Lööpitystä, uutisia, ym. sälää / KESÄkausi '11

  • Viestiketjun aloittaja 72
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

FW08

Registered User of Talent
Liittynyt
9.7.2008
Viestit
22189
Sijainti
Behind the rabbit
Voi se olla päinvastoinkin, että ne hiljaisimmat on vielä toopempia. Mutta jaan kyllä huolesta kumpuavan arvauksesi, että oisivat edes hieman fiksumpia. Mutta terhakkaan kokoomusnuorenkin on tultava toimeen niillä ajatuksilla, jotka sattuu päähän tipahtamaan.
Tuo oma kommentti tuli henk. koht. kokemuksesta. Silloin ainakin kuin itse moisten kanssa operoin, niin ääneen tuntuivat pääsevän ne jotka kovimmin huusivat. Järkeviäkin joukossa on, mutta harvemmin valikoituvat johto-asemaan.
 

oldez

Well-known member
Liittynyt
14.3.2003
Viestit
19491
http://www.iltalehti.fi/ruoka/2011053113813664_ru.shtml
Kuluttajaliitto: Nahkapullia myydään yhä lihapullina

Kuluttajaliitton selvityksen mukaan tuotteita nimetään yhä harhaanjohtavasti.

Kuluttajaliitto on jättänyt oikeuskanslerinvirastolle kantelun siitä, ovatko elintarvikkeita valvovat viranomaiset laiminlyöneet valvontatehtäväänsä elintarvikkeiden virheellisten nimeämisten osalta.

Kuluttajaliitto kiinnitti jo keväällä 2010 huomiota elintarvikkeiden, erityisesti lihavalmisteiden, kuluttajia harhaanjohtavaan nimeämiseen.

Tuolloin selvisi, että esimerkiksi useiden valmistajien "jauhelihapihveiksi" tai "lihapulliksi" nimeämien tuotteiden pääasiallinen raaka-aine ei ollut sian- tai naudanliha vaan broilerinliha tai -nahka.

Myös muissa elintarvikeryhmissä esiintyi samankaltaista nimeämistä.

Kuluttajaliitto selvitti asiaa uudelleen tänä keväänä, eikä tilanne ole selvityksen mukaan muuttunut.

Liiton mukaan Evira ilmoitti viime vuonna lähettävänsä kohdennetut valvontapyynnöt niille viranomaisille, joiden alueella kohua herättäneiden tuotteiden valmistuslaitokset sijaitsevat.

Markkinoilla on kuitenkin edelleen harhaanjohtavasti nimettyjä tuotteita lihavalmisteiden lisäksi myös muissa tuoteryhmissä kuten mehuissa, hilloissa ja aamiaisviljavalmisteissa.

Broilerinnahkapullat

Ongelmana on, että nimet antavat ymmärtää tuotteiden sisältävän enemmän tai muuta raaka-ainetta kuin ne todellisuudessa sisältävät.

Tuotteiden ainesosat on ilmoitettava valmistusajankohdan mukaisen painon mukaan alenevassa järjestyksessä, Kuluttajaliitto muistuttaa. Pakkausmerkinnöistä ei myöskään saisi syntyä kuluttajille harhaanjohtavaa kuvaa tuotteen sisällöstä.

- Esimerkiksi jos tuotteen pääasiallinen raaka-aine olisi broilerin nahka, olisi tuote nimettävä broilerinnahkapulliksi, liitto esittää.

Kuluttajaliitto on kerännyt yhteen esimerkkejä mielestään harhaanjohtavasti nimetyistä tuotteista.

IL
Aivan typerä haloo taas nostettu. Eikö kuluttajaliitolla ole muuta tekemistä. Tietääkseni yhtäkään lihapullaa ei ole tehty nahkasta. Kyllähän niissä sitä on, koska joukkoon voi aina eksyä nahkaa. Minun käsittääkseni broilerin liha on myös lihaa. Samoin kuin hirven liha on lihaa ja sian liha on lihaa ja niin edelleen. Mistä lähtien liha on tarkoittanut vain nautaa ja porsasta. Tarkoittaako että jos syö broileria ja hirveä on vegetaristi? Pitäisikö kuluttajaliiton kenties puuttua vaikka ruoan sisältöön, turvallisuuteen tai johonkin muuhun kuin nimeämiskäytäntöihin. Lihapyörykän nimeäminen broilerpyörykäksi ei varmaan nyt ole tärkein asia. Niin ja broilerin nahka on täysin syömäkelpoista ravintoa.

