Forumin sanakirja

Renngeist

Soldiers of Antisthenes
Liittynyt
24.4.2009
Viestit
18077
Sijainti
Syylien välissä
Q
Quiqqaus - (myös Quikaus, quiqaus tai quikkaus)Googlettaminen forumvisoissa. Juontaa juurensa hahmon Quiq (nuk Nopè vai mikä vittu se ny olikaan) toimintaan 13-14 visaliigassa, missä juuri ennen vastaamista luetaan aiheeseen liittyva Wikipedia-sivu.

R
Raamattu-keskustelu - Forumin mytologiassa Pyhä Jarna, kaikkien jarnojen esi-isä ja -äiti, siis hermafrodiitti. Todisteet tästä myyttisestä kamppailusta hävisivät Suuressa Puhdistuksessa. Pyhän Jarnan perinteitä koetettiin herättää voimiinsa muutaman kerran toikkien muodossa Suuren Puhdistuksen jälkeen, yritykset epäonnistuivat surkeasti. Pyhä Jarna kuitenkin elää perimätietona tänä päivänäkin.
Raamattu-keskustelu, behind the scenes - Raamattu keskustelusta tekee eeppisen myös se fakta, että tietyt tahot, jotka silloin palavasti asiaansa uskoivat ja asiaa julisitivat ovat myöhemmissä elämäntilanteissa uskonsa jo menettäneet. Se, oliko Raamattu-keskustelulla tähän vaikutusta, jää mysteeriksi. Toikin väittelijöiden vankkumattomuus ja koko vastakkainasettelun järjettömyys oli eeppistä. Koko tarinahan oli pattitilanteessa ensimmäisestä viestistä lähtien. Tästä huolimatta keskustelua taidettiin käydä satoja sivuja.
Reps - lyhennelmä sanasta repes. Käyetetään jonkun überhauskan jutun kanssa.
Ruokatoikkitarkennus - Hahmon kurski ruokatoikkiin laittamissa kuvissa ollut anti-focus tarkennus, joka villitys levisi sitten muihinkin ruokatoikkiin laitettuihin kuviin. Vahvasti Turenkihenkinen kuva.
Ruupeni - Rubens Barrichello. Nimi tulee Moen (nyk. Mosse toim. huom.) jakamista brassin mukaan nimetyistä "kunniamaininnoista". Esimerkkinä Ruupenit Albert Parkista 2006, tuolta löytyy läjäpäin lisää takavuosilta.
Rytkeri jyrähti - K.Yrjölällä oli kakkosnikki nimeltä Rüdiger von Obierstdorf, jonka nimissä mies suolsi kaikennäköistä mukamas vihaista ja kantaaottavaa tekstiä suuntaan jos toiseenkin. Yleensä hetimiten RvO:n useasanaisen postauksen jälkeen Yrskä laittoi omalla nikillään kommentin "Katohan, Rytkeri jyrähti!".

S
Samat tyypit hurraa – Tietyt ja samat henkilöt kehuivat aina AJ:n toinen maailma sarjista.
Semmonen juttu - No se on semmonen.. semmonen JUTTU!
Se yks kuva - Se yksi kuva, jossa joku päästää ripulipierut taivaisiin.Oopeen kuva! Oli kadonnut pitkäksi aikaa foorumilta, kunnes Domppari sen toi takaisin 2010 syksyllä.
*Spallaatioreaktio* - Spämmihahmo Mailisnuutisen luomasta toikista levimään lähtenyt sanonta. Käyttötarkoitusta kyseiselle sanonnalle ei ole, mutta sitä käytetään paljon.
SS ei tarkoita Schutz Staffelia, vaikka Germaanian suuntaan viittaakin. Kyseessä on Suuri Saatana, Jumala Mika Häkkisen kiistakumppani, Michael Schumacher. Harvoin käytetty kauden 2006 jälkeen, yleistynee jälleen tulevalla kaudella.
Stigu aka Stig Helmer - Verbaalinen häirikkö. Ei tarkempia muistikuvia.
Suuri puhdistus - Jossain joku jaskas homman oikeen ilosesti ja suurin osa foorumin arkistoista tuhoutui. Tapahtunut tod. näk. joskus 2000-vuosikymmenen alkupuolella.
Sätti Tää on varmaan itsestään selvä. IRC/chat. Ja sättimisen lokit on sitten tietysti pätkiä sättikeskustelusta.

