PuoliPöhkö
Well-known member
Wow. Materia siis lisääntyy.Kun kumirenkkua venyttää, sen massa kasvaa.
Kertoisitko perusteet tähän suomen kielellä?
Wow. Materia siis lisääntyy.Kun kumirenkkua venyttää, sen massa kasvaa.
Einsteinin mukaan massa on sama asia kuin energia. Kun energiaa lisätään, kasvaa myös massa (E=mc2).Wow. Materia siis lisääntyy.
Kertoisitko perusteet tähän suomen kielellä?
Ja tää suomeks taasen että kun Joni vetää batteryn kärsään ni pötsi kasvaa.Einsteinin mukaan massa on sama asia kuin energia. Kun energiaa lisätään, kasvaa myös massa (E=mc2).
Ellei se ole tuo c mikä muuttuu. Joo, niin sen täytyy olla.Einsteinin mukaan massa on sama asia kuin energia. Kun energiaa lisätään, kasvaa myös massa (E=mc2).
Kääntäen tuo tarkoittaa että massasta saa huikeesti energiaa.Einsteinin mukaan massa on sama asia kuin energia. Kun energiaa lisätään, kasvaa myös massa (E=mc2).
Niinpä, Hiroshiman pommissa energiansa vapauttava massa oli alle kilon painoinen.Kääntäen tuo tarkoittaa että massasta saa huikeesti energiaa.
1 grammalla lämmittäisi 2000 omakotitaloa yhden talven ajan.
Selkeämpää olisi ollut todeta että kumilenkin venyttäminen todellakin lisää sen massaa, tosin erittäin vähän.Ja alkuperäiseen vertauskuvaan peilattuna tuo tarkoittaa sitä, että kumilenkin venyttämiseen tarvittava energia on niin vähäinen, ettei massa juurikaan lisäänny. Periaatteessa lisääntyy, mutta hyvin hyvin vähän.
Eli joskus tulee hetki, jolloin päivä ei lopu laisin! Tuskin maltan odottaa.Jokainen vuorokausi on kaksi millisekuntia pidempi kuin edellinen.
Totta. Kaiken kaikkiaan kertakaikkisen hämmästyttävä juttu tämä.Selkeämpää olisi ollut todeta että kumilenkin venyttäminen todellakin lisää sen massaa, tosin erittäin vähän.
Mä veikkaan, että se on se päivä kun saat Lenovon takaisin huollosta kera koneeseen unohtuneen Stam1nan levyn, joka ensitöikseen jumittaa playlle.Kunpa se olisi joku kiva päivä. Eikä esimerkiksi juhannuksen jälkeinen maanantai.
Jokainen vuorokausi on kaksi millisekuntia pidempi kuin edellinen.
Sillä olis lämmittäny Mossen vuotavaa puukyhäelmää viikon.Nykyiseen n. 24h eli 86400000ms pitkään vuorokauteen asti pääseminen on kestänyt 86400000/2 = 43200000 vuorokautta, joiden keskimääräinen pituus on siis n. 12h.
Tästä seuraa, että maapallo on 518400000 tuntia eli n. 59178 vuotta sitten pyörinyt äärettömällä nopeudella.
Montakohan omakotitaloa sillä energialla olisi lämmittänyt?
Voi tietysti olla munkin termistössäni vikaa, mutta mä ymmärtäisin pyörimisnopeudella tarkoitettavan nopeutta, jolla maapallo pyörii oman akselinsa ympäri ja kiertonopeus (nopeus, jolla maapallo kiertää auringon ympäri) taas olisi tuo nopeus, josta sä puhut. Vai?Maapallon pyörimisnopus hidastuukin keskimäärin n. kaksi millisekuntia vuosisadassa :alppu: eli n. 20 sekuntia miljoonassa vuodessa. 400 milj. vuotta sitten vuodessa oli siis noin 400 päivää. Tämä tiedetään ei ainoastaan laskelmien pohjalta vasn myös esimerkiksi korallifossiileista löytyvien kasvurenkaiden perusteella.
Jospa ne ovatkin vuorokausirenkaita vuosirenkaiden sijaan.Voi tietysti olla munkin termistössäni vikaa, mutta mä ymmärtäisin pyörimisnopeudella tarkoitettavan nopeutta, jolla maapallo pyörii oman akselinsa ympäri ja kiertonopeus (nopeus, jolla maapallo kiertää auringon ympäri) taas olisi tuo nopeus, josta sä puhut. Vai?