Kuskispekulaatiot 2021

ouzei

Well-known member
Liittynyt
22.5.2018
Viestit
2485
Sama. Perezhän on näinä keskikastivuosinaan nimenomaan profiloitunut sellaiseksi kaveriksi, joka saa ne tilaisuudet käytettyä kun eteen tulee. Podiumilla melkein joka kausi jne.
 

Marussia

Well-known member
Liittynyt
7.1.2014
Viestit
745
Onneksi ei sentään Nico "HMV" Hulkenbergia otettu Albonin tilalle.

Mielenkiintoista kyllä nähdä, että pystyykö Pérez viimein karistamaan sen McLarenilla selkään kiivenneen apinan ja todistamaan olevansa kyvykäs kuljettaja. Näitä keskikastin tiimissä loistavia b-korin miehiä on nähty ennenkin, jotka eivät sitten kärkitalliin päästessään saavuta yhtään mitään. (Valtteri Bottas) En ala itse yhtään arvailla sitä, kuinka hyvin Pérez tulee pärjäämään Verstappenille. Nykyaikana tallin vaihtaminen on erittäin haastavaa, sillä talvitestejä ei ajeta juuri nimeksikään. Itse asiassa ensi kaudella ajetaan vain kolme päivää eli noin puolitoista testipäivää per kuljettaja, joten ei auta kuin rukoilla etteivät tekniset ongelmat verota kilometrejä keneltäkään.
Aika tylysti sanottu kuljettajasta jolla on 9 voittoa, 16 paalupaikkaa ja 56 palkintopallisijoitusta. Ollut myös voittamassa aika monta merkkimestaruutta, joten kyllä tuossa mielestäni on jonkun verran saavutuksiakin. On tässä nähty monia paljon huonomminkin kärkitalleissa suoriutuneita kuskeja.
 
Viimeksi muokattu:

Bukko

Voorumisti
Liittynyt
26.3.2019
Viestit
2676
Jännä kyllä nähdä sekin, että miten tulee kipinät lentelemään Red Bullilla, jos Perezin vauhti riittää Maxia haastamaan. Jonkinlaista historiaa kuitenkin tallilavereitten kanssa kolistelustakin on. Ja lisämausteena toki sekin että RB on niin vahvasti Maxin talli.
Eiköhän Perez ole aika selvä kakkoskuski. Jos nyt kokeneena välttyisi isommilta kämmeiltä ja olisi säännöllisesti kolmen kymmenyksen päässä Verstappenista, se olisi iso onnistuminen.
 

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
14191
Tässä hieman otsikointia pitkien mietteiden kera ratkaisusta Perez-Albon Red Bullin osalta:

Perez floppi vai napakymppi?

Aika ristiriitainen olen kyllä Red Bullin ratkaisusta.

Etenkin kun Perez voi tietyllä tapaa epäonnistua aivan samalla tapaa kirittämisessä Max Verstappenia kohtaan kuten Alexander Albon, Pierre Gasly tai osin viimeksi vähän kokeneempana kaverina Toro Rossolla ajanut Brendon Hartley.

Perez kyllä voitti ja ajoi hienon kauden kyllä sinänsä kaikkiaan, mutta kovin viime tingassa kaikkiaan ja varmaankin paljon oli sanaa sanottavana tuolla ilman muuta hienolla voitollaan.

Maalleen pitkään aikaan.

Meksikossa se on ollut iso juttu ja varmastikin ilman muuta kehusanoja voi riittää sielläkin tästä eteenpäin.

Ja onhan se tai pikemmin oli myös Racing Point-tallin historian ainut voitto aivan kalkkiviivoilla kun talli nyt häviää historian lehdille ja sen tilalla nimenvaihdon jälkeen jatkaa lajiin palaava Aston Martin äärimmäisen pitkän ajan jälkeen.

Toivottavasti odotukset eivät vain nouse liian korkealle.

Perezin ja Albonin kauden puintia suhteessa talliinsa ja sen historiaan

On myös sekin seikka, että enemmän tai vähemmän ihan Red Bull on ollut Verstappenin talli siinä missä tätä ennen se oli enemmän tai vähemmän Sebastian Vettelin talli. Daniel Ricciardon aikana tilanne selkeään ykköskuskiasemaan ei ollut ihan niin selkeä kuin mitä oli ja sikäli kuin oli niin Ricciardo osin kasvoi sellaiseksi, mutta vähemmällä suosinnalla toisin kuin nuo kaksi herraa.