T
T: nimimerkki Jusban - Toikista, jossa jusban (nuk Jjusban) kyseli millä nimimerkeillä ihmiset kirjoittelevat forumille, alkanut muka-hauska vitsi, jossa lisätään omaan siguun taikka viestin perään, että viestin olisi kirjoittanut nimimerkki jusban.
Televisiosta tuleekin sopivasti ohjelmaa alkoholismista - Tämä sanottiin aina kun joku tietty alkoholista selkeästi nauttiva hahmo esimerkiksi saapui zättiin. Myös muut alkoholiin ja ryyppäämiseen liittyvät kommentit kuitattiin tällä.
Toinen maailma – Vipeille suunniteltu alue, jonka toteutusta on odoteltu jo jonkin aikaa. Myös AJ:n julkaisema kuvakooste F1-kisaviikonlopuista
Toikki/Tojk - Ks. alhaalta
Turenki - se kun valokuvaa otettaessa kamerassa on ollut joko tarkennus, valotus, rajaus tai kaikki edelliset sekä muukin mahdollinen päin honkia. Turenki on muuten myös oikea paikka Janakkalassa Hämeenlinnan lähellä. Ainakin Totke on ikuistanut tämän paikan olemassaolon Foorumin 2010 syysmöötteen tullessaan. Ks. myös ruokatoikkitarkennus.
Töipaikka - ITG:n raumalaisuudesta johtuva sanonta, jonka jokunen muukin on imenyt omaan käyttöönsö. Tarkoittaa työpaikkaa.

VW
WANHA - Ärsyttävä tapa ilmoittaa, että asiasta on jo keskusteltu aiemmin foorumilla, tai se on jo esitetty aiemmin samassa toikissa.
Vapaa puoli - Formuloista kauan sitten eritytynyt osasto F1-forumilla, jossa keskustelu pääsääntöisesti nykyään tapahtuu. Hyvin löyhästi moderoitu, jos lainkaan. Ja jos on, niin silloinkin kaljoissa.
Varikko - Wanhusten joskus käyttämä termi. Forumin mytologiassa se oli muinaisten forumilaisten alkukoti. Suuren Barbaarisodan melskeessä muinainen forumilaisten valittu kansa lähti maanpakoon ja löysi uuden vehreän ja neitseellisen laitumen, F1-Forumin. Varikko jäi barbaarien haltuun ja lopulta tuhoutui Tuomiopäivän tulessa.
Venttis - "Vittu mitä paskaa" -hengessä pelattava hassunhauska runoilupeli.
VIP – Aikanaan 20 € maksanut paketti, jonka hankkimalla sai Avatarin ja mahdollisuuden väsätä polleja sekä poistaa omia viestejä. Tällä ylläpidettiin foorumin palvelumaksuja (jotka muuten menivät adminin omasta lompakosta, koska *mainosmiljuunat*). Uudelleenrahastettiin kauden 2012 alla 15 € jotta pahasti kyykkäävä palvelin saatiin vaihdettua ja vBulletin 4 asennettua "ennen kauden alkua". Joulukuuhun 2013 mennessä vB4 asennus on edennyt jo beta-vaiheen testaukseen.
Värilasit - ("Fanipojan" silmänsuojauksellinen pikkuserkku) - Eräänlainen foorumin "Hitler-kortti", jota käyttämällä muu argumentointi muuttuu tarpeettomaksi. Esimerkkejä sanan käytöstä

Y
Yleinen lätkäkeskustelu - Kiekko-forumin ainoa osasto. Siellä tarkoituksena on keskustella vain ja ainoastaan jääkiekosta. Hahmo Lancer on nykyään kyseisen alueen kantava voima.
YSP - Nyttemmin hävinnyt lyhenne. Silloin kun sitä käytettiin, viittasi se henkilöön Ylen Sankia Priha, joka nykyään Tsuhnana tunnetaan.
 
