Vesku
Maatalousneuvos
- Liittynyt
- 14.6.2003
- Viestit
- 5795
Jaa, mulla taitaa olla samansuuntaista allergiaa!:eek!:Lohi. Muunrotuisia kaloja en tosin pystykään syömään, jostain syystä saan allergiareaktion ei-lohensukuisista kaloista (säilykkeitä lukuunottamatta).
itse olen fundeerannut, että mitä rasvaisempi kala, niin allergisoi sitä vähemmän. TAI merikalat allergisoi vähemmän.
Joku aminohappojuttu se allergia kai lienee( elimistä ei pysty pilkkomaan??) ja sitten tulee yökkäysreaktio.
Parin paikallisen pienyrittäjän kunnolla kylmäsavustettu lohen puolikas on kyllä aika hyvää. Antaa myös tosi hyvän makulisäyksen lohikeittoonkin. !
Merilohi lie vähän parempaa kuin hyvä kirjolohi. MUTTA jos kirjolohi on kasvatettu nopeasti jossain mutalammikossa, niin ei ole kummoista.
ja tädin silakkarullat mausteliemessä...:ahem: Mutta vain 1-2 kerrallaan!:dunno: