Hiljattain hiljaisemmille maille siirtyneet

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
13123
Hjaiver Perez Cuellar
Nimi taisi edesmenneellä YK:n Pääsihteerillä kuitenkin olla Javier ja sukunimenä oli de Cuellar ja siitä harvinaisempi jatkosukunimi perulaisittain oli de la Guerra.

Muut etunimet olivat tällä Kurt Waldheimin seuraajalla ja tänä vuonna 100 vuotta täyttäneen herran osalta Felipe Ricardo.

Vähän ylikin ehti elää ennen jo muutama päivä sitten tapahtunutta poismenoaan.

Sitä ennen oli muuten vanhin elossa oleva entinen YK:n Pääsihteeri ja Perun oma entinen Ulkoministeri, Pääministeri tai Presidenttiehdokas.

Presidenttiä ei hänestä vuonna 1995 koskaan tullut kun korruptiorahamies Alberto Fujimori oli muka niin kovasti suositumpi kaveri erittäin harmittavalla tavalla.

Presidentti hänestä olisi ehkä erikseen voinut tulla Peruun silloin kun Fujimori jäi korruptiostaan kiikkiin, mutta sitten ikää oli ehkä hivenen liian paljon ja muutenkin ehkä loppupelissä terveyskin alkoi jo silloin oikutella.

Ja tiedä sitten, että olisiko ollut niin hyvä ihan maan ykkösmiehenä kun oli huomattavankin enemmän sellainen diplomaatikko ja enintään pääministeriainesta sinänsä.

Joskin tosiaan virkaa toimittava maan ykkösmies olisi Perussa voinut kyllä olla Fujimorin jälkeen kun ei olisi tähtäin ollut liikaa nuoremmissa ja ei paljoakaan Fujimoria vähemmän korruptoituneissa 'kansanmiehissä'.

Pääministeriyden jälkeen oli vielä Perun Ranskan Suurlähettiläs ja Kunniakonsuli kuten Kunniasuurlähettiläs vuodesta 2004 eteenpäin kun jäi sinällään lopulliselle poliittiselle eläkkeelle.

Levätköön rauhassa.:(
 
Viimeksi muokattu:

IntriguingMan

Flying debris
Liittynyt
30.1.2012
Viestit
3038
Sijainti
Lohja
Seppo Vesterinen.

Jos joku ei tunne, niin hän manageroi mm. Hanoi Rocksia, HIMiä ja Rasmusta
 

Bleu

Olivier Bocques Fan Club
Liittynyt
14.4.2000
Viestit
8518
Viimeisen vuorokauden aikana on tullut tieto Pertti Paasion ja Pentti Linkolan poismenosta.
 

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
13123
Sir Stirlingistä olisin pian varmaan laittanut jotain juttua tuonne entisten F1-kuskien kuulumisten puolelle, mutta tänä aamuna tai varhaisina aamuyön tunteina on sitten lähtenyt odotetusti ja tavallaan odottamattomasti hieman aikaisemminkin keskuudestamme kuin mitä piti.

Stirling Moss tosiaan oli viimeinen epävirallisiin aivan ensimmäisen F1-kauden kisoihin osallistunut kuljettaja ja samalla muuten viimeinen ensimmäiseen Englannin Grand Prixin Silverstonen radalla ajettuun oheisluokkieen kisaan osallistunut kuljettaja tuolloisen Formula A:n ajalta vuodelta 1948 tuolloiseen Formula C:n kisaan ja myös samalla viimeinen Formula B:n ensimmäisen F1-aikakauden kuljettaja vuodelta 1950.

Muutoin tietysti nyt laskelmien mukaan hän oli viimeinen ihan F1-kisan ajanut kuski vuodelta 1951 vielä elossa olleena kun uran ensimmäinen F1-kisa oli Sveitsin Grand Prix 1951 Bremgartenissa.

Hieno herrasmies hän tosiaan oli niin radoilla kuin sen ulkopuolella ainakin yleensä ja toisaalta ehkä hänen uransa loppuminen ennenaikaisesti avasi maineen portit brittien valokeilassa niin Graham Hillille kuin Jim Clarkillekin.

Parhaimmillaan oli Moss kyllä niin huikea, että ei edes itse Maestro Juan Manuel Fangiokaan voinut hänelle radalla mitään tai sitten tarvittiin juuri Maestro hänet voittamaan.

Sitten tapahtuikin onnettomuus ja F1-ura oli ohi vuosiin 1963-1964 mennessä vaikka ei kyllä se vuoden 1962 onnettomuutta edeltänyt jakso kauden ulkopuolisissa kisoissa mikään liian hieno ollut toisin kuin melkein oikeastaan kaikki muut kaudet olivat olleet sitä ennen.

Mossin osalta ei hänellä olisi ollut pitkäaikaisen sairautensa nojalla elinaikaa kaiketi enää yhtään paljoa pidemmälle kuin kaksi vuotta tai sitä tietenkin huomattavasti vähemmän eli liian kauan ei vähimmilläänkään olisi tarvinnut odottaa poismenouutista.

Sairaudenkin takia tuolloisella enintään viisivuotisodotteen johdosta Moss teki hiljaisjulkisen vetäytymisensä pari vuotta sitten tammikuussa jota myös hienosti kunnioitettiin aikana jolloin ei julkisuuselämässä kerran olleet välttämättä siitä ihan erityisen kunnolla juuri eroon pääse.

90-vuotispäiviensä aikaan oli vielä viimeksi lyhyt jollakin tapaa julkiseksi laskettava katsaus Mossin tilanteeseen, mutta tuolloin tila ei ollut hirveän kehuttava myöskään ja siitä tila tietysti heikentyi.

Kaikkiaan oli 585 moottorirurheilukisaa mihin Moss osallistui avo-ohjaamoluokkien kilpa-ajoihin ja niihin vielä päälle joitakin kappaleita vakioautojen, urheiluautojen tai rallipuolen kisoja.

Niistä maaliin pääsi 387 kertaa ja voitti 216 kertaa mistä F1-puolella 66 kisaa ehti ajaa kun Spa-Francorchampsissa 1960 sattui starttirahakiista ja Silverstonessa 1953 ei yksinkertaisesti ehtinyt ilmoittautua kisaviikonloppuun ajoissa, voittaa niistä 16 kertaa ja olla palkinnoilla 8 kertaa eli yhteensä 24 kertaa, olla paalupaikalla myös 16 kertaa ja ajaa kisan nopeimman kierroksen 19 kertaa.

Huikeaa varsinkin mieheltä josta ei tullut maailmanmestaria joskin Moss olisi kyllä ollut ilman herrasmiesmäistä elettään vuonna 1958 ilman muuta sen vuoden maailmanmestari.

Levätköön rauhassa!
 

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
13123
Höyrykin on sitten valitettavasti poissa keskuudestamme.

Haihtuneena usvaan sinne minne jokaisen on matkattava väistämättä päiviensä päätteeksi.

Murheellista joskin dementian muistaen ei mikään ihme se olisi ollut ennen pitkää.

Kunnia oli tuntea.

Höyryn osalta muistin varsin vastoittain jälleen yhden selostuksenkin radiosta ja vuosi oli 1979 ja kisa oli myöskin Brasiliasta, mutta tuolloin tosin 1980-luvun ja nuoremmille suomalaisille tutumman Rio de Janeiron sijaan vanhemmalta ja pidemmästä Interlagosista mahdollisesti ellei lopulta hyvin todennäköisenä ensimmäisenä Raimo Häyrisen kaukokisan selostuksena radioon ellen muuta ole aiempiin lappuihini merkinnyt tai kertonut aiemmin muussa yhteydessä.

Tuolloin ainakin oli melkoinen kuvaaminen Ferrarin Toiminnanjohtajasta eli Marco 'Kusettaja' Piccininistä tällainen joka todennäköisesti oli edeltäjä tälle jääkiekkopuolen vähän myöhemmälle ja kuuluisalle sivuleikkurijutulle, mutta pieni kuvailu meni näin varsin ikimuistettavalla tavalla:

''Siinä italialaisella metriheikillä kädet viuhtovat ja suu käy nopeammin kuin Singerin poljin täydessä tehossaan''

Kyse oli tietysti Piccininin melko eloisasta puuskuttamisesta ennen kisaa Jody Scheckterille ja Gilles Villeneuvelle todennäköisestä kisataktiikasta ennen ajoa.

Singer oli tietysti ompelukonemalli.

Hirvittävää hehkutustakin oli ennen kisan starttia kuten startin jälkeen ja muutamaan muuhun kaukokisaan ja etenkin myöhempien vuosien Brasilian kisoihin nähden ei tullut myöskään 'Höyryllä' sattunutta unohdusta lämmittelykierroksen olemisesta kisaa edeltävä tapahtuma, mutta ei vielä itse kisa ajonopeudeltaan.

Ihme kyllä liikaa ei myöskään puhuttu Brasilian matkakohteista tai slummien epäoikeudenmukaisuudesta sen asukkaille.

Paljon oli muitakin juttuja niin formularadoilta tai rallipuolelta kuin ihan ulkopuoleltakin, mutta jääköön ne jutut toiseen kertaan kerrottaviksi.

Levätköön rauhassa!
 
Viimeksi muokattu:
Ylös