Ralliuutisia, vol 2

Kagg

Well-known member
Liittynyt
19.8.2012
Viestit
692
Kyllä nyt sattuu. Tuosta uutisesta ei käynyt ilmi minkälainen onnettomuus on ollut kyseessä, onko siitä tietoa saatavilla?
 

Kagg

Well-known member
Liittynyt
19.8.2012
Viestit
692
Huh huh. Tuon linkin avattua ensimmäinen kuva. Nyt on menty kovaa. Katto edellä ilmeisesti osuttu johonkin, puuhun ilmeisesti.
 

jjx

Well-known member
Liittynyt
20.11.2019
Viestit
1366
Jollaintapaa Breenin kuolemasta tekee tietyllätapaa vaikeamman hyväksyä se, että hän itse ei tavallaan tehnyt mitään väärin, jos nyt näin voidaan sanoa. Ulosajo kyllä, mutta silti vain Harmittoman oloinen tieltäsuistuminen (tämän tiedon valossa), jossa 999 tapauksesta 1000sta ei edes auto vaurioidu. Voidaan sanoa, että hän oli olosuhteiden uhri. Jos onnettomuus olisi ollut brutaalimpi tyyliin Tänak Monaco tai Meeke vika Citroen kisa, olisi voinut sanoa, että kuski tiesi riskit ja oli valmis niitä ottamaan....
 
Viimeksi muokattu:

Kagg

Well-known member
Liittynyt
19.8.2012
Viestit
692
Katsoin nyt toistamiseen tämän videon ja varsinkin tuo videon loppu, kun siinä Breeniä haastatellaan Ruotsin rallissa. On niin onnellisen oloinen kuin olla ja voi. Löysi itsensä uudestaan rallikuskina ja nyt kävi näin ja vieläpä testeissä. Iso väriläiskä ja ilopilleri poistui rallivarikoilta lopullisesti. En tiedä mikä olisi sopiva kunnianosoitus Breenille, mutta itselläni tulee mieleen Kroatian rallin podium, jossa on vain Breenin kuva ykköskorokkeella ja podiumkaverit siinä vieressä. No en tiedä näistä, eiköhän nuo hoida tämän kunnialla.
 

jjx

Well-known member
Liittynyt
20.11.2019
Viestit
1366
Kohtalon ivaa, että tämä todella ikävä ja surullinen onnettomuus oli se joka teki hänestä kuolemattoman. Muussa tapauksessa hän olisi kenties rallivoittaja muiden joukossa joka olisi painunut unholaan nopeasti uran loputtua, tyyliin Sordo, jota tuskin kukaan muistaa enään uran päätyttyä. Nyt hänestä tuli joillaintapaa ralliautoilun James Dean. Ihan kuten Henkasta. Luulempa, että hänestä puhutaan foorumeilla vielä vuosien päästäkin.
 

jjx

Well-known member
Liittynyt
20.11.2019
Viestit
1366
Jossainvaiheessa toivottavasti tullaan käymään keskustelua siitä mikä on näiden nykyisten sääntöjen osuus tähän Breenin onnettomuuteen. Lähinnä aeron osuus. Missämäärin tämä nykyinen aero antaa kuljettajalle houkutuksen ajaa mutkaan ylikovaa kuskin luottaessa siihen, että kyllä aero pitää auton tiessä. Jossittelu on turhaa, mutta on päivän selvä asia, että takavetoisella autolla onnettomuus mutka ja ennenkaikkea edellinen mutka olisi täytynyt ajaa paljon hiljempaa. En osaa sanoa, olisiko tässätapauksessa hiljaisemmassa vauhdissa tapahtunut osuma muuttanut lopputulemaa.

Yksi asia on kuitenkin varma, ne jotka nämä nykyiset aero-säännöt laativat, saivat ainakin aikaiseksi sen, että mutkaan ajetaan nyt taatusti kovempaa, kun ralliautoilun historiassa koskaan ikinä.
 

Kagg

Well-known member
Liittynyt
19.8.2012
Viestit
692
Ei tässä nyt hätiköityihin johtopääksiin tule hypätä, vaikka valitettavia onnettomuuksia on käynytkin. Breenin tilanne oli todella epäonninen. Lähinnä tässä voidaan miettiä pystytäänkö järkevästi parantamaan lasien kestävyyttä tälläisissä tilanteissa. Ylilyönteihin ei pidä lähteä, vaikka kuolemia ei kukaan toivokaan. Riskit kuuluvat lajiin ja kuljettajat sen tietävät. Jotain poikkeavaa voi aina sattua, mitä ei ole huomioitu. Autot ovat todella turvallisia ja kestävät täysin käsittämättömiä kolareita. Mietitään vaikka Tänakia Monacossa 2020, näytti todella karulta ulosajolta, mutta sieltä kaverit käveli omin jaloin ulos.

Totta kai jos Breeninkin onnettomuuden seurauksena keksitään jotain, jolla tuollaisia iskuja pystyttäisiin vähentämään tulee asia tutkia ja mahdollisuuksien mukaan ottaa käyttöön. Liiallisuuksiin ei kuitenkaan tule mennä. Ralli on vaarallinen laji ja kaikkia riskejä ei pystytä ikinä eliminoimaan, niin kauan kuin tulla fyysisesti ajetaan.
 
  • Like
Reaktiot: jjx
Ylös