MM-rallikausi 2023

Magnum2300

Well-known member
Liittynyt
28.10.2009
Viestit
653
Joo, tosiaan Ericssonhan sen Henkan paikan otti. Mutta oliko tuohon aikaan paheksuvaa keskustelua asiasta, tuskin.
 

Kagg

Well-known member
Liittynyt
19.8.2012
Viestit
694
Joo, tosiaan Ericssonhan sen Henkan paikan otti. Mutta oliko tuohon aikaan paheksuvaa keskustelua asiasta, tuskin.
Tuskin oli, eikä pidä olla nytkään. Jos Kroatiaan olisi tuotu uusi kaveri tällä aikataululla, sen olisi suonutkin aiheuttavan keskustelua. Nyt tilanne on kuitenkin, että todennäköisesti kaksi seuraavaa rallia olisi jokatapauksessa ajanut Sordo, mahdollisesti kolmekin seuraavaa. Vasta Viro-Suomi akselille tarvitaan Breenille korvaaja. Kyllähän sinne Hyundain tulee hankkia uusi kaveri ajamaan ilman mitään jupinoita. Itse uskon tuo kaverin olevan Suninen. On jo valmiiksi Hyundailla ja oletusarvoisesti pitäisi pystyä suht hyvään suoritukseen. Solberg nähtiin jo viime kaudella ja hänelle tekee hyvää ajaa koko kausi alemmalla tasolla. Mikkelsen oli puheissa Hyundain kanssa talvella, mutta en jaksa uskoa, että menisi Sunisen edelle.
 

Yön polkija

Well-known member
Liittynyt
16.12.2012
Viestit
758
Poikkeuksellisen tasainen alku ollut kaudelle: Nykyisellä pistesysteemillä kukaan aikaisemmista maailmanmestareista ei ollut napannut näin vähäistä pistemäärää neljän ensimmäisen kilpailun jälkeen. Ainoastaan vuonna 2019 MM-sarjaa tässä kohtaa johtanut kuljettaja on menettänyt johtoasemansa. Vaikka vuodet eivät ole veljiä keskenään, niin aikaisemmin tässä kohtaa on menty tällaisilla numeroilla

Mestarien pistemäärät
2017: 88
2018: 84
2019: 77(Neuvillella oli 82)
2020: 79
2021: 79
2022: 106
2023: 69

Vaikka kaikille kuskeille tullee vähintään se yksi nollakilpailu, ja yksittäisen top10 sijan ulkopuolelle jäämisen ei pitäisi olla maailmanloppu, niin Neuvillen kohdalla ei oikeastaan huonompaa paikkaa olisi voinut tuolle tulla. Tekninen keskeytys on yksi asia, mutta kun nyt se tuli ajovirheestä. Yleisesti ottaen vuoden 2019 jälkeen vain 1 voitto soralla ja erityisesti Jyväskylät ja Virot eivät belgialaisen vahvinta osa-aluetta ole ollet. Seuraavat 7 kisaa ajetaan nimenomaan soralla. Pää ja suoritustaso muutenkin tupannut olemaan heikompia kauden jälkimmäisellä puolikkaalla. Viime vuonna Ypresissä johtopaikalla ja nyt tämä Kroatia. Ei sillä, että tuo Ypres mitään olisi isossa kuvassa muuttanut tuon kauden kannalta, mutta kumman usein näitä on tullut tällaisissa tilanteissa. Esimerkkejä olisi muitakin.

Neuvillenhan pitäisi lähtökohtaisesti olla hyvä asvalttikuski ja 2 assurallia olisi vielä jäljellä, mutta vauhdillisesti tuntuu vähän siltä, ettei Neuville-Hyundai yhdistelmä ole ollut assullakaan ihan aikaisempien kausien iskussa. Eikä niitä voittoja tuollakaan päällysteellä nyt mitenkään poikkeuksellisesti edes ole tullut. Toyota-miesten ongelmat Kroatiassa tarjosi tyhjää maalia Neuvillelle. Vaikka tämän hetkinen piste-ero (11) kärkeen onkin pienen kuuloinen, niin belgialaisen historialla nämä tilaisuudet pitäisi vaan käyttää tylymmin hyväkseen. Varsinkin kun tämä kuljettaja ei ole pystynyt missään kohtaa osoittamaan sellaista hullua isku- tai venymiskykyä, mitä vaikka Rovanperä ja Tänak ovat ajoittain näyttäneet. Ilman omaa ajovirhettä Neuvillen pistemäärä olisi helposti voinut olla myös päälle 80 pinnan luokkaa, joka olisi ollut todella lähellä tuota yleistä MM-voittajien keskiarvoa. Neuvillen aikaisemmat pistemäärät tässä kohtaa vanhimmasta uusimpaan: 54, 67, 82, 42, 57, 60 ja nyt siis 58. Kautta ei voi voittaa tässä vaiheessa, mutta sen voittamisen voi tehdä hyvin vaikeaksi jo tässä kohtaa.