Luulisi kaikkien tietävän että einekset ovat täyttä paskaa ja että jokaisessa tuotteessa on ainesosaluettelo, josta voi tarkastaa sisällön. Niin joutuvat kaikki keliaakikot, laktoosi-intoleranssista kärsivät, ruoka-aineallergioista kärsivät ja erikoisruokavaliota noudattavat tekemään. Ei se niin vaikeaa ole. Lukutaitoinen tarvitsee olla, mutta käsittääkseni Suomessa kaikki ovat tai ainakin hiton suuri osa.

Eihän nyt hemmetti tuotteita voida alkaa myymään pääasiallisen raaka-aineen perusteella. Tiivisteestä tehty appelsiinimehun tulisi sitten olla jatkossa vettä. Suurin osa suklaista tulisi nimetä sokeriksi. Moni kermajäätelönä myytävä tuotekin pitäisi myydä vesijäädykkeenä, koska pääasiallinen raaka-aine on vesi (tuote on tehty maitojauheesta). Ranskalaiset perunat ovat muuten hyvin harvoin oikeasti ranskalaisia. Pitäiskö tuohon nimeämiskäytäntöön puuttua?
 
Viimeksi muokattu:

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus
http://www.iltalehti.fi/ruoka/2011053113813664_ru.shtml


Aivan typerä haloo taas nostettu. Eikö kuluttajaliitolla ole muuta tekemistä. Tietääkseni yhtäkään lihapullaa ei ole tehty nahkasta. Kyllähän niissä sitä on, koska joukkoon voi aina eksyä nahkaa. Minun käsittääkseni broilerin liha on myös lihaa. Samoin kuin hirven liha on lihaa ja sian liha on lihaa ja niin edelleen. Mistä lähtien liha on tarkoittanut vain nautaa ja porsasta. Tarkoittaako että jos syö broileria ja hirveä on vegetaristi? Pitäisikö kuluttajaliiton kenties puuttua vaikka ruoan sisältöön, turvallisuuteen tai johonkin muuhun kuin nimeämiskäytäntöihin. Lihapyörykän nimeäminen broilerpyörykäksi ei varmaan nyt ole tärkein asia. Niin ja broilerin nahka on täysin syömäkelpoista ravintoa.

Luulisi kaikkien tietävän että einekset ovat täyttä paskaa ja että jokaisessa tuotteessa on ainesosaluettelo, josta voi tarkastaa sisällön. Niin joutuvat kaikki keliaakikot, laktoosi-intoleranssista kärsivät, ruoka-aineallergioista kärsivät ja erikoisruokavaliota noudattavat tekemään. Ei se niin vaikeaa ole. Lukutaitoinen tarvitsee olla, mutta käsittääkseni Suomessa kaikki ovat tai ainakin hiton suuri osa.

Eihän nyt hemmetti tuotteita voida alkaa myymään pääasiallisen raaka-aineen perusteella. Tiivisteestä tehty appelsiinimehun tulisi sitten olla jatkossa vettä. Suurin osa suklaista tulisi nimetä sokeriksi. Moni kermajäätelönä myytävä tuotekin pitäisi myydä vesijäädykkeenä, koska pääasiallinen raaka-aine on vesi (tuote on tehty maitojauheesta). Ranskalaiset perunat ovat muuten hyvin harvoin oikeasti ranskalaisia. Pitäiskö tuohon nimeämiskäytäntöön puuttua?
Mutta kun siinä ei ole lihaa lainkaan, vaan ne on tehty nahkasta.
Ihan sama kuin noissa
Alhaisimmat lihapitoisuudet
1. HK Metrilenkki (0%)
2. HK Kevyt Broilerilenkki (0%)
3. HK Sininen Kevyt (0%)
 