Sitä taustaa vasten tilanne voi osoittautua Perezille vähemmän huonommin mennessä erittäin epämiellyttäväksi kun Checo on ollut arvonsa tietävä kaveri kaiken aikaa ja siinä voivat tunteet räiskähdellä. Toki ei Checo nyt onneksi myöskään ole mikään varikon rähjäävin tulisielu joten voi tuoda tasaisuutta talliin jossa muuten turbulenssia on riittänyt tai riittää milloin kunkin ajajakohun ja syyttelyn takia liikaakin.

Juuri se syyttelyn kulttuuri mallia Renault edeltäjineen on ollut osin Haasin tapaan varikon vastenmielisintä tuossa organisaatiossa ja osin sieltä eli Red Bull/Toro Rosso/Alpha Tauri levisi juurikin noihin kahteen talliin.

Lisäksi Verstappenin ajojen mahdollisesti alkaessa sujua huonosti voi tulla valituksia malliin Vettel tilanteista kun Vettelilläkin niitä valituksia, alakuloisuuksia riitti ja lopulta kovin 'yllättävä' vaihto tuli toiseen talliin kun niin piti olla se ykkösnimi.

Albonia on välillä demonisoitu osin järkyttävästikin huonoksi ja erityisen keskeytysherkäksi kuljettajaksi.

Välillä tuntuu, että ei ole paljon taidettu kisoja seurata ja varmasti ainakin liioitellaan sellaisissa törkypuheissa!

Albon kun kaikkia ongelmiaan vasten keskeytti tällä kaudella ihme kyllä kaikkea törkypuhetta vasten vain kerran siinä missä tallinsa tähtinimi Verstappen viisikin kertaa saamatta osin paljoa mitään kriittikiä vaikka kolareita vältettiin useamminkin kaudella kuin vain kerran kaudella erittäinkin läheltä taas toisia kohtaan silkalla onnella!

Tosin yksi Verstappenille väitetty kolariuhan tilanne kaudella olisi voinut olla myös ranskalaisen Ferrari-ässä Charles Leclercin vika, mutta parivaljakko Leclerc-Verstappen tuntuvat välillä vähän turhankin paljon sälyttävän omia ongelmiaan muille tai pistävän selvät kolarit tai kolariflirttailut 'jarruvian' nimiin vähän liikaakin!

Tsunodan Yuki-sanin noususta Alpha Taurille olen tietysti myös tyytyväinen, mutta kaveri tosiaan ensimmäisenä 2000-luvun syntyneenä kuljettajana on vielä kovin nuori.

Sitäkin taustaa vasten nyt kaiketi vain testipuolelle putoavan Alex Albonin ajokykyjä olisi voinut tilapäisesti entiselle Toro Rossolle ja nykyiselle Alpha Taurille mentäessä ihan hyvin katsoa uudelleen.

Toisaalta epäonnistuminen siellä olisi tuhonnut uran ja osin sama tuhoutuminen olisi lopullisesti ollut edessä mikäli olisi saanut pitää paikan vielä kerran nyt ensi vuodeksi ja hävinnyt taas kovin lukemin.

Myös testipuolelle ei saa jäädä jumiutumaan liian pitkäksi aikaa.

Muuten voi käydä kuten vaikka Hartleylle kävi tai käydä kuten vaikka Jean-Eric Vergnelle tai Sebastien Buemille kävi eli olla sitten veteraanitestaajana lajissa hyvinkin pitkään ilman enää paluuta ajoihin.

Oliko vaihto tarpeellinen?

Välillä kyllä olisin saattanut vaihtaa Perezin tilalle kerta kaikkiaan joko nyt viimein voittajaksi nousseen aiemman kultapojun, mutta myös hylkiön ja syntipukin asemassa olleen Pierre Gaslyn omaan nk. Viimeiseen Mahdollisuuteensa takaisin emotalliin nyt ehkä oikeasti paremmin valmistautuneena tai ehkä kenties vielä viimeisen kerran toki erittäin pitkällä tauolla ja osin Hartleyn epäonnistumisen peloista huolimatta veteraanitestaajista Vergnen tai Buemin ajamaan vuoden tai onnistuessa kahdenkin ajaksi emotalliin tai sen paikan ollessa liikaa Alpha Taurille Tsunodan jäädessä odottamaan vuoroaan tai korvaamaan Gaslyn.

