Bahrainin Sakhirin radan ennakkokausikokeet 21.-23.2

BJohnson

Ukrainan aseistaja 🇺🇦
Liittynyt
11.3.2020
Viestit
4783
No niin, ollaan ennakkotestiviikossa ja kaikki tallit ovat esitelleet vähintään värinsä kauden 2024 autoistaan. Nähdäänkö jotain ihmeellistä? Vai saadaanko nähdä vain autoja ajamassa kierros toisensa jälkeen katiskoihin verhoittuna?

Viime vuonna eniten kierroksia ajoi Alpha Tauri 456 kierrosta ja toiseksi eniten Williams 439 rundia.
Nopein oli Sergio Perez 1.30,305, toinen Lewis Hamilton 1.30,664 ja Valtteri Bottas 1.30,827.
Kauden alun tähdenlento, Fernando Alonson aika testeissä oli vaatimaton 1.31.440. Joko autoa saatiin paljon parannettua viikossa, tai sitten kyydissä oli Alonson lompakko.

YouTubesta napatun "asiantuntijan" mukaan Ferrari tulee ajamaan eniten kierroksia ja nopeimman ajan. Siitäpä seuraamaan. https://www.formula1.com/en/racing/2024/Pre-Season-Testing.html

23FEB
Practice 3
09:00 - 18:00
22FEB
Practice 2
09:00 - 18:00
21FEB
Practice 1
09:00 - 18:00
 

Ambomaan Mambo

Well-known member
Liittynyt
11.12.2001
Viestit
2389
Ai että kun punainen härkä yllättäisi ja toisi nolla-palko -konseptin näytille, kun vähän muutakin mersusta on kerran tullut jo kopioitua!
 

-Teme-

Vormulaattori
Liittynyt
12.10.2002
Viestit
2924
Sijainti
F1-fanikatsomo
Ah, vihdoin 87 vrk odotus päättyy ja autot ovat radalla taas.
Red Bullin konsepti on mielenkiintoinen ja rohkea. Ehkä huomattu että alkuperäisen konseptin rajat tulleet vastaan eikä helppoa tietä ollut kehittää sitä eteenpäin. Toisaalta Red Bulllilla käännettiin katse tän kauden auton kehittämiseen jo hyvissä ajoin kun kauden 2023 auto oli niin ylivoimainen, että sillä pärjäsi hyvin muita vastaan
Mersun menoa tulee olemaan todella mielenkiintoista seurata koska kesken viimekauden tehty suuri suunnittelufilosofinen muutos oli kompromissi eivätkä saaneet täyttä hyötyä muutoksesta. Tällä kaudella nähdään suunnittelun suunnanmuutoksen myötä saadut hyödyt täysimääräisinä.
Ferrari on vähän kysymysmerkki ja mielenkiintoista nähdä heidän tasosta.
 

comm

Well-known member
Liittynyt
25.3.2012
Viestit
3199
Rengasvalinnat testeihin
Sauber yllättäen panostaa jo nyt pitkiin stintteihin

1000062894.jpg
 

BJohnson

Ukrainan aseistaja 🇺🇦
Liittynyt
11.3.2020
Viestit
4783
Renaultilla ja Mäkkärillä vieläkin kovempi panostus koviin renkaisiin.
 

comm

Well-known member
Liittynyt
25.3.2012
Viestit
3199
Eivät joo edes koske pehmeisiin.
 

Dieselmoottori

Well-known member
Liittynyt
25.4.2021
Viestit
3859
Erikoista että nyt ajetaan vain kolmen päivän testit. Kun ajattelee että vielä 2000-luvun alussa sai testata rajattomasti.
 

Tööt

Well-known member
Liittynyt
15.1.2008
Viestit
195
Onko Redbullilla tuolla turvakaareen takana ilmaaukot, noiden kanuuunoiden edessä
 

Punainen

Well-known member
Liittynyt
4.2.2002
Viestit
712
Tehostaa "kanuunan" laminaarista virtausta ja näin ollen parantaa imua jäähdyttäjästä poispäin. Olisiko ajatuksen idea sama kuin Ferrarin s-putkessa viimevuonna?
Siellä toki voi olla myös varsinaista jäähdytystä kätkettynä. Missä turbon välijäähdytys ennen oli?

