F1 Televisiointi muissa maissa

Bleu

Olivier Bocques Fan Club
Liittynyt
14.4.2000
Viestit
8644
Ja onhan Edwards ollut aika pitkään virallisten kausikoosteidenkin äänenä.
 

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
13323
Aiemmin viime vuoden lopulla tarkoitukseni oli laittaa saksankielisen alueen formulalähettäjien eli RTL:n ja ORF:n katsojalukuja, mutta tuolloin ne jäivät laittamatta kiireiden takia.

Sama tilanne oli myös vuoden alkupuolella.

Siten katsojaluvut laitetaan nyt viime vuodelta ennen tämän kauden alkua seuraavissa viesteissä.

Tämä viesti koskee tietenkin loppuvuoden kisoja alkaen Nürburgringin erikoisen nimen eli Eifel Grand Prixin alla ajeltulta kilpailulta aina kauden päätökseen Abu Dhabiin asti.

Mikäli ORF:n kisojen katsojaluvut eivät mahdu niin ne menevät sitten seuraavaan viestiin.

Tässä ne tulevat:

Tässä siis katsojaluvut RTL:n osalta Red Bull Ringiltä Monzaan asti ja seuraavassa viestissä sitten ORF:n osuus samoista kisoista:

F1:n Katsojaluvut Saksan RTL:llä ja Itävallan ORF:llä Syksyllä ja Talvella 2020

RTL:n Katsojaluvut Nürburgringiltä, Portimaosta, Imolasta, Istanbulista, Sakhirista, Sakhir Grand Prixistä/Sakhirin Tuplasta ja Yas Marinasta

Nürburgring: 4,10 miljoonaa katsojaa (Katsojaluvut olivat masentavia Nürburgringin kilpailun paluussa kalenteriin Saksassa. Sekaannusta tietysti läpi kauden aiheutti kisan nimikiista ratayhtiöiden välillä Nürburgringin ja Hockenheimin suhteen. Siten ajettiin sitten Eifel Grand Prixin nimellä Saksan Grand Prix. Edellisen kerran nk. Nyrrellä ajettaessa vuonna 2013 RTL:n kisaa seurasi 5,36 miljoonaa katsojaa. Parin vuoden takainen ja tietenkin ajankohdassa edeltävän vuoden takainen Hockenheimin kilpailukin oli parempi 5,37 miljoonalla katsojalla. Itse asiassa kaikkea vastaan nk. Nyrren paluukisa oli vähiten katsotuin Saksan oman maan maaperällä kilpailu sitten vuoden 1992 Hockenheimin kisan ja vähiten katsotuin Nürburgringin kilpailu sitten vuoden 1984 Euroopan Grand Prixin tuolloisella Nürburgringillä! Toisin sanoen silloin tällöin tämän kisan katsojaluku voitti vain yhtä silloin tälloin olleen 1980-luvun nk. Nyrren tai Hockenheimin kisan Saksassa ja tietenkin vuosien 1989-1992 välillä olleet Hockenheimin osakilpailut katsojaluvuissa. Jopa välillä huonoina pidetyt vuosien 1993-1994 Hockenheimin kisat katsojaluvuiltaan menivät tämän kisan ohi. Kun vertailuun historiaan unohtaa niin muutoin viime kauden omassa mittakaavassa tämä kisa oli toki katsotuin RTL:llä sitten Silverstonen ja Sochin kisan joten sitä taustaa vasten kisan katsojaluvut olivat menetteleviä.)

Portimao: 4,02 miljoonaa katsojaa (Myös Algarven nimellä tunnetulla Portugalin Grand Prixin paluukisan uudella radalla sen kilpailulle ei juuri Saksassa edelleenkään katsojia pyörinyt. Lukema tuntui kyllä hyvältä itsensä viime kauden mukaisella tavalla, mutta oli silti vähiten katsotuin Portugalin Grand Prix Saksassa sitten vuoden 1994 ja Michael Schumacherin kilpailukieltokisan. Lähimmät muut vastineet olivat vuoden 1990 Estorilin kisa 5,21 miljoonalla katsojalla ja vuoden 1995 Estorilin kisa 5,77 miljoonalla katsojalla joiden ohi ehkä viime vuoden kisa olisi vähän paremmalla onnella voinut mennä tai sitten ei. Mahdollisesti Estorilissa ajaminen olisi voinut tehdä parempaa katsojaluvuille kun olisi ollut historiallisempaa pohjaa tai sitten ei. Edelleen melkoisen kova pettymys ja etenkin kun edeltävän kisankaan katsojalukuun ei ylletty. Tämä kisa oli 500:s raportoitu kisa tiettävästi Heiko Wasserille ja Kai Ebelille RTL:n kanavilla. Voi kyllä myös olla, että luku olisi hieman väärin. Tuolloin tosin sitä vain hehkutettiin kovin. Samoihin aikoihin RTL:n piti luopua lähetyksistä Saksassa vastoin sopimuskauttaan kokonaan, mutta lopulta näillä näkymin tänä vuonna nähdään jokunen kappale lisää yksittäiskisoina.)

Imola: 3,58 miljoonaa katsojaa (Erikoisella Emilia-Romagnan Grand Prixin nimellä ajettu aiemman San Marinon Grand Prixin tapaan Italian Imolan paluukisa ei edelleenkään jaksanut paljonkaan kiinnostaa osin Sebastian Vettelin ahdingonkaan vuoksi saksalaisia. Aiemmin hehkutettiin tasan 4 miljoonaa katsojaa, mutta lopulta katsojaluku oli jälleen yksi kauden heikoimpia eli 3,58 miljoonaa katsojaa. Samalla tämä oli vähiten katsotuin Imolan radalla ajettu kilpailu Saksassa RTL:llä sitten vuoden 1994 jolloin oli 3,87 miljoonaa katsojaa synkän historiallisena päivänä. Viime vuoden Imola voitti vain vuosien 1992 ja 1993 Imolan kisat joilla oli 2 miljoonaa katsojaa ja 2,53 miljoonaa katsojaa. Muita melko huonoja Imolan kisoja Saksassa aikanaan olivat vuoden 1989 ja 1995 Imolan kisat 5 miljoonalla katsojalla kun molemmat kisat keräsivät saman verran katsojia. Sen jälkeen ja osin ennen sitäkin katsojaluvut Imolassa olivat aina hyvin korkeat Saksassa.)

Istanbul: 3,55 miljoonaa katsojaa (Turkin Grand Prixin paluukisaan Istanbulin radalle hehkutettiin alustavasti RTL:lle 4 miljoonaa katsojaa, mutta lopulta katsojaluvut olivat vain 3,55 miljoonaa katsojaa. Se oli vastoin kritiikkiään vähiten katsotuimman Istanbulin kisan sijaan Saksassa toiseksi vähiten katsotuin kisa. Tätä kisaa vähemmän katsottiin vain vuoden 2009 Istabulin kisaa 3,10 miljoonalla katsojalla ja vähän paremmin katsottiin vuoden 2010 Istanbulin kisaa jolla oli 4,2 miljoonaa katsojaa. Edellisen kerran eli vuonna 2011 Istanbulin kisaa seurasi RTL:llä 5,17 miljoonaa katsojaa ja sen onkin edelleen kolmanneksi eniten katsotuin Istanbulin kisa Saksassa edellään vain vuosien 2005 ja 2006 Turkin Grand Prixit. Edelleen katsojaluvut pysyivät huonoina.)