Viimeksi muokattu:

Renngeist

Soldiers of Antisthenes
Liittynyt
24.4.2009
Viestit
18077
Sijainti
Syylien välissä
Juu, jatketaanpa nyt tästä, kun tuo eka viesti tuli täyteen:
K
Kemiallinen imuri - K. Yrjölän juttuja. Hänen mukaansahan mitä tahansa saa eroteltua mistä tahansa eräänlaisella kemiallisella imurilla. Perustuu niinikään tositapahtumiin, mikäli uskomme miestä itseään. Ja miksemme uskoisi?
Kiekko-forum.net - Forumin sisällä toimiva osasto, jonka alla on ainoastaan yleinen lätkäkeskustelu. Vaikka kiekko-forum.net toimiikin f1-forumin nimen alla, ei F1-forum.fi ole missään vastuussa ko. foorumista. Osastolle on salasana, jonka voi kuitenkin arvata, esim. seuraamalla maikkarin mäkihyppylähetyksiä
Kinkku - Silloin tällöin käytetty lempinimi Lewis Hamiltonista. Nimitys tulee nykyisistä kolmikirjaimisista lyhenteistä, jossa Hamilton on HAM, joka tarkoittaa kinkkua
Kilpaveneosasto - Nyt jo edesmennyt alue, jonne kaikki se p*ska joka alitti kynnyksen muille osastoille, valui. Tosin suurimmassa osassa alueista se kynnys on noin 1,07 metriä pinnan alapuolella, joten kilpaveneosasto on jäänyt perin tyhjäksi.
Kilpisjärven homovankimielisairaala - Paikka, josta hahmot K.Yrjola, Albert Oil sekä jusban oikeasti kirjoittelevat omituisuuksiaan tänne forumille. Käsittämätöntä on se. Siis että niiden annetaan tehdä niin
Kollo - Matti Kyllönen
KoP - Lewis Hamiltonista joskus käytetty lempinimi. Viittaa tapahtumiin Kanadan Grand Prix'ssä 2008. Tulee lontoonkielisistä sanoista King of Pitlane
Kulmis - Fernando Alonso, nimi viittaa hänen massiivisiin kulmakarvoihin (jotka tosin kalpenevat Chandokin vastaavien rinnalla)
Kultainen ananas - Ensimmäinen ei pisteitä saanut kuljettaja saa kultaisen ananaan. Oskari Saaren letkautus jonkun kisan jälkimainingeissa, jonka jälkeen ruvettu viljelemään täällä
Kuka vitun Pendelltoks? - Hahmon Mehe Rienarsuo luoma tagi. Ihan vaan siltä pohjalta, että hahmo Pendellstock oli todennäköisesti itse tagannyt tyyliin "Pendellstock on kingi" tai jotain muuta vastaavaa. Hahmon esiintyminen oli muutoinkin vähän turhan omaa minää ilman mitään botnea, että tempaisin (siis hahmo Mehe toim. huom taas kerran) moisen tagin. Messagemeiningillä. Sittemmin kyseinen tagin käyttö on levinnyt vähän käsiin, ja se löytyykin kaikista toikeista, jossa Pendelltoksi on käynyt näyttäytymässä
Kusihousu nörtit - (lyh. khn) Nyt jo pitkälti hävinny ilmasu, ainakin alunperin liittyi sättissä viihtyviin hahmoihin, riippumatta siitä loppuko tietokoneenkäyttötaidot siihen, että just sinne sättiin ja foorumille osas päätyä
Kuutio - David Coulthard, nimi viittaa hänen jykevään leukaansa, joka saa hänen päänsä näyttämään kuutiolta
Kuva ei kuulu - Vittumainen tapa ilmaista, että IMG-koodaus on mennyt päin helvettiä tai vaihtoehtoisesti kuvaa ei ole enää olemassa
Kuva ois foto - tapa ilmoittaa että edellä kirjoittanut hahmoke on selittänyt jotain niin kamalaa ettei siitä missään tapauksessa halua nähdä fotomateriaalia. Eli on siis määräys laittaa kuva tapauksesta.
Käsipiste - Hahmo jaska järjesti maailman hienoimpaan urheilulajiin liittyvän mahtavan visailun. Jaskan järjestelmä kuitenkin petti ja hahmo haju oli vähällä menettää tärkeitä pisteitä. Virheet korjattiin ja haju sai pisteensä. Kateelliset panettelijat nimittimät saatua pistettä nimellä "käsipiste"

L
Lancia Delta S4 - B-ryhmäläinen joka on nopeampi kuin suurin osa vuoden 1986 formuloista. Öö ruuzin perustama toikki on eräs foorumin kuuluisimmista.
Lotusgate - Team Lotukseen sekä LotusRenaultGeniiCapitalFormulaOneGrandPrixRacingFormulaOneTeamiin liittyvä vyyhti, jossa selvitellään mikä on oikea Lotus ja mikä vain halpa kopio.