Muu korvaaja olisi ollut kieltämättä sen kuuluisan voiton (Jonka Perez viimein sai.) saamatta jäänyt Nico Hülkenberg mielessäni mikäli ihan välttämättä joku organisaation muu kokenut ulkopuolinen kuljettaja olisi aivan välttämättä pitänyt ottaa.

Mahtaa kyllä varmasti ottaa Nicoa pannuun omalla tavallaan, että viimein olosuhteiden todella ollessa kohdillaan olisi juuri hän voinut ottaa tuon voiton Sakhirista sen kuuluessa nyt sitten meksikolaiselle.

Puhumattakaan vaikkapa myös saamatta jääneestä Mercedes-tuurauksesta.

Jäänee Hülkenberg Saksan omaksi Martin Brundleksi tavallaan tai muutoin hieman maanmies Adrian Sutilin tapaiseksi nimeksi lajin historian kirjoille.

Kisalaadun takuu Gaslyn ja Albonin ongelmana vai ei?

Tosin Gaslyn muu kausi tuota yhtä ainoaa voittoa vasten tänä vuonna sujui verraten yllättävän huonosti.

Ehkä kisalaadun liika vaihtelevuus oli tai on ongelma sille, että miksi Gasly ei voitostaankaan huolimatta päässyt Red Bullille uudelleen tai Albon saanut jatkaa.

Toisaalta onneksi näillä näkymin, mutta kuitenkin vielä erittäin nuoren iän suoman turvin (Mikä taas kerran todistaa sen miten ikärasistinen laji F1 on ollut nykyään ja varsin kauankin kaikkiaan.) myös pois Alpha Taurilta potkittu Daniil Kvjat lensi ainakin ensi kaudesta puhuen ulos lajista.

Ja voi yhä juurikin ikänsä nuoruuden takia palata lajiin.

Välillä kyllä ihmettelin, että miten kauan kaveri saikaan lajissa tosiaan tilaisuuden toisensa jälkeen.

Välillä tuli kyllä mieleen kuin uuden sukupolven Andrea de Cesaris tai Derek Daly, mutta vailla ilman kummankaan herran näyttävyyttä ja varsinkaan kun herra ei näistä kahdesta kuljettajista poiketen nyt aivan äärettömän paljon ollut mitenkään sellaisen todella suuren kroonisen epäonnen riivaama urallaan.

Toisaalta myönteisenä puolena Alboniakin suojelee onneksi nuori ikä ja voi vielä paluu tulla kyseeseen.

Toki varsin minimitulos saavutettiin tavallaan kun oli MM-kilvassa jaetulla kutospaikalla omalla seiskatilallaan yhdessä Carlos Sainz Juniorin kanssa edellään Daniel Ricciardo, mutta ei liian kaukana ja hänet pitkälti valitettavasti jollakin tapaa nk. Kilpailutaktisena Tuurivoittona pidetyn tapahtuman myötä ohitti Sergio Perez jolla tosin vain voitto toi hänet Albonin ja noiden muiden edelle MM-kilvan neloseksi.

Varmaankin olisi pitänyt olla heti tallikaveri Verstappenin jälkeen neljäntenä MM-kilvassa tai olla kerrankin vaikka toisena, useammin palkinnoilla kuin kahdesti kolmantena ja jopa voittaa, että paikka olisi säilynyt.

Ei tuota pudotusta testipuolelle muuten kykene hirveän hienosti ainakaan ymmärtämään.

Toki ilman muuta kauden aloitus oli huono ja pisteittä pahimmillaan jäätiin räikeästikin kauden aikana, mutta keskeytti vain kerran siinä missä muun muassa Gasly kolmekin kertaa joista noloimpana heti ensivoittonsa jälkeen seuraavan kisan kolariin.

Gasly myös pari vuotta sitten keskeytti useita kertoja kaudella joista kerran kolaroi itsensä ja tallikaverinsa Hartleyn pihalle kisasta ja taisi kolaroida useamminkin muiden kanssa siinä missä Hartley keskeytti viidesti, mutta kolaroitiin neljä kertaa kisasta muiden toimesta pihalle ja näistähän yksi oli juuri tallikaveri Gaslyn järjestämä kolari häntä kohtaan.

