Mitä moottoriurheiluluokkia seuraat? (2015 edition)

Mitä moottoriurheiluluokkia seuraat aktiivisesti?


  • Äänestäjiä yhteensä
    43
  • Äänestys suljettu. .

K. August

Well-known member
Liittynyt
25.11.2010
Viestit
2405
Kun viimeksi ilmeisesti 2011 kysytty, niin voisi olla uuden pollin aika.

Itsellä ykkösenä IndyCar. Kaikki kisat yritän katsoa, vaikka sitten YouTubesta, jos livenä missaan. Ja uutisia seuraan. Indy Lightsin kisat tulee katsottua, jos ei tärkeämpää tekemistä ole, mutta Lightsista olen aika pihalla.

Kakkosena sitten urheiluautot. WEC sillä puolella se meikäläisen ykkössarja, kaikki kisat yritän katsoa, mutta missatuja kisoja tuskin katson kokonaan, paitsi Spa tänä vuonna, kun edelsi Le Mansia. Mutta WEC:n kaudesta puuttuu IndyCarin intensiivisyys, joten seuraamiseni ei yllä aivan samalle tasolle.

Muista urheiluautosarjoista TUSC:ia seuraan aktiivisimmin, ELMS:iä hyvin satunnaisesti, ja Kovalaisen myötä tullut Super GT:tä katseltua. Ja GT-kisoista Nürburgring ja Spa 24h tulee seurattua, jos mahdollista.

Kolmosena sitten varmaan F1 tai NASCAR. F1-uutisointia tulee seurattua enemmän kun taas NASCAR-kisoista nautin jopa enemmän. GP2/3, WSR, F3 tulee seurattua vain satunnaisesti paremman tekemisen puutteessa.

DTM on sitten vielä yksi sarja, jota seuraan jokseenkin aktiivisesti, katson useimmiten kisat ja seuraan uutisointia jonkin verran. WRC:tä seuraan semi-aktiivisesti, mekeinpä enemmän uutisointia kuin Ogierin voittoon päättyviä ralleja.

MotoGP:tä, V8SC:tä ja Super Formulaa hyvin satunnaisesti. Kahta jälkimmäistä katsoisin useamminkin, mutta Aasian-Tyynenmeren aikavyöhykkeet aika keljuja.


Poll tulossa.
 

kurski

Oisko minkä tyyppistä ?
Liittynyt
6.10.2009
Viestit
18225
FIA WEC on listallani ykkösenä, tullut seurattua todella aktiivisesti alkumetreiltä 2012, kun sarja alkoi.

Seuraan aktiivisesti myös Super GT, TUSC, Formula E ja WTCC sarjoja, mutta voisin kyllä sanoa että aktiivisiin kuuluu myös GP2/GP3 siinä mielessä, kun ne löytyvät kanavakortti paketistani, niitä tulee seurattua aina silloin kun kyseisillä sarjoilla on kisoja. IndyCarin puolella muutamana viime vuotena on tullut katsottua lähes jokainen katu/road course kisat.

V8SC, DTM, BES Asian GT, Asian Le Mans Series, WSR 3.5, Super TC 2000 ja Stock Car Brasil sarjoja seuraan satunnaisesti, vaikka DTM:n kiinnostus on hieman taas noussutkin ylöspäin, mutta kun monesti useampia eri sarjoja viikonlopun aikana seuraan, niin vaikka TV:stä ja Streamilta yhtä aikaa seuraisinkin jotain, niin joku saattaisi silti jäädä välistä. Uudemmista TCR International Series kiinnostaa, mutta vain Sepangin avausviikonlopun olen seurannut, kun ei ole oikein ollut mahdollista katsoa useammin.

NASCAR ei ole koskaan liiemmin kiinnostanut, mutta vähintään Road Course kisat tulee katsoa ja uuden SMP F4 sarjan jokaisen kisan olen tähän mennessä katsonut.

Kaksipyöräisistä Superbike/Supersport kisoja tulee välillä seurailtua paremman puutteessa Eurosportilta ja WRC/ERC puolelta välillä jotain uutisia tulee seurailtua, siinäpä se niiden osalta.
 