M
Maikkari strikes again - Liitetään usein Maikkarin "vapaasti suomentamien" juttujen yhteyteen ja muihin maikkarin kummallisiin juttuihin.
Mainosmiljoonat - Kuvitteellinen rahamäärä, jonka foorumin administraattori Antti on foorumin mainospaikoilla (joiden arvo on tietääkseni 0€) itselleen tienannut. Nämä samat rahat myös menetetään, kun joku ylittää sen tunnetun näkymättömän viivän. Joskus esitetään myös muodossa mainosmiljuunat.
Mankelointi - Mangeloon (ex. Zaikkomiin) liittyvä termi. Tarkoittaa pollin asettamista niin, että vastausvaihtoehdot ovat päinvastaisessa järjestyksessä kuin alustuksessa. Voi tarkoittaa myös sitä, että toikki tai polli suljetaan mielivaltaisesti. Liikennekäyttäytymisessä Mankelointi tarkoittaa itsekeskeistä ja joustamatonta sekoilua liikenteessä.
Marttyyrivetäytyminen - Suureen ääneen tehty ilmoitus foorumilla, että foorumointi ei enää jatku. Päättyvät usein muutaman tunnin kuluttua, poislukien tietysti hahmon Runar&Kyllikki, jonka marttyyrivetäytyminen on kesti muutaman vuoden.
Miten sulla noin muuten menee? - Yleensä vittuilutarkoituksessa heitetty retorinen haistavittukysymys. Vakavassa paikassa näitä ei parane mennä viljelemään.
Missä polli? - Kyselyketjun avauksen ja itse kyselyn julkaisemisen väliin jäävän ajan täyttämiseen käytetty pseudohumoristinen malttamattmuuden ilmaus.
Moderaattori - (puhekielessä usein vain mode) Moderaattorit ovat hyypiöitä, jotka ovat aina vuorollaan aina militantteja Kimi-, Alonso-, Vettel- tai Heikki-faneja/heittereitä, riippuen siitä mitä mieltä rankkua saaneet hahmot ovat. Tärkein tehtävä on kuitenkin alkoholin nauttiminen (olutta, viskiä taikka G&T:tä) sekä pienissä määrin Vapaan pitäminen asiattomana.
Moderointi - Virallinen termi kaljoissa tehtyyn toikkien siirtelyyn ja uudelleennimeämiseen.
Muotoiluvaraus - Paskansyönti yms. lupausten jälkeen käytettävä kortti, jolla vältytään paskaiselta kohtalolta. Alkuperä johtaa Formulastaran veikkaukseen.
Mustakiikari - Erkki Mustakarista käytettävä "humoristinen" nimitys. Viittaa hänen ällistyttävään taitoonsa seurata tapahtumia radalla sekä tuoda uutta informaatiota formulalähetyksiin.

N
Njps - Lyhennelmä sanoista no jopas! Yksi varhaisempia hokemia. Nyt melkein unohtunut. Alkuperä tod. näk. Oldezin jutuissa.
Näyttää hitaalta - Vielä nykypäivänäkin F1-puolella on nähtävissä että auton suorituskykyä voi arvioida ulkomuodon perusteella. Se ei ole mikään uusi asia. Jo muinaiset forumilaiset osasivat tämän taidon, sieltä kumpusi fraasi "Näyttää hitaalta" jolla lopulta kommentoitiin kaikkia ajoneuvoja esittäviä forumille postattuja kuvia. Fraasin legendaarisuudesta kertonee jotain se että se on painettu F1-Forumin paitaan. Nykyisin aktiivikäytössä vain harvakseltaan.