oldez

Well-known member
Liittynyt
14.3.2003
Viestit
19491
Mutta kun siinä ei ole lihaa lainkaan, vaan ne on tehty nahkasta.
Ihan sama kuin noissa
Tutkimus on tehty sillä olettamuksella että lihaa ovat vain nauta ja sika. Jos lähdet olettamuksesta että broilerin liha ei ole lihaa niin miten vitussa broilerlenkissä voisi sitten olla lihaa. Kysehän on juuri siitä että kuluttajaliiton mielestä broilerinliha ei ole lihaa. Minun mielestäni yhtälailla on kuluttajien kusetusta tuokin. Kuluttajaliiton mielestä broilerin rintafileessä ei varmaan ole yhtään lihaa eli sitä voivat myös veget syödä.

HK Sininen Kevyt:
Tuotteen ainekset:
suomalainen koneellisesti erotettu broilerinliha, vesi, suomalainen rypsiporsaanliha, kamara, perunajauho, stabilointiaineet (muunnettu tärkkelys, E450), maltodekstriini, suola (1,6 %), glukoosi, lihaproteiini, perunakuitu, mausteet (mm. valko- ja mustapippuri, inkivääri, korianteri), aromit (mm. paprika), hapettumisenestoaine (E315), säilöntäaine (E250). Lihapitoisuus 10 %. Liha ja lihaan verrattavat valmistusaineet yhteensä 50 %.

HK Kevyt Broilerlenkki:
Tuotteen ainekset:
Suomalainen koneellisesti erotettu broilerinliha, vesi, perunajauho, suola (1,6 %), perunakuitu, happamuudensäätöaineet (E326, E262), stabilointiaine (E450), mausteet (mm. valko- ja mustapippuri, paprika, korianteri, kumina, inkivääri, valkosipuli), glukoosi, hapettumisenestoaine (E300), arominvahvenne (E621), säilöntäaine (E250). Lihaan verrattavat valmistusaineet 62 %.

HK Metrilenkki
Tuotteen ainekset:
Suomalainen koneellisesti erotettu broilerinliha, vesi, perunajauho, suomalainen broilerinnahka, suola (1,7 %), happamuudensäätöaineet ( E326, E262 ), perunakuitu, stabilointiaine (E450), arominvahvenne (E621), hapettumisenestoaine (E300), aromit (chili, korianteri, valkosipuli, kumina, paprika, valkopippuri), säilöntäaine (E250). Lihaan verrattavat valmistusaineet 73 %.
 
Viimeksi muokattu:

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Oldez, lihaan verrattavat valmistusaineet eivät ole lihaa (siis myöskään broilerin) vaan nahkaa, rustoja yms.
 

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus
Tutkimus on tehty sillä olettamuksella että lihaa ovat vain nauta ja sika. Jos lähdet olettamuksesta että broilerin liha ei ole lihaa niin miten vitussa broilerlenkissä voisi sitten olla lihaa. Kysehän on juuri siitä että kuluttajaliiton mielestä broilerinliha ei ole lihaa. Minun mielestäni yhtälailla on kuluttajien kusetusta tuokin. Kuluttajaliiton mielestä broilerin rintafileessä ei varmaan ole yhtään lihaa eli sitä voivat myös veget syödä.

HK Sininen Kevyt:
Tuotteen ainekset:
suomalainen koneellisesti erotettu broilerinliha, vesi, suomalainen rypsiporsaanliha, kamara, perunajauho, stabilointiaineet (muunnettu tärkkelys, E450), maltodekstriini, suola (1,6 %), glukoosi, lihaproteiini, perunakuitu, mausteet (mm. valko- ja mustapippuri, inkivääri, korianteri), aromit (mm. paprika), hapettumisenestoaine (E315), säilöntäaine (E250). Lihapitoisuus 10 %. Liha ja lihaan verrattavat valmistusaineet yhteensä 50 %.

