Koska EU kaatuu?

  • Viestiketjun aloittaja T.K
  • Aloituspäivämäärä

T.K

Sähkö-ukkeli
Liittynyt
28.9.2008
Viestit
3872
Sijainti
Nolla potenttiaalissa
Niin, koska EU katuu? EUn etelävaltoilla on jättivelkoja ja kansa vastustaa yleis-lakoilla budjettileikkauksia, joilla maa voitaisiin vielä jotenkuten nostaa sieltä syvältä suosta, mutta ei, eivät he tajua, että budjettileikkaukset pelastaisivat romahtamaisillaan olevan maansa, ja kansa senkun ruokkii kriisiä, talous romahtaa ja soppa on valmis.
Ja kaikenlisäksi Brysselissä EUn virkamiehet keksivät turhia säännöksiä, joita valtoiden pitäisi toteutaa heti, ja rahaa palaa sädöksen toteuttamiseen aivan tolkuttomasti, mutta mitä ne uudet pykälät auttavat sitten kansalaisia?
Eivät mitenkään. Kansa maksaa EUn virkamiesten turhista ja monimutkaisista päätöksistä ja kaikki kallistuu aivan käsittämätöntä vauhtia, ja kun samaan aikaan olemme rahoittajina pelastamassa Etelä-Eurooppaa varmalta konkurssilta, mistä emme saa rahojamme takisin ja en ihmettelisi että EU kaatuu jo ennen vuotta 2020, jos samalla mallilla jatketaan.

MARKKA TAKASI JA HETI!
Ja rahaa ei sitte sinne eurooppaan enää kylvetä!

Kiitos ja anteeksi
 
Viimeksi muokattu:

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
Voi hyvinkin olla, että EU kaatua kumahtaa jäsenvaltioiden erilaisuuden vuoksi. Yhteisten sääntöjen ja määräysten tekeminen kun sopii epätasaisesti eri osapuolille. Myös niiden noudattaminen on kovin epäsymmetristä. Ehkä jokin EU:ta kevyempi yhteistyömalli tulee tilalle. Toivotaan kuitenkin, että euro säilyy...vaikka siitä pitäisi potkaista ulos muutama jalkapallostakin tuttu jurkkamaa.
 

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
Voi hyvinkin olla, että EU kaatua kumahtaa jäsenvaltioiden erilaisuuden vuoksi. Yhteisten sääntöjen ja määräysten tekeminen kun sopii epätasaisesti eri osapuolille. Myös niiden noudattaminen on kovin epäsymmetristä. Ehkä jokin EU:ta kevyempi yhteistyömalli tulee tilalle. Toivotaan kuitenkin, että euro säilyy...vaikka siitä pitäisi potkaista ulos muutama jalkapallostakin tuttu jurkkamaa.
Tämähän oli jo äänetyskampanjoinnin teesi aikoinaan. Euroopan tilkkutäkin ahtaminen samaan muottiin nähtiin lähestulkoon mahdottomana, ja jos näin jatkuu niin epäilyt osoittautuvat aiheellisiksi.
Joku päässee vielä sanomaan "I told you so" en minä, mutta joku muu
 

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
Kätevä suoramaksu katoaa - Kiitos EU:n


Kätevästä suoraveloituksesta joudutaan Suomessa luopumaan parin vuoden kuluessa.
Uuden euromaksualueen, SEPAn, tuotevalikoimasta karsitaan kansalliset erikoisuudet. Pesuveden mukana viemäriin huuhdellaan myös erinomaisesti toimiva suomalainen suoraveloituspalvelu, kirjoittaa Satakunnan Kansa tänään.

Lehden mukaan erityisesti seniorikansalaisten suosima laskujen suoraveloituspalvelu elää nyt viimeisiä aikojaan.

Yhtenäisen euromaksualueen SEPAn luominen nimittäin edellyttää lehden mukaan, että kansallisista maksupalveluista luovutaan ja koko Euroopassa siirrytään yhtenäisiin maksupalveluihin.

