Grillauskausi alkaa/alkoi

PeeVee79

Paksu ja pehmeä.
Liittynyt
21.6.2006
Viestit
3348
Sijainti
J:vi
En aiemmin oo grillannut vartaita, joten eilen ajattelin kokeilla.
Ostin maustamattomia broilerin leikkeitä, pekonia ja kirsikkatomaatteja.
Kananpalat pyöräytin hunajassa ja tökin systeemit tikkuihin.
Voi jestas kun tuli hyviä, ei pahemmin tee enää pihviä mieli heittää grilliin.

Tuollainen uusi makkaratuttavuus tuli myös testattua. Yksi parhaimman makuisista grillimakkaroista ikuna.
 

Matxi

81-04-05-07-08-14-15
Liittynyt
9.8.2000
Viestit
30477
Sijainti
toalet
Sanoo ketsupin suurkuluttaja :doubtful:
Ketsuppi maistuukin säilytysaineille yms terveellisille myrkyille. :p

Tuossa eilistä vermeilyä.. Atrian Helapäätä.. Tosin vain toinen makkara oli mulle.. niin ja käristys vasta alkutaipaleella tossa kuvanottohetkellä.
 

Jr-

Maximum Attack
Liittynyt
29.3.2000
Viestit
14798
Sijainti
Saviseutu
Lapsille maistuu seuraava: pari paahtoleipää hiukan lämmitettynä, väliin jauhelihapihvi, ketsuppia ja sinappia. Helppoa ja varmaan maistuu.
 

Tommi123

Namiskuukkeli
Liittynyt
7.9.2008
Viestit
1828
Sijainti
<:
Lapsille maistuu seuraava: pari paahtoleipää hiukan lämmitettynä, väliin jauhelihapihvi, ketsuppia ja sinappia. Helppoa ja varmaan maistuu.
KYLLÄ ITELLE KANS vielä kurkkusalaattii ja vähä majoneesii välii ni tattista.:thumbup:
 

PeeVee79

Paksu ja pehmeä.
Liittynyt
21.6.2006
Viestit
3348
Sijainti
J:vi
Onko kukaan muu erehtynyt ostamaan Kabanossi savupekonia? :D
Käsi nousi täällä!
Ei tuossa maistunnut sen kummemmin savu, kuin pekonikaan, mutta ei muuten hassumpaa.
Tuo Wilhelm Chili Sulatejuusto oli kanssa ok.
Oikeastaan mikä tahansa A-luokan makkara menee, käristeet ja atrillit jauho-vesi-sorkka-rusto-mössöineen jää syömäti.:yuck:
 

Jr-

Maximum Attack
Liittynyt
29.3.2000
Viestit
14798
Sijainti
Saviseutu
kohta pipo päähän ja pari biisonibratwurstia rillille.
 

Partsi

Kuollut apina
Liittynyt
2.3.2005
Viestit
2114
Sijainti
Kaatopaikka
Wilhemiä juusto sellaista tuli paistettua tänään. En tiedä mikä on tuossa juustossa on mutta nykyään ei mene alas muut kuin juusto Kabanossi tai juusto Wilhelmi. Tai sitten juusto pippuri.

Joskus kun ei ole kaupassa/huoltsikalla ole ollut muuta kuin Camping HK, Hiillosmakkaraa tms. ja on niitä grillanut niin ei maistu miltään.

Pekoni Kabanossi oli tosiaa turha viritys. Makuna tuntuu yhtä järkevältä kuin minttu- tai salmiakki Kabanossi.
 

Jr-

Maximum Attack
Liittynyt
29.3.2000
Viestit
14798
Sijainti
Saviseutu
Tuli tossa luettua foorumin viimekesäistä grillausotsikkoa ja sen innoittamana kaivoin eilen savimaahan 50cm syvän montun. Pohjalle soraa ja siihen ladoin tiilet tiiviisti pohjalle, sitten tein tiilistä apaut 40cm korkeat reunat siihen ympärille, tiilien rei'istä laitoin harjateräksenpätkiä niin ettei se tiilireuna lossaa sisäänpäin kun täytin soralla montun reunat tiiviiksi.

Eli aikomuksena on tehdä tässä joskus rosvopaistia. Sanokaas Vesku, Puolipöhkö tai joku muu kellä on kokemusta rosvopaistin tekemisestä et meneekse näin: ensin poltetaan montussa notskia niin et maa ympäriltä lämpee, apaut kaks tuntia. Sit lapioidaan tuhkat pois montusta, laitetaan huolella pakatut lihat monttuun soraa päälle apaut 30-40cm ja notski päälle. Nuotiota poltetaan periaatteella 1h/1kg(siis paistin koko ei tietenkään koko määrä). Kun on valmista niin ongitaan ne lihat sieltä veke ja eikun syömään. Vähän tässä hämää se et voiko ne lihat laittaa sinne monttuun sinne tuhkan ja hiilloksen sekaan???
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Itsellä kokemusta kymmenien kilojen rosvopaisteista lanttuineen ja perunoineen, muttei kyllä ole ollut niin nöpönuukaa tuon paistoajan suhteen.. No sitten ovatkin joka toinen vuosi ylikypsiä ja joka toinen vähän raakoja:eek:
 

Jr-

Maximum Attack
Liittynyt
29.3.2000
Viestit
14798
Sijainti
Saviseutu
Tämmönen siittä tuli, otin ekat savut tosta. Toiminee samalla hyvänä paikkana polttaa risuja.
 

Jr-

Maximum Attack
Liittynyt
29.3.2000
Viestit
14798
Sijainti
Saviseutu
Huomenna sitten testataan millanen rosvopaisti tulee porsaan kaslerista, kasleri saa toimia niinku vähän harjotuskappaleena koska tuolla pakkasessa olis yks peuranpaisti mut sitä ei oo aikomus uhrata kokeiluihin. No sit ajattelin sekaan sipuleita, lanttuja yms. juureksia jos kaupasta löytyy.
 

PuoliPöhkö

Well-known member
Liittynyt
3.1.2008
Viestit
31216
Sijainti
suom. "sijainti" toim.huom.
ensin poltetaan montussa notskia niin et maa ympäriltä lämpee, apaut kaks tuntia. Sit lapioidaan tuhkat pois montusta, laitetaan huolella pakatut lihat monttuun soraa päälle apaut 30-40cm ja notski päälle. Nuotiota poltetaan periaatteella 1h/1kg(siis paistin koko ei tietenkään koko määrä). Kun on valmista niin ongitaan ne lihat sieltä veke ja eikun syömään. Vähän tässä hämää se et voiko ne lihat laittaa sinne monttuun sinne tuhkan ja hiilloksen sekaan???
Kuulostaa varsin mallikkaalta suoritukselta.
Laita siihen eväiden ympärille käärityn folion ympärille märkää sanomalehteä muutama kerros "puskuriksi", niin lihat ei kärvää jos sinne kuoppaan jää hehkuvaa hiiltä. Tai sitten heität hiilien päälle muutaman sentin isänmaata ennen lihojen asettelua.

Hyvä siitä tulee! :thumbup:
 
Ylös