Black Leopard
Pantera negra
Törni sanoi:Ilta-Sanomissa oli mielenkiintoinen artikkeli George Bushin vierailusta Viroon tämän kuun lopulla. Artikkelissa kerrottiin, että Yhdysvaltojen presidentti saapuu tapaamaan Viron uutta presidenttiä Toomas Ilvestä. Raportti kertoi, että Bushin seurue on varannut itselleen koko Radisson SAS hotellin. Yhdysvaltojen valtionpäämies itse yöpyy kuulemma hotellin 21. kerroksen huippusviitissä 27. -28.11.2006.
Uutinen on monella tapaa outo. Yhdysvaltojen presidentin liikkeistä ei turvallissuusyistä ole tiedotettu pitkään aikaan näin tarkasti. Mistä on kysymys? Onko scuupin tarkoitus asettaa pelkkä honeyspot, jolla halutaan selvittää Viron turvallisuusjärjestelyt ja mahdolliset kolmansien tahojen intohimot hyökätä Yhdysvaltojen presidenttiä vastaan NATO:n ”eturintamassa” sijaitsevassa jäsenvaltiossa?
Toinen kysymys on Bushin vierailun antama poliittinen signaali. Suomi on jo pitkään yrittänyt järjestää korkeimmalle poliittiselle johdolle vierailua Yhdysvaltoihin. Nyt Bush saapuu vierailulle vain 70 kilometrin päähän Tarja Halosen linnasta. On mielenkiintoista nähdä miten media käsittelee valtiovierailuun liittyviä poliittisia tarkoitusperiä. Bushin vierailua edeltävät sopivasti sekä Vanhasen että Halosen antamat natokielteiset lausunnot.
Jos tahdot turvaan, on Naton syliin helppo tulla / senkun koputtaa, niin avataan......Bush esittää Nato-yhteistyön tiivistämistä
http://www.yle.fi/uutiset/ulkomaat/id47755.html
Yhdysvaltain presidentti George Bush aikoo ehdoittaa Naton huippukokouksessa suhteiden laajentamista mm. Suomen kanssa.
Bush aikoo ehdottaa Latvian pääkaupungissa Riiasssa ensi viikolla pidettävässä huippukokouksessa, että sotilasliitto Nato tiivistäisi yhteistyötä Suomen, Ruotsin, Australian, Etelä-Korean ja Japanin kanssa.
Eräät Naton jäsenmaat, kuten Ranska, ovat kuitenkin suhtautuneet asiaan nuivasti. Ajatus tiiviimmästä yhteistyöstä Naton ja mm. Suomen kanssa oli esillä jo viime keväänä.
Puolustusministeriössä hankkeeseen suhtaudutaan myönteisesti.
- Tarkoituksena on lisätä kanssakäymistä ja osallistumista näiden viiden maan osalta lähinnä Naton rauhanturva- ja kriisinhallintaoperaatiossa, sanoi puolustusministeriön viestintäjohtaja Jyrki Iivonen Ylen tv-uutisille.
Iivosen mukaan puolustusministeriöllä ei ole tarkempaa tietoa uuden esityksen sisällöstä, mutta hän arvelee sen olevan samansuuntainen kuin viime keväinen esitys, joka kaatui Naton sisäisiin erimielisyyksiin.
- Suomi on koko ajan lähtenyt siitä, että on tärkeää olla mukana keskustelemassa ja osallistumassa erityisesti operaatioihin liittyvissä asioissa. Eli pyrimme mahdollisimman suureen mukanaoloon ilman, että se kytkeytyy esimerkiksi Nato-jäsenyyskysymyksiin, Iivonen kertoi.
YLE Uutiset