Monille SEPAsta ei Satakunnan Kansan mukaan näytä olevan muuta kuin haittaa: tilinumerot pitenevät ja palvelut huononevat.

SEPAn aikataulun mukaan suoraveloituksesta on luovuttava parin vuoden sisään.
Mitkäs ne EU:n hyödyt olivatkaan, jos ei lasketa rahaliittoa ja vapaata liikkuvuutta? Minulle ei ole oikein auennut, että mihin tarvitaan järkyttävä byrokraattikoneisto... joka me veroina maksetaan.
 

utobictune

Member
Liittynyt
3.8.2010
Viestit
7
Sijainti
Rauma
Vähän aiheen vierestä. Reijo Mäen kirja Tatuoitu taivas vuodelta 1996 kuvaa aika hyvin ja realistisesti eun unionin hajoamisen jälkeisen kylmän maailman. Tulevaisuushan ei voi olla ruusuinen, vuonna 2025 sit varmaan hajoaa. Suomessa ei silloin varmasti ole edes yhtään moottorirataa. Eun kiellettyä vaarallinen ja saastuttava toimintaa eun vihreiden noustua enemmistö puolueeksi...:D
 

Dominic

Senior Member
Liittynyt
9.2.2000
Viestit
47813
Sijainti
Turku
Tahmataas tännekin.
Euron loppu hyödyttäisi kaikkia

Euroalueen hajoaminen ei suistaisi euromaiden taloutta kaaokseen. Päinvastoin, rahaliiton loppu olisi euromaiden kivuttomin ja nopein tie talouskriisistä uuteen kasvuun. Näin väittää Euroopan arvostetuimpiin kuuluva analyysiyhtiö, jonka mukaan tavoitteissaan epäonnistunut rahaliitto vain pitkittää euroalueen taantumaa.

Jan Hurri
4.8.2010 06:01

Euroalueen talous- ja rahaliitto EMU ja samalla nykyinen euro tuskin pysyvät enää koossa viittä vuotta pidempään. Todennäköisemmin euro hajoaa mahdottomuuteensa jo muutaman lähivuoden kuluessa.

Näin arvioi Euroopan arvostetuimpiin kuuluva analyysiyhtiö, kansainvälisten suursijoittajien tarkoin seuraama brittiläinen Capital Economics heinäkuussa julkaisemassaan tutkimusraportissa.

Euroalueen todennäköinen hajoaminen ei silti ole yllättävin yhtiön ekonomistien johtopäätöksistä.

Yllättävämpi ja omaperäisempi on raportin väite, jonka mukaan euroalueen hajoaminen olisi euromaille nopein ja kivuttomin tie ulos nykyisestä talouskriisistä.

Yhtiön mukaan rahaliiton pitäminen koossa väkisin vain pitkittäisi koko euroalueen taantumaa ja suistaisi heikoimmat jäsenmaat vuosien tai jopa vuosikymmenten mittaiseen deflatoriseen lamaan.

Euron loppu olisi
koko Euroopan etu

Capital Economics tyrmää huolellisesti perustellen tulkinnan, jonka mukaan rahaliiton hajoaminen suistaisi euroalueen tai pahimmillaan koko maailmantalouden jopa Lehman-shokkia pahempaan kaaokseen.

Alkuvuoden mittaan moni muukin analyysiyhtiö ja suurpankin analyysiyksikkö on käsitellyt raporteissaan rahaliiton mahdollista hajoamista ja eurorikon todennäköisiä seurauksia.

Valtaosa aiemmista raporteista on päätellyt euron osittaisestakin hajoamisesta koituvan eroavalle tai eroaville maille enemmän haittaa kuin hyötyä. Siksi enemmistö aihetta käsitelleistä tutkimuksista on päätellyt euron pysyvän puutteistaan huolimatta koossa.

Jo pitkään euroa kriittisesti käsitellyt Capital Economics päättelee puolestaan, että rahaliiton hajoaminen hyödyttäisi yhtä hyvin etelän velkaisimpia euromaita kuin pohjoisen vähemmän velkaisia jäsenmaita.