Sakhir: 4,13 miljoonaa katsojaa (Tämä kilpailu ei tosiaan kerännyt hirvittävästi katsojia. Ennakkoon toki hehkutettiin jopa 5 miljoonaa katsojaa kun olihan Romain Grosjeanin hengenvaarallinen kolarikin, mutta lopulta ei ollut niin paljoa katsojia. Vähän enemmän sentään oli kuin huonoimmaksi mainittu 3,83 miljoonaa katsojaa, mutta ei paljon. Vähiten katsotuin Sakhirin kisa Saksassa sitten vuoden 2016 Sakhirin 4,44 miljoonan katsojan kisan ja toiseksi huonoin kaikkiaan kun tätä huonompi Sakhirin kisa oli vain vuonna 2005 jolloin vain 2 miljoonaa katsojaa jaksoi kisaa seurata. Ei lyönyt edes ajankohdan edeltävää vuotta eli vuoden 2019 kisakatsojalukua sen ollessa 4,82 miljoonaa katsojaa.)

Sakhir Tupla: 4,42 miljoonaa katsojaa (Tämä kisa Sergio Perezin uran ensivoittokisana keräsi ruutujen äärelle jonkin verran enemmän tosiaan katsojia Saksassa, mutta edelleen vuoden viimeinen tuplakisakaan ei kasvattanut katsojamääriä kovinkaan suuriksi. Yllä jo mainitun tapaan tämä kiilasi varsinaisen Sakhirin kisan edelle, mutta oli edelleen huonoin sitten vuoden 2016 ja molemmat olivat viime vuonna parempia kisoista puhuen ainoastaan vuotta 2005 vasten peilaten. Tämä oli melko hyvä RTL:n oman huonon vuoden mittakaavalla, mutta ei ollut edes paras kisa kaudella parhaimman katsojaluvun jäädessä Hungaroringin kisaan 4,49 miljoonalla katsojalla.)

Yas Marina: 3,51 miljoonaa katsojaa (RTL:n yhtämittaisten lähetysten päätöskisa viime kauden ja melkein 30 vuoden mittaisen ajan päätteeksi alkaen vuodesta 1991 keräsi kaikkien aikojen toiseksi huonoimman Yas Marinan kisan katsojaluvun kun huonompi oli vain ajankohtaan nähden edeltävän vuoden kisa tuolloisella 3,26 miljoonalla katsojalla. Paljoa muuta sanottavaa ei ollut vaikkakin lähtökohtaisen mukavia katsojamuistoja nähtiinkin taipaleen päätteeksi niin tuolta ajalta kuin myös osin ennen vuotta 1991 olleessa muistokokoelmaohjelmassa RTL:n kisoista alkaen tietysti vuodelta 1984, mutta pääosin keskityttiin tietenkin vuosiin 1991-2020 ja varsinkin juuri Michael Schumacherin tai Sebastian Vettelin vuosiin. Myös Mick Schumacherin mietteitäkin kuultiin lähetyksessä.)
 

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
13323
Ja tässä vielä viime viestistä pois jääneet Itävallan ORF:n katsojaluvut viime vuoden lopulta:

ORF:n Katsojaluvut Nürburgringiltä, Portimaosta, Imolasta, Istanbulista, Sakhirista, Sakhir Grand Prixistä/Sakhirin Tuplasta ja Yas Marinasta

Nürburgring: 602 000 katsojaa (Kauden periaatteessa toiseen nk. Kotikisaan nähden ORF:llä oli omaa kauttaan vasten hyvät katsojaluvut. Parempia toki kuin esimerkiksi Sochista, mutta eivät edes parin vuoden takaisen tai ajankohdassa tuolloin tietenkin edeltävän vuoden Hockenheimin kisan tasoisia kun tuolloinen Hockenheim keräsi 679 000 katsojaa. Toisaalta historiallisesti puhuttuna Nürburgringin kisaluvut Itävallassa eivät vertailukelpoisesti siihen tai Hockenheimiin nähden olleet erityisen huonoja. Yleensä jopa melko hyviä ja vuoden 2013 kisan 432 000 katsojan katsojalukuun nähden viime vuoden nk. Nyrren kisa tosiaan oli parempi Itävallassa.)

Portimao: 496 000 katsojaa (Tällä kisalla oli alustavasti vain 484 000 katsojaa ennen kuin luvut tarkentuivat hieman paremmiksi. Ikävä kyllä uusi Portimaon rata ei houkutellut Itävallassa ruutujen äärelle niin paljon yleisöä kuin mitä toivottiin. Miljoonakisaakin hehkutettiin, mutta se varmaankin olisi saattanut kenties tulla ehkä enintään vain Estorilissa kisan pitämällä.

Etenkin kun siitä kisasta Itävallassa aikanaan pidettiin äärettömän paljon. Edellinen kisa eli vuoden 1996 Estorilin kisa keräsi 812 000 katsojaa, vuonna 1995 707 000 katsojaa ja vuonna 1994 989 000 katsojaa. Ennen vuotta 1994 vuonna 1993 tai sitä aiemmin ainakin ORF:llä Estorilin kisa yleensä oli nk. Miljoonakisa joskin vielä tarkempia katsojatietoja pitää saada haltuun sitä ennen. Lähtökohtaisesti ainakin vanhempina aikoinsa se todella oli katsottu kisa siinä missä ei ollut viime vuonna ainakaan vielä paluunsa alla. Siten katsojaluku oli ainakin pieni pettymys parannustakin vasten.)

Imola: 484 000 katsojaa (Verraten hyvät katsojaluvut olivat Italian Imolan paluukilpailulla erikoisen nimen eli Emilia-Romagnan Grand Prixin nimen alla, mutta silti huonoimmat sitten edellisen kerran Imolan radalla eli vuoden 2006 San Marinon Grand Prixin jolloin oli 400 000 katsojaa. Toisaalta tämä ei ollut huonoin katsojaluku kun vuosina 2005 ja 2003 näin esimerkiksi oli myös vuotta 2006 paremmat, mutta viime vuotta huonommat katsojaluvut Imolasta puhuen.)

Istanbul: 524 000 katsojaa (Katsojaluku kuulostaa pieneltä, mutta siitä huolimatta tämä kisa oli ORF:llä toiseksi katsotuin Turkin Grand Prix sitten vuoden 2007 550 000 katsojan! Istanbulin kisa ei tosiaan Itävallassa ole juuri koskaan kerännyt kummoisesti katsojia ja viime kerrallakin eli 2011 Istanbulin kisaa ORF:llä seurasi vain 250 000 katsojaa sen myös ollessakin edelleen vähiten katsotuin Istanbulin kisa Itävallassa näihin päiviin asti.)

