Nojaa, tuo Demarien takinkääntö nyt oli täysin odotettavissa. Niin Eurooppa-myönteinen tuo puolue perinteisesti on. Lisäksi Urpilainen on tainnut tehdä eniten nimeä (ennen PJ-pestiä) Demarien Eurooppa-yhteistyössä.
Tässä mielipiteessä hämää se, että jos enemmistö on edelleen EU myönteistä, niin pitäisikö EU-kielteisten osuuden nousemisen aiheuttaa muutosta politiikassa?Vaalituloksissa hämää toi "ohitusten määrä". Eli kansan ääni on muuttunut eu-kriittisemmäksi, mutta enemmistö ei kuitenkaan ole riittävän eu-kriittinen, että jotain muutosta syntyisi.
Joo ja sitten vielä jos "eniten ohituksia tehnyt joukkue" ei halua mukaan asioista päättämään, niin onko se mikään ihme jos politiikassa ei tule muutoksia. Varmaan joku äänestäjä oikeasti luuli vaalitulosvalvojaisia seuratessaan, että nyt se Soini pääsee päättämään miten asiat tästä eteenpäin hoidetaan kun tuli jytky.Tässä mielipiteessä hämää se, että jos enemmistö on edelleen EU myönteistä, niin pitäisikö EU-kielteisten osuuden nousemisen aiheuttaa muutosta politiikassa?
Eli onko enemmistön ääni vähemmän arvokas kuin vähemmistön, koska on aiemminkin ollut tätä mieltä?
Ai hyvä luoja, kun ihminen ei tajua nyt ettei kyse ollut yhdestä puolueesta, vaan yleisesti miten kansa äänesti.Jos joku puolue lisää kannatustaan huomattavasti ja saa eduskuntapaikkoja sitten kolmanneksi eniten, niin ei se tarkoita mun käsittääkseni sitä, että kannatuksen kasvun perusteella se saisi määritellä hallitusohjelman.
Mikäli perussuomalaiset olisivat saaneet 100 paikkaa niin, silloin se tietysti voisi sanella hallitusohjelman, se ei vaan saanut.
Yleisesti ottaen kansa (58,6% äänistä) äänesti Kokoomusta, Persuja ja näitten kelkkaan hypänneitä Demareita.. Demarit käänsi selkänsä äänestäjille ja vaihtoikin Kokoomuksen veneeseen. Näin minusta ainakin tuntunut tähän asti, katsoo mitä sitten huomenna sanovat.Ai hyvä luoja, kun ihminen ei tajua nyt ettei kyse ollut yhdestä puolueesta, vaan yleisesti miten kansa äänesti.
Luuletko että jps tuota ymmärtää?:doubtful:Pelkässä paikkojen tai äänimäärien laskemisessa ei ole järkeä. Pitää myös katsoa, että mihin suuntaan kannatus menee, koska se indikoi sitä onko tehty politiikka äänestäjien tahdon mukaista.
Mä en vieläkään ymmärrä, miten demarit on kääntänyt takkinsa. Voisko joku selittää? Puolue, joka voimakkaasti vei Suomea EU:hun (kepun takia), olis yht'äkkiä muka eurooppavastainen. En ainakaan itse vaalikeskustelussa sellaista havainnut.Yleisesti ottaen kansa (58,6% äänistä) äänesti Kokoomusta, Persuja ja näitten kelkkaan hypänneitä Demareita.. Demarit käänsi selkänsä äänestäjille ja vaihtoikin Kokoomuksen veneeseen. Näin minusta ainakin tuntunut tähän asti, katsoo mitä sitten huomenna sanovat.
Poliitikkojen on syytä tehdä sellaista politiikkaa, jonka uskovat hyödyttävän maata ja pystyä perustelemaan se kansalle, jos siinä epäonnistutaan niin sitten Persu-ilmiö nostaa päätään.Poliitikkojen olisi syytä kuunnella, että mistä suunnasta tuulet puhaltelevat. Kun tämä on laiminlyöty, niin persu-ilmiöt mahdollistuu. Nyt vaaliasiantuntijat povaavat, että persujen kannatus kääntyy laskuun.
Toki, mutta jos enemmistö antaa tukensa politiikalle, niin pitääkö pienemmälle protestoivalle osalle antaa erityishuomio - koska heidän määrä on kasvanut?Pelkässä paikkojen tai äänimäärien laskemisessa ei ole järkeä. Pitää myös katsoa, että mihin suuntaan kannatus menee, koska se indikoi sitä onko tehty politiikka äänestäjien tahdon mukaista.
Hyvin pitkälti näin, tai lähinnä monet tiesi tuon Demarien todellisen linjan - ne vain vaaleissa pimitti sen.Yleisesti ottaen kansa (58,6% äänistä) äänesti Kokoomusta, Persuja ja näitten kelkkaan hypänneitä Demareita.. Demarit käänsi selkänsä äänestäjille ja vaihtoikin Kokoomuksen veneeseen. Näin minusta ainakin tuntunut tähän asti, katsoo mitä sitten huomenna sanovat.
Mielestäni pitää antaa, koska muuten protesti eskaloituu entistä suuremmaksi. Ja minä en ainakaan halua, että niin käy.Toki, mutta jos enemmistö antaa tukensa politiikalle, niin pitääkö pienemmälle protestoivalle osalle antaa erityishuomio - koska heidän määrä on kasvanut?
Millä tavalla?Hyvin pitkälti näin, tai lähinnä monet tiesi tuon Demarien todellisen linjan - ne vain vaaleissa pimitti sen.
Itse odotin kyllä jytkyä ja ein sanomista Kokoomukselle, jolloin ainut vaihtoehto olisi melkeinpä ollut Demareitten valtaannousu yhdessä Persujen kanssa... No minä kuulun näemmä vähemmistöön, kun tuommoista pilvilinnaa kehittelin.Hyvin pitkälti näin, tai lähinnä monet tiesi tuon Demarien todellisen linjan - ne vain vaaleissa pimitti sen.
Lähinnä ajattelin noita vaaleja edeltänyttä lyhyttä aikaa, kun tuntuivat olevan kaikesta samaa mieltä Persujen kanssa...Vaalien jälkeen olivatkin samaa mieltä mitä ennenkin.Mä en vieläkään ymmärrä, miten demarit on kääntänyt takkinsa. Voisko joku selittää? Puolue, joka voimakkaasti vei Suomea EU:hun (kepun takia), olis yht'äkkiä muka eurooppavastainen. En ainakaan itse vaalikeskustelussa sellaista havainnut.
Tai sitten tuuletella tyytyväisinä, että vielä yli puolet on tyytyväisiä.Mielestäni pitää antaa, koska muuten protesti eskaloituu entistä suuremmaksi. Ja minä en ainakaan halua, että niin käy.
Vertaus ei ole ehkä sovelias, mutta jos työpaikalla 80%:ia oli viime vuonna tyytyväisiä ja tänä vuonna 60%:ia, niin jotain varmasti tartteis tehdä.
No tuo vaihtoehto on kyllä kanssa melko mahdoton. Toki uskoisin heidän ja vasemmistoliiton & KD:n löytävän toisensa, mutta melko epäpyhä allianssi tuo olisi.Itse odotin kyllä jytkyä ja ein sanomista Kokoomukselle, jolloin ainut vaihtoehto olisi melkeinpä ollut Demareitten valtaannousu yhdessä Persujen kanssa... No minä kuulun näemmä vähemmistöön, kun tuommoista pilvilinnaa kehittelin.