EMU:n hajoaminen olisi yhtiön mukaan hyvä uutinen koko Euroopan talousnäkymille.

Politiikka viivyttää
suurta remonttia

Nykymuodossaan ja viimeaikaisilla talous- ja rahapolitiikan linjauksilla koko euroalue on menossa yhä syvemmälle vaikeuksiin, Capital Economics arvioi.

Euromailla on yhtiön mukaan edessään heikkoa ja vielä heikompaa talouskehitystä, elleivät europäättäjät vihdoin myönnä rahaliiton epäonnistumista ja tee tarvittavia muutoksia – eli käynnistä purkutöitä.

Yhtiö tosin arvioi suurten päätösten viipyvän mahdollisesti vielä ainakin muutaman vuoden, sillä pelissä on liian paljon poliittista arvovaltaa.

Capital Economics veikkaa kuitenkin, että viimeistään viiden vuoden kuluessa rahaliitto hajoaa. Kevään ja kesän mittaan hajoamisen todennäköisyys on yhtiön mukaan noussut jo yli 50 prosentin.

Suomeksi sanottuna analyysiyhtiö arvioi, että euroalueen hajoaminen viiden lähivuoden kuluessa on todennäköisempää kuin rahaliiton pysyminen koossa.

Kolme syytä
kurimukseen

Nykymenolla euroalueen heikoimpia jäsenmaita, Portugalia, Italiaa, Irlantia, Kreikkaa ja Espanjaa (niin sanottuja PIIGS-maita) uhkaa Capital Economicsin mukaan vuosien tai jopa vuosikymmenien mittainen lama ja deflaatiokierre.

Nämä euroalueen velkaisimmat ja heikoimmat jäsenmaat uhkaavat suistua kurimukseen karkeasti pelkistäen kolmesta syystä:

1) Ylivoimaisen suureksi paisunut julkisen talouden velkataakka,

2) Euroaikana yhä surkeammaksi rapautunut kilpailukyky suhteessa Saksaan ja muihin vahvimpiin euromaihin, ja

3) Saksan ja muiden pohjoisten euromaiden jääräpäinen tukeutuminen vientivetoiseen kasvuun ja kotimaista kysyntää kuristavaan talouspolitiikkaan.

Tällä reseptillä heikoimmilla ja velkaisimmilla euromailla ei ole analyysiyhtiön mukaan minkäänlaisia mahdollisuuksia selvitä talouskriisistään ilman vuosikausien kärsimystä.

PIIGS-maiden vuosien deflatorinen lama heikentäisi yhtiön mukaan Saksan ja muiden pohjoisten euromaiden vientinäkymiä ja näin pitkittäisi koko euroalueen taantumaa jopa vuosien mittaiseksi.

Paluu omiin valuuttoihin
olisi kaikille parasta

Etelän kriisimaat eivät analyysin mukaan selviä tästä kriisistä niillä julkisen talouden kiristysohjelmilla, joihin Saksa ja muut suuret euromaat niitä pakottavat. Päinvastoin, talouskuritus pahentaa kriisimaiden jamaa.

Sen sijaan ero eurosta avaisi tien samanlaiseen vientivetoiseen kasvuun, jollaisen avulla esimerkiksi Suomi nousi 1990-luvun lamasta. Kreikankin vienti saisi vauhtia uuden drakman voimakkaasta heikkenemisestä.

Kansallisten valuuttojen voimakas devalvoituminen olisi Capital Economicsin mukaan alijäämäisimmille euromaille nopeampi ja pienemmän tuskan tie kasvuun kuin muuten kärsittävä vuosien deflaatio.

Euron hylkääminen sujuisi yhtiön mukaan vähimmin vaurioin, jos lähtijämaat samalla toteuttaisivat vanhojen euromääräisten velkojensa saneerauksen.

