#6 Nico Rosberg - Vain mestaruus puuttui

Masza

Well-known member
Liittynyt
11.9.2012
Viestit
2100
Sijainti
Täällä
Ei helkkari. :D Mulla iski sellainen fiilis alkuviikosta, että Nicona lopettaisin / Nico saattaa miettiä lopettamista. Pari päivää sitten kävi mielessä, että kirjoitan filosofoinnit tännekin :D

Mutta siis joo. Katsoin alkuviikosta yön tunteina pari Keken haastattelua, kun hän oli ilmoittanut lopettamisesta, ja iski sellainen fiilinki, että Nicohan on ihan samassa tilanteessa kuin isänsä - uransa huipulla, miksi ei lopettaisi tähän? Kuitenkin kymmenen vuotta hakenut sitä mestaruutta ja F1-ura on ollut kivikkoinen. Varmasti sen voittamisen jälkeen on takki tietyllä tapaa tyhjä. Kaikki on annettu ja saavutettu, miksi siis jatkaisi.

Mutta kuka korvaa Rosbergin Mersulla. Wehrlein, Ocon, Bottas? Elämme mielenkiintoisia aikoja. Jos Mersu haluaa Valtterin, niin eiköhän asia saada asiakastalli-Williamsin kanssa sovittua.
 
Viimeksi muokattu:

Hakkis

Hitain hämäläinen
Liittynyt
8.2.2004
Viestit
2449
Mahtanut iskeä aikamoinen mestaruus-krapula. En olisi ikinä tämmöistä käännettä uskonut.:eek!:
 

Jiihaa

Active member
Liittynyt
26.3.2012
Viestit
26
Nyt tuli iso jytky, jos uutinen pitää paikkaansa. Äkkiä ainakin useat tahot uutisoivat totena, odotellaan virallista varmistusta.
 

Dino246

Well-known member
Liittynyt
18.6.2009
Viestit
2332
Huh huh, olihan pommi! Mutta sinänsä fiksu päätös jos kerran kokee saaneensa kaiken mitä on F1:stä halunnut. On sitä muutakin elämää kuin F1 ja Rosberg vaikuttaa kyllä tasapainoiselta kaverilta jolla on elämän arvot kunnossa ja järjestyksessä. Eli kunnioittaa pitää tuollaista päätöstä koska vuosia hänellä olisi ollut jäljellä vaikka miten paljon F1-sarjassa. Sinänsä vaan harmi että olisi ollut mielenkiintoista nähdä minkälaiseksi tuo Rosberg-Hamilton-kaksintaistelu olisi muodostunut jos oltaisiin nähty itseluottamusboostin saanut Rosberg ja motivoitunut sekä näyttämisenhaluinen Hamilton vastakkain.

Mutta jännä on kyllä nyt nähdä sekin kuka tuohon korvaajaksi istutetaan. Wehrlein tietysti ehkä se loogisin valinta, mutta voihan se olla että nähdään vielä sellainenkin tapaus että jonkun astetta kokeneemman kaverin (toivottavasti Bottaksen...) sopimus ostetaan ulos. Ihan täysin vakuuttunut en nimittäin tämän yhden kauden perusteella ole siitä onko Wehrlein oikeasti tuon Mersu-paikan arvoinen.
 

Joni

Well-known member
Liittynyt
19.1.2004
Viestit
16826
Eka aattelin "että mitä onko aprillipäivä nykyään joulukuussa?" Mutta ei ihan todellista totta. Varmasti haluaa keskittyä perhe-elämäänsä ja sai kuitenkin unelmansa eli sen F1-mestaruuden. Mietin vaan ettei silti kuitenkin olisi halunut kokeilla vielä uudistuvia formuloita ensi kaudella? Noh kaikki kunnia jokatapauksessa päätökselleen ja hyviä "eläkepäiviä". :ahem:
 
Viimeksi muokattu:

christian86

Well-known member
Liittynyt
17.9.2005
Viestit
315
No tälläistä uutista en kyllä odottanut näkeväni.. Ennemmin sitten Hamiltonilta kuin Rosbergilta. Aikamoista :eek:
 

JoneZi

User
Liittynyt
17.3.2012
Viestit
7360
Nicolla on perhe ja nyt mestaruus, joten hieno ja kunnioitettava päätös.

Onkohan talli ollut kuinka pitkään tietoinen? Harmittaa kyllä Bottaksen puolesta, jos Wehrlein loikkaa suoraan Manorilta Mersulle. Ei mitään Pascalia vastaan, mutta kyllähän Valtteri olisi täydellinen Nicon paikkaaja.
 

WebSlave

Trackman
Liittynyt
9.2.2005
Viestit
29660
Moottoriurheilussa puhaltaa nyt ihan uudelaiset tuulet. Ensin vetäytyi Volkkari ralleista täysin yllättäen ja nyt tämä!

Toisaalta, yksinkertainenkin mestari on aina mestari, senhän Nico sai varsin läheltä kasvaessaan nähdä. Lisämestaruudet eivät sitten tuntuneet kaiken sen vaivan arvoiselta. Suhtautuminen lajiin on täysin toinen kuin esim. Kimillä, joka ei malta lopettaa, vaikka saavutettavaa on enää hyvin vähän ja toinen mestaruus varsin epätodennäköinen.

