SM Liiga 2009 - 2010

Trullinkaasu

Well-known member
Liittynyt
17.6.2007
Viestit
9312
Pirnes ja Hentunen ovat nyt varmoja nimiä ensi kauden Jokereissa. :alppu:
 

Dev

Well-known member
Liittynyt
28.2.2007
Viestit
4020
Kun katsoo Jokereiden massiivisen antia, tuntuu meidän pelaajahankinnat ihan kärpäsen paskoilta. Vituttaa suoraansanoen, tietää jo tässä vaiheessa kautta, että kaikki kusi. Anteeksi, nyt on tunteet vallassa.

Edit. Vielä kahden vuoden soppareita täynnä hirveä liuta. Meillä joku Haataja 1 vuosi ja sama Clarke. Vitun vittu.
 

IceManFani

Tunari
Liittynyt
10.9.2006
Viestit
1547
Sijainti
Lohja, valitettavasti...
Paperilla kyllä näyttää melko kovilta nuo nimekkäimmät vahvistukset, mutta sit taas sekaan mahtuu myös omia junnuja (?) joihin mulla ei oo vielä luottoo, toivottavasti pojilla päät kestää. :wink:

Onpahan ainaki enskaudella hyvä valmentaja, eikä mikään sekuli Shedden tai muu tollanen...
 

Faustus

Well-known member
Liittynyt
31.3.2000
Viestit
6745
Masalla on näköjään vieläkin päällä laitahyökkääjäfetissi, sillä tällä hetkellä ainoat sentterit ovat Pirnes, Hauhtonen, Juutilainen ja J-P Helenius sekä varauksin Mäki. Varsin todennäköisesti viimeistään syystalvella joudutaan sentteriostoksille.

Näillä näkymin joku nelikosta T. Eronen, Kivistö, Manelius ja Ölander pelaa kolmospakkiparissa. :thumbup:
 

Ode

Maailmanlupaus
Liittynyt
7.6.2008
Viestit
4178
Sijainti
Oulu
Leo Komarovia ei ensi kaudella Pelicansissa nähdä. Mies teki arviolta 350000-400000 € sopimuksen Moskovan Dynamon kanssa. Osasi ilmeisesti käyttää turnauksen tuoman julkisuusmahdollisuuden hyväkseen :thumbup:
 

Ode

Maailmanlupaus
Liittynyt
7.6.2008
Viestit
4178
Sijainti
Oulu
Kimmo Koskenkorva palaa Kärppiin! Tervetuloa kossu!

Teemu Normio teki jatkosopimuksen myös.
 

Trullinkaasu

Well-known member
Liittynyt
17.6.2007
Viestit
9312
Toni Koivisto siirtyy kahden vuoden sopparilla Metallurg Magnitogorskiin.
 

Dev

Well-known member
Liittynyt
28.2.2007
Viestit
4020
Kimmo Koskenkorva kuuluu niihin pelaajiin joista olen aina pitänyt liigassa. Muistan vielä erittäin hyvin SaiPan playoff-sarjan IFK:ta vastaan, jossa Kossu esitti parit erittäin näyttävät maalit. Todella nopea luistelija. Toistaiseksi Koskenkorva on kuitenkin ollut vähän keskinkertainen pelaaja euroopassa, ruotsissa kohtalaisesti pisteitä ja SaiPassa vähän päälle 40 pojoa muutama kausi sitten, siksi pistääkin ihmetettymään nuo Alatalon kommentit, että Koskenkorva olisi korvaaja Anderssonille. Kaikella kunnioituksella Kossua kohtaan, Andersson on kuitenkin euroopan mittakaavalla vielä pari astetta kovempi ja vähän epäilen, että hänen paikkaansa ei pysty tämä pikakiituri täyttämään. Veikkailin viime kauden alussa, että Koivisto ei pysty täyttämään Pesosen jättäämää aukkoa hyökkäyksen maaliruiskuna, mutta niinhän tuo vain täytti. Aika näyttää olenko tässäkin väärässä. Toivottavasti Kossu onnistuu Kärpissä.

