Tuli tossa luettua foorumin viimekesäistä grillausotsikkoa ja sen innoittamana kaivoin eilen savimaahan 50cm syvän montun. Pohjalle soraa ja siihen ladoin tiilet tiiviisti pohjalle, sitten tein tiilistä apaut 40cm korkeat reunat siihen ympärille, tiilien rei'istä laitoin harjateräksenpätkiä niin ettei se tiilireuna lossaa sisäänpäin kun täytin soralla montun reunat tiiviiksi.
Eli aikomuksena on tehdä tässä joskus rosvopaistia. Sanokaas Vesku, Puolipöhkö tai joku muu kellä on kokemusta rosvopaistin tekemisestä et meneekse näin: ensin poltetaan montussa notskia niin et maa ympäriltä lämpee, apaut kaks tuntia. Sit lapioidaan tuhkat pois montusta, laitetaan huolella pakatut lihat monttuun soraa päälle apaut 30-40cm ja notski päälle. Nuotiota poltetaan periaatteella 1h/1kg(siis paistin koko ei tietenkään koko määrä). Kun on valmista niin ongitaan ne lihat sieltä veke ja eikun syömään. Vähän tässä hämää se et voiko ne lihat laittaa sinne monttuun sinne tuhkan ja hiilloksen sekaan???