Hyvinvointi/pahoinvointivaltion tulevaisuus

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26886
Paavo Väyrynen.

Mä en millään ymmärrä varusmiesten ehdottelemista milloin mitäkin tekemään mukamas virka-apuna. Ei varusmiesten ole tarkoitus olla mitään ilmaista orjatyövoimaa. Näissä myrskytuhoissakin varusmiesten olisi pitänyt hoitaa yksityisten yritysten hommia virka-apuna, vähintäänkin omituista.
Joku pelastusalan johtaja ihmetteli myös, miksei vapaapalokuntia käytetty sähköyhtiöiden apuna. Palokunnathan hoitivat "vain" teiden raivauksen.

Kyllä sähköyhtiöiden pitää hoitaa itse hommansa. Puolustusvoimat, vapaapalokunnat sun muut voivat sitten auttaa yritysten säästöjen uhreja sillä aikaa, kun sähköjä hoidetaan kuntoon. Ja näin toki tapahtuukin, nytkin taisi jossain olla varusmiehiä asukkaille vettä jakamassa. Toki Puolustusvoimatkin veloittaa esim. aggregaattiensa ja kuljetuskalustonsa lainaamisesta sähköyhtiöitä, kuten kuuluukin. Eihän sitä käypää kalustoa kannata pitää sotaa odottamassa, jos siitä on hyötyä rauhan aikanakin.
 
Viimeksi muokattu:

Fasaldi

Well-known member
Liittynyt
2.8.2006
Viestit
670
Olli Herrala kirjoittaa pääomien pakenemisesta huippukireän verotuksen Suomesta.

Miksi raha karkaa Suomesta ulkomaille?
02.01.2012 - 08:56 | Olli Herrala | ei kategorioita
– Pelkästään meidän kautta on Suomesta ulkomaille siirretty yli miljardi euroa, kertoo varakkaita kansalaisia neuvova tuttavani.

Sukupolvenvaihdokset, yritysjärjestelyt ulkomaille ja varakkaan väen asuinpaikkaratkaisut työllistävät alan konsultteja. Alan kommentit viittaavat siihen, että Suomesta ulkomaille virtaa ensi vuonnakin massiiviset määrät rahaa. Monacoon ja muualle siis, mutta Suomen himoverotuksen ulottumattomiin.

Tuttuni kertoo, kuinka ”yhä useammin ja useammin varakkaat yksityishenkilöt hakevat muualta Euroopasta tilaa hengittää”. Suomen huippukireä verotus tuottaa myös tällaisen lopputuloksen, eikä varakkuutta vierastava yleinen ilmapiiri auta asiaa.

Vai oletteko välttyneet ”uutisilta” Suomen tuloeroista ja eriarvoisuuden kasvusta? ”Uutisilta” siksi, että tuloeromme ovat maailman kapeimmasta päästä. Jos tuloeroja halutaan tasoittaa lisää, pitäisi nousukaudet peruuttaa tai ainakin niitä pitäisi yrittää torjua.
http://olliherrala.blogit.kauppalehti.fi/blog/26219/miksi-raha-karkaa-suomesta-ulkomaille
 

Fasaldi

Well-known member
Liittynyt
2.8.2006
Viestit
670
Luin tuon Kelan D-vitamiinia käsittelevän sivun läpi. Käsittämätöntä, että suurelta osalta verovaroilla toimiva organisaatio voi julkaista tuollaista roskaa.
Eivät ilmeisestikään seuraa tieteellistä tutkimusta lainkaan.
D-vitamiinin puutteen aiheuttamat merkittävät luunmurtumat ovat lisääntyneet selvästi. Kelan ammattitaidottomat tunaritutkijat jatkavat edelleen uniaan. Täysin pihalla todellisuudesta on tuo apulaisylikääkäri Outi Mäkitiekin väittäessään kymmenen mikrogramman riittävän:

Useilla koululaisilla D-vitamiinivaje


Iiläiset sisarukset Arttu ja Suvi Haikara syövät D-vitamiinia säännöllisesti. He ottavat 7,5 mikrogramman tabletin päivittäin suositusten mukaisesti. Pilleri maistuu reippaille koululaisille sellaisenaan.

Suomalaislapset saavat edelleen liian vähän D-vitamiinia, vaikka D-vitamiinin saantisuosituksia nostettiin viime tammikuussa. Perheet eivät ole vielä omaksuneet uusia suosituksia.
"Veikkaan, että enemmistö yli kaksivuotiaista on edelleen ilman D-vitamiinilisää ja harvat murrosikäiset syövät sitä", apulaisylilääkäri Outi Mäkitie Lasten ja nuorten sairaalasta Helsingistä sanoo.