Normion Teemusta on paha mennä sanomaan yhtään mitään, kun en ole miehen uran kehitystä seurannut. Ilmeisesti tuollainen luotettava 3-4 ketjun hyökkääjä. Varmaankin ihan hyvä jatkosopimus.
 

Bobakki

@f1hog
Liittynyt
29.6.2000
Viestit
19758
Sijainti
En oo mistään kotosin
Kossun paluu Kärppiin on mahtava uutinen. Kaksin kerroin luisteleva polkukone, jolta ei koskaan lopu tahto kesken. Kärpistä edellisen kerran lähtiessään Koskenkorva oli täysin onneton viimeistelijä, mutta oli ilo havaita, kuinka hän tässä suhteessa kehittyi SaiPa-vuosinaan. Kossu ei edelleenkään ole mikään maaliruisku, mutta tekee riittävästi pinnoja ollakseen kelvollinen vähintään kakkosketjuun. Ja sitä yritystä on hieno seurata.

Sikäli puheet Anderssonin korvaajasta ovat ihan napakymppi, että ensimmäisinä liigakausinaan Juunas oli juurikin samanlainen vikkelä koohottaja. Pelaajatyyppeinä ovat siis hyvinkin samanlaisia, joskin Anderssonin löytämiin tehoihin Kossulla tuskin on rahkeita, minkä lisäksi kokoero on melkoinen. Koskenkorvaa voisi hyvin sanoa köyhän miehen Anderssoniksi.

Normion jatkosopimuksesta tunnelmat ovat vähän kaksijakoiset. On aiempina kausina ollut hyvä kolmosketjun raataja, joka kykenee myös siedettäviin tehoihin, mutta tällä kaudella hän oli aika hukassa. Jos kahden aiemman kauden otteet löytyvät, niin varsin OK sopimus.
 

Dev

Well-known member
Liittynyt
28.2.2007
Viestit
4020
Ilkka Heikkinen --> NHL
Martti Järventie --> HIFK

:doubtful: Nybondas reagoi perkeleen nopeasti. Tänä aamuna kertoi, että Heikkinen lähtee ja samantien Mara sisään. :thumbup:

Itse toivotan Järventien erittäin tervetulleeksi IFK:hon. Saatiin kokemusta puolustukseen ja muuhunkin joukkueeseen oikein kunnolla ja nimenomaan kokemusta voittamisesta! Yksi hyvä asia on vielä se, että Kari Jalonen tuntee Järventien. Viime kausihan meni Maralla aika pieleen loukkaantumisen takia, mutta nyt alle hyvä kesätreeni ja Mara johtamaan IFK:n puolustusta yhdessä Söden, Clarken ja Kangen kanssa.
 

Trullinkaasu

Well-known member
Liittynyt
17.6.2007
Viestit
9312
Itse toivotan Järventien erittäin tervetulleeksi IFK:hon. Saatiin kokemusta puolustukseen ja muuhunkin joukkueeseen oikein kunnolla ja nimenomaan kokemusta voittamisesta!
Tuo kokemus mitä Mara tuo, on varmasti isoa asia IFK:n nuorille jannuille. Mutta mitä muuta kiertolainen tuo IFK:lle? Hasardeja sekä omassa että vastustajan päässä. Mielenkiinnolla kyllä odotan Maran otteita ensi kaudella.
 

