- Yritystuista 200 miljoonaa euroa- vaatii yksilöimistä, ei mulla sinänsä mitään sitä vastaan ole.
- Kehitysavusta 200 miljoonaa - leikkaus on noin 20 %, suurimmalla osalla kehitysavusta työllistetään suomalaisia yrityksiä. Ristiriitainen maahanmuuton torjumisen kanssa.
- EU-jäsenmaksuista 200 miljoonaa - käytännössä tarkoittaa EU'sta eroamista tai Suomen talouden romahduttamista. Kumpi tapa perussuomalaisilla on mielessä, en tiedä.
- Maahanmuuton, pakkoruotsin ja kriisinhallintajoukkojen kustannukset- ei yksilöidä saavutettavia säästöjä, eikä arvioida lainkaan poliittisia seuraamuksia. Ristiriitainen kehitysavun vähentämisen kanssa. Mitkä ovat pakkoruotsin tämän hetken kustannukset ja kuinka paljon vähenisivät pakkoruotsin poistamisella ruotsin opettajia kuitenkin edelleen tarvittaisiin suurin piirtein sama määrä.
- Puolue- ja lehdistötuet sekä eduskuntaryhmien kansliamäärärahat - osittain samaa mieltä, mitenkähän persut aikovat hankkia rahoituksensa?
- Hallinnon leikkaamista. - täysin yksilöimätöntä, huuhaa heitto ilman konkretiaa
Perussuomalaisten verolinja:
- Arvonlisäveroon ei korotusta - no se on jo tällä hetkellä erittäin korkea
- Suurituloisten palkkaveroa kiristettävä-sillä ei ole mitään merkitystä valtiontalouteen vaikka yli 5,000,-/kk ansaitsevien progressio olisi 90 %, täysin populistinen näkemys pohjautuen suomalaisten perikateuteen
- Pääomatulojen verotusta kiristettävä 30 prosenttiin ja siihen lievä progressio
Ihan suht järkevää, progressio jätetään tarjkoituksellisesti auki. Tosin selkeällä kiristämisellä Suomi saadaan hyvin vähän kiinnostavaksi kohteeksi sijoituksille. Sillä taas on negatiivinen vaikutus työllisyyteen, varmasti tietysti vähentää Suomeen muuttohalukkuuutta.
- Varallisuusvero takaisin- varallisuusvero on tyypillinen kateusvero, millä ei ole valtion talouden kanssa mitään merkitystä. Varallisuusvero korvattiin aikoinaan kiinteistöverolla ja pääomatulojen verokorotuksilla. Aikoinaan Ruotisissa varallisuusvero ja tuloveroprogressiolla Astrid Lindgrenin veroprosentti oli kevyet 102 %.
- Suursäätiöt pääomatulon piiriin - minkä takia pelkästään suursäätiöt, millä perustellaan ylipäätään verovapautta? Taitaa vaatimus kohdistua pelkästään suuriin ruotsinkielisiin säätiöihin ajattelematta ollenkaan säätiöiden toimintatarkoitusta. Ei mulla mtiään säätiöiden verotusta vastaan sinänsä ole.
- Korotus alkoholi- ja tupakkaveroon - eoimenpiteellä saadaan helposti maksimoitua ko. tuotteiden haitat, mutta minimoitua tuotot
- Energiaverojen korotukset peruttava, mikä rahoitetaan palauttamalla työnantajien Kela-maksu - onkohan laskukonetta käytetty, meneeköhän 50-50 ?- miten työnantajamaksujen korotus vaikuttaa työllisyyteen ja siten verokertymään?
Kokonaisuudessaan ihan odotettu populistinen ohjelma, laskutaidottomille ja ihan omissa toivemaailmoissa eläville, sopivasti veroaa kateuteen ja ymmärtämättömyyteen.