Kirjasuositus lukemattomalle

Balthazar

Luonnollisesti.
Liittynyt
10.11.2000
Viestit
13560
Sijainti
Boogie Street
Kysytäänpäs tämän Zaikomin utelun inspiroimana: mitä kirjaa tarjoaisit luettavaksi ihmiselle, joka ei ole koskaan lukenut kirjaa?

Omaa vastaustani mietin hetken.
 

T.K

Sähkö-ukkeli
Liittynyt
28.9.2008
Viestit
3883
Sijainti
Nolla potenttiaalissa
Tämä kirja sopii hyvin


Kertoo mailman vaarallisimmasta viruksesta, Ebolasta, mailman tappavimmasta viruksesta.
Pahin muoto on Ebola Zaire jonka tappavuusprosentti on 90 %.
Virukseen kuolee n.10:ssä päivässä.
Itse kirjassa kerrotaan viruksen löytymisestä ja sen historiasta.
Itse lukeneena suosittelen. Hyvin hyytävää tekstiä.

(Takaan, että tämän luettua ei lue enää yhtään kirjaa.)
 
Viimeksi muokattu:

lfb

Flavio
Liittynyt
8.2.2004
Viestit
9965
Sijainti
Helsinki
Mä ehkä tarjoaisin jotain helppoa, nopeasti koukuttavaa ja mahdollisesti lyhyttä aivot narikkaan -viihdettä, ehkä huumoria. Äkkiseltään tulee mieleen vaikkapa Da Vinci -koodi. Toinen vaihtoehto olisi sitten jostakin lukijan kiinnostuksen kohteesta kirjoitettu elämänkerta/historiakatsaus/muuten vain aiheeseen liittyvä teos, tällä foorumilla se voisi liittyä vaikkapa moottoriurheiluun.
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Roald Dahlin novellikokoelmia. Lukemaan tottumattomalla sopivan mittaisia, hauskoja ja hyvinkirjoitettuja. Uskomattomia oivalluksia pullollaan.
 

lfb

Flavio
Liittynyt
8.2.2004
Viestit
9965
Sijainti
Helsinki
Kaikki mitä Terry Pratchett on kirjottanut, huumorifantasiaa. :idea:
Pratchettin Kiekkomaailma-romaanit ovat mainion kevyttä luettavaa. Fantasiakirjallisuuden tuntemus edesauttaa koukuttumista, mutta kirjat parodioivat kyllä kaikenlaista maailmanmenoa.
 

Vesku

Maatalousneuvos
Liittynyt
14.6.2003
Viestit
5795
Ilman isompia miettimisiä Kurt Vonnegut: Kissan kehto

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kurt_Vonnegut
"Vonnegut tunnettiin osin sarkastisesta kirjoitustyylistään, joka oli sekoitus dokumentaarista kuvausta, science fictionia, mustaa huumoria ja satiiria. Teksteissään Vonnegut asettui puolustamaan yksilön asemaa erilaisia yhteiskunnallisia ja teknologisia koneistoja vastaan, ja hänen tarinoidensa kantava sanoma on voimakkaan humanistinen, joskus osin anarkistinenkin."

Taisi miehellä olla varsin kovat koettemukset, selvisi mm Dresdenin pommituksesta
 

Estate

Well-known member
Liittynyt
23.11.2001
Viestit
11920
Itse tarjoan venäläistä klassikkoa, Dostojevskin Kirjoituksia kellarista-romaania aloittajalle.
Luin tuon joskus viisi tai kuusi vuotta sitten ja muistan ihastuneeni valtavasti yhteen tiettyyn kappaleeseen (tai kahteen), johon oli kuvattu joku aivan mahtava filosofinen ajatus. Sitä tuli silloin lainattua muutamaankin paikkaan.