Varikkotaktisesti ajatellen Albonilla oli Red Bullilla aikamoisia perseilyjä niin viime kauden loppupuolen kisoissa kuin tänä vuonnakin kaikkea ajatellen ja nekin vain sitten pilasivat osin Albonin tämän vuoden ajoja minkä ehtivät kuten pari vuotta sitten sotkivat Hartleyn kisoja Toro Rossolla mitä ei tuolloin tosin ymmärretty kun niin kaikki oli vain Hartleyn vikaa olevinaan mediassa.

Paitsi tietysti osin sen hirvittävän vaihtelevan kisalaadun takia ehkä tämän kaiken voisi jotenkin tavaten ymmärtää Albonin osalta ja minkä vuoksi ei jatkoa tullut kun kerta kaikkiaan Red Bull vihelsi nyt pelin poikki.

Varmasti voisi ainakin Perezin epäonnistuessa alkaa pikkuhiljalleen miettiä tuota kuskivalintataktiikkaa ja ehkä pomopuolellakin vähitellen miettiä sinne vähän rauhallisempia pomoja tekemään valintoja tällaisten äkkipikaisten ja yhden kisan huippuajojen perusteella mietittyjä päätöksiä.

Tai mikäpä siinä mikäli kerta kaikkiaan sitten Red Bull/Toro Rosso/Alpha Tauri-organisaatiossa halutaan hakata päätä seinään toistuvasti kuten nyt lajista tallina vetäytynyt Renault teki vuosikausia ja järjestää medianäytelmää niin jälleen mikäpä siinä.

Kaikki kun eivät voi olla Max Verstappeneja kyvyiltä nuorissakaan.

Omapa on häpeänsä tavallaan.
 
Viimeksi muokattu:

BJohnson

Ukrainan aseistaja 🇺🇦
Liittynyt
11.3.2020
Viestit
4637
Mielenkiintoinen kiekura tehtynä. Marko potki Gaslyn RB:lta Torolle kesken kauden ja nyt Gaslyn tilalle tullut Albon onkin nyt varakuski.

Seuraava kuvio on sitten kun flopannut Tussuhonda korvataan Alpha Taurilla Albonilla.
 

ikuinen kakkonen

Foorumin konkari
Liittynyt
5.11.2011
Viestit
1931
Sijainti
Vyborg
Käyköhän Perezille kuten Fisichella että monen vuoden odotuksen jälkeen pääsee vihdoin huipputalliin mutta joutuu kakkoskuskiksi ja jyrätyksi.
 

BJohnson

Ukrainan aseistaja 🇺🇦
Liittynyt
11.3.2020
Viestit
4637
Käyköhän Perezille kuten Fisichella että monen vuoden odotuksen jälkeen pääsee vihdoin huipputalliin mutta joutuu kakkoskuskiksi ja jyrätyksi.
Perezillä on kuitenkin se Mäkkärivuosi takana ja osaa varmaan suhtautua uudella ja oikealla tavalla asiaan. Sen verran kokemusta jo. Eikä vuodet Strollin tallissa varmaan henkisesti helppoja ole olleet. Ja kyllähän tuo vähän pärähti, kun RP yritti pimittää häneltä tietoa autosta, kun sopimus päättyy. Toki vastus on toiseksi pahin mahdollinen eikä Markon pöljäke varmaan paljoa tukea anna, joten saa olla skarppina. Hornerin uskon olevan sen verran kartalla, että tukea sieltä ainakin löytyy.
 

ouzei

Well-known member
Liittynyt
22.5.2018
Viestit
2485
Kyllä itse uskon (tai ainakin toivon) että Perez pystyy vähän palauttamaan Maxia maan pinnalle. Ricciardo pystyi laittamaan kampoihin, samoin kai Sainz aikoinaan Toro Rossolla. Viime kausien alisuorittavat Red Bull -juniorit on vaan nostaneet Maxin melkoiseen jumalasemaan. Tai sitten olen väärässä ja nykykuntoinen Verstappen on vaan niin poikkeuksellisen hyvä, saa nähdä..
 

