Törni
Well-known member
- Liittynyt
- 5.11.2004
- Viestit
- 11306
Jäämme jännityksellä odottamaan koska joku aloittaa vuodatuksensa huorajutalla.......Tämän suhteen sitten emme muuta voi kuin agree to disagree.
Viimeksi muokattu:
Jäämme jännityksellä odottamaan koska joku aloittaa vuodatuksensa huorajutalla.......Tämän suhteen sitten emme muuta voi kuin agree to disagree.
Jännä ilmaus joka korostaa hienosti näkemystäsi asioista ja tuo upeasti esille ilmaisemasi mielipiteen objektiivisen uskottavuuden.
Tässä on toinen tosikko, joka on ihan samaa mieltä. Voihan tuollaisten nimitysten käyttäminen olla itsestä hyvinkin hauskaa, mutta ensisijaisesti ne ilmaisevat vastenmielisyyttä tarkoitettua henkilöä kohtaan ja siksi mitätöivät muun kirjoituksen sisällön-oli se kuinka hyvin tahansa perusteltu.Jos minä aloitan kirjoitukseni puhumalla Erkki homo Tuomiojasta tai Tarja seta Halosesta niin se mitä sen jälkeen kirjoitan on yhdentekevää.
Mä uskon helvetin suuren osan kokoomuksen äänestäjiä olevan valmis vaihtamaan puoluetta heti kun vähemmän huono vaihtoehto löytyy.Ei tämä veronkorotuslinja demareiden vika ole vaan kokoomuksen, joka lähti siihen mukaan. Katainen ja kumppanit ovat niin munatonta sakkia, että ei .. sanoja keksi. Demareille pisteet agendansa menestyksellisestä läpiviennistä.
Huono se ainakin oli.Mitenkä minusta Vanhasen II oli sitten taas silkkaa Kokoomusta?
Aivan varmasti.Mä uskon helvetin suuren osan kokoomuksen äänestäjiä olevan valmis vaihtamaan puoluetta heti kun vähemmän huono vaihtoehto löytyy.
Oho, jopas!
ILUuden-Seelannin parlamentissa arvioitiin, pitäisikö siellä ottaa oppia Suomen talousjärjestelmästä.
- Joissain asioissa Suomen talouspolitiikka on ihailtavaa, hän (Liikenneministeri Gerry Brownlee) myönsi.
- On paljon tuottoisampaa myydä Nokiaa kuin muutamia lampaita, Elina Väisänen Uudessa-Seelannissa toimivasta pohjoismaisesta kauppajärjestöstä New Zealand Scandinavia Business Associationista arvioi.
New Zealand Heraldin jutussa kerrottiin, että taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD arvioi Suomen koulutusjärjestelmän maailman parhaaksi.
Kyllähän se sitä pitkälti olikin. Toki Kepun asemaa siinä hallituksessa heikensi lautakasailu ja vaalirahasekoilut. Nykyisessä hallituksessa sitten Kokoomus on samassa roolissa kuin Kepu aikaisemmassa ja Demarit sitten samassa roolissa kuin Kokoomus edellisessä. Vielä lienee liian aikaista julistaa uutta trendiä Suomen politiikkaan, mutta vähän vaikuttaisi siltä, että pääministeripuolue nykymaailmassa maksaisi turhan suuren hinnan pääministeriydestä joutuessaan pitämään hallitusta kasassa ja samalla antamaan hallituksen kakkospuolueelle sekä valtiovarainministerin että ulkoministerin salkut. Lipposen hallituksissahan pääministeripuolueella oli myös ulkoministerin salkku ja siten suhteessa vahvempi asema hallituksen kakkospuolueeseen nähden. Nykysysteemissä taasen ei mielestäni ole enää niin selvää, että pääministeripuolueena on parempi olla kuin vahvana kakkospuolueena joka saa kaksi kolmesta painavimmasta ministerinsalkusta. Toki Jyrki-boy voi vielä demonstroida huomattavia kykyjään ja ohjata Kokoomuksen ohitse siitä karista johon Kepu viime hallituksessa karahti, mutta tällä hetkellä kurssi tuntuisi olevan kohti sitä samaa kiveä.Mitenkä minusta Vanhasen II oli sitten taas silkkaa Kokoomusta?
Kyllähän näillä numeroilla kuka tahansa haluaa yrittäjäksi. Pääsääntöisesti tulot näyttää jäävän palkansaajaa pienemmäksi, veroaste kovemmaksi ja työpäivät selvästi pidemmiksi.. eikä kuulu sosiaaliturvan piiriin.Suomalainen yrittäjä ansaitsee keskimäärin reilut 40 000 euroa, josta verotuksen jälkeen jää käteen vajaat 31 000 euroa.
Tiedot ilmenevät Suomen Yrittäjien (SY) tuoreesta selvityksessä, jonka pohjana on käytetty vuoden 2010 tulo- ja verotietoja.