Velkasaneeraus tarkoittaisi esimerkiksi lainavaluuttojen muuttamista eurosta uusiksi kansallisiksi valuutoiksi, laina-aikojen pidentämistä, nimelliskorkojen alentamista tai näiden jonkinlaista yhdistelmää.

Euron hylkääminen olisi yhtiön mukaan paras vaihtoehto myös Saksalle ja muille vahvimmille euromaille, etteivät nekin juuttuisi keskinäiseen Saksan hallitsemaan kilpailukykykisaan.

Uuden D-markan voimakas vahvistuminen leikkaisi Saksan vientiylijäämää ja vauhdittaisi maan kotimaista kysyntää. Saksalaiset vaurastuisivat, ja muu Eurooppa saisi Saksasta oivan vientimarkkinan.

Suurpankit varautuvat
jo rahaliiton rakoiluun

Rahaliiton rakoiluun tai suoranaiseen hajoamiseen uskoo Capital Economics -yhtiön lisäksi kasvava osa rahoitusmarkkinoiden ja talouden ammattilaisista.

Kanadalainen RBC Capital Markets toteutti kesällä kyselytutkimuksen, jossa se tiedusteli arvioita euron kohtalosta 440:ltä maailmanlaajuisesti toimivan pankin ja yrityksen johtajalta.

Puolet vastaajista arveli ainakin yhden euromaan eroavan rahaliitosta vuoden 2013 loppuun mennessä. Neljäsosa yritysjohtajista ja pankinjohtajista ennusti rahaliiton täydellistä hajoamista.

Viime viikolla talouslehti Financial Times kertoi, että kansainväliset suurpankit ovat ryhtyneet varautumaan yhden tai useamman euromaan lähtöön rahaliitosta. Varautuminen on ilmennyt esimerkiksi velkakirja- ja johdannaiskaupan sopimusten muotoilussa.
http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2010/08/04/euron-loppu-hyodyttaisi-kaikkia/201010678/12
 

Dominic

Senior Member
Liittynyt
9.2.2000
Viestit
47813
Sijainti
Turku
Vähän aiheen vierestä. Reijo Mäen kirja Tatuoitu taivas vuodelta 1996 kuvaa aika hyvin ja realistisesti eun unionin hajoamisen jälkeisen kylmän maailman. Tulevaisuushan ei voi olla ruusuinen, vuonna 2025 sit varmaan hajoaa. Suomessa ei silloin varmasti ole edes yhtään moottorirataa. Eun kiellettyä vaarallinen ja saastuttava toimintaa eun vihreiden noustua enemmistö puolueeksi...:D
EU:n hajotessa tai muissakaan rahaliittojen ongelmissa tai kansainvälisen politiikan ongelmissa ensisijaisesti en jaksa olla huolissani juuri Suomen moottoriratojen tilanteesta, vaikka moottoriurheiluforumilla ollaankin.
 

Sinäputki

Troll
Liittynyt
13.7.2010
Viestit
4216
Sijainti
Trollhättan
Tuskinpa EU:ta päästetään kaatumaan, vaikka se olisikin kaatumaisillaan. Toivotaan nyt, että Kreikka vaurastuu ja muut ongelmavaltiot saavat taloutensa hyvään jamaan. Se olisi kaikkien etu.
 

Lancer

Realisti
Liittynyt
23.7.2007
Viestit
20495
Sijainti
taas Suomessa
Mitkäs ne EU:n hyödyt olivatkaan, jos ei lasketa rahaliittoa ja vapaata liikkuvuutta? Minulle ei ole oikein auennut, että mihin tarvitaan järkyttävä byrokraattikoneisto... joka me veroina maksetaan.
Eikä siinä kaikki
aa) vapaa liikkuvuus on Shengen-sopimuksen ansiosta johon kuuluu myös ei-EU-maita.
pee) euron käyttäjinä on maita jotka eivät kuulu myöskään unioniin saati EMUun.
 

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
Iltalehden pääkirjoitus

Jos uutta dynamiikkaa ei löydy, niin EU on hajoamisen tiellä.