BJohnson

Ukrainan aseistaja 🇺🇦
Liittynyt
11.3.2020
Viestit
4637
Kyllä Max on todella kova. Mutta jos Perez suoriutuisi paremmin kuin Albon ja pystyisi tosissaan haastamaan nyt ainakin McLarenin, Alpinen, Aston Martinin, kun Albon ei muutamaa kertaa lukuunottamatta siihen ei pystynyt.
Mielestäni Red Bullilla olisi pitänyt olla 4. joukossa 'koko' ajan.
 
Viimeksi muokattu:

Bleu

Olivier Bocques Fan Club
Liittynyt
14.4.2000
Viestit
9179
McLaren-vuodelle Perezillä annetaan vähän liikaa painoarvoa siinä mielessä, että se ei ollut missään nimessä kärkitalli silloin. Edes Jenson Button ei päässyt kauden aikana palkintopallille. Ei sillä, että kausi olisi ollut Perezin kannalta mitenkään loistokas.
 

Davros

Well-known member
Liittynyt
14.5.2013
Viestit
5717
McLaren-vuodelle Perezillä annetaan vähän liikaa painoarvoa siinä mielessä, että se ei ollut missään nimessä kärkitalli silloin. Edes Jenson Button ei päässyt kauden aikana palkintopallille. Ei sillä, että kausi olisi ollut Perezin kannalta mitenkään loistokas.
Oliko Perezin kausi niin huono kokonaisuudessaan? Päällimmäisenä mielessä vain sekoilut Bahrainissa ja Monacossa, mutta itse en ainakaan tuon lisäksi muista Perezin otteista yhtään mitään. Ei ainakaan pisteiden valossa saanut läheskään niin pahasti pataan Buttonilta, kuin olisi voinut olettaa.
 

Cmoney

Well-known member
Ylläpitäjä
Liittynyt
12.8.2004
Viestit
13715
Ivan Capelli tuli ensin mieleen, kun pääsi keskikastissa loistettuaan isolle Ferrarille, eikä mitään palaa tallikaveria vastaan.
Myös, mitä Pereziin tulee, ei nopeudessa erottunut suht tuoreesta F1-kuskista, Oconista. Vain mutuilen ettei tule olemaan paljoakaan mahdollisuuksia Verstappenia vastaan. Mutta jos ei kokoajan liikaa yritä, kerää aika paljon pisteitä kyllä. Sitä Bottakseltakin toivoisi, että ottaisi sitten niiden muutamien ulosajojen sijaan liki aina muita hyviä pistesijoja, kuin voittoja.
 

JuuZa

Kulttuurispesialisti
Liittynyt
22.4.2006
Viestit
2075
Perezillä on kokemuksen tuoma varmuus, mutta kehityspotentiaalia ei varmaankaan kauheasti enää ole. Sanotaan ekan 2-3 kisan jälkeen ei Perezin vauhti tule muuttumaan uudessa autossa. Toivottavasti on hyvä vauhti heti alkuunsa.
 

spotter90

Half Blind, Full Throttle
Liittynyt
8.9.2014
Viestit
8420
Sijainti
Helsinki
Mclaren 2013:
Button 73
Perez 49 (-14)

Tuolla kaudella McLaren taantui pitkälle korpivaellukselleen. Auto oli heikko, eikä molemmat pystyneet parhaimpaansa. Vaikea sanoa, ottiko talli riskin palkatessaan kaksi kautta ajaneen "Checon" Hamiltonin tilalle?
 

spotter90

Half Blind, Full Throttle
Liittynyt
8.9.2014
Viestit
8420
Sijainti
Helsinki
Tässä hieman otsikointia pitkien mietteiden kera ratkaisusta Perez-Albon Red Bullin osalta:

Perez floppi vai napakymppi?

Aika ristiriitainen olen kyllä Red Bullin ratkaisusta.

Etenkin kun Perez voi tietyllä tapaa epäonnistua aivan samalla tapaa kirittämisessä Max Verstappenia kohtaan kuten Alexander Albon, Pierre Gasly tai osin viimeksi vähän kokeneempana kaverina Toro Rossolla ajanut Brendon Hartley.

Perez kyllä voitti ja ajoi hienon kauden kyllä sinänsä kaikkiaan, mutta kovin viime tingassa kaikkiaan ja varmaankin paljon oli sanaa sanottavana tuolla ilman muuta hienolla voitollaan.

Maalleen pitkään aikaan.

Meksikossa se on ollut iso juttu ja varmastikin ilman muuta kehusanoja voi riittää sielläkin tästä eteenpäin.

