maradona
Resistive User
Eihän tuossa ole mitään eroa lukiossa vastaan tuleviin yhtälöryhmiin, paitsi että kukkien, kolmioiden ja neliöiden tilalla on siellä x, y ja z.
Itselläni oli kanssa jonkinlainen mielikuva siitä, että hiukan myöhemmässä vaiheessa olisi tuollaisia ratkottu.Eihän tuossa ole mitään eroa lukiossa vastaan tuleviin yhtälöryhmiin, paitsi että kukkien, kolmioiden ja neliöiden tilalla on siellä x, y ja z.
Et sää haissu kalalle vaan mun likaset astiat . Tuoksut varmasti oikein somalle: keijukaisten kulmakarvoille, kissanpentujen unikuville, BB-Ragnarille ja miehiselle, miehiselle Axelle.Kunhan toi BB päättyy, niin lupaan käydä suihkussa.
Kukaan ei ole, mutta kivenheiton päässä Wanhasta kaupungista sijaitsee oman aikakautensa modernin länsivenäläisen arkkitehtuurin helmi Sokos Hotel Viru, jonka monumentaalisessa miljöössä suomalaset turistit voivat tuntea olevansa tutussa ja turvallisessa ympäristössä. Yläkerrosten komerot on varustettu ikkunoilla joista voi ihailla hyvällä säällä itämeren - etäältä arvoiden - puhtoista pintaa. Muistakaa ottaa kiikarit mukaan.Ollaan iskemässä uudeksivuodeksi Tallinnaan, kysymyspä olisikin, jotta onko kukaan yöpynyt Swissotel ketjun hotelleissa?
En tiedä muista forummörköistä, mutta minen ole. Kesällä tuli yövyttyä Clarion Euroopa'ssa. Ei luksusta, mutta ei myöskään tuhnuinen. Hintalaatu varmaan kohillaan? Voisi vaikka suositella. Sataman kulmilla on tuo. Keskustaan hieman on matkaa.Ollaan iskemässä uudeksivuodeksi Tallinnaan, kysymyspä olisikin, jotta onko kukaan yöpynyt Swissotel ketjun hotelleissa?
Okei, tuo edellä mainitsemani vaan sisältää yläilmakorkeuksiisa baarin, mikä voisi olla rakettien paukuttelun katseluun oivallista.En tiedä muista forummörköistä, mutta minen ole. Kesällä tuli yövyttyä Clarion Euroopa'ssa. Ei luksusta, mutta ei myöskään tuhnuinen. Hintalaatu varmaan kohillaan? Voisi vaikka suositella. Sataman kulmilla on tuo. Keskustaan hieman on matkaa.
Minä olisin kyllä edelleenkin sitä mieltä, että monikanavaisuus välittyy sieltä lähettäjästäMä sanoisin, että molemmat on väärässä. Sen monikanavan saa useammalla RCA-piuhalla, tai koaksiaalikaapelilla tai optisen liitännän kautta virittimeltä (esim digiboxi tai telkkari). Tietty HDMI:lläkin tuo on mahdollista. Pointti tuossa on se, että sen äänisignaalin täytyisi olla digitaalinen. Normaali RCA vasen ja oikea on analogisia.
Mikä tahansa 5.1 -vahvistin pystyy generoimaan mistä tahansa analogisesta 2-kanavaisesta äänilähteestä samalla tavalla tilantuntua esim summaamalla tai erottelemalla jotain vasemmasta ja oikeasta kanavasta, mutta ei se välity sieltä lähettäjältä tuossa tapauksessa.
Tää tietysti on mun käsitys aiheesta, ja voin tietysti olla väärässäkin. Mutta täytyy sanoa, että yllättyisin, jos tuosta ylläolevasta olisin väärässä.
Jos näin ei olisi, miksi kukaan olisi vielä VHS-aikana edes ostanut Dolby Surround -monikanavavahmistimia elokuvien katsomista varten?Dolby Surround (=Pro Logic) tarkoittaa takakanavainformaation koodaamista kahdelle kanavalle käyttäen hyväksi vaihevirhettä. Tuloksena on siis, että stereoäänisignaalin on ikään kuin tietyin rajoituksin koodattu jotensakin 4 kanavaa: vasen, oikea, keski ja yksi takakanava (vaikka kahta kaiutinta usein käytetäänkin). Dolby Surround on siis analoginen koodaus, jolla kahdesta kanavasta saadaan 'kikkailemalla' erotettua keskikanava (täysi taajuusalue) ja takakanavat (100-7000 Hz taajuustoisto).