HK Kevyt Broilerlenkki:
Tuotteen ainekset:
Suomalainen koneellisesti erotettu broilerinliha, vesi, perunajauho, suola (1,6 %), perunakuitu, happamuudensäätöaineet (E326, E262), stabilointiaine (E450), mausteet (mm. valko- ja mustapippuri, paprika, korianteri, kumina, inkivääri, valkosipuli), glukoosi, hapettumisenestoaine (E300), arominvahvenne (E621), säilöntäaine (E250). Lihaan verrattavat valmistusaineet 62 %.

HK Metrilenkki
Tuotteen ainekset:
Suomalainen koneellisesti erotettu broilerinliha, vesi, perunajauho, suomalainen broilerinnahka, suola (1,7 %), happamuudensäätöaineet ( E326, E262 ), perunakuitu, stabilointiaine (E450), arominvahvenne (E621), hapettumisenestoaine (E300), aromit (chili, korianteri, valkosipuli, kumina, paprika, valkopippuri), säilöntäaine (E250). Lihaan verrattavat valmistusaineet 73 %.
Ei se ole mitään broilerin lihaa vaan

koneellisesti erotettu liha: mekaanisesti luista luuttomaksi
leikkaamisen jälkeen poistettu liha mikäli lihassyyn
rakenne käsittelyssä muuttuu tai häviää
. Mikäli
syyrakenne ei muutu ja vaatimukset mikrobiologisesta
laadusta sekä kalsiumpitoisuudesta täyttyvät
fraktio voidaan määritellä lihaksi.
– elimet: kieli, sydän, maksa, munuainen, keuhko, aivot
ja kateenkorva
– silava: sian nahanalainen rasvakudos
– kamara: sian syötävä nahka
– siipikarjan nahka: siipikarjan syötävä nahka
– päänliha: naudan ja hevosen päästä irrotettua lihaa
– muut lihaan verrattavat valmistusaineet: ryhmänimi
käytettäväksi lihavalmisteissa koneellisesti erotetun liLihalehti
64
han, elimien, silavan, kamaran, siipikarjan nahan ja päänlihan
yhteismäärästä (KTMas elintarvikkeiden pakkausmerkinnöistä,
KTMp makkaran koostumuksesta).
Lihatuote: jauheliha, raakalihavalmiste, lihavalmiste, eräät teuraseläimistä
saatavat elintarvikkeet ja gelatiini (MMMp lihavalmistehygieniasta).

Se on pelkkää broilerin nahkaa. Jos se sun mielestä on lihaa, niin vedä ihan rauhassa napaas
 

burb

.
Liittynyt
19.2.2002
Viestit
46199
Ajattelin käydä illalla lenkillä. Osoittautunee nahkapäätökseksi.
 

oldez

Well-known member
Liittynyt
14.3.2003
Viestit
19491
Ei se ole mitään broilerin lihaa vaan

Se on pelkkää broilerin nahkaa. Jos se sun mielestä on lihaa, niin vedä ihan rauhassa napaas
:D luetko noita omia juttujas ollenkaan. Tossa sanotaan että koneellisesti erotettu broilerinliha on mekaanisesti luista luuttomaksi leikkaamisen jälkeen poistettu liha mikäli lihassyyn rakenne käsittelyssä muuttuu tai häviää eli lihaa, mutta mössönä. Jos liha ei ole mössöä niin sitten se voidaan määritellä lihaksi. Muuten se on lihaan verrattava tuote.

Toi jälkimmäinen maininta taas on siitä mitkä on lihaan verrattavia tuotteita. Vai yritätkö väittää että sian silava, naudan ja hevosen pääliha ovat koneellisesti erotetttua broilerinlihaa? :D Sitä paitsi broilerin nahka, kamara yms pitää mainita erikseen ainesosaluettelossa.