P
Paavin lellit - Sananväännös sanoista Leevin pallit. Domppari oli pastannut kuvia omasta kämpästään, ja siellä välissä olikin sitten (tarkoituksellisesti, tietty) kuva myös hänen koiransa Leevin leikatuista palleista. Siitähän se juttu sitten lähti.
Painike - Jenson Button. Alunperin Googlen kääntäjän synnyttämä nimitys.
Parsa - Anonyymi sanalle paras. Tuli julkisuuteen Forumilla erään Schumacher-fanin toimesta, joka julisti jossain toikissa Schumacherin kykyjä fraasilla: Schumi on parsa! Olen itse (siis Domppari) käyttänyt Forumilla tätä myös negattiivisessa asiayhteydessä. Esim. "Suomen olympiajoukkueen suoritus Vancouverissa 2010 oli ihan parsa!"
Peli - Voi viitata JJ:n 'miten tätä peliä pelataan' -fraaseihin, mutta yleensä kysymyksessä on kuitenkin lähihistorian merkittävin virtuaalimaailmaan kehittetty seurapeli.
Puhiseminen - Kartingkassan tyhjentäminen ja sen juominen. Liittyy vahvasti aanuspuukkogateen.
Pullis eli pullonpyöritysotsikko oli Mehen hieno idea yrittää totuutta vai tehtävää Foorumilla. Tämä ei tosin koskaan onnistunut, kun valittu hahmo harvemmin vastasi kysymyksiin ja vielä harvemmin pyöräytti eteenpäin ja vielä harvemmin muisti esittää kysymyksen seuraavalle. Toisia muistuttamaan perustettiin usein *HAHMON NIMI TÄHÄN*! -topikki, jossa huudettiin värillisellä tekstillä Pullis on jäässä
Putin-trolli - Alkaa MC:llä ja päättyy ä-kirjaimeen
 
Viimeksi muokattu:

Renngeist

Soldiers of Antisthenes
Liittynyt
24.4.2009
Viestit
18077
Sijainti
Syylien välissä
Tähän on kerätty erilaisia foorumilla esiintyviä insider juttuja, joita uusien hahmojen suositellaan lukevan. Huomaathan, että listat eivät ole täydellisiä, eivätkä kaikki eivät ole näin yksiselitteisiä, ja myöskin sen, että välttämättä kaikki tällä sivulla ei ole 107% päivitettyä, koska ei vaan kiinnosta.

#
107 - Foorumin pyhä luku. Juontaa juurensa vanhaan (tosin kaudeksi 2011 elvytettyyn) 107% sääntöön ja Kollon kuuluisiin sanoihin Miksi juuri tasan 107, miksei 100 (pienellä päättelyllähän voi todeta että 100% olisi erittäin epäkäytännöllinen karsintanumero, sillä se tarkoittaa paalupaikka-aikaa...:D). Nykyään käytetään ilmaisemaan jotain epämääräistä lukua.

A
Aanuspuukkogate - Hahmon Puhis ja hänen toimiinsa KKWCS-seurueen kanssa liittyvä tapahtymavyyhti. Sanakirjassa ei ole tarpeeksi tilaa, jotta sen voisi selostaa.
Acentelu - Ace17 legendaarista Windows asennukset johtivat aina samaan tulokseen. Ruudulla luki: "Setup is starting Windows...", eikä tämän jälkeen tapahtunut mitään, vaikka ässämies kuinka vartoili. Acentaminen ja jaskaaminen ovat hyvin lähellä tosiaan. Ehkä pieni vivahde-ero on siinä, että acennuksessa acentaja jopa saattaa tietää jotain asiasta ja on tehnyt asian eteen töitä, mutta epäonnistuu silti. Jaskaamisessa sen sijaan kaikki on päin vittua heti kättelyssä.
Aja parta ja perusta perhe - (joku varmistanee, oliko fraasi juuri tässä muodossa esitetty?) - Hahmo Patriotin (mersumiehiä) elämänohje hulttioalkoholisti hahmolle RK-62.
RK-62 on nykyään eläkkeelle jäänyt.
Ajojahti. Yleensä muodossa "Eikö tämä ajojahti voisi jo loppua?" Sellainen kommentti, joka heitetään kun halutaan sanoa jotain hauskaa, muttei keksitä mitään. Sen lanseerasi hahmo Sinäputki, jonka postaushistoriasta löytyy yksi hauska postaus. Yleisimmin ajojahdin kohteeksi ovat joutuneet hahmot Mosse, FW08 sekä kurski. Ajojahti ilmoituksen jälkeen täytyy pelata *ajojahtaa xx-hahmoa* -kortti.
Alppu - Albert oilille pyhitetty hymiö, koska tämä piti erityisesti Lasolista. Nykyään käytetään rohkaisemaan ottamaan miestä väkevämpää tai ilmaisemaan humalatilan aste

