Thyella
þýðingafræðingur
Islantilaisten "ruisleipä" on samaa ku meidän saaristolaisleipä... mulla ei ollu Islannissa pääsyä keittiöön, joten aamupalaks söin yleensä semmosia paksuja Marie-keksin tyyppisiä keksejä, mitä dippasin teehen. Jos siis aamupalaa söin. Joskus koululla söin kaurapuuroa, jos tarpeeks aikasin sain itteni kammettua ylös. Tai sit jugurttia, mikä oli säilyny ikkunan ulkopuolella yön yli kylmänäMitäs sä siel Islannissa sitten popsit aamupalaks niinku yleensä ottaen? Mätitahnaa siellä tuskin myytiin, mutta kai ruisleipää sieltä kaupoista löytyi? Tanskassa oli tapana aamulla syödä vaaleeta leipää, jonka päällä oli suklaata. Hyvää, mutta lihottavaa. No tervetuloa takaisin tänne Suomen sateiseen kesään. Ainakin jos on jenkkejä uskominen. http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288483512422.html