Millään en nyt kuitenkaan saa päähäni, mistä siinä jutussa oli kyse. :jaska:
Etäinen mielikuva vain, että siinä saatettiin käyttää pianoa vertauksena... Pitänee lukea uudelleen. :D
 

Mehe Rienarsuo

Lupaavin tulokas
Liittynyt
9.3.1999
Viestit
20163
Sijainti
Konnektikuti
Ensiaskeleet hyvän kaunokirjallisuuden parissa vois ottaa vaikka J.D. Salingerin novellikokoelman Yhdeksän Kertomusta muassa. Hieno teos.

Suomalaiselle, joka ei tiedä mitä kirjallisuudelta hakisi, voisi heittää hyvänä sekoituksena monelta saralta Jari Tervon Pyhiesi Yhteyteen. Huumoria, dekkaria, rikosromaania, teknisesti erittäin taitava teos. Raskaan kevyttä, mutta kevyen syvällistä. Hieno kirja.
 

SamiJ

Well-known member
Liittynyt
13.10.2002
Viestit
9172
Mukaansatempaavista novellikokoelmista tulee itselle mieleen ainakin Edgar Allan Poen Korppi ja Kultakuoriainen sekä muita kertomuksia. Mainioita synkähköjä jännitys-/kauhupätkiä, varsinkin Kuilu ja heiluri.
 

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
Toi juppimulkeron mainitsema Dahl on loistavaa luettavaa aloittelijalle- ja lopettelijallekin. Novelleista suosittelisin myös Raymond Carverin tuotantoa; kristallinkirkkaita tarinoita, joiden pinnan alla väreilee syvä vesi ja sanat uppoavat mieleen kuin naulat. Hieman vaativampia ehkä silti.

Tämä suositus voi kuulostaa erikoiselta, mutta kymmenet tuhannet suomalaiset ovat tämän teoksen ansiosta oppineet lukemaan: Kalle Päätalo, Iijoki-sarja. Kaksikymmentä kuusi paksua osaa voi kuulostaa pelottavalta, mutta sitäkin luetaan sivu kerrallaan. Ilmiömäinen tarinankertoja enkä Päätalon henkilöitä elävämpiä ihmisiä ole tavannut millään muilla sivuilla. Päätalo simuloi lukijan suorastaan aistiharhaisen taitavasti tarinaansa.

Dekkareista ja jännäreistä Jo Nesbøn Harry Hole -sarja ja Stieg Larssonin Millenium -trilogia. Takuvarmaa maailmanluokan lajityyppiään. Yhteiskunnalista ja yksityistä sanomaa löytyy.
 

Ace17

Acenteella
Liittynyt
7.7.1999
Viestit
11664
Christopher Hilton - Mika Häkkinen: Maailmanmestari
Keijo Leppänen - Mika Häkkinen: Mestarin paluu
 

Melinda

Sponsored by Sam
Liittynyt
16.2.2003
Viestit
6280
Sijainti
Melko kaukana
Pratchettin Kiekkomaailma-romaanit ovat mainion kevyttä luettavaa. Fantasiakirjallisuuden tuntemus edesauttaa koukuttumista, mutta kirjat parodioivat kyllä kaikenlaista maailmanmenoa.
Näitä minäkin meinasin tulla suosittelemaan. Ainakin allekirjoittaneeseen uppoavat silloinkin, kun tenttikirjavyöry on pudottanut lukemisinnostuksen nollan alapuolelle.

Agatha Christien dekkarit lukisin myös helposti luettavien ja mukaansatempaavien sarjaan, mutta jos aihepiiri tökkii, niin ei niistäkään kai väkisin innostu.
 

Mehe Rienarsuo

Lupaavin tulokas
Liittynyt
9.3.1999
Viestit
20163
Sijainti
Konnektikuti
Mmmmmmmm- NAMISKUUKKELIA!!!!!1 aiheesta voi suositella tuntemattoman viktoriaanisen herrasmiehen omaelämäkerrallista teosta My Secret Life. Salainen Elämäni lienee suomenkielinen laitos. Parasta pornografista kaunokirjallisuutta. Taagii settii.
 
Ylös