B
Bouvet – Norjalle kuuluva asumaton saari Etelämantereen lähettyvilla, jonne kaikki parhaat nickit lähetetään. Alun perin K.Yrjölän, Albert Oilin, Jusbanin yms. hemmmojen inside-juttu

C
Cuutio – ks. Kuutio

D
Domppari - K.Yrjölän keksimä lempinimi hahmolle Dominic.
Dompparin skootteri - Dominicin skootteri, jonka talvikestävyyttä on mietitty tässä pitkin talvea.

E
eKR - ennen Kimi Räikköstä. Aika formuloissa ennen Kimi Räikkösen saapumista, eli vuodet 1950-2000
Ett silleen!!!!!1 oli jaskan käyttämä loppukaneetti, eräänlainen sigu ennen siguja, jonka paikoin harkitsematon käyttö aiheutti aikoinaan myrskyn vesilasissa ja pakotti jopa Modet tulemaan kaapista ulos vastaamaan raivokkain äänenpainoin ettei sellaista vankia ole.. tai siis ettei se väärin ole. Hahmo jaska kuitenkin lopetti hokeman käytön pian myrskyn jälkeen.

F
F1-Forum - Paikka, jossa on näsäviisasta lapsellista porukkaa, joiden hiekkalaatikkoleikit jäi lapsena kesken. Forumistien tulisi keskittyä pikkukakkosen katseluun ja etsiä ikäisilleen sopiva keskustelupalsta. Äiti kuorii forumistien perunat, sitoo kengännauhat, peittelee illalla ja kertoo heille iltasadun. Forumistit ovat pellejä.
Farkut - Nyt jo edesmenneen Mikon puoliso 72 kertoi, kuinka Mikko oli juossut aikoinaan koulussa 60 m todella huimaan aikaan. Opettaja oli kellottanut ja kehottanut ryhtymään pikajuoksijaksi. Suoritus oli niin kova, etteivät samanikäiset maailmantähdetkään (Ben Johnson mainittiin) siihen samanikäisinä kyenneet. Ja vieläpä farkut jalassa pinkaisi nuorukainen tuon huiman suorituksensa. Tästä kehkeytyi ankara jarna, kun ei oikein uskottu. Epäiltiin mittausvirhettä jne. Marttyyrivetäytymisen tehnyt Runar oli yksi pääjarnari. Sittemmin mikä tahansa ennakkoon ajatellen mahdoton suoritus onkin mahdollinen, kunhan se tehdään farkut jalassa. Hahmo Formulanomi ei voi sietää kyseisiä vaatekappaleita, nimeten ne mm. nuorisohousuiksi.
Foliohattu - Foliohattu suojaa "niiden" yrityksiltä skannata/tutkia/tallentaa/muokata/yms. henkilön korvien välissä tapahtuvaa toimintaa. Ja onhan se kaiken muun lisäksi vielä tosi makeen näköinenkin.

H
Hahmo - Synonyymi sanalle foorumilainen
Heh, Massa - Sätin liveseurannoissa syntynyt lausahdus joka heitetään aina kun Felipe Massa spinnaa tai on osallisena jossakin häsmingissä. Heh-etuliitettä voidaan käyttää puolivitsikkäästi myös fysiikan perussuureesta puhuttaessa, esim: Kuun (heh) massa on 7,347673×10²² kg
Heterouden korostaminen - Jos on tarpeeksi varma seksuaalisuudestaan, niin voi ostaa PekPoyn tyylisen käsilaukun tai vähän homostellakin
HH ei tarkoita samaa kuin uusnatsien HH, vaan SS:n voittopallilla suorittamaa hyppytuuletusta. Ensimmäinen H viittaa seksuaalivähemmistöön, toinen hyppyyn. Harvoin käytetty kauden 2006 jälkeen, toivottavasti ei yleisty jälleen tulevalla kaudella.
Hirvi - Teukan pollien keskeinen asia
HOMOT SYÖ KURAA!!! -Hahmon Timanfaya ja tämän hauvojen luoma hullunhauska ilmaus, jota voi nykyisellään käyttää lähes missä tahansa yhteydessä.
Horisontti vinossa - Aidosti tästä elämästä jo poistunut hahmo Tose postitti useasti Forumille itse ottamiaan kuvia. Hahmo X jossain vaiheessa hoksasi, että useassa Tosen ottamassa kuvassa oli horisontti hieman vinossa, mikä on karmea virhe valokuvauksen saralla, joten hän ilmoitti asiasta Toselle lauseella "Horisontti vinossa".
Nykyään horisontti vinossa -fraasia käytetään yleensä vain tapauksissa, jossa Forumille on liitetty jokin kuva jossa horisontti on enemmän tai vähemmän vinossa