Ja jos mieli jatkossa muuttuu, niin iän puolesta paluu ykkösiin on täysin mahdollinen. Nico sanoo keskittyvänsä perhe-elämään, joten jääkö samalla kaikki autourheilu, vai keventääkö vain?
 

JahJahBlowJob

Well-known member
Liittynyt
9.7.2010
Viestit
640
Sopisi myös täysin se, että Wehrlein tulikin yhtäkkiä ajamaan testejä ja Hamilton meni sivuun. Vaikka hurjimmat jo spekuloi, että sillä oli darra. Tuskin kuitenkaan tollasen auton rattii darroissa hypätään.

Hieno ja kunnioitettava päätös Rosbergilta. Kuitenkin rahaa tienannut jo 10 vuotta ja vihdoin mestaruus. Mitä järkeä jäädä tuonne pyörimään ja pahimmassa tapauksessa käy kuten Alonsolle ja Buttonille että häntäpäähän jumitutaan. Myös isot riskit joka kerta kun auton rattiin hyppää.
 

Keano

Well-known member
Liittynyt
13.3.2009
Viestit
922
Ohhoh, johan oli uskomaton pommi. Luulin että mikä vitsi tämä on, mutta eipä olekaan.
Wehrleinkö tuon paikan sitten lahjana saa...
 

Miikhail

Well-known member
Liittynyt
16.5.2010
Viestit
3477
Kova temppu Nicolta, pakko arvostaa. :alppu: Alonso jos saataisiin tilalle niin olisi mahtavat asetelmat kaudelle.
 

Raceway

Ratamestari
Liittynyt
24.3.2012
Viestit
877
Sijainti
Ruutulipulla
Nicolla on perhe ja nyt mestaruus, joten hieno ja kunnioitettava päätös...
Kyllä, elämässä on paljon muutakin kuin elää kiertolaisen elämää ja asua hotelleissa.
Nico ehti ajaa kuitenkin 10 kautta F1:ssä. Mestarina on hyvä lopettaa, aika aikaansa kutakin.
 

Vilperi

Välimallin jätkä
Liittynyt
20.7.2001
Viestit
4593
Sijainti
Tampere
Pohdinkin tuossa mestaruuden jälkeen, että Nico vaikuttaa sellaiselta kaverilta, joka on tyytyväinen yhteen mestaruuteen. Tältä pohjalta odotin, että Hamilton tulisi olemaan ensi kaudella reilusti niskan päällä, mutta en kyllä osannut tätä ennakoida. Vähän kyllä ottaa päähän Bottaksen puolesta mikäli Wehrleinille tippuu ihan ilmaiseksi tuo mersupaikka.
 

Charlie

Elämän jakojäännös
Liittynyt
13.12.1999
Viestit
6454
Sijainti
Pahassa paikassa
Olipahan yllättävä uutinen mitä en kyllä millään tahtonut uskoa otsikon nähtyäni edes todeksi. En ehtinyt edes mestaruudesta onnitella kun mies on jo lopettanut. Toisaalta eikös Nicolla ollut voimassaoleva sopimus, saako siitä irtaantua noin vain? Tietysti kaikki on neuvoteltavissa.

Mutta ei siinä mitään, onhan Nico tosiaan tahkonnut sarjaa jo yli 10 vuotta, ja nyt kun mestaruus vihdoin tuli niin ei kovin paljon enempää voi enää saavuttaa. Tietysti lisää voittoja ja mestaruuksia, mutta yksi on jo paljon enemmän kuin ei yhtään. Kunnioitan päätöstään ja hyvä että tulee lisää tilaa huipputallien kuskipaikoille.
 

Dev

Well-known member
Liittynyt
28.2.2007
Viestit
4020
Valtterille Nicon paikkaa tietysti toivotaan, mutta oh boy kuinka komeaa olisi jos Mersu saisi revittyä Fernando Alonson irti diilistään ja yksi sarjan parhaista kuskeista haastamaan Lewis.

Tämä Nicon päätös oli kyllä todellinen järkytys. Pari tuntia sulatellut eikä vieläkään voi uskoa todeksi.
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Toisaalta eikös Nicolla ollut voimassaoleva sopimus, saako siitä irtaantua noin vain? Tietysti kaikki on neuvoteltavissa.
Toto oli hyväksynyt Nicon lopetuspäätöksen samalta istumalta.

Se on rohkea päätös Nicolta ja osoittaa hänen voimakasta luonnettaan, Wolff lausui.

Lopetuspäätöksen tausta oli Wolffin mukaan yksinkertainen: Rosberg oli vihdoin saavuttanut suuren lapsuudenunelmansa.

- Hänen näkemyksensä oli niin selkeä, että hyväksyin päätöksen heti kun hän sen minulle kertoi, Wolff kertoi.
http://www.iltalehti.fi/formulat/201612022200035423_fo.shtml
 
Ylös