Euroopan unionin (EU) todellisuus ei juurikaan tarjoa innostavia näkymiä. EU-maiden johtajat kinastelevat Saksan ja Ranskan ehdotuksesta EU:n perussopimuksen muuttamisesta. Ehdotus ei juurikaan saa kannatusta muilta EU-mailta. Keskusteluissa Suomea edustavan pääministeri Mari Kiviniemen (kesk) mukaan Suomen hallitus suhtautuu kielteisesti perussopimuksen avaamiseen. Saksan ja Ranskan esitys voisi johtaa samanlaiseen vuosikausien mittaiseen hyväksymiskieputukseen, joka nähtiin Lissabonin sopimuksen yhteydessä.

Jos EU:n on ollut vaikea löytää uskottavuutta kansalaisten parissa, niin nyt myös EU:n jäsenmaiden päättäjät ja muu eliitti on alkanut epäillä EU:n merkitystä. Talouskriisi osoitti miten heppoisia EU:n aiemmin niin pyhät periaatteet olivat käytännön testissä. Vakaussopimus on enää haikea muisto. Valtioiden velkasuhteen rajaus alle 60 prosenttiin bruttokansantuotteesta ja inflaation pitäminen alle kahdessa prosentissa kuulostavat nyt lähinnä huonolta vitsiltä. Periaate, jonka mukaan muiden EU-maiden talouksia ei saa pelastaa, syötiin Kreikka-päätöksillä kalleimman päälle. Voidaan myös kysyä mitä Euroopan keskuspankin EKP:n itsenäisyydestä on jäljellä, kun keskuspankki on eturivissä harjoittanut setelielvytystä muiden keskuspankkien tavoin.

Samaan aikaan kun maailma ympärillä kiehuu ja kriisiytyy, EU ei saa edes omaa koneistoaan kuntoon. EU yhtenäisenä toimijana ulkopoliittisesti, sotilaallisesta ulottuvuudesta puhumattakaan, tuntuu tänä päivänä täysin epäuskottavalta. EU:n suuret maat toimivat siellä missä asioihin vaikutetaan, kuten G20-ryhmässä. Suomi vaikuttaa joskus EU:n viimeiseltä tosiuskovaiselta, joka vielä luottaa EU-projektiin. Muut jäsenmaat näkevät sen enemmänkin yhtenä pelikenttänä muiden joukossa. Näin myös uudet jäsenmaat, jotka lähinnä etsivät niitä pikahyötyjä, joita EU:sta voi saada.

Kansalaiset ovat, osin vaistonvaraisesti, nähneet eliittiä paremmin EU:n vaikeudet ja karikot. Suomen politiikassa perussuomalaiset ovat onnistuneet keräämään kannatukseensa lähes kaiken EU-kriittisyyden, sillä muissa puolueissa EU-kriittisyys on jostain syystä koettu kuolemansyntinä. Kokoomuksessa, keskustassa ja demareissa kannattaisi ehkä joskus kuunnella, miten reipasta EU-keskustelua muiden maiden valtapuolueissakin käydään.
Hyvä kirjoitus. Itse olen ollut EU myönteinen pitkään, mutta nyt alkaa näyttää, että ei tuosta mitään tule.
 

Andy

Jalkarannan Yannickdalmas
Liittynyt
15.8.2002
Viestit
5756
Sijainti
Ypäjä
Hyvä kirjoitus. Itse olen ollut EU myönteinen pitkään, mutta nyt alkaa näyttää, että ei tuosta mitään tule.
Kovaa tekstiä Iltalehdeltä. Ilman viimeistä kappaletta, teksti taitaisi voida olla Voiman (onko sellainen vasemmistolehti?), tai jonkin muun ääriliikkeen lehden pääkirjoitus
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Kovaa tekstiä Iltalehdeltä. Ilman viimeistä kappaletta, teksti taitaisi voida olla Voiman (onko sellainen vasemmistolehti?), tai jonkin muun ääriliikkeen lehden pääkirjoitus
Voima on voimaa vihervasemmistosta, kyllä.. Mutta ottaahan se koville, kun vasemmaltakin kuuluu asiaa;) Onhan tuo shakkilaudan pelinappuloiden siirtely isompien toimesta jotenkin semmoista, jotta mistä sitä keräisi uskoa tuohon byrokraattikoneistoon?
 