Dev

Well-known member
Liittynyt
28.2.2007
Viestit
4020
Nyt kun olen hetken miettinyt tätä siirtoa, niin olen edelleen sitä mieltä, että tämä on ihan hyvä hankinta. Järventien kommentit ovat selvästi sellaisia, että mies haluaa palata omalle tasolleen ja motivaatio on varmasti korkea. Täytyy kuitenkin muistaa, että Järventien Kärppävuosi meni täysin pieleen, koska mies oli loukkaantuneena lähes 5 kuukautta. Ei ole mikään helppo paikka hypätä jengiin mukaan, kun playoffit alkavat ja jokaisella jätkällä on jo vähän niin kuin oma pakkipari. Järventie pelasi monien Kärppä kannattajien mukaan hyvin harjoitusottelut ja sitten tuli tämä inhottava loukkaantuminen. Itse odotan Maralta ensi kaudella hyvää puolustuspeliä (Ei kiitos niitä hasardeja enään) ja jonkinnäköistä kiekollista osaamista. Järventie on hyvä hankinta Turusen korvaajaksi.
Tällä hetkellä meikäläistä huolestuttaa se, että Nybondaksen mukaan Dale Clarke (7+12 + loukkaantumisherkkä) hankittiin Ilkka Heikkisen korvaajaksi, eli toisinsanoen tämä meinaa sitä, että meille ei tule enään puolustukseen yhtään uutta kovanluokan nimeä? Mikko Turusen jatko voi olla mahdollinen.

Dale Clarke - Toni Söderholm
Martti Järventie - Markus Kankaanperä
Mikko Kurvinen - Joni Haverinen

Lienee aika lähellä meidän ensi kauden puolustusta. Olin ensin ihan tyytyväinen puolustukseen, mutta sitten kun luin, että Clarke korvaa Heikkisen, niin se tyytyväisyys loppui siihen.

2008-2009
Ilkka Heikkinen - Joni Haverinen
Toni Söderholm - Hannu Pikkarainen
Mikko Turunen - Markus Kankaanperä

2009-2010?
Dale Clarke - Toni Söderholm
Martti Järventie - Markus Kankaanperä
Mikko Kurvinen - Joni Haverinen

Pientä vertailua:

Ilkka Heikkinen --> Dale Clarke
- Tässä vaihdossa saatiin takkiin. Clarke on erittäin loukkaantumisherkkä ja on puhuttu vähän asennevammastakin. Lisäksi jäi lähes 20 pistettä viime kauden Heikkisestä.

Hannu Pikkarainen --> Martti Järventie
- Aikalailla tasan menee tämä. Pikkarainen oli ajoittain hirveä omanpään surffailija ja pelaaminen ei tuntunut edes kiinnostavan. Järventie on taas ikääntymässä ja on kärsinyt loukkaantumisista, mutta ainakin meikäläinen näkee hänet silti jonkinnäköisenä parannuksena verrattuna Hankkiin. Kiekollisena ovat aika tasoissa, oman pään pelaaminen menee niukasti Järventielle, nämä kaksi kuitenkin erottaa toisistaan se, että Mara on sentään joskus voittanut jotain liigassa, Pikkarainen ei yhtikäs mitään, eikä kyllä tunnu haluavan voittaakaan.

Mikko Turunen --> Mikko Kurvinen
- Viime kauden jengin paras pakki +/- tilastossa viskataan pihalle ja tilalle otetaan Mikko Kurvinen, joka oli kolme vuotta sitten täysi katastrofi IFK:n paidassa. Tässäkin on otettu takapakkia ja pahasti.

Mun mielestä pakisto on viime kauteen verrattuna pakkasen puolella, ei ole hyvä juttu. Puolustuksessa ainakin olisi potentiaalia vaikka mestaruuteen saakka, jos sinne hankittaisiin vielä se "Ivan Majesky" tai "Kristian Kudroc". Heikkisen lähteminen rapakon taakse tekee kyllä todella kipeää.
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Martti Järventie olivat Boumediennen (vai mikä comedienne se on) kanssa Kärppien vaarallisimmat pakit. Omalla puolustusalueella.:D
 

Timmyh

Formuloita vuodesta -98..
Liittynyt
23.2.2009
Viestit
2933
Sijainti
Tampere
Onko kukaan muu huomannut että kun maikkarin tulosruudussa puhutaan tuosta Euroopan jääkiekkoliigasta, niin he aina mainitsevat että kertoivat siitä ensimmäisen kerran jo helmikuussa. Aika naurettavaa ja typerää minusta.
 
Ylös