Sakhir: 690 000 katsojaa (Pelkällä alustavalla katsojaluvullaan eli 578 000 katsojalla se olisi ollut kolmanneksi katsotuin Sakhirin kisa koskaan Itävallassa, mutta lopullisella katsojaluvullaan eli 690 000 katsojalla se oli edelleen kolmanneksi katsotuin Sakhirin kisa koskaan Itävallassa. Tätä enemmän on katsottu ORF:llä vain ihan ensimmäistä Sakhirin kisaa vuonna 2004 silloisella 737 000 katsojalla ja vuonna 2007 kun tähän asti parhaiten seuratuinta kisaa Sakhirista katsoi Itävallassa 746 000 katsojaa. Romain Grosjeanin hengenvaarallinen kolari herätti paljon huomiota Itävallassakin. Harmittavasti ORF:n kanavapomojen kannalta ei ihan miljoonakisaksi tästä ollut pääsemään huolimatta toki hehkutuksista ja kun tosiaan edes hetken verrankin tapahtumia Grosjeanin kolareiden jälkeenkin vilkaisseidenkin määrä oli Itävallan tasolle huomattavankin korkea. Tämä oli tapahtuma-aikaan myös kauden toiseksi katsotuin kisa Itävallassa ja oli lopulta kolmanneksi katsotuin kisa kaudella un Red Bull Ringin Tuplalla oli marginaalisesti enemmän katsojia eli 691 000 katsojaa.)

Sakhir Tupla: 710 000 katsojaa (Huolimatta ORF:n kanavapomojen kehuista hieman väärin kisan ollessa muka kaikkien aikojen katsotuin Sakhirin kisa se tosiaan ihan vähän ehti kiilata varsinaisen Sakhirin kisan edelle katsojaluvullaan. Samalla tämä oli vuoden katsotuin kisa Itävallassa siinä vaiheessa ja lopulta oli myös kauden katsotuin kilpailu pudottaen Red Bull Ringin Tuplan kakkostilalle sen 691 000 katsojalla. Sergio Perezin ensivoittoa parempia katsojalukuja Sakhirissa kerättiin ORF:n osalta vain vuonna 2004 ja 2007. Jälleen edes hetken verrankin tällä kertaa yllättäviä Perezin voitonjuhlia Itävallasta puhuen seurasi maan omalle tasolle huomattavankin korkea määrä.)

Yas Marina: 643 000 katsojaa (ORF:llä tämäkin kisa oli melko hyvin katsottu kisa Arabiemiraattien kilpailuksi. Tietenkään se ei ollut vuoden 2016 Yas Marinan kisan veroinen kun tuolloinhan Nico Rosbergin mestaruuden varmistumista siellä katsoi 1,044 miljoonaa katsojaa, mutta ei se myöskään vuoden 2013 katastrofaalinen 216 000 katsojan kisakaan ollut. Voitti myös ajankohtaansa edeltävän kilpailun eli parin vuoden takaisen kilpailun jota seurasi 487 000 katsojaa. ORF on jakamassa lähetysoikeudet Servus TV:n kanssa Itävallassa joten sekin tuo oman mielenkiintonsa asiaan ennen pitkää.)

Seuraavassa viestissä käydään läpi vielä Italian Imolan erikoiskisan eli Emilia-Romagnan Grand Prixin katsaus jälkikäteen ja niiden jälkeen onkin sitten viime vuoden katsojalukujen laiton aika koronakauden osalta!

PS. Lisätty unohtuneen Portimaon/Algarven katsojaluvut Portugalin Grand Prixin osalta.
 
Viimeksi muokattu:

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
13323
Italian Imolan paluu erikoiskilpailuna eli Emilia-Romagnan Grand Prixin nimen alla ei tuntunut olevan fiksu veto.

Vieläkin karmeampaa tuntui olevan RAI:n kyvyttömyys saada edes yhtä ainoaa Italian omalla maaperällä ajettavaa kisaa televisioitavaksi kauteen edes kerran ilmaiskisana kauteen laajemman näkyvyysalueen televisiokanavalle.

Lopulta oikeudet meni jälleen pienelle TV8-kanavalle Italiassa ja se näkyi katsojaluvuissa.

Alustavillakin luvuillaan eli 2,679435 miljoonalla katsojalla olisi lyöty ainoastaan vain Monzan kisa vuodelta 1992, mutta ei olisi ylletty edes Imolan kisaan silloisena San Marinon Grand Prixinä vuonna 1992 jota seurasi 3,99 miljoonaa katsojaa.

Lopulta toteutuneet katsojaluvut löivät huonoudessaan vain tämän vuoden Monzan jolla onkin kunnia sitten pitää vähiten katsotuinta Italian Grand Prixiä tai Italian maaperällä ajettua F1-kilpailua katsojalukuineen ainakin aikaväliltä 1990-2020 puhuttaessa mikäli ei sitten jo yleensäkin.

Toscanan erikoiskilpailullekin Mugellosta tämän vuoden erikoiskilpailu Imolasta hävisi.

Toteutunut katsojaluku oli täten TV8-kanavalla vaivaiset 1,835 miljoonaa katsojaa.

Se siten oli huonompi katsojaluvultaan kuin vuonna 1992 Monza oli ollut RAI:llä silloisella 2,15 miljoonalla katsojalla.

Vähäistä on siis ollut kiinnostus Italiassa eikä ihme kun Ferrarillakin menee huonosti, mutta jopa Ferrarin huonosti menemisenkin ajan ymmärtäen tilanne on järkyttävä tai ainakin edes pysäyttävä.
 

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
13323
Viime vuoden katsojalukuja tulee nyt Saksan RTL:n osalta.

Kanava tunnetusti päätti jatkaa viime vuonna formuloiden lähettämistä lopulta huolimatta ajoittain erittäin voimakkaistakin vetäytymispuheista huolimatta.

Tänä vuonna sopimusta piti jatkaa loppuun asti eli tälle vuodelle, mutta toteutuneiden lukemien pohjalta päätettiin vetäytyä koronakauden lyhyydenkin tuomista vaikeuksista huolimatta viime vuonna ensin kokonaan näyttämästä formuloita ja lopulta siirryttiin näyttämään vain yksittäiskilpailuja tälle vuodelle ja RTL:n tälle vuodelle kaavaillun yhtämittaisen 30-vuotisen yksinoikeusaikakauden kunniaksi muiden kisojen siirtyessä Saksassa maksukanaville.

Mainosvoitto-osuudet RTL:llä olivat valmiiksi raskaasti tappiolliset pari vuotta sitten ja viime vuonna tilanne pahentui lopullisesti liian suureksi.

