Olga
.
Marion Jonesin B-näyte oli negatiivinen. Mikähän oli hinta?
Kuinka tiheään nuo A ja B näytteet otetaan? Ihmetyttää kyllä jos A on positiivinen niin B onkin negatiivinen.Olga sanoi:Marion Jonesin B-näyte oli negatiivinen. Mikähän oli hinta?
Eiköhän nuo tule samasta näytteestä. Säilytetään erillään.Teemu-84 sanoi:Kuinka tiheään nuo A ja B näytteet otetaan? Ihmetyttää kyllä jos A on positiivinen niin B onkin negatiivinen.
Minkä takia sen pärstä sitten kellertää niin pahasti?Rusina sanoi:Tiesin tuon, ettei Jones ole koskaan ottanut mitään kiellettyjä aineita..
On se ottanut. Alkoholi on kielletty aine esim. ampumaurheilussa. Jones on tunnustanut alkoholin käytön ja moneen otteeseen! Asia on täysin selvä, myllynkivi heppiin ja ripeitä uimaopintoja Kallavedessä.Rusina sanoi:Tiesin tuon, ettei Jones ole koskaan ottanut mitään kiellettyjä aineita..
Jaa sitten kyllä voi vaan ihmetellä miten voi A olla positiivinen mutta B negatiivinen!Sam sanoi:Eiköhän nuo tule samasta näytteestä. Säilytetään erillään.
Venäläinen maastohiihtäjä Sergei Shirjajev on kärynnyt urheilussa kiellettyjen aineiden käytöstä. Shirjajev, 24, kärähti kilpailujen ulkopuolisessa yllätystestissä 21. helmikuuta Sapporossa. Hänen virtsanäytteensä sisälsi kiellettyä epo-hormonia.
MM-kisojen 15 kilometrillä 11:nneksi sijoittunut Shirjajev on asetettu toistaiseksi kilpailukieltoon, kunnes hänen B-näytteensä saadaan analysoitua Maailman antidopingneuvoston Wadan toimistossa Tokiossa.
Shirjajevin dopingtapaus käsitellään Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n kokouksessa toukokuussa.
Uinnin viisinkertainen olympiavoittaja, uransa jo päättänyt Ian Thorpe on antanut toukokuussa 2006 positiivisen dopingnäytteen. Hänen näytteessään kerrotaan olleen kahta urheilussa kiellettyä hormonia.
Asiasta kerrotaan ranskalaisen L'Equipe-urheilulehden internetsivuilla.
24-vuotias Thorpe ilmoitti uransa päättymisestä viime vuoden marraskuussa. Hän on uinnin viisinkertainen olympiavoittaja, 11-kertainen maailmanmestari ja 23-kertainen maailmanennätysmies.
L'Equipen mukaan Australian antidopingtoimikunta ei jatkanut Thorpen tapauksen selvittämistä asian epävarmuuden takia. Lehden mukaan Kansainvälinen uintiliitto Fina olisi kuitenkin tehnyt asiasta valituksen urheilun kansainväliseen välitystuomioistuimeen CAS:iin.
CAS ei ole kommentoinut asiaa. Australian uintiliitolla ei oman ilmoituksensa mukaan ole tietoa tapauksesta.
(MTV3-AP-Reuters-AFP)
Saksalaislääkärit myönsivät tukeneensa pyöräilydopingia
24.05.2007 07:46
Saksalaisen Freiburgin yliopistollisen sairaalan kaksi lääkäriä myönsivät tukeneensa vuosien ajan saksalaisen pyöräilytallin Telekomin ja sen seuraajan T-Mobilen ajajien dopingin käyttöä. Lääkärit Andreas Schmid ja Lothar Heinrich välittivät tunnustuksensa julkisuuteen asianajajiensa kautta keskiviikkoiltana.
