Tuskinpa voi, ensinnäkin hallitus ei säädä lakeja ja toiseksi tuo vaatii perustuslaillisen säätämisjärjestyksen. Tuskinpa Suomesta löytyy hallitusta mikä tuollaista edes yrittäisi.
Niin. Eduskunta ne säätää, mutta eikö hallituksella olekaan mitään sanomista lain säätämisessä? Käsittääkseni hallituksella yleensä on enemmistö eduskunnassa ja näin ollen valmius tuoda haluamiaan lakeja käsittelyyn. Mihin perustat tuon väitteen, että vaatii perustuslaillisen säätämisjärjestyksen?
Miksiköhän suuri osa työntekijöistä saa TES-minimiä suurempaa palkkaa? Hallitus ei myöskään päätä palkoista. Olisi ihan hyvä, jos väitteissä olisi edes hitusen totta mukana.
TES sisältää erilaisia palkkaluokkia, koulutuksen ja työnvaatimuksen mukaan. Myös työolosuhteista on aika tarkat osat, miten esimerkiksi lämpötilat, meluisuus jne vaikuttaa palkkaan. Ja mahtaiskohan se TES olla ammattiliiton neuvottelema? Vai onko se mielestäsi työnantajien hyvää hyvyyttään kirjoittama?
Mitäköhän väitettä nyt mahdat tarkoittaa? Minä kun vaan olen esittänyt kysymyksiä, joihin en ole saanut vielä järkevää vastausta.
Tmoin esimerkissä hallitus tekee mitä haluaa.
Niin. Se nyt on sellainen skenaario, että jos kukaan ei kuulu ammattiliittoon, niin onko niitä enää sen jälkeen. Ja jos ammattiliittoja ei ole, kuka neuvottelee TESsit? Kuka vastustaa sitä, jos hallitus haluaa heikentää työntekijöiden asemaa, esim uudistamalla työaikalakia siten, että palkkataso laskee ja muita etuja, kuten lomia leikataan? Se kahvipöytä jengikö?
En usko, että edes työnantajat haluavat, etteikö ammattiliittoja ole. Menis ihan järjettömäksi kaaokseksi, kun ei edes jotain järkevää runkoa olisi neuvoteltu pohjaksi kaikille.