Laitetaan nyt linkki että jokainen voi käydä tarkistamassa.
http://www.lihakeskusliitto.fi/lihalehti/lihatieto/li0504_63-64.pdf
 

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus
:D luetko noita omia juttujas ollenkaan. Tossa sanotaan että koneellisesti erotettu broilerinliha on mekaanisesti luista luuttomaksi leikkaamisen jälkeen poistettu liha mikäli lihassyyn rakenne käsittelyssä muuttuu tai häviää eli lihaa, mutta mössönä. Jos liha ei ole mössöä niin sitten se voidaan määritellä lihaksi. Muuten se on lihaan verrattava tuote.

Toi jälkimmäinen maininta taas on siitä mitkä on lihaan verrattavia tuotteita. Vai yritätkö väittää että sian silava, naudan ja hevosen pääliha ovat koneellisesti erotetttua broilerinlihaa? :D Sitä paitsi broilerin nahka, kamara yms pitää mainita erikseen ainesosaluettelossa.

Laitetaan nyt linkki että jokainen voi käydä tarkistamassa.
http://www.lihakeskusliitto.fi/lihalehti/lihatieto/li0504_63-64.pdf
Eihän sanota. Ei siinä alussa broilerista mitään puhuta vaan lihasta.

Siis väitätkö, että että siinä, missä kuluttajaliitto katsoo, ettei ole lihaa lainkaan, niin siinä sitten onkin, koska sä haluut niin väittää ja koska sun mielestä esimerkiksi broilerin teurastuksesta ja paloittelusta jäljelle jäänyt nahka/muu epämääräinen aines, josta tehdään jotain pyöryköitä on sama asia kun broilerinliha, kuten tuossa edellä annoit ymmärtää ??

Originally Posted by oldez
Tutkimus on tehty sillä olettamuksella että lihaa ovat vain nauta ja sika. Jos lähdet olettamuksesta että broilerin liha ei ole lihaa niin miten vitussa broilerlenkissä voisi sitten olla lihaa. Kysehän on juuri siitä että kuluttajaliiton mielestä broilerinliha ei ole lihaa. Minun mielestäni yhtälailla on kuluttajien kusetusta tuokin. Kuluttajaliiton mielestä broilerin rintafileessä ei varmaan ole yhtään lihaa eli sitä voivat myös veget syödä
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
:D luetko noita omia juttujas ollenkaan. Tossa sanotaan että koneellisesti erotettu broilerinliha on mekaanisesti luista luuttomaksi leikkaamisen jälkeen poistettu liha mikäli lihassyyn rakenne käsittelyssä muuttuu tai häviää eli lihaa, mutta mössönä. Jos liha ei ole mössöä niin sitten se voidaan määritellä lihaksi. Muuten se on lihaan verrattava tuote.
Onko sulla mitään käsitystä kuinka paljon varsinaista lihaa noissa luissa on leikkaamisen jälkeen?
 

Mehe Rienarsuo

Lupaavin tulokas
Liittynyt
9.3.1999
Viestit
20163
Sijainti
Konnektikuti
Olisi mielestäni kovin suotavaa, että nimike, jolla elintarviketta myydään vastaisi edes kohtuullisin määrin sisältöä. Mun on vaikea ymmärtää kantaa, jonka mielestä asia on turha.

Tai sitten täytyykin seuraavan kerran, kun aion lihapullia väsäämään, muistaa kaupasta siipikarjan nahkaa, herneproteiinia, kamaraa, soijaproteiinivalmistetta, koneellisesti eroteltua siipikarjanlihaa, sian sydäntä, silavaa, jännettä, naudan rasvaa, vehnäkuitua ja hiivauutetta. Ja lopuilla rahoilla vähän lihaa ja snadisti hapettumisenesto- ja emulgointiainetta. Pulleroa syntyy nimittäin.
 