ProjectMaster

Well-known member
Liittynyt
17.12.2013
Viestit
1649
F1, GP2, WTCC sekä MotoGP. Näitä aktiivisesti ja sitten satunnaisesti rallia ja nascaria jne. En kuitenkaan laittanut näitä listaan vaan vain nuo neljä mitä pyrin katsomaan joka kisaviikonloppu.
 

Davros

Well-known member
Liittynyt
14.5.2013
Viestit
4499
F1 ja sillointällöin GP2. Ei ole ollut viime vuosina sen arvoista viihdettä, että alkaisin vielä muita sarjoja seuraamaan.
 

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26713
Kymmenien eri luokkien kisoja oon tänä vuonna katsonut, mut aktiivisemmin seuraan enää F1:stä ja WEC:tä. Ruksasin myös Indycarin jota tällä kaudella oon katsonut monta kisaa.
Siihen on menty, että omasta telkkarista olen suoran moottoriurheilulähetyksen katsonut yli vuosi sitten, koska maksukanavia en enää tilaa.
 

ettelbruck

Well-known member
Liittynyt
30.7.2000
Viestit
11147
Sijainti
Vantaa/Riihimäki/Ettelbruck
Ralli kaikissa muodoissa on ykkönen, jo kohta 50 vuoden ajan. Niin, että melkein nykyisin kansalliset luokat on kiehtovampia kuin WRC.
Telkkarista - silloin harvoin kun työt sallivat - seurannassa F1 ja WTCC. Tosin usein jos noiden aikana on vapaata, oon katsomassa motorsporttia livenä. Aina se on parasta paikan päällä!
 

spotter90

Half Blind, Full Throttle
Liittynyt
8.9.2014
Viestit
6278
Sijainti
Helsinki
F1 ja IndyCar aktiivisesti, sillä niistä tulee kirjoitettua. Tämän lisäksi seuraan DTM, GT- ja Proto, Formula E sekä V8 Supercars-sarjoja. Netti helpottaa nykyään kisojen katsomista. :ahem:
 

Trullinkaasu

Well-known member
Liittynyt
17.6.2007
Viestit
9312
Olen kaikkiruokainen moottoriurheilun suhteen, kuten koko elämän suhteen, oli mikä osa-alue tahansa, kaikki asiat kiinnostavat minua. Ihminen on utelias eläin.

Tärkeimmät alla:

Formula 1 on mulle se tärkein juttu. Autourheilun kuninkuusluokka. Idoleitani ovat Schumi, Häkkinen, Trulli, Fisichella, Frentzen ja Alonso (varsinkin silloin, kun voitti mestaruudet Renaultin tyrmäävän kauniissa sinikelta-autossa. Trullissa kolahti vain kaikki – huikea persoona. Sellainen ei-kiire –mies sekä tarkka laskelmoija ja oman elämänsä taitoniekka tuo Trulli. - Myös Eddie Jordanin tallin keltaisten autojen tyyli iski kuin lukematon määrä voltteja 90-luvun alussa syntyneeseen pikkupoikaan.

Ralli on toinen intohimoni kohde. Sorateiden kunkkujen vääntöä on mukava katsella. Ainutlaatuinen laji.

Indy-car on huikeaa myös. Samoin kaksipyöräiset nuo Moto-luokat kiinnostavat nykyään enemmän ja enemmän. Tämäkin laji on ainutlaatuista taiteilua sivuasennossa. Varsinkin kaksipyöräisten ajamisesta pidän, kyllä niitä katsellakin voi toki – mieluusti.
 