Uudet suositukset kehottavat antamaan D-vitamiinilisää kaikille lapsille 18-vuotiaaksi asti ympäri vuoden. Alle kaksivuotiaille suositellaan kymmenen mikrogramman ja kaksi vuotta täyttäneille seitsemän ja puolen mikrogramman annosta vuorokaudessa.

Outi Mäkitie pitää uusiakin suosituksia riittämättöminä. Hänen mukaansa on näyttöä siitä, ettei seitsemän ja puoli mikrogrammaa vuorokaudessa ole tarpeeksi. Hänestä kaikille lapsille voitaisiin suositella kymmentä mikrogrammaa päivässä.


Mäkitie perustaa näkemyksensä tutkimustietoon. Hän mittasi perusterveiden koululaisten veren D-vitamiinipitoisuuksia Helsingissä ja havaitsi, että heistä peräti 70 prosentilla oli D-vitamiinin puutos. Ne, joilla oli matalin D-vitamiinipitoisuus, oli myös matalin luun mineraalitiheys. Mäkitie uskoo, että tulos on yleistettävissä koko Suomeen.

"D-vitamiinin puutos on yllättävän yleistä Suomessa. Tilanne on huolestuttavampi kuin osattiin ennakoida", Mäkitie toteaa.

Vaikka tutkimus tehtiin ennen nykyisten suositusten voimaantuloa, tutkitut lapset saivat D-vitamiinilisää keskimäärin nykyisten suositusten mukaisen määrän. Lisäksi suuri osa heistä käytti maitoa, joka on nykyisin D-vitaminoitu. Silti veren D-vitamiinipitoisuudet olivat liian matalat.

"Pimeinä vuodenaikoina D-vitamiinia tarvitaan erittäin paljon ravinnosta, mutta sitä ei saada siitä riittävästi, vaikka syötäisiin kalaa ja maitotuotteita."

Merkittävät luunmurtumat ovat yleistyneet suomalaislapsilla. Esimerkiksi isot ranne- ja kyynärvarsimurtumat ovat lisääntyneet Mäkitien tutkimuksen mukaan kolmanneksen 20 vuodessa.

Murtumien määrän kasvu viittaa lasten luuston haurauteen ja D-vitamiinivajeeseen. Lisäksi murtumien riskiä nostavat lasten liikunnan väheneminen ja ylipainon lisääntyminen.

"Näemme lapsilla jo toistuvia murtumia, joiden taustalla on elintapatekijöitä. Jos valistus ei pure, nämä lisääntyvät entisestään."

Yhä useampi lapsi on vaarassa sairastua osteoporoosiin ennen keski-ikää. Helsingissä toimii jo lasten osteoporoosivastaanotto.


Vielä nyt osteoporoosia sairastavat Suomessa pääasiassa sellaiset lapset, joilla on jokin luukadolle altistava perussairaus. Osteoporoosiin liittyy matala D-vitamiinipitoisuus.


D-vitamiinia ei kuitenkaan ole syytä ahmia mielin määrin, sillä liikakäyttökin on riski. Turvallista saannin ylärajaa Mäkitie ei osaa arvioida.

Hän itse suosittelee sairaalaseurannassa oleville pitkäaikaissairaille lapsille 20 mikrogramman D-vitamiinilisää vuorokaudessa.

"Harva perusterve lapsi tarvitsee yli 20 mikrogramman annosta, mutta kaikille pitkäaikaissairaille tämäkään annos ei riitä."
http://www.kaleva.fi/uutiset/useilla-koululaisilla-d-vitamiinivaje/924417
 
Viimeksi muokattu:

