No hypoteesit sitten, mutta se lienee yleensäkin keskusteluissa se pienin ongelma, että käyttääkö sanaa "hypoteesi" tai "teoria"
Teoria -sanaa kun käytetään myös tieteellisiksi luokitelluissa julkaisuissa.
Jonezille vastauksena että erään artikkelin mukaan elämää on saattanut syntyä useampaan kertaan palluraisellamme, mutta se on tuhoutunut alun väkivaltaisissa planeettakunnan uudelleenjärjestelyissä. Asteroidipommitus tännekin oli alkuun melkoista ja ne oli kokoluokkaa "planeettakatasroooooffi". Siinä meni ekat yksisoluiset muutamaan kertaan huitsin nevadaan, kunnes putkahti taas jossain muodossa esille.
Mutta se on fakta, että labraolosuhteissa elämää ei ole saatu synnytettyä, ainoastaan pitkäketjuisia aminohappoja ja muuta skäfää, mutta ei ne ole vielä koetuubista ulos luikerrelleet. Yksi olennainen seikkahan labrassa puuttuu ja se on sama, mikä jyllää evoluutionkin käyttömoottorina (yhtenä niistä) eli aika. Aikaperspektiivi näissä tapahtumissa menee osin yli ihmisen käsityskyvyn.
Mutta jokin täällä on osunut tasan kohdalleen elämän osalta, sillä jos istuskelee mettässä kannonnokassa ja katselee ympärilleen, elämää kuhisee aivan valtoimenaan. Kasvit, eläimet, kaikkea on. Jos vaikkapa Marsista löytyisi yksi (1) lyttyyn astuttu muurahainen, se olisi vuosisadan tiedekohumegauutinen ja täällä - ei yhtikäs mitään. Olemme niin tottuneet siihen, että täällä ei juurikaan paikkaa ole missä ei elämää olisi muodossa tahi toisessa (Albertin pääkoppa pois lukien, siellä on singulariteetti).