Schmid ilmoitti lausunnossaan toimittaneensa 1990-luvun puolivälistä lähtien pyöräilijöille dopingaineita, erityisesti epo-hormonia, jonka käyttöä ei tuolloin pystytty paljastamaan dopingtesteissä. Schmid kuitenkin korosti, ettei koskaan antanut pyöräilijöille kiellettyjä aineita heidän tietämättään tai vastoin heidän tahtoaan.
Telekom-tallin entinen pyöräiljä Bert Dietz tunnusti tiistaina käyttäneensä dopingia tallin lääkäreiden ohjauksessa 1994-1998. Dietz oli Ranskan ympäriajon entisen voittajan, dopingepäilyjen kohteena olevan Jan Ullrichin tallitoveri. Telekomin ajajista myös Udo Bölts tunnusti dopingin käytön keskiviikkona.
Dietzin tunnustuksen jälkeen Freiburgin sairaala vapautti Schmidin ja Heinrichin toistaiseksi tehtävistään. Schmid ilmoitti keskiviikkona jättävänsä virkansa kokonaan.
Telekomin ajajista tanskalainen Bjarne Riis voitti Ranskan ympäriajon 1996 ja Ullrich vuonna 1997.
(MTV3-STT-DPA)
Pyöräilijä Zabel tunnusti käyttäneensä epoa
Julkaistu 24.05.2007 13:06 (päivitetty 14:02)
Saksalainen ammattipyöräilijä Erik Zabel on tunnustanut käyttäneensä urheilussa kiellettyä epo-hormonia vuonna 1996. Myös uransa jo päättänyt Rolf Aldag myönsi käyttäneensä epoa 1990-luvulla.
Zabel ja Aldag edustivat tuolloin saksalaista Telekom-tallia, jonka jäsenistä Bjarne Riis voitti Ranskan ympäriajon 1996 ja Jan Ullrich 1997. Aiemmin tällä viikolla kolme muuta Telekom-tallin kilpapyöräilijää, Bert Dietz, Christian Henn ja Udo Bölts sekä kaksi tallin lääkäriä tunnusti dopingin.
Sprintteri Zabel, 36, on yksi kuluneen vuosikymmenen menestyneimmistä pyöräilijöistä. Hän on voittanut Ranskan ympäriajon pistekilpailun kuusi kertaa. Viime vuonna hän ylsi MM-hopealle.
- Käytin epoa ennen Ranskan ympäriajoa 1996. Se oli kokeilu, jonka lopetin viikon kuluttua sivuoireiden vuoksi, nykyisin Milram-tallissa ajava Zabel kertoi lehdistötilaisuudessa.
- Minun oli erittäin vaikeaa kertoa tätä pojalleni ja vanhemmilleni. Olin valehdellut heille, Zabel kertoi.
Zabel liikuttui kyyneliin lehdistötilaisuudessa, joka televisioitiin Saksassa suorana tallin päämajasta Bonnista.
"Ei vaaraa jäädä kiinni"
Aldag on Telekom-tallin seuraajan T-Mobile-tallin urheilutoimenjohtaja.
- Aloitin dopingin ennen Ranskan ympäriajoa 1995. Se oli oma valintani, Aldag sanoi.
Zabelin ja Aldagin tunnustukset tukevat osittain Telekom-tallin entisen fysioterapeutin Jef d'Hontin dopingkertomuksia, mutta eivät ole yhteneväisiä Bjarne Riisin ja Jan Ullrichin kohdalla. D'Hont väitti, että myös Riis ja Ullrich olivat mukana dopingtoiminnassa, jota d'Hont luonnehti systemaattiseksi.
Riis ja Ullrcih ovat kiistäneet dopingin. Ullrich asianajaja Peter-Michael Diestel toisti samaa torstaina.
- Ullrich ei tarvinnut dopingia, hän oli niin lahjakas, Diestel sanoi.
Zabelin ja Aldagin mukaan epo-hormonin käyttäminen oli aikoinaan helppoa koska sitä ei havaittu testeillä. Molemmat kertoivat saaneensa ainetta d'Hontilta.
