2019 IndyCar Series

Bleu

Olivier Bocques Fan Club
Liittynyt
14.4.2000
Viestit
9229
Heti alkuun paha kolari, kun Takuma Sato teki typerän liikkeen kuskien ajaessa kohti kakkosmutkaa. Kisasta ulkona Saton lisäksi Rossi, Hunter-Reay, Hinchcliffe ja Rosenqvist, joskin osan autot yritetään saada vielä kuntoon (10 kierroksen rangaistus vielä tulossa heille).

Rosenqvist vietiin sairaalaan tarkempiin tutkimuksiin, mutta vammat eivät ole hengenvaarallisia.
 

BudLightJaguar

Well-known member
Liittynyt
30.1.2012
Viestit
4466
Sijainti
Salo
Poconon 500 mailin kisa lähti liikkeelle huonon sään piinaaman lauantain jälkeen varsin oivallisissa olosuhteissa. Simon Pagenaud kiirehti heti ykkösmutkassa kärkeen. Melko pian startin jälkeen kuitenkin rytisi. Felix Rosenqvist menetti autonsa nokan, mutta pahemmin sattui Ryan Hunter-Reaylle sekä autonsa ylösalaisin kipanneelle Takuma Satolle.

Sato selvisi kuitenkin ympäriajosta ilman vammoja ja kisa liputettiin ensin keltaille ja sitten punaisille. Joukkokolari kuitenkin sai jälleen miettimään Poconon turvallisuutta; hidastuksesta nähtiin kuinka vaarallisen näköisesti Rosenqvistin auto raapi turva-aitaa.

Aitoja korjattiin sen verran pitkään, että Mr. IntriguinMan ehti pitää välissä ruokatauon ja avata viinipullonkin. Toivottavasti turvaverkot tänä vuonna haettiin muualta kuin Pohjois-Appalakkien kupeessa sijaitsevalta luomufarmilta.

Punainen lippu kesti sen verran kauan, että kirjoittaja painui santsikierrokselle ja palasi mukaan kisaan kierroksella 10. Simon Pagenaud jatkoi kilpailun johdossa. Scott Dixonin jahti ei tuottanut tulosta, gallialaisen johto venyi 0.6 sekunnista lähes yli kahteen sekuntiin ennen Pagenaud'n siirtymistä varikolle.

Will Power ja Josef Newgarden pääsivät ajoittain nauttimaan ykköspaikasta ennen kuin Spencer Pigot täräytti seinään kierroksella 41.

Kierrokselle 47 osuneen uusintastartin jälkeen Will Powerilla oli vahva yritys painaa Pagenaud'sta ohi, mutta keltainen Menard's värinen auto meni menojaan. Ratatapahtumien välissä Pocono oli jälleen saanut kritiikkiä. Robert Wickens oli jo twiitannut Rosenqvistin onnettumuuden aikaan, nyt James Hinchcliffe liittyi kritisoijiin.

Vasta 70 kierroksen jälkeen Pagenaud menetti johtoasemansa varikkokäynnin yhteydessä. Muutoinkin 73-74 kierrosten aikoihin tapahtui, Colton Herta täräytti seinään ja Hunter-Reayn ja Rossin pajalla korjatut autot tuotiin mukaan kisaan. Alex Rossin autossa korjaukseen käytettyä eristysnauhaa näytti olevan enemmän kuin paikallinen Philadelphia Flyers käyttää mailoihinsa koko kautena.

Samoihin aikoihin myös kisan kommentaattori Paul Tracy ennusteli ukkosmyrskyn paluuta radan ylle. Kuitenkin kierroksella 83 jälleen uusintastartti. Ilmiömäisellä tavalla oikeassa paikassa oikeaan aikaan olemaan oppinut Santino Ferrucci jahtasi Scott Dixonia. Ero pysyi 0.2 sekunnin tuntumassa kierroskaupalla.

100 kierrosta tuli täyteen, edelleen mentiin järjestyksessä Dixon-Ferrucci-Pagenaud. 107 kierroksen jälkeen varikkokäynnit sekoittivat pakkaa. Will Power otti johtoaseman Tony Kanaanin, Charlie Kimballin ja Conor Dalyn vuorotellessa takana. Olin jo taustalla näkyvää taivasta katsellessa ehtinyt tuomita Paul Tracyn hupiukoksi hänen puhuessaan ukkosmyrskystä, mutta tottahan se oli; 110 kierroksen aikoihin taivas alkoi tummumaan. Ja toisaalta vain toinen meistä oli pääsuoran varrella Pennsylvaniassa.