Andy

Jalkarannan Yannickdalmas
Liittynyt
15.8.2002
Viestit
5756
Sijainti
Ypäjä
Voima on voimaa vihervasemmistosta, kyllä.. Mutta ottaahan se koville, kun vasemmaltakin kuuluu asiaa;) Onhan tuo shakkilaudan pelinappuloiden siirtely isompien toimesta jotenkin semmoista, jotta mistä sitä keräisi uskoa tuohon byrokraattikoneistoon?
Voihan tuota Iltalehden pääkirjoitusta analysoidakin, vaikka ihan ajan kuluksi

Periaate, jonka mukaan muiden EU-maiden talouksia ei saa pelastaa, syötiin Kreikka-päätöksillä kalleimman päälle. Voidaan myös kysyä mitä Euroopan keskuspankin EKP:n itsenäisyydestä on jäljellä, kun keskuspankki on eturivissä harjoittanut setelielvytystä muiden keskuspankkien tavoin.
Periaate on tässä yksinkertaistettu. Kreikan talouden mahdollinen romahdus olisi vaikuttanut negatiivisesti muiden EU-maiden talouksiin. Suoraan se olisi vaikuttanut juuri näihin johtaviin maihin, Saksaan ja Ranskaan. Välillisesti näiden suurten vientimaiden takia Suomen vaihtotaseeseen ja siis sen takia suoraan Suomen kansantalouteen.

Samaan aikaan kun maailma ympärillä kiehuu ja kriisiytyy, EU ei saa edes omaa koneistoaan kuntoon. EU yhtenäisenä toimijana ulkopoliittisesti, sotilaallisesta ulottuvuudesta puhumattakaan, tuntuu tänä päivänä täysin epäuskottavalta. EU:n suuret maat toimivat siellä missä asioihin vaikutetaan, kuten G20-ryhmässä. Suomi vaikuttaa joskus EU:n viimeiseltä tosiuskovaiselta, joka vielä luottaa EU-projektiin. Muut jäsenmaat näkevät sen enemmänkin yhtenä pelikenttänä muiden joukossa. Näin myös uudet jäsenmaat, jotka lähinnä etsivät niitä pikahyötyjä, joita EU:sta voi saada.
Suomi ei ole enää Halosen ja Vanhasen aikana ollut mikään EU:n tosiuskovainen, mikä on heikentänyt Suomen vaikutusmahdollisuuksia EU:ssa sekä muissa elimissä. Ehkä EU on lyhyellä tähtäimellä laajentunut liian nopeasti, mutta mielestäni pitkällä tähtäimellä entisten kommunistimaiden saaminen länsimaisen demokratian, parlamentarismin sekä talouspolitiikan vaikutuspiiriin on suuri saavutus, mikä tulee vielä tuottamaan synergiaetuja myös uusien EU-maiden ansiosta.

Kansalaiset ovat, osin vaistonvaraisesti, nähneet eliittiä paremmin EU:n vaikeudet ja karikot. Suomen politiikassa perussuomalaiset ovat onnistuneet keräämään kannatukseensa lähes kaiken EU-kriittisyyden, sillä muissa puolueissa EU-kriittisyys on jostain syystä koettu kuolemansyntinä. Kokoomuksessa, keskustassa ja demareissa kannattaisi ehkä joskus kuunnella, miten reipasta EU-keskustelua muiden maiden valtapuolueissakin käydään.
Uskomatonta populismia. Ainahan änkyrät pääsevät silloin rehvastelemaan, kun luonnollinen taloustaantuma iskee. Eikä siinä mitään, Persut saavat toki rehennellä ja toivottavasti saavatkin ministerisalkun, kuten SMP -83 vaalien jälkeen :D
 

