissä Nordic Model on esimerkki kriireistä selviytymisestä.

Sosialidemokraatit vastasivat hallituksen ylimielisyyteen heittämällä kermakakun hallituksen kasvoille. En löydä sosialidemokraattien käyttäytymiselle järjellistä selitystä. Kermakakusta saa paitsi hallitus, myös omat vanhat periaatteet.
 

SOKO

Well-known member
Liittynyt
5.8.2007
Viestit
4037
Pientä toivoa on siitä, että ne harvat riippumattomia mielipiteitä esittävät demarit vähän korjaavat Heinäluoma-Urpilainen akselin sekoiluja. Jaakonsaaren ohella myös Tuomiojan kommentit suuren valiokunnan puheenjohtajan ominaisuudessa olivat sovittelevia, kun hän maanantaina sanoi hallituksen informoineen valiokuntaa juuri niin paljon kuin ylipäätään oli mahdollista viikonlopun neuvotteluiden aikana. Jos Tuomioja tuossa kohtaa olisi ottanut oppositiokortin käyttöön, niin demarien uskottavuus olisi kärsinyt kaksinverroin suuremman kolauksen.
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Kyllä Kreikka-paketin vastustaminen vie demareitten uskottavuuden. Jokainen tietää, että hallituksessa ollessaan demarit olisivat kehuneet paketin maastataivaisiin. Epätoivoa demarileirissä.
Luetun ymmärtämistä? Ei ne vastusta. Vastustaa vain näillä Käteisen ja Muistivikaisen avoimilla valtakirjoilla rahan jakamista sille, joka koviten huutaa.:D
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Väitän ihan pokkana, että jos Kokoomus olisi demareitten paikalla, ja demarit jakais 'ilmaista' rahaa ulkomaille ilman minkäänlaista kyselyä, niin kamala mekkala olis siitäkin.

Eilen naurettavin veto kokkareilta oli vedota siihen, että jossakin vaiheessa myös sosiaalidemokraatit ovat olleet siellä (Kreikassa) vallassa. Ja olleet aiheuttamassa koko sotkua.:D Hyvä kun eivät väitä että vielä joku suomalainen demari olisi ollut.

Saateri sentään. Pitääkö tässä vielä pelata Kallio-Ryti-Tanner-korttikin. Että saadaan nyt selvyys kuka tässä lopulta on syyllinen ja kuka kantaa vastuun?:eek:
 

Tomacu

Well-known member
Liittynyt
11.3.2006
Viestit
2760
Sijainti
Jyväskylä
Ensimmäinen järkevä veto demareilta koko oppositioaikana. Tähän asti olleet harvinaisen hampaattomia vaikka on lama-aika ja hallitus on kulkenut skandaalista toiseen. Nyt sitten vihdoinkin saivat kerättyä pisteet kotiin. Takkia ehtii kääntää sitten, kun pääsevät sinne hallitukseen.

Silloin kun ollaan oppositiossa, niin tarkoituksena onkin tuoda esille eri kantoja kuin hallituspuolueet. Tällä hallituskaudella tämän asian ovat lähinnä muistaneet Soini ja Vihreät. :doubtful:
 

Formulanomi

Seksikäs rumä kääpiö
Liittynyt
22.10.1999
Viestit
41380
Sijainti
Toisaalla
Tässä Jaakonsaaren (Demari jos joku ei tiedä) kommentit asiaan:
Kyllähän asia on niin, että demareissa - siis sisälläkin - tämä ns. hyvä veto aiheuttaa vielä uutta tuskaa.

Jos demarit populismilinjallaan jatkavat, niin mahdollisen vaalivoiton jälkeen ne tulisi jättää yksin hallitusneuvotteluissa. Siis sekä keskustan ja kokoomuksen kannattaisi välttää punaista ruttoa, kuin ruttoa. Juttuhan on niin, että suomalaisessa poliittisessa kentässä ei pärjätä ilman kahden suuren (+apupuolueiden) hallitusta. (siis joko kepulit tai kokkareet + demarit)

Äääh...voin kuvitella Urpolaisen pääministerinä. Ei shaatana...:yuck:
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Kyllähän asia on niin, että demareissa - siis sisälläkin - tämä ns. hyvä veto aiheuttaa vielä uutta tuskaa.

Jos demarit populismilinjallaan jatkavat, niin mahdollisen vaalivoiton jälkeen ne tulisi jättää yksin hallitusneuvotteluissa. Siis sekä keskustan ja kokoomuksen kannattaisi välttää punaista ruttoa, kuin ruttoa. Juttuhan on niin, että suomalaisessa poliittisessa kentässä ei pärjätä ilman kahden suuren (+apupuolueiden) hallitusta. (siis joko kepulit tai kokkareet + demarit)

Äääh...voin kuvitella Urpolaisen pääministerinä. Ei shaatana...:yuck:
Eikö Noomi susta kannattaisi edes jollakin lailla kysenalaistaa 1,6 miljardin (tässä vaiheessa) antamista pois? Tuosta vaan toiverikkaasti, että saadaan ne rahat takaisin vielä koron kera?:doubtful:

Hei haloo, herää!
 
Ylös