Muilta osin ei uskalla sen kummempia johtopäätöksiä tehdä. Kallelle nyt ainakin hyvin erilaista ja mielenkiintoista mentaalista testiä tarjolla viime vuoteen verrattuna.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana mm. Evansin vähäinen ek-voittojen määrä, 3 kappaletta on ainoastaan 4% kauden ajetuista erikoiskokeista. Pistevauhdin suhteen walesilainen on identtisessä kyydissä vuoden 2021 lopullisen pistemääränsä kanssa, jolloin roikkui mestaruustaistossa loppuun asti mukana.
 
Viimeksi muokattu:

JuuZa

Kulttuurispesialisti
Liittynyt
22.4.2006
Viestit
2076
Viime kauden mestarin ja mm-hopean eli Kallen ja Otin ero oli 2022 neljän rallin jälkeen 69 pistettä :D Ei ole kaudet veljiä keskenään
 

Don Vito

Sekakäyttäjä
Liittynyt
2.3.2000
Viestit
4727
Sijainti
Event horizon
Jahas. Mä jo erehdyin luulemaan et Meeke olis saanut "Sunisen paikan" Hyundai Mobis WRT:n tehdaskuljettajana.... Harvinaisen harhaanjohtava lööppi jälleen.
 

AnttiL

Reittinörtti
Liittynyt
25.12.2010
Viestit
14777
Sijainti
Tampereen lenkki
Jos on lukenut ne kolme edellistä kappaletta ennen siteeraamaasi kohtaa ja joskus seurannut rallia, niin pitäisi kyllä jo päästä tilanteen tasalle.
Aiemmissa kappaleissa ei kerrota, että Portugalin MM-ralli on myös Portugalin mestaruussarjan osakilpailu. Lisäksi on hämäävää, että samassa kappaleessa kerrotaan Meeken osallistumisesta MM-ralliin Rally2-autolla ja spekuloidaan kuka jatkaa loppukaudesta Rally1-autossa. Ihan siis itse luulin että toimittaja oli tässä ymmärtänyt tilanteen väärin kun oli näin kirjoittanut.
 
Viimeksi muokattu:

Pärre

Well-known member
Liittynyt
15.4.2008
Viestit
3196
Sijainti
Lahti
Toistaiseksi ei näytä siltä, että rally2-luokan vie Skoda muiden vain vikistessä. Lupaa hyvää ko. luokalle, jos useampikin autovalmistaja äkkää messevän markkinaraon ja laittaa satsaten. Tykkään!
 

nordic man

Well-known member
Liittynyt
9.5.2009
Viestit
3544
Mites näette Rosselin tulevaisuuden? Hyvin pistää tulemaan kyllä tuolla Citroenilla, mutta onkohan jossain vaiheessa mahdollisuutta Rally 1:lle tulossa?
 

dyrone69

Well-known member
Liittynyt
24.11.2018
Viestit
378
Mites näette Rosselin tulevaisuuden? Hyvin pistää tulemaan kyllä tuolla Citroenilla, mutta onkohan jossain vaiheessa mahdollisuutta Rally 1:lle tulossa?
Lumiralli puuttuu ilmeisesti kokonaan eikä vauhti nopeissa sorakisoissa ole vielä päätä huimannut. Vaikka Portugalin viime vuonna voittikin niin esimerkiksi Suomessa ei ole edes startannut.
Noi kun saa kuntoon niin miksipä ei.
 

AnttiL

Reittinörtti
Liittynyt
25.12.2010
Viestit
14777
Sijainti
Tampereen lenkki
Voisko vielä olla Panizzin kaltaiselle assuspesialistille tilausta? Tai edes Biasion/Delecour/Sordo-tyyliselle assun ja teknisen soran erikoisosaajalle?
 

Hekazi

Well-known member
Liittynyt
24.3.2012
Viestit
214
Ylös