Black Leopard

Pantera negra
Liittynyt
23.5.2004
Viestit
8678
Sijainti
Läntinen Suomi
Vielä näyttää foorumillakin joiltakin uskoa löytyvän yleiseurooppalaiseen konkurssipesään ja ongelmavyyhtiin nimeltä Euroopan unioni.
 

jaska

Ett silleen!!!!!!1 -mies
Liittynyt
29.12.1998
Viestit
32215
Sijainti
kyrkslätt
Eurooppa voi hyvin kaatua omaan itsekyyteensä ja kansalaisten muutosvastarintaan.

... silloin Suomesta tulee kyllä hyvin kylmä paikka. Paluuta siihen kekkoslandiaan jota monet toivoo ei ole eikä tule.
 

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
Eurooppa voi hyvin kaatua omaan itsekyyteensä ja kansalaisten muutosvastarintaan.

... silloin Suomesta tulee kyllä hyvin kylmä paikka. Paluuta siihen kekkoslandiaan jota monet toivoo ei ole eikä tule.
Se voi kaatua siihen, että se ei toimi. Kuten ei toiminut kommunismi tai moni muukaan idealistinen aate. Eikä suomesta mikään kylmä paikka tulisi. Silloinkin varmasti selvittäisiin ihan ok. Toivottavasti EU kuitenkin saisi kuviot kuntoon.. joskin huonolta näyttää.
 

Black Leopard

Pantera negra
Liittynyt
23.5.2004
Viestit
8678
Sijainti
Läntinen Suomi
Eurooppa voi hyvin kaatua omaan itsekyyteensä ja kansalaisten muutosvastarintaan.

... silloin Suomesta tulee kyllä hyvin kylmä paikka. Paluuta siihen kekkoslandiaan jota monet toivoo ei ole eikä tule.
Euroopan unioni ei ole synonyymi Euroopalle. Vai ovatko esim. Sveitsi ja Norja Euroopan ulkopuolisia maita koska eivät kuulu Unioniin?

Suomesta uudelleen itsenäistyvänä valtiona ei tulisi kylmempi paikka kuin mitä se on kansalaisilleen Euroopan unionin jäsenenä vaan itseasiassa täysin päinvastoin.

Ja mikä ihmeen "kekkoslandia"? Kyllä Itsenäisen Suomen tasavallan voi kirjoittaa reilusti suoraankin.
 

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
EU-komission virkamiehet pyörittivät bordellia

Kolme EU-komission virkamiestä on jäänyt kiinni bordellin pyörittämisestä, kertoo sanomalehti Sunday Times. Virkamiehet saivat kuitenkin pitää työpaikkansa ja selvisivät pelkällä virka-aseman alentamisella. Myös useimmat muut virkamiesten tekemät rötökset on kuitattu lehden mukaan hyvin lievillä seurauksilla.

Sunday Times sai haltuunsa tiedot EU-komission kurinpito- ja tutkintaosaston selvittämistä 69:stä tapauksesta, joissa virkamiehiä vastaan on ryhdytty kurinpitotoimiin.

Viiden vuoden aikana komission virkamiehet ovat bordellin pidon lisäksi syyllistyneet muun muassa rattijuoppouteen virka-autolla, nyrkkitappeluihin työpaikalla, kulukorvausten nostamiseen väärin perustein ja etujen hankkimiseen asemansa nojalla.

Rangaistuksina on käytetty kirjallisia varoituksia ja ylennysten lykkäämistä. Vuonna 2008 yksi virkamies menetti työpaikkansa oltuaan ilman lupaa ja selitystä poissa töistä useita vuosia. Toinen menetti työnsä vuonna 2009 lähes kahden vuoden luvattoman poissaolon jälkeen.

Yksi pedofiliasta tuomittu virkamies menetti työpaikkansa, toinen osan eläkkeestään.
Vanhasen kannattaisi hakea jotain EU -hommaa. Siellä eivät nipota ihan pienistä.
 
Ylös