Kahteen kanavana tehtynä koodauksen Dolby Surround -ääntä voi siis olla ihan missä tahansa missä vain on 2-kanavaista ääntä, eli TV-lähetyksissä, videonauhoilla tai vaikka C-kasetilla. Jos tv-ohjelman äänessä on Dolby Surround -informaatiota alunperin mukana niin ei sitä tarvitse mitenkään erityisesti "lähettää". Jos lähetys on stereo, niin se tulee siinä mukana automaattisesti. Ja jos sen nauhoittaa stereovideoilla niin siellä se DS-ääni pysyy edelleen. Dolby Surround koodattu äänimateriaali on hyvin kuunneltavissa myös normaalilla stereolaitteistolla, mutta silloin äänestä menetetään suurin osa tila-informaatiosta.
Dolby Digital meinaa taas äänen digitaalista koodaustapaa. Siinä voi olla kanavia 1 - 5.1 kappaletta. Yleisimmin käytössä näistä ovat 2-kanavainen ja 5.1-kanavainen vaihtoehto. Esimerkiksi DVD-levyillä ja elokuvaäänessä yleisesti käytössä oleva Dolby Digital 5.1 sisältää seuraavat kuusi kanavaa: vasen, oikea, keski, takavasen, takaoikea ja subwoofer (LFE) kanavat. Kaikki 5 pääkanavaa täyden taajuuskaistan (20Hz-20 000Hz) ja LFE kanava 20Hz-120Hz. Dolby Digital on digitaalinen koodaus, jossa jokaisen kanavan äänet on talletettu erillisinä. Koska kaikki kanavat ovat erillisiä, ei tekniikka rajoita niiden käyttöä. Äänenlaadullinen ero on radikaalisti parempi Dolby Digitalin hyväksi.
On tärkeää ymmärtää, että Dolby Digital (DD) ja Dolby Surround (DS) eivät ole mitään keskenään verrattavia ja vaihtoehtoisia asioita (kuten vaikka DD ja DTS), vaan teknisesti täysin eri juttuja. Koska näillä hyvin erilaisilla järjestelmillä pyritään samansuuntaiseen tulokseen, ovat monet sekaisin mistä on kysymys.
Dolby Digitalin kohdalla asiantilaa sekoittaa se, että tällä nimellä tarkoitetaan yleensä 5.1-ääntä, vaikka pitäisi puhua 5.1-äänestä joka on vain koodattu Dolby Digitalia käyttäen (DD 5.1). Tätä äänikoodausta käytetään paljon elokuvissa ja DVD-levyissä. Kaikki DVD-soittimet osaavat lukea tämän koodauksen levyltä ja lähettää sen ulos digitaaliulostulostaan sellaisenaan. DVD-laitteet osaavat myös purkaa Dolby Digital 5.1 -äänikoodausta viideksi audiokanavaksi ja edelleenkoodata sen Dolby Surround -muotoon, jonka ne antavat ulos analogisesta stereoulostulostaan (tässä koodauksessa tietenkin menetetään alkuperäisen Dolby Digitalin hyvät ominaisuudet)..
Minä olisin kyllä edelleenkin sitä mieltä, että monikanavaisuus välittyy sieltä lähettäjästä
Tämän linkin
mukaan
Mukaan Dolby Surround -ääni saadaan seuraavasti:
Jos näin ei olisi, miksi kukaan olisi vielä VHS-aikana edes ostanut Dolby Surround -monikanavavahmistimia elokuvien katsomista varten?
Varsinais-Suomessa asuva isoäitini puhuu edelleen ihan luonnostaan karjalan murretta, tai ainakin jotain sentapaista. Miet ja siet sun muut kuulee aina vieraillessa. Karjalan kieltä tuskin kovin moni suomalainen puhuu.Kuinka nopeasti muualle asutetut evakkokarjalaiset sulautuivat kantaväestöön? Vai vieläkö jossain pohjanmaalla on taloja jossa pajatetaan karjalaa?
Murretta toki tarkoitin.Varsinais-Suomessa asuva isoäitini puhuu edelleen ihan luonnostaan karjalan murretta, tai ainakin jotain sentapaista. Miet ja siet sun muut kuulee aina vieraillessa. Karjalan kieltä tuskin kovin moni suomalainen puhuu.
Ei pidä paikkaansa. Itse sain tuntea yli kaksikymmentä vuotta henkilön, joka oli syntynyt ryssän ryöväämällä alueella. Hän ei ikinä puhunut ainuttakaan Karjalan murteista sanaa. Siis mun kuulteni, eikä luultavasti muutenkaan.Epäilemättä itse evakkoon lähteneet ovat pääosin säilyttäneet murteensa. Lähinnä pohdin sitä joko heti seuraava sukupolvi omaksui ympäristön murteen vai välittyikö kotimurre eteenpäin evakoiden lapsille.