Yrittäjien keskimääräiset tulot vuonna 2010 olivat 40 638 euroa mikä on 6,3 prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Tätä ennen tulot olivat laskeneet useana vuotena peräkkäin.
Tuloista ansiotuloa oli 73 prosenttia ja loput 27 prosenttia pääomatuloa. Tulojen jakautuminen ansio- ja pääomatuloihin muuttui siten, että ansiotulojen osuus laski kaksi prosenttiyksikköä edellisestä vuodesta. Yrittäjälle tuloista jäi verotuksen jälkeen käteen keskimäärin 5,9 prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin eli 30 966 euroa.
Yrittäjien tulot eivät jakaudu tasaisesti. Lähes neljänneksellä yrittäjistä tulot jäivät toissa vuonna alle 15 000 euroon, lähes kahdella kolmanneksella tulot jäivät alle keskipalkan ja vain kuudenneksella tulot ylittivät 55 000 euroa. Alle 15 000 vuositulot kertovat, että osa yritystoiminnasta on osapäiväistä tai sivutoimista.
Yrittäjien tuloistaan maksama keskimääräinen veroprosentti oli 26,9. Tähän on laskettu mukaan mukaan yhteen kertaan verotetuista osingoista maksettu vero. Kun eläkemaksu otetaan huomioon, yrittäjien keskimääräinen veroaste oli 33,2 prosenttia. Vastaavalla tulotasolla laskettuna palkansaajan tulorakenteen mukainen laskennallinen verorasitus olisi vuonna 2010 ollut 29,7 prosenttia.
SY:n selvityksessä on vertailtu myös yrittäjien ja palkansaajien tuloja. Vuonna 2010 palkansaajien keskimääräiset tulot olivat 31 629 euroa, mikä on 3,5 prosenttia enemmän kuin vuonna 2009. Yrittäjien tulot olivat siten 28,5 prosenttia korkeammat kuin palkansaajilla.
Verrattaessa tuloja tulee ottaa huomioon, että yrittäjät tekivät lähes neljänneksen pidempää työpäivää. Palkansaajien keskimääräinen veroprosentti oli 22,5 prosenttia ja käteen jäävä tulo 24 528 euroa
Minä jopa tiedän. Jos ajoit takaa tätä "pakkoyrittäjyyttä"? Se ei toki selitä miksi samankokoisilla tienesteillä yrittäjä maksaa enemmän veroja.Etkö sä joku aika sitte postannu jokseenkin täsmälleen saman asiasisällön käsittävän lainauksen ja kommentin? Vai oisko jo useammas kerta, ku toinen.
Toisekseen varmaan tiedät, minkälainen yrittäjyys on ollu viimesen kymmenen vuoden aikana kasvussa ja miksi keskimääräinen tulotaso laskee. Vai tiedätkö?
Viittaatko siihen, että ihmiset ajautuvat yrittäjiksi pakon edessä?Toisekseen varmaan tiedät, minkälainen yrittäjyys on ollu viimesen kymmenen vuoden aikana kasvussa ja miksi keskimääräinen tulotaso laskee. Vai tiedätkö?
Yrittäjä = porvari = rikas (tai muuten ketku) => rankemmat verot (oikeudenmukaisuus, solidaarisuus)Se ei toki selitä miksi samankokoisilla tienesteillä yrittäjä maksaa enemmän veroja.
Sekunnin kuukletuksella tämmönen uutinen.Pakkoyrittäjyys, mikä ihana termi!
... mitenköhän nuo ihmiset pakotetaan yrittäjiksi ?
Ensinnäkin noilla yrittäjiksi vaihtoehtojen puuttessa joutuvien ja puolittain pakotetut ei lisää ainuttakaan työpaikkaa, eikä lisää muiden, kuin ehkä parhaiten pärjäävien muutaman prosentin hyvinvointia. Sillä ilmiöllä ei ole juuri mitään tekemistä sanan yrittäjyys kans.Viittaatko siihen, että ihmiset ajautuvat yrittäjiksi pakon edessä?
Sitä suuremmalla syyllä hallituksen olisi syytä tehdä jotain yrittäjyyden epäkohdille.
Ennen viime vaaleja juhlapuheissa muistettiiin miten tärkeää yrittäjyys on.. ja että hallitukseen päästessä asiat laitetaan kuntoon. Siltähän tuo käytännön tekeminen tosiaan näyttää. Veronkorotuksilla ei ole muuta kuin kielteisiä seurauksia yrittämiselle (tulot tippuu, kysyntä laskee, työpaikkoja ei synny).
Ymmärrän että aatesuuntasi edustajalle yrittäjyyden puolesta liputtaminen on jo väärin itsessään. Mutta jos esille nostaisi jonkin yrityksen kiertämät verot tai työntantajamaksut, niin johon tulisi bensaa liekeille...Muuten tuo on jo niin älytöntä saman levyn toistoa, etten viitti sanoa mitään.
Tiedän kyllä termin ja tuohon liittyvät ongelmat. Mutta edelleen kuka pakottaa yrittäjiksi? Uhkaako joku aseella tms.