Aktiivimallipolli

Mielipiteeni aktiivimallista


  • Äänestäjiä yhteensä
    24

Örfil

Guest
Hallitus tutisee liitoksissaan, kun porukka aloittaa perjantain jo heti aamusta ;)
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Jos hakemuksia tulee 100/avoin työpaikka, niin ensimmäinen karsinta on aika hutiloiden tehty.

Albertin hakemus kyllä erottuu tuoksunsa perusteella kaikista muista.
 

burb

.
Liittynyt
19.2.2002
Viestit
46199
Eli meidän hakemukset ovat vain siis silkkaa jätepaperia? Ok.
Tiedostan, että olet katkeralla mielenlaadulla liikenteessä tässä asiassa.
Ja valitettava vastaus on se, että kyllä: kun se työllistäjän mielestä sopivin löytyy, niin ei ne muut hakemukset enää merkitse mitään.
Silkkaa jätepaperia, jos niin haluat sanoa.

Ehkä jossain harvoissa paikoissa niitä "hylsyjä" käydään läpi, mutta... sanopas vaikka jps että miten tuo homma omalta kohdalta menee?
a) tarvitaan työvoimaa: uusi haku
b) tarvitaan työvoimaa: aletaan selaamaan viimeisen vuoden ajalta hakemuksia josko niissä olis joku sopiva

?
 

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26866
on enemmän sakkia mistä sitten valita väki haastatteluun. Ja ehkäpä ne firmat, jotka valittavat hakijoiden vähyyttä, saavat nyt niitä enemmän.
Joo esim. meijän kaupunki on valittanut kun kukaan ei ole hakenut avoinna olevaa hammaslääkärin pestiä. Jatkossa voivat saada vaikka 1500 hakemusta niin eipä oo enää valittamista. Voivat valita palkkaavatko trukinkuljettajan, kiinteistövälittäjän vai puutarhurin.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Irvokkainta toki on se, että taloudellisen kasvun vihdoin ja viimein käynnistyttyä se alkaa vaikuttaa työllisyystilanteeseen, niin jotkut ääliöt laskevat aktiivimallin parantaneen sitä. Tuo ei varmasti pidä paikkaansa, en ole itse, enkä tunne ketään muutakaan yrittäjää, joka olisi palkannut jonkun säälistä tai sen takia, että sen pitäisi töitä saada, vaikkei mitään tuottavaa olisi tehtäväksi.
Kikykin pelasti.
Eilen tuli konkurssiuutinen, kunnan isoin pulju, vientiyritys.
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Kikykin pelasti.
Eilen tuli konkurssiuutinen, kunnan isoin pulju, vientiyritys.
Aamu-tv:ssä naiskeskustelija sanoi että päivän lakossa on kyse siitä, että aktiivimalli sotii kiky-sopimusta vastaan. Toinen nainen toisesta puolueesta totesi että työllisyystilanne on tällä hetkellä parempi kuin pitkää aikaan. Kikyn vai aktiivimallin takia? Miksi sitten rankaista niitä, joila töitä ei ole eikä osalla edes saatavissa?

Pirun huonoa perustella aktiivimallia sillä, että tällä hetkellä tilanne on parempi kuin pitkään aikaaan.:rolleyes:
 

Dominic

Senior Member
Liittynyt
9.2.2000
Viestit
47813
Sijainti
Turku
Aktiivimalli on ihmisoikeuksien kannalta huono.