I
Ihan hyvin on vastaus kysymyssanaan "miten". Esim. K: "Miten vaihdan autoon öljyt?" V: "Ihan hyvin" Käsittääkseni ja muistaakseni syntynyt haistavittuvastauksena haistavittukysymykseen "Miten sulla noin niinku muuten menee?" ja on siitä levinnyt laajempaan käyttöön.
ITG - Nimimerkki Il Tempo Giganten lyhenne

J
Jarna - Hyvä jarna on yksinkertaisesti sanottuna hyvä väittely. Jossa vaihdetaan sanan säilällä iskuja asiallisesti puolin ja toisin. Väittely voi olla pitkäkin, joskus jopa loppumaton looppi ilman että päästään mihinkään. Argumentit voivat olla toisinaan ihan silkkaa tuubaa, mutta oleellista on että väittely elää ja voi hyvin.Hyvässä jarnassa on useita osapuolia ja katalysaattoreita lyömässä jarnaajiin vauhtia. Huono jarna puolestaan on pelkkien henkilökohtaisuuksien jakelua puolelta toiselle varsinaisen jarnattavan asian jäädessä taka-alalle. Jos jokin hahmo jarnaa yksin, on hyvin olennaista pelata "Miten sulla noin muuten menee?"-kortti. Sillä voittaa pelin. Jarna on myös suomalainen naisen nimi, joka on 3.1.2011 mennessä annettu nimeksi 391 naiselle sekä alle kymmenelle miehelle. Sukunimenä se on alle kymmenellä henkilöllä
Jarna-ansa - Toikin asettelu, joka suorastaan kerjää jarnaavaa keskustelua
Jaskaaminen - Tarkoittaa yleisesti jaskamaista tupelointia mm. polleissa, tilastoissa, visoissa jne. Puhekielen lähin vastaava ilmaisu lienee "mokaaminen". Esim: Jaska jaskasi Bonus-visailun
Jaskattu polli - Oletan (siis Websi olettaa) tämän lähteneen nimimerkki jaskan tekemistä vaihtoehdoiltaan epäonnistuneista polleista. Nykyään käytetään siis kaikissa vaihtoehdoiltaan epäonnistuneissa polleissa
jKR - Jälkeen Kimi Räikkösen, eli aika formuloissa Kimin aloittamisen tai lopettamisen jälkeen (eli siis vuodet 2001- tai 2010-). Kahta eri variaatiota löytyy.
Juhni - Avohoitopotilas
 
Viimeksi muokattu:

Quasimodo

Well-known member
Liittynyt
30.6.2008
Viestit
5455
Sijainti
Helsinki
Kaipaan itsekin tietyille sanonnoille selitystä. Olen itsekin vielä kohtuu tuore jäsen, joten olen aivan pihalla inside-juttujen alkuperistä. Monet ehkä muistavatkin, että pidän monia foorumin inside-juttuja lisäksi typerinä ja ärsyttävinä.

Eli siis jos joku viitsii kertoa seuraavien sanontojen alkuperän ja taustaa, niin olisin kiitollinen:

- Samat tyypit hurraa
- Ihan hyvin
- Kostox
- Miten sulla noin niinku muuten menee?

Muistaakseni 107 :)yuck:) on peräisin 107% säännöstä, mutta milloin sitä alettiin jauhamaan täällä foorumilla säännöllisesti?
 