128 kierroksen kohdalla se sitten tapahtui. Salama iski ja kisa punaliputettiin. Kuljettajat nousivat autoistaan ylös ja yleisöäkin kehotettiin siirtymään sateensuojaan. Punalipun aikana sentään saatiin hyviä uutisia; Felix Rosenqvist oli kirjautunut sairaalasta ulos kunnossa kohti seuraavaa Gatewayn kisaa.

Tuomariston päätöksellä kisaa ei jatkettu ja ennen keskeytystä johtanut Will Power vei voiton Poconossa.
 

Antti--91

Forza Schumi
Liittynyt
6.11.2009
Viestit
668
Sijainti
Turku
Ei olisi tänäkään vuonna eka kerta kun Amerikassa "Icemanina" tunnettu Dixon korjaa potin muiden hölmöillessä. Monesti hänellä on ollut, jos nyt ei vaisuja, mutta vähän hitaasti käyntiin lähteviä kausia ja sitten hienoja loppukirejä. Myös Powerille kiva juttu että vihdoin tänä vuonna tuli voitto. Ja ennen kaikkea kiva että tuossa rytäkässä ei tullut henkilövahinkoja. Rosenqvistilla kävi onni onnettomuudessa että auto ei lentänyt tuohon kanaverkkoon samassa kulmassa kuin Wickensin auto viime vuonna.
 

lfb

Flavio
Liittynyt
8.2.2004
Viestit
9965
Sijainti
Helsinki
Kummasti Poconossa taas rytisi, vaikka rata ei periaatteessa taida olla sen vaarallisempi kuin vaikka Indy. Voiko SAFER-seinä olla Poconossa matalampi kuin muualla? Ehkä radan luonne myös pakottaa kuskit aggressiivisiksi, ohittaminen kun ei ole helppoa vaikka suorat ovatkin pitkät. Onneksi tänä vuonna ei käynyt pahemmin, Rosenqvistin tilanteessa Wickensin kolarin toisinto oli kuitenkin erittäin lähellä.
 

spotter90

Half Blind, Full Throttle
Liittynyt
8.9.2014
Viestit
8840
Sijainti
Helsinki
Josef Newgarden ja Sebastien Bourdais pitivät paikkansa Gatewayn kllpailun lähdössä. Marcus Ericssonin pyörähdyksen seurauksena avaukierros päättyi turva-auton tulemiseen. Ryan-Hunter Reay ja Takuma Sato osuivat toisiinsa hiukan ja menettivät sijoituksia. Uusintalähdön jälkeen Newgarden kiristi johtoaan tasaisesti, se oli jo 2,5 sekuntia toisena ajavaan Will Poweriin. Kolmantena ajoi Santino Ferrucci. Scott Dixon, Newgarden ja Alexander Rossi tekivät varikkokäyntinsä kierroksella 43. Will Power ajautui seinään mutkassa numero kolme 54. kierroksella.

67. kierroksella Dixonin auto vietiin pilttuuseen nestevuodon vuoksi ja kaksi kierrosta myöhemmin uusintälähössä tilanne oli Hinchcliffe-Ferrucci-Newgarden. Ferrucci ohitti Hinchcliffen kierrksella 83. Rossi meni kandalaisen ohitse komeasti pääsuoralla 179. kierroksella. Kierroksella 188 kierroksen perääsä olleet Takuma Sato, Ed Carpenter sekä Tony Kanaan tekivät stoppinsa ja kolme kierrosta myöhemmin he olivat myös kisan kärkikolmikko. Samaan aikaan Bourdais osui pääsuoralle tultaessa seinään. He olivat pysähtyneet keltaisen lipun aikana, kun taas Rossi ja Ferrucci tekivät omansa vihreän lipun aikana. Rossi yritys säästää polttoainetta kostautui hän putosi pois top-10:stä.

Ed Carpenter tuli aivan Takuma Saton perään kilpain lopussa. Carpenter tuli viimeisellä kierroksella imuun, mutta hävisi voiton Satolle 0,0399 sekunnilla. Taaempana Newgarden pyörähti nurmikolle ja vaihdetta valitessa auton anti-stall-järjestelmä jumittui. Tämä maksoi sijoituksia ja hän lirui maaliviivan yli 7:ntenä. Sato nousi kauden toisella voitollaan pisteissä kuudenneksi.