oldez

Well-known member
Liittynyt
14.3.2003
Viestit
19491
Siis väitätkö, että että siinä, missä kuluttajaliitto katsoo, ettei ole lihaa lainkaan, niin siinä sitten onkin, koska sä haluut niin väittää ja koska sun mielestä esimerkiksi broilerin teurastuksesta ja paloittelusta jäljelle jäänyt nahka/muu epämääräinen aines, josta tehdään jotain pyöryköitä on sama asia kun broilerinliha, kuten tuossa edellä annoit ymmärtää ??
En mä sitä väitä, enkä antanut ymmärtää. Tämä on vain määrittelykysymys. Koneellisesti erotettu broilerin lihaa on määritelmien mukaan lihaksi verrattavissa oleva aine. Ei siis lihaa. Koneellisesti erotettu broilerinliha ei ole broilerinnahkaa. Koneellisesti erotettu liha on se liha mikä jää jäljelle luihin kun siitä on veitsellä poistettu lihat. Sinä sanoit että koneellisesti erotettu broilerinliha on nahkaa. Broilerin nahka tulee mainita erikseen ainesosaluettelossa. Vielä kerran: koneellisesti erotettu liha ei ole nahkaa. Eli jos syöt vaikka broilerin koiven niin että siitä jää jäljelle vain luut, niin sitten olet syönyt myös sitä lihaa joka lasketaan koneellisesti erotelluksi lihaksi. Ero on vain siinä että se liha on erotettu koneella ja se on mennyt mössöksi. Se että makkara on tehty tästä mössöstä ei tarkoita että se on tehty nahasta niin kuin sinä väitit.

tmoi sanoi:
Mutta kun siinä ei ole lihaa lainkaan, vaan ne on tehty nahkasta.
tmoi sanoi:
Se on pelkkää broilerin nahkaa.
 

oldez

Well-known member
Liittynyt
14.3.2003
Viestit
19491
Onko sulla mitään käsitystä kuinka paljon varsinaista lihaa noissa luissa on leikkaamisen jälkeen?
No varmasti ihan hemmetin vähän, mutta tmoihan tässä väittää että se on nahkaa mitä se ei ole. Niin siis en mä tässä ole väittämässä että koneellisesti erotettu liha tai einekset tai mikään muu vastaava paska olisi mitään hyvää ruokaa tai että itse haluaisin sitä syödä. Vaan tota uutisointia kritisoin ja tota määrittelyä. Jos omat hampaat erottelee sen lihan luusta niin sitten se on tosi hyvää lihaa, mutta jos kone sen erottelee niin sitten se on täyttä paskaa ja pelkkää nahkaa. Kohta tää byrokratia menee siihen että ainoastaan naudan sisäfilee on lihaa ja kaikki muut jotain muuta roskaa. Siis oikeasti ihmiset ovat vuosituhansien ajan syöneet eläimen alusta loppuun niin että jäljellä on vain luut. Kaikki aivot ja sisäelimet ovat syötäväksi kelpaavia. Se on ollut ihan normaalia. Nyt haloo nostetaan siitä että liha ei ole täydellisesti leikattua. Ennemmin minä olisin huolestunut siitä että muuta paskaa siihen laitetaan kuten lisäaineet.
 
Viimeksi muokattu:

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus
Tutkimus on tehty sillä olettamuksella että lihaa ovat vain nauta ja sika. Jos lähdet olettamuksesta että broilerin liha ei ole lihaa niin miten vitussa broilerlenkissä voisi sitten olla lihaa. Kysehän on juuri siitä että kuluttajaliiton mielestä broilerinliha ei ole lihaa. Minun mielestäni yhtälailla on kuluttajien kusetusta tuokin. Kuluttajaliiton mielestä broilerin rintafileessä ei varmaan ole yhtään lihaa eli sitä voivat myös veget syödä.

HK Kevyt Broilerlenkki:
Tuotteen ainekset:
Suomalainen koneellisesti erotettu broilerinliha, vesi, perunajauho, suola (1,6 %), perunakuitu, happamuudensäätöaineet (E326, E262), stabilointiaine (E450), mausteet (mm. valko- ja mustapippuri, paprika, korianteri, kumina, inkivääri, valkosipuli), glukoosi, hapettumisenestoaine (E300), arominvahvenne (E621), säilöntäaine (E250). Lihaan verrattavat valmistusaineet 62 %.