Puhis

Banned
Liittynyt
20.11.2009
Viestit
1449
Sijainti
Pukinmäki, Helsinki
Eli siis jos joku viitsii kertoa seuraavien sanontojen alkuperän ja taustaa, niin olisin kiitollinen:

- Samat tyypit hurraa
Tuo tulee Toinen Maailma-julkaisuista, joita aina samat naamat innolla odottivat ja "hurrasivat". Se myös alkoi ilmestyä toikkien tageihin pikkuhiljaa, nimenomaan Toinen Maailma-toikkeihin. Näin olen sen itse ymmärtänyt.
 

Formulanomi

Seksikäs rumä kääpiö
Liittynyt
22.10.1999
Viestit
41380
Sijainti
Toisaalla
Bouvet - Norjalle kuuluva asumaton saari Etelämantereen lähettyvilla, jonne kaikki ärsyttävät Nickit pitäisi lähettää. (tai näin olen ymmärtänyt)
Ei nyt olet ymmärtänyt väärin....oikeastaan vain parhaat lähetetään sinne Bouvet:iin....
 

Quasimodo

Well-known member
Liittynyt
30.6.2008
Viestit
5455
Sijainti
Helsinki
Tuo tulee Toinen Maailma-julkaisuista, joita aina samat naamat innolla odottivat ja "hurrasivat". Se myös alkoi ilmestyä toikkien tageihin pikkuhiljaa, nimenomaan Toinen Maailma-toikkeihin. Näin olen sen itse ymmärtänyt.
Hyvin olet kyllä perillä asiasta, vaikka olet ollut täällä vasta muutaman kuukauden ja 1,5 vuotta meikäläistä kauemmin. :eek:
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
En keksinyt parempaa, ja jos tämä nyt olisi joku avustus aloittelevalle niin tämä kait olisi se luontevin paikka... Mutta siirrelkää jos keksitte järkevämmän paikan...
Dominic ei siirtele yhtään mihinkään.. Kyllä tämmöinen jänis-kevennys sopii tänne tiukan asian sekaan:p
 

Puhis

Banned
Liittynyt
20.11.2009
Viestit
1449
Sijainti
Pukinmäki, Helsinki
Hyvin olet kyllä perillä asiasta, vaikka olet ollut täällä vasta muutaman kuukauden ja 1,5 vuotta meikäläistä kauemmin. :eek:
Sä olet jumalauta nähnyt mut irl, en mä voi olla kakkosnikki :D

Anyway, tuo selittyy sillä että luen niitä arkistoituja toikkeja vähän väliä tylsyyden tappamiseksi.
 

Formulanomi

Seksikäs rumä kääpiö
Liittynyt
22.10.1999
Viestit
41380
Sijainti
Toisaalla
Tuo tulee Toinen Maailma-julkaisuista, joita aina samat naamat innolla odottivat ja "hurrasivat". Se myös alkoi ilmestyä toikkien tageihin pikkuhiljaa, nimenomaan Toinen Maailma-toikkeihin. Näin olen sen itse ymmärtänyt.
Tuohon liittyi se, että joku arvosteli - oliskohan ollut Patriot? - niitä...eikun meitä...hurraajia. Siis tavallaan vähätteli, kun jotkut Toisesta Maailmasta pitivät.

107%:n sääntöhän liittyy Kyllösen ihmettelyihin ("Miksi juuri tasan 107, miksei 100)" jonkun selostuksen yhteydessä. Sitä en kyllä muista koska tapahtui.

Ja tuohon Bouvetiin voisi lisätä, että se on ollut ihan ensin K.Yrjölän, Albert Oilin, Jusbanin yms. inside juttu. Kaverukset lähettelivät toisiaan aina Bouvetiin.
 
Viimeksi muokattu:

Quasimodo

Well-known member
Liittynyt
30.6.2008
Viestit
5455
Sijainti
Helsinki
Tää on kyllä hyvä thread tällaiselle tuoreemmalle foorumistille! Sanotaan vielä sekin, että jos olisin ollut täällä jo niihin aikoihin kun nämä inside-jutut ilmaantuivat, niin silloin luultavasti myös "ymmärtäisin" niiden päälle ja naureskelisin niille kuten muutkin.
 

Makkonen

Guest
Sillointällöin puhutaan raamattu-keskustelusta. Saisiko lyhyen referaatin tuosta jutusta?
 
Ylös