Sebastian Vettel oli puheissa alkuun vielä kerran niin kovin iskussa, mutta lopulta oli kuin varjo entisestään ja ainoastaan Ferrarin oma muukin ahdinko tällä kaudella lievensi edes jonkin verran karmeaa Vettelin tilannetta saksalaisen lopulta pettymyksellisesti viimeisellä Ferrari-kaudella.

Lopulta tai ei ainakaan näillä näkymin koskaan Vettel ei kykene olemaan Michael Schumacherin tapaan myös Ferrarilla maailmanmestari.

Lopulta ei edes kertaakaan milloin miehestä on tuntunut tulleen eräänlainen saksalainen vastine Michele Alboretolle tavallaan siinä kun epäonnea ja yleensäkin kaikkea käsittelee.

Mitä nyt Alboretoon verrattuna ajoittain hyvinkin vastenmielisenä, lapsellisena ja pikkumaisena siinä missä Alboreto itse Ferrari-urallaan mestaruusasiansa menetettyään järkevöityi ja sekin on paljon sanottu kun ei Alboretokaan tosiaan ihan aina niin nöyrähkö isäntä ollut urallaan.

Hyvänä puolena nähtiin tosin loppukaudesta Vettelin yleinen piristyminen tuoden saksalaiselle sentään Ferrari-uran viimeisen palkinnon Istanbulista kolmostilalla.

Vauhti ei vain riittänyt joskin Vettelin jäädessä talliin ainakin vielä yhdeksi vuodeksi Ferrarin auton mahdollisesti parantuessa olisi voinut vielä ehkä löytyä jotakin miehelle.

Tai sitten ei, mutta ei nuori Charles Leclerc myöskään aina hehkutuksesta huolimatta todellakaan aina vakuuttanut Ferrarin ratissa ja osumia tuli ajoittain tarpeettomastikin turhaan. Lisäksi Ferrarin auto vain oli vuosia 2018 ja 2019 peilaten erittäin huono ja huonoin Ferrari viime vuodella oli sitten vuoden 2009.

Ja niitä huonompia olivat ainoastaan vain vuodet 1991-1993 ja 1980 automalleina sinänsä Ferrarilla vuoden 1973 jälkeen puhuen.

RTL:n katsojaluvut näyttävät vuoden 2020 osalta kaiken jälkeen seuraavaksi tältä ja lasken lisäksi hieman myös muita katsojalukuja niillä määrillä millä kanava tai lehdistö itse ensin joitakin kisoja hehkutti Saksassa ja miltä kokonaisluvut ja keskimäärät olisivat niillä näyttäneet:

Red Bull Ring: 4,48 miljoonaa katsojaa

Red Bull Ring Tupla: 3,52 miljoonaa katsojaa

Hungaroring: 4,49 miljoonaa katsojaa

Silverstone: 4,28 miljoonaa katsojaa

Silverstone Tupla: 4,17 miljoonaa katsojaa

Barcelona: 3,91 miljoonaa katsojaa

Spa-Francorchamps: 4,06 miljoonaa katsojaa

Monza: 4,06 miljoonaa katsojaa

Mugello: 3,93 miljoonaa katsojaa

Sochi: 3,47 miljoonaa katsojaa

Nürburgring: 4,10 miljoonaa katsojaa

Portimao: 4,02 miljoonaa katsojaa

Imola: 3,58 miljoonaa katsojaa

Istanbul: 3,55 miljoonaa katsojaa

Sakhir: 4,13 miljoonaa katsojaa

Sakhir Tupla: 4,42 miljoonaa katsojaa

Yas Marina: 3,51 miljoonaa katsojaa

Katsotuin kilpailu Saksassa 2020: Unkarin Grand Prix Hungaroringillä 4,49 miljoonalla katsojalla

Vähiten katsotuin kilpailu Saksassa 2020: Venäjän Grand Prix Sochissa 3,47 miljoonalla katsojalla

Katsojien kokonaismäärä Saksassa 2020: 67,68 miljoonaa katsojaa

Keskimäärin katsojia Saksassa 17 kilpailun kaudella yksittäistä osakilpailua kohti 2019: 3,98117647 miljoonaa katsojaa

Luvut ovat RTL:n edelleen huonoimpia niin kokonaismäärän kuin keskiarvonkin suhteen joskin huonompia on toki todella historiallisesti alaspäin mentäessä. Ei tosin enää paljoa mitenkään tätä huonommin. Lähinnä vuodet 1993-1994 kun tällä kertaa viime vuoden katsojaluvut olivat huonompia kuin vuonna 2016 paljon kritisoidut katsojaluvut tai myös vuoden 1992 katsojaluvut kun tuolloin eli vuonna 1992 näin esimerkkinä oli tasan 4 miljoonaa katsojaa keskimäärin kauden kisoja kohti RTL:llä.

Kokonaiskatsojaluvuista menetettiin noin 16,47 miljoonaa katsojaa ja katsojakeskiarvosta meni noin 25 966 katsojaa pois edelliseen vuoteen nähden eli sillekin hävittiin.

Ilman muuta korona vaikutti kisojen määrään ja katsojalukuihin, mutta silti katsojalukujen menetys oli suurta siinä missä katsojakeskiarvossa ihme kyllä vähäistä.

Pari vuotta sitten olleen vuoden katsojakeskiarvossa pysyttiin tai oltiin välillä jopa parempia kuin mitä tuolloin, mutta tuolloin tosin ajettiin enemmän kilpailuja ja vähänkin lyhyemmällä kaudella se olisi ollut heittämällä katsotumpi kausi kuin mitä viime vuoden tynkäkausi oli. Katsojakeskiarvossakin se olisi ollut parempi sellaisenaan 17 kisan kautena ajettuna teoriassa melkein miljoona katsojaa eli 968 824 katsojan verran parempi.

Vuoteen 2009 eli viimeiseen 17 kisan kauteen tätä ennen sitä verratessa sillä oli 88,57 miljoonaa katsojaa ja katsojakeskiarvo oli 5,21 miljoonaa katsojaa.

Ja sellaiseen historiallisempaan kauteen eli vuoteen 1995 verratessa samalla määrällä kilpailuja vuonna 1995 oli 95,71 miljoonaa katsojaa ja katsojakeskiarvo oli 5,63 miljoonaa katsojaa.

Katsojamäärät eivät nousisi paljon kehuttavammaksi edes 16 kilpailun kaudella kun tuolloin katsojakeskiarvo olisi ollut 4,23 miljoonaa katsojaa ja ainoastaan vain vuosi 1992 olisi voitettu noilla katsojaluvuilla jo mainittujen vuosien 1993-1994 lisäksi.

Harmittavasti paljon olleiden valitusten valossa siinä, että nykyään kisoja on liikaa niin katsojaluvut eivät ainakaan Saksassa parantuneet edes vähäisemmällä määriä kilpailuja kauteen.

Kerrankin myös enemmällä määrällä kisoja tämän kauden katsojalukuinnolla olisi vain jääty viettämään kaikkien aikojen huonointa katsojalukuvuotta Saksaan.