- Pyysin d'Hontilta aktiivisesti epoa ja sain sitä. Ei ollut mitään vaaraa jäädä kiinni, Aldag sanoi.
(MTV3-STT-DPA)
Ex-pyöräilijä Riis myönsi epo-hormonin käytön
Julkaistu 25.05.2007 17:56 (päivitetty 19:17)
Tanskalainen Bjarne Riis myönsi perjantaina käyttäneensä urheilussa kiellettyä epo-hormonia voittaessaan pyöräilyn Ranskan ympäriajon vuonna 1996. Riis kertoi käyttäneensä epo-hormonia vuodet 1993-98. Epo parantaa veren hapenkuljetuskykyä ja parantaa suorituskykyä kestävyyslajeissa.
- Olen käyttänyt dopingia, käytin epoa. Olen tehnyt virheitä ja haluaisin pyytää anteeksi, Riis sanoi tiedotustilaisuudessa.
Hän myös sanoi, ettei pidä itseään vuoden 1996 Ranskan ympäriajon voittajana. Hän kertoi olevansa halukas luopumaan tittelistä.
- Voittajan paitani on kotonani pahvilaatikossa. Toivotan tervetulleeksi hakemaan sen, minulla on muistot itselläni, Riis sanoi.
Riisin ilmoitus tuli päivä sen jälkeen, kun hänen kaksi entistä Telekomin tallikaveriaan, Saksan Erik Zabel ja Rolf Aldag myönsivät käyttäneensä dopingia. Riis lopetti ammattilaisuran vuonna 2000.
- Nyt on tullut aika lyödä kortit pöytään. Olen tehnyt asioita, joita olen katunut.
Riis on ainoa tanskalainen, joka on yltänyt pyöräilyn arvostetuimman kilpailun voittoon, ja hän on nauttinut suurta arvostusta kotimaassaan. Perjantaihin asti hän kiisti käyttäneensä urheilussa kiellettyjä aineita 14 vuotta kestäneen ammattilaisuransa aikana.
(MTV3-STT-DPA)
Eporehellinen voittaja.Moe Szyslak sanoi:No nyt tuli voittajakin ulos.
Jaksche kertoo kaiken pyöräilydopingista
Julkaistu 30.06.2007 12:18 (päivitetty 14:03)
Saksalainen pyöräilijä Jörg Jaksche on myöntänyt syyllistyneensä kiellettyjen aineiden käyttöön uransa varrella. Jaksche on myös ensimmäinen pyöräilijä, joka on myöntänyt saaneensa dopingapua espanjalaiselta lääkäriltä Eufemiano Fuentesilta.
Maanantaina ilmestyvän Der Spiegelin haastattelussa Jaksche kertoo yksityiskohtaisesti dopingin käytöstä Polti-, Telekom-, Once-, CSC- ja Libery Seguros -talleissa, joissa hän on kilpaillut vuonna 1997 alkaneella ammattilaisurallaan. Ainakin osassa talleista dopingin käyttö oli järjestelmällistä ja joukkueenjohdon tiedossa.
- Mielestäni on lajin tulevaisuuden kannalta tärkeää, että joku kertoo vihdoinkin, miten homma toimii, Jaksche sanoi Der Spiegelin verkkosivuilla.
Jakschen tunnustus laittaa lisää vauhtia Espanjassa käynnissä olevaan dopingtutkintaan, josta käytetään nimeä Operaatio Puerto. Jaksche kertoo, että Fuentes auttoi häntä verensiirroissa vuodesta 2005 lähtien.
- Koodinimeni on Bella. Minun vertani on niissä kolmessa veripussissa, jotka löytyivät Fuentesin vastaanotolle tehdyssä ratsiassa. Olen myös numero 20 erilaisissa dokumenteissa, sanoo Jaksche, joka oli Fuentesin asiakas vuosina 2005 ja 2006.