Josef Newgarden jatkaa pistejohdossa, ero Simon Pagenaud¨n on 38 pistettä vuoden 2017 mestarin eduksi. Kolmantena on Rossi, jolla on pisteitä 517 kappaletta.

Kausi jatkuu ensi viikolla Portlandin moottoriradalla.
 

Antti--91

Forza Schumi
Liittynyt
6.11.2009
Viestit
668
Sijainti
Turku
Aika korkea keski-ikä kärkikolmikolla. Sato syntynyt -77, Carpenter -80 ja Kanaan -74. Kovia äijiä. Formuloissa jos olet Bottaksen ikäinen, olet ikäloppu.

Kisaa en suorana katsonut, mutta jonkun muutaman minuutin koostelähetyksen perusteella oli jännä kisa alusta loppuun :thumbup:
 

BudLightJaguar

Well-known member
Liittynyt
30.1.2012
Viestit
4466
Sijainti
Salo
Spotter90:ltä hyvää raportointia :thumbup:
Itse en tätä kisaa katsonut suorana, vaan tyydyin uusintaan.

Oli jopa yllättävä voitto Satolta, ja hienoahan se on nähdä kun japanilainen pärjää. Scott Dixonilla meni kisa ketuilleen, kun välillä lisättiin syylariin vettä ennen lopullista keskeytystä.

Ovaalien osalta kausi olikin tässä, mukava kuitenkin nähdä että Gatewayssa olivat saaneet porukkaa lehtereille ihan tungokseksi asti. Kaksi moottoriratakisaa enää länsirannikolla ja sitten tiedetään tämän kauden mestari.
 

spotter90

Half Blind, Full Throttle
Liittynyt
8.9.2014
Viestit
8840
Sijainti
Helsinki
Aika korkea keski-ikä kärkikolmikolla. Sato syntynyt -77, Carpenter -80 ja Kanaan -74. Kovia äijiä. Formuloissa jos olet Bottaksen ikäinen, olet ikäloppu.

Kisaa en suorana katsonut, mutta jonkun muutaman minuutin koostelähetyksen perusteella oli jännä kisa alusta loppuun :thumbup:
Todellakin jännä kisa, itsekään en suorana katsonut. Linkissä puolen tunnin mittainen kooste.

https://www.youtube.com/watch?v=QuvPjlVMS8o
 

spotter90

Half Blind, Full Throttle
Liittynyt
8.9.2014
Viestit
8840
Sijainti
Helsinki
Colton Herta sai hyvä lähdön ja piti kärkipaikkansa Scott Dixonin, Jack Harveyn ja Will Power seuratessa. Avausmutkan shikaaniin jäivät Graham Rahal ja Conor Daly. Myös Zach Veachin kisa loppui samaan paikkaan. 13. kierroksella Ryan Hunter-Reay yritti estää Alexander Rossin ohituksen, mutta lukitsi renkaaansa ja osui Harveeyn - jälleen samassa mutkassa. Hertalla ongelmia pehmeiden renkaiden kanssa ja 37. kierroksella Scott Dixon ohtti hänet 9. mutkassa. Hetkeä myöhemmin myös Will Power ja Rossi kuittasivat paalumiehen.

Dixonin autosta katosi tehot 52. kierroskella ja Indycarin jäämies joutui luovuttamaan johtonsa Powerille. Felix Rosenqvist pysyi Will Powerin kannassa, kiitos pehmeiden renkaiden säästelyn. Viimeisen stintin aikana kärki pysyi muuttumattomana. Powerin johto hupeni, kun seitsemän kierrosta ruutulipusta Santino Ferrucci auto hyytyi pääsuoralle. Kun turva-auto poistui, edessä oli neljän kierroksen sprintti. Mitään dramaattista ei tapahtunut, vaan Power otti uransa ensimmäisen voiton Portlandin radalla. Felix Rosenqvist oli toinen ja kolmanneksi ajoi Rossi.

Kauden päätöskilpailu ajetaan kenties yhdysvaltain legendaarisimmalla mooottoriradalla Laguna Secalla. Mestaruuteen on mahdollisuudet kärkinelikolla Newgarden-Rossi-Pagenaud-Dixon. Finaalikisasta jaetaan tuplapisteet. Newgardenilla on pienoinen etu, mutta eihän sitä koskaan tiedä. 22. syyskuuta tiedämme, kuka on vuoden 2019 Indycar-mestari.

Pisteet: https://www.indycar.com/Drivers
 
Viimeksi muokattu:
Ylös