Törni

Well-known member
Liittynyt
5.11.2004
Viestit
11306

jaska

Ett silleen!!!!!!1 -mies
Liittynyt
29.12.1998
Viestit
32215
Sijainti
kyrkslätt
Kun tuloerojen kauheudesta ollaan yhtä mieltä ja eritoten vasemmisto on niiden kasvusta huolissaan. Niin kai ovat yhtä mieltä tuoreimman väitöskirjan tekijän ratkaisuista tuloeroihin:
Mitä sitten väitöskirjani ja taloudellisen kasvun tutkimuksen perusteella Suomessa pitäisi tehdä? Koska paras keino tasoittaa tulonjakoa on työssäkäyvien määrän kasvattaminen, työssäkäynnistä pitäisi tehdä kannustavampaa sekä tuloverotusta laskemalla että luomalla kannustimia ottaa vastaan töitä. Tällä hetkellä tulojakauman alapäässä (työttömillä) kannustimet toimivat lähinnä toiseen suuntaan. Yksityistä kulutusta pitäisi lisätä laskemalla työn verotusta, vähentämällä kulutusverotusta ja pienentämällä valtion roolia taloudessa. Nyt suomalaisten suurimittaisesti eläköityessä valtion hallinnon tehostamiseen olisikin erittäin hyvä hetki. Samalla voitaisiin toteuttaa myös verouudistus. Yksi tehokas veromalli kannustimien ja yksityisen kulutuksen lisäämiseen olisi tasavero tietyllä verovapaalla tulojen osuudella. Se yhdessä valtion roolin pienentämisen kanssa loisi kannusteita työntekoon, lisäisi yksityistä kulutusta ja loisi kustannustehokkaamman verotusjärjestelmän. Suomen talouden tehostaminen olisi ensiarvoisen tärkeää varsinkin, mikäli Suomella ei jatkossakaan ole omaa rahapolitiikkaa. Toisin sanoen, mikäli pysymme euroalueen jäsenenä.
 

Fasaldi

Well-known member
Liittynyt
2.8.2006
Viestit
670
Kun tuloerojen kauheudesta ollaan yhtä mieltä ja eritoten vasemmisto on niiden kasvusta huolissaan. Niin kai ovat yhtä mieltä tuoreimman väitöskirjan tekijän ratkaisuista tuloeroihin:
Urpilainen sanoi olevansa Lipposen kanssa samaa mieltä progression kiristämisestä. Vetosi juuri tuohon Malisen väitöskirjaan ja tietysti myös "oikeudenmukaisuuteen":

Oikeudenmukaisuuden tulee ohjata myös tulevia lisäsopeutusratkaisuja. Myös kuluneella viikolla hyväksytyn Tuomas Malisen väitöskirjan mukaan ylisuuret tuloerot ovat uhka talouskasvulle ja sitä kautta myös maamme kilpailukyvylle. Rikkaimman väestönosan lisääntyneet tulot eivät suuntaudu kulutukseen, vaan säästämiseen.

SDP:n presidenttiehdokkaan Paavo Lipposen eilen Porissa esittämä vaatimus keskinäisen solidaarisuuden vahvistamisesta on oikea. Lipponen vaatii suurituloisimmalta kansanosalta vahvempaa panosta hyvinvointivaltion rahoitukseen ja julkisen talouden tasapainottamiseen. Vahvempien on kannettava vaikeina aikoina raskaampi taakka. Vaatimus on eettisesti ja taloudellisesti perusteltu.


Lipposen merkittävä keskustelunavaus oli se, että pääomatulojen ja varallisuuden verotuksen kiristämisen lisäksi myös tuloverotuksen puolella tarvitaan veronkiristyksiä rikkaimman väestönosan veroprosentteihin. Kaikkein suurimmille tuloille olisi hänen mukaansa räätälöitävä ylimääräinen pykälä tuloverotuksessa verotuksen oikeudenmukaisuuden lisäämiseksi ja hyvinvointipalvelujen rahoittamiseksi. Tämä on yksi kehysriihessä esiin nouseva asia, kun hallitus miettii oikeudenmukaisuutta veropolitiikassa.
http://www.mtv3.fi/uutiset/nettivieras.shtml/1472877?urpilainen
 

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
Kiristäisivät sitten kaikkien vähänkin varakkaampien verotusta reilusti. Katsotaan tasoittuuko tuloerot siten, että köyhempi kansanosa saa tulonsiirron rikkailta.. ja Suomi lähtee uuteen nousuun. Vai käykö siinä niin, että vain hallinto kasvaa, rikkaat alkavat kiertää veroja entistä sähäkämmin ja kokonaistilanne ei paljoakaan muuttunut.

Keksikää vasurit (muutkin saa yrittää..), että miten suomeen saadaan yksityisen sektorin työpaikkoja!!! Sellainen 150 000 työpaikan lisäys ratkaisisi lähes kaikki taloushuolet. Kaikki muu onkin melko joutavaa säätämistä jos työpaikkoja ei synny lisää.
 