HK Metrilenkki
Tuotteen ainekset:
Suomalainen koneellisesti erotettu broilerinliha, vesi, perunajauho, suomalainen broilerinnahka, suola (1,7 %), happamuudensäätöaineet ( E326, E262 ), perunakuitu, stabilointiaine (E450), arominvahvenne (E621), hapettumisenestoaine (E300), aromit (chili, korianteri, valkosipuli, kumina, paprika, valkopippuri), säilöntäaine (E250). Lihaan verrattavat valmistusaineet 73 %.
Siis onko noissa kahdessa tuotteessa sun mielestä lihaa. Siis naudan, sian, broilerin, koiran tai ihan minkä tahansa eläimen lihaa, niinkuin väität???,
 

oldez

Well-known member
Liittynyt
14.3.2003
Viestit
19491
Siis onko noissa kahdessa tuotteessa sun mielestä lihaa. Siis naudan, sian, broilerin, koiran tai ihan minkä tahansa eläimen lihaa, niinkuin väität???,
Missä vaiheessa liha lakkaa olemasta lihaa? Siinä vaiheessa kun kone erottaa sen luusta? Missä vaiheessa liha muuttaa nahkaksi? Siinä vaiheessa kun kone erottaa sen luusta?

HK Kevyt Broilerlenkki:
Tuotteen ainekset:
Suomalainen koneellisesti erotettu broilerinliha, vesi, perunajauho, suola (1,6 %), perunakuitu, happamuudensäätöaineet (E326, E262), stabilointiaine (E450), mausteet (mm. valko- ja mustapippuri, paprika, korianteri, kumina, inkivääri, valkosipuli), glukoosi, hapettumisenestoaine (E300), arominvahvenne (E621), säilöntäaine (E250). Lihaan verrattavat valmistusaineet 62 %.

HK Metrilenkki
Tuotteen ainekset:
Suomalainen koneellisesti erotettu broilerinliha, vesi, perunajauho, suomalainen broilerinnahka, suola (1,7 %), happamuudensäätöaineet ( E326, E262 ), perunakuitu, stabilointiaine (E450), arominvahvenne (E621), hapettumisenestoaine (E300), aromit (chili, korianteri, valkosipuli, kumina, paprika, valkopippuri), säilöntäaine (E250). Lihaan verrattavat valmistusaineet 73 %.
 

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus
Missä vaiheessa liha lakkaa olemasta lihaa? Siinä vaiheessa kun kone erottaa sen luusta? Missä vaiheessa liha muuttaa nahkaksi? Siinä vaiheessa kun kone erottaa sen luusta?
Vaan kun tuota ei edes lihateollisuus laske lihaksi, vaan niin kuin noihin on merkattu

Lihaan verrattavat valmistusaineet 73 %.

Toisin kuin


Lihapitoisuus 10 %. Liha ja lihaan verrattavat valmistusaineet yhteensä 50 %.
 

oldez

Well-known member
Liittynyt
14.3.2003
Viestit
19491
Vaan kun tuota ei edes lihateollisuus laske lihaksi, vaan niin kuin noihin on merkattu
Uskon että lihateollisuus laskisi ihan kaiken lihaksi sisäelimiä myöten. Kyllä toi määritelmä tulee jostain muualta.
 

SOKO

Well-known member
Liittynyt
5.8.2007
Viestit
4037
200 miljoonaa euroa viikossa on aika iso kustannus virheellisestä tiedosta. Kuluttajien reaktio on toki aiheuttanut tappioita jo sellaisillekin maille, joiden osalta epäilyjä ei ole edes esitetty. Suomessa Evira vahvisti, ettei tänne ole tuotu espanialaisia kurkkuja. Nyt kun ei enää tiedetäkään, mistä bakteeri tuli ei rauhoittavan lausunnon antaminen olekaan yhtä helppoa. Saksassa kehotetaan jo pidättäytymään kaikesta kurkkujen, tomaattien ja salaattien syönnistä siihen asti, kunnes epidemian aiheuttaja selviää.


http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Saksa+Espanjalaiset+kurkut+syyttömiä+ehec-tapauksiin/1135266569547
Saksassa jo 15 ihmisen kuoleman aiheuttaneiden bakteerien kiistelty alkuperä aiheutti tiistaina jännitteitä Euroopan maiden välille. Aiemmin saksalaisviranomaiset olivat yhdistäneet suolistosairautta aiheuttavat ehec-bakteerit Espanjasta Saksaan tuotuihin kurkkuihin.