18 kilpailun keskimääräisellä kaudella olisi juuri ja juuri voitettu vielä vuosi 1994 huonoudessa ja 19 kilpailun keskimääräisellä kaudella olisi juuri ja juuri voitettu vuosi 1993 huonoudessa katsojakeskiarvon osalta.

20 kilpailun kaudella teoriassa ajettaessa kausikeskiarvo olisi ollut 3,384 miljoonaa katsojaa ja 21 kilpailun kaudella 3,22285714 miljoonaa katsojaa ja niillä olisikin sitten nähty vuosien 1989-2020 ajan huonoin saksalainen formulakausi katsojakiinnostuksessa.

Etenkin kun vuonna 1993 ei edes 3,55 miljoonan katsojan katsojakeskiarvollakaan oltu ihan niin sellaisenaan pohjalukemissa toki ilman muuta muutamasta hyvinkin karmeasta katsojaluvun kisasta huolimatta.

Tänä vuonna mikäli joidenkin kisojen alustavat katsojaluvut olisi laskettu mukaan niin niillä RTL:llä katsojien kokonaismäärä Saksassa olisi ollut 72,7 miljoonaa katsojaa ja keskimäärin katsojia Saksassa noilla lukemin 17 kilpailun kaudella olisi ollut 4,27647059 miljoonaa katsojaa. Niilläkin se olisi ollut huonoin 17 kilpailun kausi Saksassa vuosina 1989-2020. Paljoa paremmaksi katsojaluvut eivät olisi tulleet mikäli Mugellon hurjimmat katsojahuhut 5-6 miljoonasta katsojasta olisivatkin pitäneet paikkansa kun tuolloin kokonaiskatsojaluku olisi ollut 73,3-74,3 miljoonaa katsojaa ja keskimäärin katsojia Saksassa noilla lukemin 17 kilpailun kaudella olisi ollut 4,31176471-4,37058824 miljoonaa katsojaa.

Nuo luvut olisivatkin olleet parempia kun Mugellon suurten katsojalukuhuhujen kisan lisäksi alustavista katsojaluvuista muutoin sellaisenaan paras olisi ollut Red Bull Ringin kauden avauskisa 5,15 miljoonalla katsojalla.

Ihan niin hyvin ei mennyt Saksassa tänä vuonna.

Silti pitkin tätäkin vuotta tätä vuotta manailtiin sen olevan saksalaisen TV-seurannan yksi kautta aikain huonoimpia kausia ja ilman kertaakaan yli 5 miljoonan katsojan menemisiä olisi saattanut tulla se vähiten seuratuin saksalainen F1-kausi 30 vuoteen tai sen ylikin.

Kuten lopulta sellaisenaan tulikin tai melkein oli tulla.

Ensi vuodelle jää paljon parannettavaa saksalaisittain.

Katsojaluvut katsauksineen menevät tosin harvemmaksi joidenkin yksittäiskisojen ollessa poikkeuksia kaudella loppujen siirtyessä maksukanaville.
 

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
13323
Viime vuonna Itävallan ORF:llä oli ainakin tyydyttävän hyvät katsojaluvut ellei erinomaiset katsojaluvutkin tavallaan.

Ne olisivat olleet vielä joitakin vuosia sitten nykypäivänä jopa erinomaiset, mutta kun valitettavasti viime vuosina Itävallassakin palattiin jälleen miljoonakisoihin katsojaluvuista puhuttaessa niin niihin verratessa ORF:n katsojaluvut kyllä valitettavasti romahtivat niihin nähden kuluneena viime kaudella.

Tosin viime vuoteen nähden ne ilman muuta kasvoivat keskiarvoisesti ainakin kun kaikkiaan 9 kertaa saatiin ainakin 600 000 katsojaa tai sen yli silloin kun miljoonakilpailut katsojissa eivät olleet mahdollisia.

Parhaimmillaan mentiin yli 700 000 katsojan.

Toki eivät ne katsojaluvut edelleenkään silti liian huonoja ole ja nykypäivän muistaen ne voisivat olla paljon, paljon huonompiakin kuin mitä ovat.

Viime vuonna itse asiassa ne ovat tietenkin kasvu-uralla parin vuoden takaisen viitoittamalla tiellä ja Saksan RTL:stä poiketen mikään ei edes viittaa yllättävään katsojaromahdukseen ja jälleen hyvä niin etenkin näin nykypäivänä!:alppu:

Koronakausikin vaikutti katsojalukemiin ja ehkäpä hieman ilman niitä vähän paremmin tuloksin katsojaluvut olisivat voineet olla paremmalla onnella ainakin jonkin verran toteutunutta paremmat.

Tässä vuoden 2020 ORF:n katsojaluvut Itävallasta:

Red Bull Ring: 609 000 katsojaa

Red Bull Ring Tupla: 691 000 katsojaa

Hungaroring: 641 000 katsojaa

Silverstone: 550 000 katsojaa

Silverstone Tupla: 563 000 katsojaa

Barcelona: 538 000 katsojaa

Spa-Francorchamps: 642 000 katsojaa

Monza: 665 000 katsojaa

Mugello: 533 000 katsojaa

Sochi: 483 000 katsojaa

Nürburgring: 602 000 katsojaa

Portimao: 496 000 katsojaa

Imola: 484 000 katsojaa

Istanbul: 524 000 katsojaa

Sakhir: 690 000 katsojaa

Sakhir Tupla: 710 000 katsojaa

Yas Marina: 643 000 katsojaa

Vähiten katsojia Itävallassa 2020: Sochi 483 000 katsojaa

Eniten katsojia Itävallassa 2020: Sakhir Tupla 710 000 katsojaa

Katsojien kokonaismäärä Itävallassa 2020: 10,064 miljoonaa katsojaa

Keskimäärin katsojia Itävallassa kilpailua kohti 2020: 592 000 katsojaa

Katsojien kokonaismäärästä Itävallassa putosi 1,157 miljoonan katsojan verran edelliseen vuoteen nähden ja katsojakeskiarvo nousi 57 667 katsojalla. Toki miljoonakisoin mikäli niitä olisi edes se yksikin kappale niin katsojaluvut kohoaisivat selvästikin paremmiksi kuin mitä niitä ilman.

Ilman miljoonan katsojan ylittäneitä kilpailuja tämän vuoden katsojalukujen kokonaismäärä olisi myös ollut jo parempi mikäli kilpailuja ajettaisiin kaudessa vähemmän tai enemmän.

Etenkin koronan vähentäessä noinkin monta kilpailua kauteen se ei vain voinut olla näkymättä kausikatsauksessa!

Toki lähivuosien miljoonakisoja sisältäneen kauden tai kausien yli tämän vuoden katsojien kokonaiskeskimäärällä olisi menty vain jos kaudessa ajettaisiin vanhempien aikojen tapaan vain 16 osakilpailua kauteen. Muussa tapauksessa 17-20 osakilpailua käsittävillä kausilla olisi oltu joka tapauksessa viime vuotta huonompia tai vaihtoehtoisesti sitä parempi jonkin verran ellei kenties melko suurestikin tasaisuudestaan johtuen viime kaudella.