Mä itseasiassa uskon, että ko. malli lisää jonkin verran työllistymisastetta niissä ihmisissä joissa se olisi melkein tapahtunut ilman malliakin. Tämä on tässä keskustelussa täysin toissijainen asia, koska ongelma on siinä, kuinka tämä malli kohtelee niitä ihmisiä, jotka eivät jostain syystä pysty itse, tai esimerkiksi asuinpaikkansa huonon tilanteen vuoksi, työllistymään tai tekemään niitä muitakaan mallin velvoittamia asioita. Esimerkkinä nyt ihmiset, joilla tulee sairauspäiväraha päivät täyteen ja täytyy mennä TE-keskuksen listoille vuodeksi, ennen kun voi taas jatkaa KELA:n piirissä. Aktiivimalli puree niitä niskaan ja ahdistaa ihmisen, jolla muutenkin on meneillään vaikea vaihe elämässä, vieläkin syvemmälle nurkkaan. Psykologisessa mielessä tilanne ei ole hyvä, jos muutenkin yksilö, joka kokee yhteiskunnan näyttäneen hänelle prsreikää, niin aktiivimalli sysää pahimmillaan ns. rajan yli. Ei voi olla ajattelematta, että muu kansa nämä päättäjät sinne äänestivät.

Suosittelen kaikille aktiivimallin takia rahattomaksi jääneitä ryöväämään ja varastamaan.

PS: Yllätyin, kuinka vahva vastustus ko. mallia kohtaan Forumilla on. Jotenkin oletin, että täällä olisi ne perus pari jamppaa ainakin, jotka asiaa puolustaisivat. Ehkä ne jättivät äänestämättä?
 
Viimeksi muokattu:

Örfil

Guest
No ei tässä viitsi paljoa äänestellä kun keskustelu liikkuu metaforien tasolla = "yhteiskunta näyttää persreikää". Mulla loppuu duunit kuun lopussa, kenetköhän sitä sitten ryöstäisi solidaarisuuden nimissä ja aktiivimallia vastustaakseni?
 

Örfil

Guest
Tämän toikin voisi siirtää Asiapuolelle, jossa moderointi on tiukempaa, niin ei ala mennä henkilökohtaisuuksiin keskustelut. Muutenkin se käytätäntö että polittiiset keskustelut ovat poissa Vapaalta on ollut hyvä juttu.
 

Sam

Muumipappa
Liittynyt
2.8.2000
Viestit
34097
Sijainti
Muumilaakso
No ei tässä viitsi paljoa äänestellä kun keskustelu liikkuu metaforien tasolla = "yhteiskunta näyttää persreikää". Mulla loppuu duunit kuun lopussa, kenetköhän sitä sitten ryöstäisi solidaarisuuden nimissä ja aktiivimallia vastustaakseni?
Aloita paikallisesta Lada-kauppiaasta.
 

Örfil

Guest
Se kauppias muuten lienee edelleen Pirkkalassa (aloitti siellä toissa vuonna?), olisko joku parempi kohde?

Toivon edelleen että tuon aktiivimallin osalta tehdään sellainen korjaus, että siinä selkeästi esitetään missä tapauksessa karenssiehto täyttyy, ettei tule tapauksia, joissa työttömällä ei yksinkertaisesti ole toimistaan huolimatta napannut mistään hommia riittävästi. Tähän asiaan Niinistökin puuttui vaalikeskusteluissa ja toivottavasti unilukkarin ärähdys tehosi.
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Oliko tässä mallissa niin, ettei pelkästään se, että hakee töitä riitä, vaan sitä pitäisi myös tehdä se 18 tuntia? Tai olla kurssilla tai yrittäjä?
 

Örfil

Guest
Siinä oli ainakin nuo triggerit karenssin estäjänä.

Pohdin just omalta osalta, että jos siinä ei mitään joustoa tule sen 18 tunnin osalta ja muuta aktiviteettia ei Akaasta löydy (tai nykyinen ei jatku keväällä), niin täytyy aktivoida se puhelinmyyntihomma uudelleen tulille. Omassa taloudessa ei tuo "sakko" ole iso hetkautus, mutta se on vain oma talous, joillain muilla joka penni ratkaisee ja ymmärrän sen hyvin. Etenkin jos on yksineläjä/ainoa tulonlähde taloudessa.
 

Örfil

Guest
Sanktiot piti sanoman. SE ON SAMA ASIA JUST TÄNÄÄN MULLE HEI KATO KUULE!
 
Ylös