Hakkis

Hitain hämäläinen
Liittynyt
8.2.2004
Viestit
2449
Kaikki kisat tulee seurattua: F1, GP2, GP3
Katson aina kuin mahdollista: F3, WSBR
Semi-aktiivisesti tulee seurattua: IndyCar, Formula E, WRC (YouTube-koosteina)
Tärkeimmät kisat tulee ainakin seurattua: WEC (Le Mans / Spa), BTCC (Brands Hatch), NASCAR (Talladega), WTCC (Nordschleife)
Satunnaisesti: ELMS, Blancpain, Tudor Championship
 

Porsche Martini

Well-known member
Liittynyt
16.6.2015
Viestit
110
Eniten seuraan WRC:tä, koska se on niin helppoa virallisen kännykkäsovelluksen kautta, ja suuri vaikutus on myös sillä, että WRC:t tulevat Suomeen ajamaan... Ja onhan se lajina hieno!
DTM on mielestäni hyvä sarja. Pidän siitä enemmän kuin F1:stä, koska siellä on oikeasti kilpailua voitosta, eikä voittaja ole käytännössä aina joku mersumies (heitäkin on DTM:ssä tosin 8...). F1:stäkin toki seuraan.
Sitten vielä WEC ja varsinkin Le Mans.

Myös Eddie Jordanin tallin keltaisten autojen tyyli iski kuin lukematon määrä voltteja 90-luvun alussa syntyneeseen pikkupoikaan.
Minäkin pidän Jordaneiden värityksestä, suosikkini on vuoden 1997 käärmekuvioitu auto.
 
Viimeksi muokattu:

Joppe_001

Well-known member
Liittynyt
1.11.2003
Viestit
3764
Sijainti
Tois pual jokkee
F1, jostain syystä F3 (telkun juutubesovelluksesta on kiva katsoa), WEC, TUSC, WRC, ELMS joskus, Super GT koska Heikki, Blancpain silloin tällöin...

Kun vertailee neljän vuoden takaiseen polliin, niin WEC ja indycar ovat nousussa. Ralli on alamäessä ja kakkospaikka alkaa olemaan uhattuna.
 

K. August

Well-known member
Liittynyt
25.11.2010
Viestit
2405
Kun vertailee neljän vuoden takaiseen polliin, niin WEC ja indycar ovat nousussa. Ralli on alamäessä ja kakkospaikka alkaa olemaan uhattuna.
Hieman itseäni yllättää F1:n prosenttien kasvu, kun kaiken aikaa puhutaan F1-suosion laskusta. No, ehkä polliin vastaajien lukumäärä kuvastaa suosion laskua, eikä kiinnostus ole siirtynyt muihin moottoriurheiluluokkiin.
 

IntriguingMan

Matinkylän Mimmo Schiattarella
Liittynyt
30.1.2012
Viestit
3706
Sijainti
Salo
Tällä kaudella IndyCar on ollut ykkönen, kun lähes kaikki kisat on tullut katseltua ja livenä tuli todistettua. WEC:iä ja TUSCC:ia on tullut seurattua ohessa. WRC:tä en nykyisin jaksa seurata juuri ollenkaan, rallicross on ikään kuin tullut tilalle.
 

Saunatakki

Walk a Crooked Mile
Liittynyt
3.8.2014
Viestit
2039
F1 on edelleen se ykkönen, mutta tässä reilun vuoden aikana olen tosissani kiinnostunut Indycarista, mikä on varsinkin tänä vuonna ollut jopa formuloita suuremman mielenkiinnon kohteena. Rallia kohtaan tuntemani palo ei enää ole parhaiden vuosien (omalla kohdalla siis 2001-07) tasolla, mutta edelleen sitä seuraan vanhasta tottumuksesta. WEC ja WTCC ovat Indycarin tapaan tuoreempia mielenkiinnon kohteita. Seuraavaksi jos tuon Australian V8 Supercar -sarjan ottaisin haltuun sillain kunnolla.
 

SJ

F1 asijan tuntia
Liittynyt
6.9.2011
Viestit
4164
F1 ja MotoGP ovat ainoat lajit, joiden seuraamiseen oikeasti panostan aikaani. Sitten on noita sivulajeja eli Indycar ja GP2, joita katson silloin kun aika on sopiva. Indycar-kisat varsinkin tulevat niin myöhään illalla, etten usein katso koko kilpailua. Vastasin vielä seuraavani WRC:tä, sillä seuraan kyllä ek-aikoja netistä (harvemmin livenä), vaikken olekaan katsonut videokuvaa ralleista.
 
Ylös