Toisaalta 16 kisan kaudella mentäisiin yli 700 000 katsojan keskiarvon parin kauden takaisilla lukemilla.

Viime vuoden lukemilla 16 kisan kaudella katsojalukujen keskiarvo olisi ollut 629 000 katsojaa eli niillä sinällään olisi voitettu pidempi kausi, mutta muutoin jälleen enimmäkseen hävitty.

Viime vuoden katsojalukuja parin vuoden takaiseen kuin vertaa niin tuolloin ORF:llä oli monta tasaisemman vahvaa kisaa siinä missä viime vuoden kisoissa uudet kisat eivät keränneet odotettuja määriä katsojalukemia ja sekään ei voinut olla näkymättä.

Parin vuoden takaisella kaudella rasitteena olivat tosin myös kaukokisat jotka eivät liian liikoja yleensä katsojia kerää.

Vuoteen 2009 eli viimeiseen 17 kisan kauteen ennen koronakautta kun vertaa niin tuolloin ORF:llä oli 6,239 miljoonaa katsojaa ja katsojakeskiarvo oli 367 000 katsojaa.

Sellaiseen vähän historiallisimpiin kausiin eli vuosiin 1995 ja 1997 verratessa vuosina 1995 ja 1997 ORF:llä oli ensimmäisenä vuonna 10,781 miljoonaa katsojaa ja katsojakeskiarvo oli 634 176 katsojaa ja ORF:llä oli toisena vuonna 10,76 miljoonaa katsojaa ja katsojakeskiarvo oli 632 941 katsojaa.

Vähän uudempina 2000-luvun vuosina eli vuosina 2000-2002 ja vuonna 2007 kokonaiskatsojaluvut olivat noina vuosina 11,478 miljoonaa katsojaa, 11,135 miljoonaa katsojaa, 9,996 miljoonaa katsojaa ja 10,847 miljoonaa katsojaa. Vuosina 2000-2002 ja vuonna 2007 katsojakeskiarvot olivat noina vuosina 675 177 katsojaa, 655 000 katsojaa, 588 000 katsojaa ja 638 059 katsojaa.

Noita taustoja vasten viime vuosi löi siten vain siis vuodet 2009 ja 2002 omassa kisamäärässään suunnatulla mittakaavalla.

Täytyy kuitenkin muistaa, että vuosina 1995, 1997, 2000 ja 2001 oli kuitenkin myös nk. Miljoonakisoja katsojaluvuissa lisäämässä niiden suuruusluokkaa joten sekin ei voinut olla vaikuttamatta niihin.

Vuoden 2001 Montrealin kisan jälkeen Itävallassa yleensäkään seuraavaa nk. Miljoonakisaa formuloissa ei nähty ennen Interlagosia 2012.

Viimeinen suurempi nk. Miljoonakisa Itävallassa vuoteen 2021 mennessä on ollut vuonna 2017 Red Bull Ring tuolloin 1,5 miljoonalla katsojalla ja viimeinen nk. Miljoonakisa ylipäänsä vuoteen 2021 mnnessä on ollut vuonna 2017 Interlagos tuolloin 1,2 miljoonalla katsojalla.

Mikäli alustavilla katsojaluvuilla olisi viime vuonna kaikki mennyt kuten sanottiin tai hehkutettiin niin tuolloin katsojaluvut ORF:llä ilman miljoonakisojen mahdollisuutta olisivat olleet 10,16 miljoonaa katsojaa ja katsojakeskiarvo olisi ollut 597 647 katsojaa ja 16 kisan oletetulla kaudella katsojakeskiarvo olisi ollut tasan 635 000 katsojaa.

Toteutunein luvuin yksi ainoa miljoonakisa vaikkapa Red Bull Ringin Tuplasta tai Mugellosta olisi nostanut jo melkein viime vuoden kantaan kiinni 11,064 miljoonalla katsojalla ja 650 824 katsojan katsojakeskiarvolla ja kahdella miljoonakisalla vaikka molemmista olisi ollut jo 12,064 miljoonaa katsojaa ja 709 647 katsojan katsojakeskiarvolla.

Niillä olisikin sitten menty edellisen vuoden katsojalukujen ohi mitä ei tapahtunut.

ORF:n osalta jatko näyttää hyvältä ja tilanne olisi mitä parhain mikäli vain miljoonan katsojan tai sen yli meneviä kisoja saataisiin kauteen edes se yksi ja mielellään tietenkin aina useampikin.

Seuraava kausi on ilman koronan aiheuttamia muutoksia näillä näkymin ennätyspitkä eli 23 kisaa tai varmaankin yhdellä-kahdella mahdollisella perumisella sen 21-22 kisaa pitkä kausi.

Etenkin kun sen 1-2 kisaa voi hyvinkin peruuntua tiettyjen maiden liian kovan koronaan liittyvän matkustuslainsäädännön takia.

ORF myös tänä vuonna jakaa kisansa Servus TV:n kanssa ainakin näillä näkymin.

Saa nähdä myös, että miten se tulee vaikuttamaan katsojalukuihin.

Tilanteen mukaan se voi vaikuttaa huonontavasti, mutta hyvällä tavalla kenties myös parantavastikin.
 
Viimeksi muokattu:

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
13323
Laitan tähän seuraavaksi vuosien 1989-2020 Saksan F1-seurannan osalta puhuttaessa huomioita eri kausien kausipuoliskoista kun kyseessä ovat katsojaluvut.

Toisin sanoen siis laitan eri vuosien kausipuoliskojen keskiarvot ja vertailut siitä, että kumpaan kausipuoliskoon saksalaiskatsojien huomio keskimäärin kiinnittyi eniten ja miten niitä seurattiin.

Parittomista kisavuosien luvuista puhuttaessa laitan esimerkiksi keskiarvoja vaikkapa 1995 ja 1997 ja 2000-2002 ja 2007 ja 2009 ja 2020 tyyliin 8-9 kisan perusteella ja 2005 ja 2010-2011 ja 2013-2015 9-10 kisan perusteella puoliskoista puhuttaessa ja aiemmin ainoan poikkeuksen eli vuoden 2016 ja vuoden 2018 osalta lisäksi nyt myös 10-11 kisan perusteella lasketaan kausipuoliskoista puhuttaessa vuoden 2019 saksalaiskatsojien huomio samalla tavalla.