Tiistaina Saksan viranomaiset myönsivät, että viimeisimpien testien mukaan espanjalaiskurkuista ei löytynyt epidemiaan liittyviä bakteereja.

"Saksa tunnustaa, että espanjalaiskurkut eivät ole syyllisiä", Saksan maatalousministeri Robert Kloos sanoi EU:n maatalousministerien epävirallisen tapaamisen yhteydessä Unkarissa.

Espanjan maatalousministeri Rosa Aquilar arvosteli Saksan toimintaa kriisissä.

"Saksa syytti Espanjaa ilman todisteita aiheuttaen korvaamatonta vahinkoa maan elintarviketeollisuudelle", Aguilar sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Espanjalaisviljelijöiden mukaan skandaali maksaa Espanjalle noin 200 miljoonaa euroa viikossa. Aguilar vaati Euroopan unionia korvaamaan tappiot.

Useat maat kielsivät espanjalaiskurkkujen maahantuonnin sen jälkeen kun saksalaisviranomaiset kertoivat löytäneensä ehec-bakteereja muutamien espanjalaisten tuottajien kurkuista.

Myös Hollanti on vaatimassa korvauksia, koska sen vihannesvienti Saksaan on tyrehtynyt epäilyjen vuoksi.

Bakteerin alkuperä on yhä tuntematon, mutta asiantuntijat pitävät yhä vihanneksia mahdollisina tartuntojen lähteenä.

Ehec-bakteerin aiheuttamaan vakavaan suolistosairauteen on sairastunut Saksassa yli tuhat ihmistä, heistä vakavasti lähes 400. Tiistaina Ruotsin viranomaiset kertoivat, että myös Ruotsissa on kuollut yksi ehec-bakteerin sairastuttama nainen.

Saksan ja Ruotsin lisäksi myös Tanskassa, Ruotsissa, Ranskassa, Iso-Britanniassa, Hollannissa ja Sveitsissä on todettu saman bakteerin aiheuttamia tautitapauksia. Sairastuneet ovat vastikään olleet matkalla Pohjois-Saksassa, jossa tautitapauksia on tullut eniten ilmi. Myös Ruotsissa kuollut nainen oli käynyt Saksassa.

Suomessa tällä viikolla todettu ehec-bakteerin aiheuttama sairastuminen ei liittynyt Saksan epidemiaan.

Tiettävästi Espanjassa kukaan ei ole sairastunut tähän veristä ripulia ja kovia vatsakipuja aiheuttavaan tautiin.

Osittain tästä syystä epäilyksen alle ovat joutuneet myös muiden maiden kurkuntuottajat. Espanjan ohella Hollanti ja Tanska vievät kurkkuja Saksaan. Tanskan elintarvikevalvontavirasto sanoi tiistaina, ettei heidän kurkuistaan ole testeissä paljastunut taudin aiheuttajaa, ehec-bakteeria.

Suomen Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran osastonjohtajan Tuula Honkanen-Buzalskin mukaan kriisi on osoittanut, miten vaikeaa bakteerin alkuperän jäljittäminen on.

Ranska vaati tiistaina Saksalta ja Espanjalta suurempaa avoimuutta kriisin tiedotuksessa.

Monet maat, kuten Saksa ja Itävalta ovat kehottaneet kansalaisiaan olemaan syömättä kurkkuja, tomaatteja ja salaatteja niin kauan, kunnes taudin alkuperä on löydetty. Venäjä puolestaan kielsi espanjalaisten ja saksalaisten kurkkujen, tomaattien ja salaattien maahantuonnin. Tiistaina Venäjä uhkasi kieltää kaikkien eurooppalaisten vihannesten tuonnin.
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös