Keskustelua ravinnosta

Jjusban

Newbie
Liittynyt
2.11.2000
Viestit
13447
Sijainti
(
Puhumattakaan lohien tappamisesta, joka tapahtuu leikkaamalla ja veritankkiin heittämällä, jossa lohet kuolevat verenhukkaan. Jos kuolevat ennen teurastusta.
Ihan perus-, eettinen, kiltti ja kaunis urheilukalastajakin tappaa saaliinsa lähes noin. Kolautus päähän, kurkku auki ja kala menehtyy verenhukkaan puhdistaessaan lihaksistonsa verestä. Tajutonnahan se kuollessaan ja ei siinä kauaa kestä, ennen kuin se desi-kaksi verta on pumpautunut ulos..
 

oldez

Well-known member
Liittynyt
14.3.2003
Viestit
19491
Karppauksen tulokset alkavat näkymään
Nää on näitä hyviä tutkimuksia, joissa ei ole tutkittu vähähiilihydraattisen ruokavalion vaikutusta sydänsairauksiin ja aivohalvauksiin, mutta sellaiset johtopäätökset on onnistuttu vetämään.
 

sammyosammy

Senior Citizen
Liittynyt
12.6.2010
Viestit
5925
Sijainti
Out Of Bounds
Nää on näitä hyviä tutkimuksia, joissa ei ole tutkittu vähähiilihydraattisen ruokavalion vaikutusta sydänsairauksiin ja aivohalvauksiin, mutta sellaiset johtopäätökset on onnistuttu vetämään.
Joo siis en nyt opponoinut Mangelon viestiä. Kunhan tökkäsin toisenlaisen. Itsehän uskon "kohtuu kaikessa"-menetelmiin. Noudatanko, se on toinen asia :p
 

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
Punaisen lihan päivittäisille puputtajille tietoa nyt. Kasviksia, kasviksia!

Tutkimus: Punainen liha ja väärät suolibakteerit kalkkeuttavat valtimoita

Jani Kaaro/HS

Tutkijat havaitsivat, että punaisen lihan sisältämä L-karnitiini hajoaa suolistobakteerien käsittelyssä aineenvaihduntatuotteeksi, joka kiihdyttää valtimoiden kalkkeutumista.
Tutkijat havaitsivat, että punaisen lihan sisältämä L-karnitiini hajoaa suolistobakteerien käsittelyssä aineenvaihduntatuotteeksi, joka kiihdyttää valtimoiden kalkkeutumista.

Punaisen lihan sisältämä L-karnitiini ja vääränlainen suolistomikrobisto ovat huono yhdistelmä valtimoiden terveydelle. Uusi tutkimus osoittaa, että valtimonkovettumataudin riski voi lisääntyä myös vähärasvaisesta tai rasvattomasta punaisesta lihasta.

Ihmisiä on kehotettu jo vuosia välttämään tyydytettyä eläinrasvaa, koska sen sisältämä kolesteroli lisää riskiä sairastua valtimonkovettumatautiin. Toisaalta punainen liha on johdonmukaisesti yhdistetty sydänsairauksien riskiin, oli se rasvaista tai ei.

Ohion yliopiston tutkijat ovat nyt löytäneet yhtälöstä tärkeän puuttuvan palasen. He havaitsivat, että punaisen lihan sisältämä L-karnitiini hajoaa suolistobakteerien käsittelyssä aineenvaihduntatuotteeksi, joka kiihdyttää valtimoiden kalkkeutumista.

Tutkijat antoivat L-karnitiinia 77 vapaaehtoiselle, joista 26 oli pitkäaikaisia vegetaristeja tai vegaaneja. He havaitsivat, että L-karnitiini johti kaikilla vapaaehtoisilla trimetylamiini-N-oksidin, eli TMAO:n lisääntymiseen. TMAO on L-karnitiinin hajoamistuote, ja sen tiedetään vaikuttavan kolesteroliaineenvaihduntaan. Se hidastaa erityisesti kolesterolin poistumista valtimoiden seinämistä.