Laitan ne siis nyt tähän alle:

1989 Katsojalukujen Keskiarvot kausipuoliskoilta

1989 Ensimmäinen puolisko: 6,7125 miljoonaa katsojaa

1989 Toinen puolisko: 4,2875 miljoonaa katsojaa

1990 Katsojalukujen Keskiarvot kausipuoliskoilta

1990 Ensimmäinen puolisko: 5,67875 miljoonaa katsojaa

1990 Toinen puolisko: 4,32125 miljoonaa katsojaa

1991 Katsojalukujen Keskiarvot kausipuoliskoilta

1991 Ensimmäinen puolisko: 4,65625 miljoonaa katsojaa

1991 Toinen puolisko: 4,34375 miljoonaa katsojaa

1992 Katsojalukujen Keskiarvot kausipuoliskoilta

1992 Ensimmäinen puolisko: 4,125 miljoonaa katsojaa

1992 Toinen puolisko: 3,875 miljoonaa katsojaa

1993 Katsojalukujen Keskiarvot kausipuoliskoilta

1993 Ensimmäinen puolisko: 3,39 miljoonaa katsojaa

1993 Toinen puolisko: 3,71 miljoonaa katsojaa

1994 Katsojalukujen Keskiarvot kausipuoliskoilta

1994 Ensimmäinen puolisko: 2,97125 miljoonaa katsojaa

1994 Toinen puolisko: 4,50875 miljoonaa katsojaa

1995 Katsojalukujen Keskiarvot kausipuolikoilta

1995 Ensimmäinen puolisko: 5,8775 miljoonaa katsojaa-6,02888889 miljoonaa katsojaa 8-9 kisan perusteella laskentatavasta riippuen