Operaatio Puertossa poliisi ratsasi vuonna 2006 madridilaisen lääkärin Fuentesin vastaanoton. Ratsia paljasti suuren dopingvyyhden, johon liittyi monenlaista urheilussa kiellettyjen lääkeaineiden käyttöä kasvuhormonista ja anabolisista steroideista alkaen aina veridopingiin ja epon käyttöön.
Juttuun liittyy yli 50 pyöräilijää, joista Jaksche on ensimmäinen dopingin myöntänyt ajaja. Italialainen Ivan Basso on myöntänyt osallisuutensa Operaatio Puertoon, mutta hän on kiistänyt varsinaisesti käyttäneensä dopingia. Hänen lisäkseen tunnetuin epäilty on saksalainen Jan Ullrich, joka on jo lopettanut uransa.
Tallien johto tiesi dopingista
Jakschen uran suurin saavutus on ollut Pariisi-Nizza-etappiajon voitto vuodelta 2004. Hän käytti kiellettyjä aineita edustaessaan useita talleja, ja haastattelun mukaan aineiden käyttö oli useimmiten tallien johdon tiedossa. Epoa ja steroideja ei tallien sisäisissä keskusteluissa aina mainittu, mutta Jakschen mukaan tallien johdolle ei ollut epäselvää, että aineita käytettiin.
Jakschelle tarjottiin dopingaineita jo hänen ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan. Asialla oli Polti-tallin johtaja Gianluigi Stanga, joka nykyään johtaa Milram-tallia.
- Stanga sanoi, että hän haluaisi aloittaa hoidot heti. Hän halusi selvittää, mikä tehoaisi minuun, Jaksche kertoi.
Jaksche turvautui epo-hormoniin ensimmäisen kerran ennen Sveitsin ympäriajoa 1997. Sen jälkeen hän ei enää epäröinyt kiellettyjen aineiden käyttöä.
- Koska kaikki muutkin tekevät niin, sinun on päästävä samalle suoritustasolle, Jaksche perusteli.
Telekom-tallissa Jan Ullrichin tallitoverina ajaessaan Jaksche vahvistaa saaneensa apua dopingin käytössä Freiburgin yliopistollisen sairaalan lääkäreiltä.
- Tallin johto tiesi kaiken. Ohjelma oli systemaattinen, Jaksche väittää.
Jakschen "kaikki käyttää " -väitteelle antaa lisäpontta se, että Telekom-tallin entisistä ajajista mm. Bjarne Riis, Eric Zabel ja Rolf Aldag ovat jo myöntäneet epon käytön ja pelkästään Puerton yhteydessä on mainittu yli 50 ajajaa. Esimerkiksi tanskalainen Riis hankki kiellettyjen aineiden avulla vuoden 1996 Ranskan ympäriajon voiton.
Huhtikuusta asti Jaksche on ajanut italialais-venäläisen Tinkoffin lukuun, mutta talli on laittanut hänet sivuun miehistöstä.
Jaksche valmis todistamaan
Jakschen asianajaja Michael Lehner sanoi perjantaina, että Jaksche on valmis toimimaan Maailman antidopingneuvoston Wadan, Kansainvälisen pyöräilyliiton UCI:n ja viranomaisten todistajana dopingin vastaisessa taistelussa. Yhteistyö voisi auttaa häntä saamaan lyhyemmän kilpailukiellon kuin kahden vuoden panna.
Saksalaisajajan tunnustus osuu viikkoon ennen Ranskan ympäriajon alkua, maantiepyöräilyn kaikkein arvostetuinta kilpailua. Tour de Francen järjestäjät eivät halua kisaan mukaan sellaisia ajajia, joita epäillään dopingista. He haluavat ajajien kirjoittavan nimensä sitoumukseen, jossa pyöräilijät vakuuttavat olevansa puhtaita. Sitoumuksen allekirjoituksella ajajat lupaavat palauttaa vuoden palkan, jos heidät saadaan kiinni kielletyistä aineista.
(MTV3-STT-DPA)