Kekäleellä grillaaminen on lysteintä. Siis puilla aikaansaadulla kekäleellä. Siihen sisältyy yleensä suurempi kokonaisuus ku pelkkä läskien ritilälle asettelu, kääntäminen ja ruokailu.
Kaasu taasen on käytännöllisyyden ja maun kompromissi*. Syötävää tulee silläkin, eikä tarvitse savuttaa ja käryttää koko naapurustoa.
Hiiligrillin kanssa säätäminen on sitten järjestyksessä tässä kohdin. Aika tasoissa kaasun kanssa, mutta käytännöllisyys vie kaasun edelle. Mitään grillaustunnelmaa ei kumpikaan tarjoa.
Sähköä ei missään nimessä. Mieluummin sitten grillaamatta kokonaan. Keittiössä voipi pariloida, ja saa samaa kamaa vaivattomammin ja samalla tavalla, täysin ilman fiilistä, mitä sähkögrillilläkin.
* Tuo makukin on varmasti suurilta osin harhaa. Tuskin maistan eroa, jos on oikein tehty, oli sitten kyseessä kaasu tahi puu.