Ja onhan se tai pikemmin oli myös Racing Point-tallin historian ainut voitto aivan kalkkiviivoilla kun talli nyt häviää historian lehdille ja sen tilalla nimenvaihdon jälkeen jatkaa lajiin palaava Aston Martin äärimmäisen pitkän ajan jälkeen.

Toivottavasti odotukset eivät vain nouse liian korkealle.

Perezin ja Albonin kauden puintia suhteessa talliinsa ja sen historiaan

On myös sekin seikka, että enemmän tai vähemmän ihan Red Bull on ollut Verstappenin talli siinä missä tätä ennen se oli enemmän tai vähemmän Sebastian Vettelin talli. Daniel Ricciardon aikana tilanne selkeään ykköskuskiasemaan ei ollut ihan niin selkeä kuin mitä oli ja sikäli kuin oli niin Ricciardo osin kasvoi sellaiseksi, mutta vähemmällä suosinnalla toisin kuin nuo kaksi herraa.

Sitä taustaa vasten tilanne voi osoittautua Perezille vähemmän huonommin mennessä erittäin epämiellyttäväksi kun Checo on ollut arvonsa tietävä kaveri kaiken aikaa ja siinä voivat tunteet räiskähdellä. Toki ei Checo nyt onneksi myöskään ole mikään varikon rähjäävin tulisielu joten voi tuoda tasaisuutta talliin jossa muuten turbulenssia on riittänyt tai riittää milloin kunkin ajajakohun ja syyttelyn takia liikaakin.

Juuri se syyttelyn kulttuuri mallia Renault edeltäjineen on ollut osin Haasin tapaan varikon vastenmielisintä tuossa organisaatiossa ja osin sieltä eli Red Bull/Toro Rosso/Alpha Tauri levisi juurikin noihin kahteen talliin.

Lisäksi Verstappenin ajojen mahdollisesti alkaessa sujua huonosti voi tulla valituksia malliin Vettel tilanteista kun Vettelilläkin niitä valituksia, alakuloisuuksia riitti ja lopulta kovin 'yllättävä' vaihto tuli toiseen talliin kun niin piti olla se ykkösnimi.

Albonia on välillä demonisoitu osin järkyttävästikin huonoksi ja erityisen keskeytysherkäksi kuljettajaksi.

Välillä tuntuu, että ei ole paljon taidettu kisoja seurata ja varmasti ainakin liioitellaan sellaisissa törkypuheissa!

Albon kun kaikkia ongelmiaan vasten keskeytti tällä kaudella ihme kyllä kaikkea törkypuhetta vasten vain kerran siinä missä tallinsa tähtinimi Verstappen viisikin kertaa saamatta osin paljoa mitään kriittikiä vaikka kolareita vältettiin useamminkin kaudella kuin vain kerran kaudella erittäinkin läheltä taas toisia kohtaan silkalla onnella!

Tosin yksi Verstappenille väitetty kolariuhan tilanne kaudella olisi voinut olla myös ranskalaisen Ferrari-ässä Charles Leclercin vika, mutta parivaljakko Leclerc-Verstappen tuntuvat välillä vähän turhankin paljon sälyttävän omia ongelmiaan muille tai pistävän selvät kolarit tai kolariflirttailut 'jarruvian' nimiin vähän liikaakin!

Tsunodan Yuki-sanin noususta Alpha Taurille olen tietysti myös tyytyväinen, mutta kaveri tosiaan ensimmäisenä 2000-luvun syntyneenä kuljettajana on vielä kovin nuori.

Sitäkin taustaa vasten nyt kaiketi vain testipuolelle putoavan Alex Albonin ajokykyjä olisi voinut tilapäisesti entiselle Toro Rossolle ja nykyiselle Alpha Taurille mentäessä ihan hyvin katsoa uudelleen.

Toisaalta epäonnistuminen siellä olisi tuhonnut uran ja osin sama tuhoutuminen olisi lopullisesti ollut edessä mikäli olisi saanut pitää paikan vielä kerran nyt ensi vuodeksi ja hävinnyt taas kovin lukemin.

Myös testipuolelle ei saa jäädä jumiutumaan liian pitkäksi aikaa.

Muuten voi käydä kuten vaikka Hartleylle kävi tai käydä kuten vaikka Jean-Eric Vergnelle tai Sebastien Buemille kävi eli olla sitten veteraanitestaajana lajissa hyvinkin pitkään ilman enää paluuta ajoihin.

Oliko vaihto tarpeellinen?

Välillä kyllä olisin saattanut vaihtaa Perezin tilalle kerta kaikkiaan joko nyt viimein voittajaksi nousseen aiemman kultapojun, mutta myös hylkiön ja syntipukin asemassa olleen Pierre Gaslyn omaan nk. Viimeiseen Mahdollisuuteensa takaisin emotalliin nyt ehkä oikeasti paremmin valmistautuneena tai ehkä kenties vielä viimeisen kerran toki erittäin pitkällä tauolla ja osin Hartleyn epäonnistumisen peloista huolimatta veteraanitestaajista Vergnen tai Buemin ajamaan vuoden tai onnistuessa kahdenkin ajaksi emotalliin tai sen paikan ollessa liikaa Alpha Taurille Tsunodan jäädessä odottamaan vuoroaan tai korvaamaan Gaslyn.

Muu korvaaja olisi ollut kieltämättä sen kuuluisan voiton (Jonka Perez viimein sai.) saamatta jäänyt Nico Hülkenberg mielessäni mikäli ihan välttämättä joku organisaation muu kokenut ulkopuolinen kuljettaja olisi aivan välttämättä pitänyt ottaa.

Mahtaa kyllä varmasti ottaa Nicoa pannuun omalla tavallaan, että viimein olosuhteiden todella ollessa kohdillaan olisi juuri hän voinut ottaa tuon voiton Sakhirista sen kuuluessa nyt sitten meksikolaiselle.

Puhumattakaan vaikkapa myös saamatta jääneestä Mercedes-tuurauksesta.

Jäänee Hülkenberg Saksan omaksi Martin Brundleksi tavallaan tai muutoin hieman maanmies Adrian Sutilin tapaiseksi nimeksi lajin historian kirjoille.

Kisalaadun takuu Gaslyn ja Albonin ongelmana vai ei?

Tosin Gaslyn muu kausi tuota yhtä ainoaa voittoa vasten tänä vuonna sujui verraten yllättävän huonosti.

Ehkä kisalaadun liika vaihtelevuus oli tai on ongelma sille, että miksi Gasly ei voitostaankaan huolimatta päässyt Red Bullille uudelleen tai Albon saanut jatkaa.

Toisaalta onneksi näillä näkymin, mutta kuitenkin vielä erittäin nuoren iän suoman turvin (Mikä taas kerran todistaa sen miten ikärasistinen laji F1 on ollut nykyään ja varsin kauankin kaikkiaan.) myös pois Alpha Taurilta potkittu Daniil Kvjat lensi ainakin ensi kaudesta puhuen ulos lajista.

Ja voi yhä juurikin ikänsä nuoruuden takia palata lajiin.

Välillä kyllä ihmettelin, että miten kauan kaveri saikaan lajissa tosiaan tilaisuuden toisensa jälkeen.

Välillä tuli kyllä mieleen kuin uuden sukupolven Andrea de Cesaris tai Derek Daly, mutta vailla ilman kummankaan herran näyttävyyttä ja varsinkaan kun herra ei näistä kahdesta kuljettajista poiketen nyt aivan äärettömän paljon ollut mitenkään sellaisen todella suuren kroonisen epäonnen riivaama urallaan.

Toisaalta myönteisenä puolena Alboniakin suojelee onneksi nuori ikä ja voi vielä paluu tulla kyseeseen.

Toki varsin minimitulos saavutettiin tavallaan kun oli MM-kilvassa jaetulla kutospaikalla omalla seiskatilallaan yhdessä Carlos Sainz Juniorin kanssa edellään Daniel Ricciardo, mutta ei liian kaukana ja hänet pitkälti valitettavasti jollakin tapaa nk. Kilpailutaktisena Tuurivoittona pidetyn tapahtuman myötä ohitti Sergio Perez jolla tosin vain voitto toi hänet Albonin ja noiden muiden edelle MM-kilvan neloseksi.

Varmaankin olisi pitänyt olla heti tallikaveri Verstappenin jälkeen neljäntenä MM-kilvassa tai olla kerrankin vaikka toisena, useammin palkinnoilla kuin kahdesti kolmantena ja jopa voittaa, että paikka olisi säilynyt.

Ei tuota pudotusta testipuolelle muuten kykene hirveän hienosti ainakaan ymmärtämään.

Toki ilman muuta kauden aloitus oli huono ja pisteittä pahimmillaan jäätiin räikeästikin kauden aikana, mutta keskeytti vain kerran siinä missä muun muassa Gasly kolmekin kertaa joista noloimpana heti ensivoittonsa jälkeen seuraavan kisan kolariin.

Gasly myös pari vuotta sitten keskeytti useita kertoja kaudella joista kerran kolaroi itsensä ja tallikaverinsa Hartleyn pihalle kisasta ja taisi kolaroida useamminkin muiden kanssa siinä missä Hartley keskeytti viidesti, mutta kolaroitiin neljä kertaa kisasta muiden toimesta pihalle ja näistähän yksi oli juuri tallikaveri Gaslyn järjestämä kolari häntä kohtaan.

Varikkotaktisesti ajatellen Albonilla oli Red Bullilla aikamoisia perseilyjä niin viime kauden loppupuolen kisoissa kuin tänä vuonnakin kaikkea ajatellen ja nekin vain sitten pilasivat osin Albonin tämän vuoden ajoja minkä ehtivät kuten pari vuotta sitten sotkivat Hartleyn kisoja Toro Rossolla mitä ei tuolloin tosin ymmärretty kun niin kaikki oli vain Hartleyn vikaa olevinaan mediassa.

Paitsi tietysti osin sen hirvittävän vaihtelevan kisalaadun takia ehkä tämän kaiken voisi jotenkin tavaten ymmärtää Albonin osalta ja minkä vuoksi ei jatkoa tullut kun kerta kaikkiaan Red Bull vihelsi nyt pelin poikki.

Varmasti voisi ainakin Perezin epäonnistuessa alkaa pikkuhiljalleen miettiä tuota kuskivalintataktiikkaa ja ehkä pomopuolellakin vähitellen miettiä sinne vähän rauhallisempia pomoja tekemään valintoja tällaisten äkkipikaisten ja yhden kisan huippuajojen perusteella mietittyjä päätöksiä.

Tai mikäpä siinä mikäli kerta kaikkiaan sitten Red Bull/Toro Rosso/Alpha Tauri-organisaatiossa halutaan hakata päätä seinään toistuvasti kuten nyt lajista tallina vetäytynyt Renault teki vuosikausia ja järjestää medianäytelmää niin jälleen mikäpä siinä.

Kaikki kun eivät voi olla Max Verstappeneja kyvyiltä nuorissakaan.

Omapa on häpeänsä tavallaan.
Tulkitsen, että olisit halunnut Albonin jatkoa kisakuskina.
 

BlackArrow

Well-known member
Liittynyt
18.7.2020
Viestit
736
Olisi Redbull voinut antaa Albonille saman tilaisuuden kuin Gaslyllekin. Ehkä ei olisi näyttänyt hyvältä, jos Albonillakin kulkisi hyvin ja Perez painii sitten esim samojen ongelmien kanssa.
 

ikuinen kakkonen

Foorumin konkari
Liittynyt
5.11.2011
Viestit
1931
Sijainti
Vyborg
Tuosta tulee mieleen kun aikoinaan Schumacher ajoi Benettonilla mestaruusvuodet, niin siinä kyllä joutuivat kakkoskuskit kärsimään vuoronperäään ja valittelemaan auton vaikeasta ohjattuvuudesta ja samalla toteamaan kuinka lähes mahdotonta oli ajaa autoa kun se oli tehty täysin Schumacherin tyylin mukaan.
Mutta onko samanlainen juttu ollut menossa Red Bullilla Verstappenin aikana se selviää ensi vuonna, ja toivottavasti Perez saa todellakin menestyä jota tosin epäilen tällä hetkellä.
 

BJohnson

Ukrainan aseistaja 🇺🇦
Liittynyt
11.3.2020
Viestit
4637
McLaren-vuodelle Perezillä annetaan vähän liikaa painoarvoa siinä mielessä, että se ei ollut missään nimessä kärkitalli silloin. Edes Jenson Button ei päässyt kauden aikana palkintopallille. Ei sillä, että kausi olisi ollut Perezin kannalta mitenkään loistokas.
Kyllä niillä tallin rakenne ja toiminta on kuin kärkitallilla.
 
Ylös