TMAO:n määrässä oli kuitenkin selvä ero lihan- ja kasvissyöjien välillä. Kasvissyöjillä TMAO:ta syntyi paljon vähemmän, vaikka he olivat ottaneet L-karnitiinia yhtä paljon. Se viittaa eroihin lihan- ja kasvissyöjien suolistobakteereissa. Lihan säännöllinen syöminen mitä ilmeisimmin ylläpitää bakteeristoa, joka hajottaa L-karinitiinin tehokkaasti vahingolliseksi TMAO:ksi.


Selvittääkseen asiaa tarkemmin tutkijat mittasivat 2 600 vuosittaisessa terveystarkastuksessa käyvän henkilön L-karnitiinitasot clevelandilaisessa sairaalassa. He havaitsivat, että L-karnitiini yksinään ei ollut sydänsairauksien riskitekijä, mutta jos se yhdistyi korkeisiin TMAO-tasoihin, riski sydänsairauksiin lisääntyi.

Viimeisessä tutkimuksessa tutkijat syöttivät L-karinitiinia hiirille. Tulokset osoittivat, että hiirille kehittyi valtimokovettumia, mutta vain, jos niillä oli tyypillinen lihansyöjän bakteeristo. Jos suolistobakteerit pyyhkäistiin pois antibioottikuurilla, kovettumia ei syntynyt.


Tutkijat korostavat, että löydösten valossa ihmisten kannattaisi miettiä lihansyönnin rajoittamista. Erityisen huolissaan pitäisi kuitenkin olla, jos nauttii L-karinitiinia ravintolisänä.

Tutkimuksen julkaisi Nature Medicine.
 

Joni

Well-known member
Liittynyt
19.1.2004
Viestit
16942
Mitenhän paljon kinkin jasmiiniriisi lihottaa? :doubtful: Nojoo kaihan se kun puhdasta hiilaria. Mut kait sitä voi nauttia silti välillä.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Kyllähän nyt sitä jokaisen kuuluu vetää ennemmin aspartaamia kuin mitään mehua.
Käytännössä suunniteltu virvoitusjuomaveronmuutos tarkoittaa yhtiön mukaan, että keinotekoisia makeuttajia ja lisäaineita sisältävät tuotteet, joissa sokeria on alle 0,5% saavat ensi vuonna alhaisemman verotuksen (11 eurosenttiä / litra) ja esimerkiksi vain aitoja marjoja tai hedelmiä sisältävät täysmehut saavat korkeamman veron (22 eurosenttiä / litra). Hedelmistä ja marjoista valmistetuissa tuotteissa on aina luontaista sokeria, kuten hedelmissä ja marjoissakin.
http://www.talouselama.fi/uutiset/vm+rupesi+terveysasiantuntijaksi+keinomakeutettu+kolajuoma+on+terveellisempaa+kuin+vastapuristettu+appelsiinitaysmehu/a2206140
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Kuluttaja: Kevyimmät ruokakermat lisäaineilla suurustettua vettä

Kuluttaja-lehden vertailussa selvisi, että kevyimmät ruokakermat ovat lähinnä lisäaineilla suurustettua vettä.


Vertailussa oli mukana 20 ruokakermaa. Vertailun kevyimmät ruokakermat, eli keinokermat, osoittautuivat lähinnä lisäaineilla suurustetuksi vedeksi. Lehden haastattelemien asiantuntijoiden mukaan ruokakermojen lisäaineet eivät ole terveydelle vaarallisia eikä niitä tarvitse pelätä. Haitallisempia aineita ovat ruokakermojen tyydyttyneet rasvat ja runsas suola.

Eri asia on, kannattaako vedellä laimennettuja kermoja ylipäätään ostaa kaupasta. Yhtä hyvin ruuan voi höystää muilla makua tuovilla nesteillä, kuten tomaattimurskalla, ja lisätä mukaan tilkan tavallista kermaa.
Bon appetit vaan. Varmaan tukehdun sitten oikeaan kermaani.
 
Ylös