Monen merkin kohdallahan puhuttiin aikoinaan n.1500 hepasta, varsinkin aika-ajotrimmissä.
Näin on vaikka olihan niissä tietenkin nk. Tappokytkimen kautta tapahtunut ohitusohjelma hetkellisesti mahdollista toteuttaa kisatehoissakin ja kisamoottorilla joskin huikea konerikko tai sitten yksinkertainen polttoaineen liikakulutus esti kokeilemasta sen tempun yritystä.
Kovin virallinen ja kiistaton turboaikakauden säännöllinen kisakoneteholukema nimenomaan vanhemmasta turboajasta puhuttaessa oli myöskin juurikin Benentton-BMW B186:n eli nk. Lentävän Tiikerin 1014 hevosvoimaa vuonna 1986 eli 30 vuotta sitten. Sittemmin tulivatkin jo Pop-Offit lajiin vuosiksi 1987 ja 1988. Ehkä dramaattisin suhteellinen ero oli Williamsin vuoden 1986 ja 1987 autoissa.
Vuoden 1986 automalli eli FW11 jaksoi kehittää korkeintaan 1400 hevosvoimaa Hondan moottorilla juurikin täysillä ahtopaineilla, muuten hetkellisesti simuloimalla Tappokytkimen ohitusohjelmaa tai yleisesti aika-ajotehoilla kisatehojen jäädessä juuri ja juuri noin vajaaseen tuhanteen tai myös ehkä joissain vuosikertojen taustatiedoissa noin tuhanteen hevosvoimaan.
Vuoden 1987 FW11B Williamsilla jaksoi vuorostaan olla 4 barin rajoitustehoillaan korkeintaan 850 hevosvoimaa kehittänyt automalli ja kisassa sitten ilman kikkailuja tai muita kokeiluja tehoja irtosi sitten selvästi tuotakin vähemmän.
Vuoden 1983 aikaan vuorostaan raportoidut luvut olivat johtuvia keskimäärin nk. Kranaattimoottoreiden teholukemista, erikoistehokkaasta nk. Rakettipolttoaineesta tai muusta hyvin vastaavasta polttoaineinen kemikaaliseoslaadusta ja kuten todettua vuosien 1982-1983 testipenkkien dynamoluvut eivät olleet vielä aivan täysin tarkkoja tai pikemmin tarkempia ja parempia tehoja ei vain kyetty mittaamaan aivan täysin varmasti.
Paljoa sitä parempia tai tarkempia ne eivät myöskään olleet vuonna 1986 kun F1 alkoi vihdoin ja viimein aloittaa nk. Tietokoneistumisen aikakautensa lajissa. Toisaalta ne kuitenkin olivat jo vuosina 1986-1988 tarkempia kuin ikinä sitä ennen olivat olleetkaan.
Että ei ne nyt ihan legendaa ole kuin on todettuakin ja kerrottuakin tietoa olemassa.