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26886
Keksikää vasurit (muutkin saa yrittää..), että miten suomeen saadaan yksityisen sektorin työpaikkoja!!! Sellainen 150 000 työpaikan lisäys ratkaisisi lähes kaikki taloushuolet. Kaikki muu onkin melko joutavaa säätämistä jos työpaikkoja ei synny lisää.
Sekin jo auttaisi, kun saataisiin koko euroalueen ihmiset kuluttamaan säästämisen sijaan ja mieluiten euroalueen kulutuskohteisiin. Mutta kaikki nämä tänne yleiseen asiakeskusteluunkin lainatut asiantuntijoiden romahduksenpovaukset kannustavat mieluummin säästämään, vaikkei säästöilleen tuottoakaan saisi.
 

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
Sekin jo auttaisi, kun saataisiin koko euroalueen ihmiset kuluttamaan säästämisen sijaan ja mieluiten euroalueen kulutuskohteisiin. Mutta kaikki nämä tänne yleiseen asiakeskusteluunkin lainatut asiantuntijoiden romahduksenpovaukset kannustavat mieluummin säästämään, vaikkei säästöilleen tuottoakaan saisi.
Ei riitä, että euroalueen sisällä ostellaan ja myydään. Tärkeintä olisi avata vienti kehittyviin maihin ja jyrätä siellä. Silloin eurooppa vaurastuisi ja tuleva romahduskin jäisi vähäisemmäksi.
 

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26886
Ei riitä, että euroalueen sisällä ostellaan ja myydään. Tärkeintä olisi avata vienti kehittyviin maihin ja jyrätä siellä. Silloin eurooppa vaurastuisi ja tuleva romahduskin jäisi vähäisemmäksi.
No mites, jos sieltä kehittyvistä maista ei tuotaiskaan tuotteita niin halvalla, kuin nykyään vaan ostettais Euroopassa tehtyjä tuotteita. Kalliimpiahan ne, joten rahaa menisi enemmän kulutukseen (ja suurempi osa siitä rahasta jäisi tänne) ja/tai krääsä vähenisi.
 

Fasaldi

Well-known member
Liittynyt
2.8.2006
Viestit
670
Helsingin kaupungin talouden täytyy olla erittäin hyvässä kunnossa, kun tuohon on varaa:

Guggenheim-museon pystyttäminen Helsinkiin maksaisi 130–140 miljoonaa euroa. Jokaista Helsingin asukasta kohden se tarkoittaa noin 240 euroa. Hinta ei kuitenkaan jää tähän, sillä museosta aiheutuisi kuluja myös sen perustamisen jälkeen.

Taloussanomat
10.1.2012 11:18

Guggenheim-säätiön edustajat ehdottavat, että Helsinkiin Katajanokalle perustetaan Guggenheim-museo. Säätiö luovutti Helsingin kaupungin siltä tilaaman selvityksen kaupungille tiistaina. Kaupunginhallituksen on tarkoitus päättää helmikuussa, halutaanko museo Helsinkiin.

Jos museon perustamiseen päädytään, helsinkiläiset veronmaksajat maksavat siitä pitkän pennin.

Museorakennuksen suunnitteluun ja rakentamiseen uppoaisi arvion mukaan noin 140 miljoonaa euroa – lähes 240 euroa jokaista Helsingin asukasta kohden. Kokonaispinta-alaltaan 12 000 neliön kokoiseksi suunniteltua rakennusta on kaavailtu Katajanokalle Kanavaterminaalin paikalle.

Lisäksi museosta koituisi kuluja veronmaksajille myös sen jälkeen, kun rakennus olisi saatu suunniteltua ja pystytettyä: kaupungin taidemuseotoiminnan vuotuiset menot kasvaisivat vajaat neljä miljoonaa euroa. Lisäksi Guggenheim-säätiölle pitäisi maksaa kerran 20 vuodessa reilut 20 miljoonaa euroa siitä, että museo saa käyttöönsä Guggenheim-lisenssin.

Helsingin kaupunki aikoo käynnistää neuvottelut, joissa myös valtio yritetään saada maksumieheksi Guggenheim-projektiin. Silloin kustannuksia tulisivat maksamaan myös muut suomalaiset veronmaksajat.