Yleisesti ottaen nuo Red Bullin "kanuunat" mahdollistavat todella monia erilaisia tapoja ohjailla ilmaa. Sanoisin, että niissä on merkittävää potenttiaalia suorituskyvyn viilaamiseen koko kautta ajatellen. Luultavasti helpompaa jatkokehittää kesken kauden, kuin muita tärkeitä osa-alueita autossa, varsinkin budjettikaton huomioiden.

Koko moottorikatteen ja ponttoonien päälykatteiden muotoilu vaikuttaisi olevan yksi alkavan kauden kiinnostavimmista kehitysalueista mielestäni. Esimerkiksi Visa RBn ratkaisu on omaan silmääni erittäin miellyttävä. Vastakohtana Mersun ratkaisu epäilyttää kyllä itseäni toiminnaltaan.
 

Punainen

Well-known member
Liittynyt
4.2.2002
Viestit
712
Ensimmäisen testipäivän aamuosio takana ja nyt on oikea aika tehdä ennenaikaisia johtopäätöksiä tallien suorituskyvystä!

-Red Bull, todella vakuuttavassa kunnossa. Kovilla renkailla ei aluksi saanut pitoa likaisella radalla, mutta keltaisilla renkailla auto näytti äärimmäisen tasapainoiselta ja erittäin nopealta. Jousitus askeleen edellä muita.


-Aston Martin, auto olisi täysin valmis suoraan kilpailuun, ilman mitään muutoksia. Alonso vei autoa lähes alusta asti, kuin tuttua säädettyä kilpa-autoa. Ongelmana näkisin sen, onko autossa todellisuudessa yhtään jatkojalostuspotentiaalia ja löytyykö tuota kykyä kauden aikana.

-Ferrari, vaikuttaa myös erittäin valmiilta, mutta ei ollenkaan niin toimivalta ja tasapainoiselta kuin Aston Martin. Leclerc vei autoa myös rajoille melkein alusta asti, mutta auto ei vain käyttäytynyt kovin vakaasti, eikä tasapainoisesti. Veikkaan ongelmia olevan luvassa.

-McLaren omaa potenttiaalia, muttei ehkä ole vielä aivan valmis. Kuitenkin jo nyt kärjen mukana, niin näkisin todennäkösesti potentiaalin huomioiden taistelevan toiseksi parhaan tallin tittelistä Aston Martinin kanssa.


-Alpine, taitaa tippua (jäädä) keskikastiin. Ei vakuuttanut kyllä millään tavalla.

-Mersulla on paljon tekemistä vielä. Sanoisin, että uusi konsepti on pahasti keskeneräinen vielä. Saa nähdä ehtiikö kärkijoukkoon, mutta nyt ollaan vasta keskikastin joukossa. Mielestäni jousitus, eikä aerot vaikuttaneet vielä ollenkaan toimivilta keskenään. Ei ollut balanssia eikä oikein muutakaan.

-Sauber, epävakaa suorilla ajettaessa, mutta kohtuu hyvältä vaikutti muuten kyllä. Tuollainen vikurointi voinee olla kyllä pahaksi renkaiden kestolle.

-Visa RB, vaikutti toimivan oikein hyvin. Red Bullin jousitus antaa todella vahvan ajettavuuden verrattuna muihin keskikastin autoihin.

-Williams, oli ainoa joka jäi aamupäivällä radanvarteen. Uskon kuitenkin tallin olevan vahvassa nosteessa teknisesti.


-Haas jää kyllä yksin peränpitäjäksi tällä kaudella. Vaikutti siltä ettei tuo kulje kovaa, eikä omaa myöskään heidän resurssinsa huomioiden riittävää jatkokehitys potenttiaalia.


Iltapäivä voi toki muuttaa uumoilemani nokkimisjärjestyksen vielä täysin... ;-)
 

comm

Well-known member
Liittynyt
25.3.2012
Viestit
3199
Toki vasta sisäänajo, mutt RB näyttää huimalta jälleen.
1000062918.jpg
 
Ylös