1995 Toinen puolisko: 5,18125 miljoonaa katsojaa-5,41 miljoonaa katsojaa 8-9 kisan perusteella

1996 Katsojalukujen Keskiarvot kausipuoliskoilta

1996 Ensimmäinen puolisko: 6,4725 miljoonaa katsojaa

1996 Toinen puolisko: 6,3275 miljoonaa katsojaa

1997 Katsojalukujen Keskiarvot kausipuoliskoilta

1997 Ensimmäinen puolisko: 6,65125 miljoonaa katsojaa-6,69 miljoonaa katsojaa 8-9 kisan perusteella

1997 Toinen puolisko: 9,26125 miljoonaa katsojaa-9,01 miljoonaa katsojaa 8-9 kisan perusteella

1998 Katsojalukujen Keskiarvot kausipuoliskoilta

1998 Ensimmäinen puolisko: 8,99875 miljoonaa katsojaa

1998 Toinen puolisko: 9,38125 miljoonaa katsojaa

1999 Katsojalukujen Keskiarvot kausipuoliskoilta

1999 Ensimmäinen puolisko: 9,805 miljoonaa katsojaa

1999 Toinen puolisko: 8,015 miljoonaa katsojaa

2000 Katsojalukujen Keskiarvot kausipuoliskoilta

2000 Ensimmäinen puolisko: 10,2725 miljoonaa katsojaa-10,2011111 miljoonaa katsojaa 8-9 kisan perusteella

2000 Toinen puolisko: 9,4975 miljoonaa katsojaa-9,51222222 miljoonaa katsojaa 8-9 kisan perusteella

2001 Katsojalukujen Keskiarvot kausipuoliskoilta

2001 Ensimmäinen puolisko: 9,89875 miljoonaa katsojaa-10,5766667 miljoonaa katsojaa 8-9 kisan perusteella

2001 Toinen puolisko: 10,28625 miljoonaa katsojaa-10,9211111 miljoonaa katsojaa 8-9 kisan perusteella

2002 Katsojalukujen Keskiarvot kausipuoliskoilta

2002 Ensimmäinen puolisko: 10,1575 miljoonaa katsojaa-10,2666667 miljoonaa katsojaa 8-9 kisan perusteella

2002 Toinen puolisko: 8,255 miljoonaa katsojaa-8,57555556 miljoonaa katsojaa 8-9 kisan perusteella

2003 Katsojalukujen Keskiarvot kausipuoliskoilta

2003 Ensimmäinen puolisko: 8,2275 miljoonaa katsojaa

2003 Toinen puolisko: 9,71125 miljoonaa katsojaa

2004 Katsojalukujen Keskiarvot kausipuoliskoilta

2004 Ensimmäinen puolisko: 8,79222222 miljoonaa katsojaa

2004 Toinen puolisko: 8,22777778 miljoonaa katsojaa

2005 Katsojalukujen Keskiarvot kausipuoliskoilta

2005 Ensimmäinen puolisko: 7,22222222 miljoonaa katsojaa-7,28 miljoonaa katsojaa 9-10 kisan perusteella

2005 Toinen puolisko: 6,56222222 miljoonaa katsojaa-6,686 miljoonaa katsojaa 9-10 kisan perusteella

2006 Katsojalukujen Keskiarvot kausipuoliskoilta

2006 Ensimmäinen puolisko: 7,35555556 miljoonaa katsojaa

2006 Toinen puolisko: 7,88444444 miljoonaa katsojaa

2007 Katsojalukujen Keskiarvot kausipuoliskoilta

2007 Ensimmäinen puolisko: 5,1125875 miljoonaa katsojaa-5,26674444 miljoonaa katsojaa 8-9 kisan perusteella

2007 Toinen puolisko: 5,905 miljoonaa katsojaa-5,97111111 miljoonaa katsojaa 8-9 kisan perusteella

2008 Katsojalukujen Keskiarvot kausipuoliskoilta

2008 Ensimmäinen puolisko: 5,05555556 miljoonaa katsojaa

2008 Toinen puolisko: 5,22444444 miljoonaa katsojaa

2009 Katsojalukujen Keskiarvot kausipuoliskoilta

2009 Ensimmäinen puolisko: 4,95625 miljoonaa katsojaa-5,37777778 miljoonaa katsojaa 8-9 kisan perusteella

2009 Toinen puolisko: 5,02125 miljoonaa katsojaa-5,43555556 miljoonaa katsojaa 8-9 kisan perusteella

2010 Katsojalukujen Keskiarvot kausipuoliskoilta

2010 Ensimmäinen puolisko: 6,58222222 miljoonaa katsojaa-6,494 miljoonaa katsojaa 9-10 kisan perusteella

2010 Toinen puolisko: 6,06333333 miljoonaa katsojaa-6,027 miljoonaa katsojaa 9-10 kisan perusteella

2011 Katsojalukujen Keskiarvot kausipuoliskoilta

2011 Ensimmäinen puolisko: 5,92333333 miljoonaa katsojaa-6,11 miljoonaa katsojaa 9-10 kisan perusteella

2011 Toinen puolisko: 5,75111111 miljoonaa katsojaa-5,955 miljoonaa katsojaa 9-10 kisan perusteella

2012 Katsojalukujen Keskiarvot kausipuoliskoilta

2012 Ensimmäinen puolisko: 5,461 miljoonaa katsojaa

2012 Toinen puolisko: 5,699 miljoonaa katsojaa

2013 Katsojalukujen Keskiarvot kausipuoliskoilta

2013 Ensimmäinen puolisko: 5,40777778 miljoonaa katsojaa-5,425 miljoonaa katsojaa 9-10 kisan perusteella

2013 Toinen puolisko: 4,99888889 miljoonaa katsojaa-5,057 miljoonaa katsojaa 9-10 kisan perusteella

2014 Katsojalukujen Keskiarvot kausipuoliskoilta

2014 Ensimmäinen puolisko: 4,22444444 miljoonaa katsojaa-4,285 miljoonaa katsojaa 9-10 kisan perusteella

2014 Toinen puolisko: 4,44555556 miljoonaa katsojaa-4,484 miljoonaa katsojaa 9-10 kisan perusteella

2015 Katsojalukujen Keskiarvot kausipuoliskoilta

2015 Ensimmäinen puolisko: 4,12444444 miljoonaa katsojaa-4,176 miljoonaa katsojaa 9-10 kisan perusteella

2015 Toinen puolisko: 4,18555556 miljoonaa katsojaa-4,231 miljoonaa katsojaa 9-10 kisan perusteella

2016 Katsojalukujen Keskiarvot kausipuoliskoilta

2016 Ensimmäinen puolisko: 4,143 miljoonaa katsojaa-4,18636364 miljoonaa katsojaa 10-11 kisan perusteella

2016 Toinen puolisko: 4,866 miljoonaa katsojaa-4,84363636 miljoonaa katsojaa 10-11 kisan perusteella

2017 Katsojalukujen Keskiarvot kausipuoliskoilta

2017 Ensimmäinen puolisko: 4,535 miljoonaa katsojaa

2017 Toinen puolisko: 4,191 miljoonaa katsojaa

2018 Katsojalukujen Keskiarvot kausipuoliskoilta

2018 Ensimmäinen puolisko: 4,544 miljoonaa katsojaa-4,68727273 miljoonaa katsojaa 10-11 kisan perusteella

2018 Toinen puolisko: 4,296 miljoonaa katsojaa-4,46181818 miljoonaa katsojaa 10-11 kisan perusteella

2019 Katsojalukujen Keskiarvot kausipuoliskoilta

2019 Ensimmäinen puolisko: 3,823 miljoonaa katsojaa-3,96363636 miljoonaa katsojaa 10-11 kisan perusteella

2019 Toinen puolisko: 4,055 miljoonaa katsojaa-4,17454545 miljoonaa katsojaa 10-11 kisan perusteella

2020 Katsojalukujen Keskiarvot kausipuoliskoilta

2020 Ensimmäinen puolisko: 4,12125 miljoonaa katsojaa-4,1 miljoonaa katsojaa 8-9 kisan perusteella

2020 Toinen puolisko: 3,8475 miljoonaa katsojaa-3,85666667 miljoonaa katsojaa 8-9 kisan perusteella

Vähiten seuratuin Ensimmäinen puolisko: 1994 Ensimmäinen puolisko

Vähiten seuratuin Toinen puolisko: 1993 Toinen puolisko

Eniten seuratuin Ensimmäinen puolisko: 2000-2002 Ensimmäinen puolisko riippuen siitä miten kisojen katsojalukuja halutaan laskea ja tulkita ja muutoin 2001 Ensimmäinen puolisko aivan suurimman keskiarvonsa osalta

Eniten seuratuin Toinen puolisko: 2001 Toinen puolisko

Eniten seurantaa Ensimmäisellä puoliskolla kautta: Vuosina 1989-1992, 1995-1996, 1999-2000, 2002, 2004-2005, 2010-2011, 2013, 2017-2018 ja 2020 saksalaisten formulaseuranta tuntui keskimäärin keskittyvän kauden ensimmäisen puoliskon kilpailuihin

Eniten seurantaa Toisella puoliskolla kautta: Vuosina 1993-1994, 1997-1998, 2001, 2003, 2006-2009, 2012, 2014-2016 ja 2019 saksalaisten formulaseuranta tuntui keskimäärin keskittyvän kauden toisen puoliskon kilpailuihin
 

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
13323
Tänä vuonna aiemmin RTL tosiaan Saksassa sopi neljän kisan näyttämisestä vuosittain eli yhteensä kaksivuotisen sopimuksen turvin enintään 8 kisaa vuosina 2021-2022.

Muutoin kisat Saksassakin pyörivät maksukanavilla kun RTL ei enää halunnut näyttää sopimuksensa viimeistä kautta sitten millään sellaisenaan.

RTL:n tämän vuoden kisat ovat siis seuraavat:

Imola

Barcelona

Monza

Interlagos

Täten vain noista kisoista tulee katsojaluvullista kerrontaa tämän ja ensi vuoden aikana ilman ihmeitä.

Korona voi tosin vielä vaikuttaa varsinkin tänä vuonna siihen, että mitkä neljä kisaa oletettavasti RTL aikoo näyttää.

Lähinnä tosin varmaankin vain Interlagosin kisa voi vielä vaihtua johonkin toiseen kisaan vaikka ei Monzakaan poissa ole kuvioista vaihtona johonkin toiseen kisaan.

Etenkin kun on niin kauan niihinkin vielä aikaa.
 

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
13323
Itävallassa tosiaan pitkin talvea ja kevättä kehiteltiin TV-sopimusta alkavaksi kaudeksi.

Etenkin nyt kun ORF ja jakaa lähetykset Servus TV:n kanssa.

ORF:n lähetyksistä ainakin katsojaluvut löytyvät ja mikäli vain onnea on niin ehkä myös Servus TV:nkin osalta.

Kyseinen kanava kun on tietääkseni pienemmän näkyvyysalueen kanava ja siten siitä ei ole välttämättä saatavilla samaa katsojalukujen tietoa kuin mitä ORF:ltä on.

Pitkän sovittelun jälkeen ORF näyttää tosiaan pienen enemmistön turvin 12 kisaa kun taas Servus TV näyttää 11 kisaa joista yhden se on jo näyttänyt tietenkin kauden avauksen osalta Sakhirista.

Jaettujen kisojen sopimus kestää vuosien 2021-2023 välisen ajan.

Muutoin ilman jaettua sopimusta ORF olisi joko luopunut sopimuksesta tai jatkanut enää yhden vuoden eli tämän kauden aiemman sopimuksen pohjalta.

Koronakin voi vielä muuttaa lähetystilannetta mikäli kisoja peruuntuu vaikka sen 1-2 kappaletta kuten voi vielä peruuntua muun muassa liian tiukkojen matkustusrajoitusten takia.

Interlagosin tilanne näin esimerkiksi on aika huono ja voi hyvinkin tulla perutuksi ja vaihtua johonkin muuhun kisaan kaudella ja näin voi tietysti edellisen viestin RTL:n tilanteen pohjalta vaihtua Monzakin.

ORF:n lähetykset tälle kaudelle ovat seuraavat Ernst Hausleitnerin selostamana ja Alexander 'Alex' Wurzin kommentoimana:

Imola

Barcelona

Baku

Red Bull Ring

Silverstone

Spa-Francorchamps

Monza

Sochi

Suzuka

Austin

Interlagos

Abu Dhabi

Loppukauden kisat tosiaan ovat epävarmoja näytettäväksi koronankin pohjalta, mutta onneksi niihin tietenkin on vielä erittäinkin paljon aikaa jäljellä.
 
Ylös