Helsingin Sanomien mukaan Helsinki suunnittelee rahoittavansa hankkeen ottamalla velkaa.
http://www.taloussanomat.fi/kotimaa/2012/01/10/guggenheimin-kulut-laskettiin-140-miljoonaa-euroa/201220624/12
 
Viimeksi muokattu:

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26886
Helsingin kaupungin talouden täytyy olla erittäin hyvässä kunnossa, kun tuohon on varaa
Tässä on nyt joku kylttyyriporukka, joka yrittää pahasti viilata päättäjiä linssiin yltiöoptimistisilla laskelmilla tuloista ja imagon parantamisella saadaan aina muutama tyyppi ties minkä musiikkitalon tai vastaavan puolelle. En pysty ymmärtämään miten tuollainen museo toisi Helsinkiin runsaasti lisää turisteja, kun vastaavia museoita on muuallakin. Mutta minä en olekkaan käynyt Guggeliheimissa.
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
En pysty ymmärtämään miten tuollainen museo toisi Helsinkiin runsaasti lisää turisteja, kun vastaavia museoita on muuallakin. Mutta minä en olekkaan käynyt Guggeliheimissa.
Noissa laskelmissa hyötyjä on peilattu mm. Bilbaon museon tuomiin turistivirtoihin ja sitä kautta hyödyistä koko alueella.

Guggenheimin museoita on Euroopassa myös Venetsiassa ja Berliinissä, mitähän museo on vaikuttanut noiden turistivirtoihin?
 

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26886
Noissa laskelmissa hyötyjä on peilattu mm. Bilbaon museon tuomiin turistivirtoihin ja sitä kautta hyödyistä koko alueella.

Guggenheimin museoita on Euroopassa myös Venetsiassa ja Berliinissä, mitähän museo on vaikuttanut noiden turistivirtoihin?
Mahtoikohan Bilbaossa ennen tuota museota juuri ulkomaisia turisteja käydä? Baskimaalla on vähän samankaltainen maine kuin Pohjois-Irlannilla.

Toisten ideoiden kopioiminen on haastavaa puuhaa, etenkin kun niitä samankaltaisia paikkoja on noinkin lähellä. Katselin, että Abu Dhabiin on tulossa tuollainen museo ja voin kuvitella, että siitä tuleekin suosittu kohde, sillä siellä seudulla osataan tuo matkimisen taito. Pitää tehdä suurempaa ja kalliimmalla kuin muualla. Suomessa ei ole varaa tuollaiseen kilpavarusteluun.
 

jaska

Ett silleen!!!!!!1 -mies
Liittynyt
29.12.1998
Viestit
32215
Sijainti
kyrkslätt
Noissa laskelmissa hyötyjä on peilattu mm. Bilbaon museon tuomiin turistivirtoihin ja sitä kautta hyödyistä koko alueella.

Joku kaupunginvaltuutettu oli todennut, jotta samana vuonna kun museo avattiin aukesi halpalentoyhtiöiden kilpailu ja suorat (&halvat) lennot briteistä Bilbaoon.

... kumpaan turismin kasvu liittyi?
 

jaska

Ett silleen!!!!!!1 -mies
Liittynyt
29.12.1998
Viestit
32215
Sijainti
kyrkslätt
No mites, jos sieltä kehittyvistä maista ei tuotaiskaan tuotteita niin halvalla, kuin nykyään vaan ostettais Euroopassa tehtyjä tuotteita. Kalliimpiahan ne, joten rahaa menisi enemmän kulutukseen (ja suurempi osa siitä rahasta jäisi tänne) ja/tai krääsä vähenisi.
Toisilta (=kavereilta) ostaminen, hinnasta tai laadusta välittämättä on aina hyvä ja pitkällä aikavälillä kannattava ratkaisu. Pakottaa kehittämään laatua.

Kysy vaikka suomalaiselta vaateteollisuudelta clearing-kaupan jälkeen.
 

Matxi

81-04-05-07-08-14-15
Liittynyt
9.8.2000
Viestit
30477
Sijainti
toalet
Noissa laskelmissa hyötyjä on peilattu mm. Bilbaon museon tuomiin turistivirtoihin ja sitä kautta hyödyistä koko alueella.

Guggenheimin museoita on Euroopassa myös Venetsiassa ja Berliinissä, mitähän museo on vaikuttanut noiden turistivirtoihin?
Nää guggarit meinas että tuolla museossa kävisi vuosittain 500 000 kävijää, joista 300 000 olisi suomalaisia. Uskallanpas väittää että ihan huoletta todellisista luvuista saa vetää yhden nollan pois.
Miksei guggenheimi hanki sitä tonttia ite ja pykää pytinkiä pystyyn ja pyöritä museota itse?
 
Ylös