oldez
Well-known member
- Liittynyt
- 14.3.2003
- Viestit
- 19491
No kaikki ei ole einestä, mutta suuri osa "lihatuotteista" on jalosteita. Esim. jauhelihapihvit,lihapullat, kanapullat ja vastaavat ovat käytännössä eineksiä. Nakkikeiton nakitkin ja makkarat menee prosessoidun lihatuotteiden puolelle. Sitten on lisäksi vielä pinaattiletut ja vastaavat, jotka on eineksiä. Kalapuikot, mantelikalat ja vastavat tulee pakkasesta. Prosessoimaton proteiini loistaa poissaolollaan. Jos sitä joskus on niin sitä on vähän se on sotkettu johonkin kastikkeeseen. Kouluruoka nojaa suureen määrään tärkkelystä, jonka seurana tarjotaan epämääräistä kastiketta ja jotain prosessoitua lihaa. Sentään raasteita ja muuta on saatavilla. Minun mielestä natrium glutamaatti on yksi lisäaine mikä pitäisi saada pois kouluruoista. Sitä laitetaan vain siksi että kouluruoka olisi oikeasti todella mautonta. Varsinkaan suuremmissa kunnissa ruokaa ei enää tehdä koulussa vaan se tulee jostain keskuskeittiöstä.Kerrohan vähän tarkemmin mahdollisest einespohjaisesta, 'kämäsestä', suomalaisesta kouluruuasta, sekä amerikkalaisissa koulussa syötävästä 'paskasta'.
Jos olet kiinnostunut amerikkalaisten kouluista syötävästä paskasta niin kannattaa katsoa joku Jamie Oliverin juttu kun se on jenkkilässä. Siis siellä syötetään koulussa uppopaistettua ruokaa, pizzaa ja hampurilaisia ihan päivittäin. Suomessa tollasta ruokaa saa ehkä kerran kuukaudessa. Ruoat on täynnä lisäaineita ja ovat millä mittapuulla tahansa mitattuna aivan hirveetä roskaa. Siis siellä ei lapset erottanut tomaattia perunasta.