Persujen pj-vaali - miten käy jälkikäteen?

Miten persujen käy pj-vaihdoksen jälkeen?

  • Terho voittaa ja puolue hajoaa

    Äänet: 0 0,0%

  • Äänestäjiä yhteensä
    10

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26889
Sipilä toimi todella hienosti. Ten points.
Kahden puolueen enemmistöhallitus viime vaalien tuloksen jälkeen on kieltämättä esimerkillisen poliittisesti junailtu. Väyrynenkin on kateellinen.
 

Örfil

Guest
Ai että Sipilä tiesi tämän tapahtuvan jo kaksi vuotta sitten :thumbup:

Kysehän on tietennin siitä, että hyvin toimittu tässä äkillisessä tilanteessa, joka kehittyi taustalla suht nopeasti (talvi/kevät) ja eskaloitui huippuunsa viimeisen viikon aikana.
 

burb

.
Liittynyt
19.2.2002
Viestit
46199
Mitäs kehumista Sipilässä on?
Eihän hän ole ollut kuskin paikalla tuossa myllerryksessä, asemansa takia vain esillä koko ajan. Onpahan vain tehnyt käytännössä sen, mitä pääministerin pitääkin.
Sipilä on poliittisesti niin osaamaton, että se on näkynyt suoraan mm. lainvalmisteluissa, ei tuollainen yritysjohtaja osaa rakentaa sellaista kuviota mikä nyt nähtiin.
 

Örfil

Guest
En olettanutkaan että kiitoksiin kovinkaan moni (ainakaan ääneen) yhtyisi. Jos Sipilä olisi puuttunut suoraan peliin, olisi siitä tullut kuraa niskaan. Ja kun ei puuttunut vaan hoiti sen, mitä muiden toiminnalta pystyi, se oli matkustajan paikalla olemista ;)

Joudumme nyt odottamaan niitä seuraavia vaaleja, jotta auvo koittaa. "Sipilän syy" jutut alkaa olla sou lääst siison matskua, että maltillisempi inehmo jo alkaa vähentämään niitä tässä vaiheessa ihmiseloa.
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
En olettanutkaan että kiitoksiin kovinkaan moni (ainakaan ääneen) yhtyisi. Jos Sipilä olisi puuttunut suoraan peliin, olisi siitä tullut kuraa niskaan. Ja kun ei puuttunut vaan hoiti sen, mitä muiden toiminnalta pystyi, se oli matkustajan paikalla olemista ;)

Joudumme nyt odottamaan niitä seuraavia vaaleja, jotta auvo koittaa. "Sipilän syy" jutut alkaa olla sou lääst siison matskua, että maltillisempi inehmo jo alkaa vähentämään niitä tässä vaiheessa ihmiseloa.
Kiellätkö että hallituksen lainvalmistelu on ollut holtitonta?
 

Formulanomi

Seksikäs rumä kääpiö
Liittynyt
22.10.1999
Viestit
41380
Sijainti
Toisaalla
Mitähän lie Nomin linkissä kun ei saa siitä mitään hajua??
On aika pitkä...tai katotaas. (joo useaan osaan meni) Ihan hei oikeasti kyllä noita lehtien linkkejä esim. hesarin uskaltaa klikata..

Toinen osa hetken päästä. En editoinut kuva tekstejä pois.

HS selvitti: Kovaa peliä, salaisia kokouksia ja valenimellä vuokrattu kabinetti – näin kapinallisten perussuomalaisten loikkaus junailtiin
Viikon aikana koettu draama hakee vertaistaan poliittisessa historiassa. Se sisältää salaisia kokouksia, kovaa peliä ja paljon tunteita. HS käy läpi hallituskriisiin ja perussuomalaisten ryhmän hajoamiseen johtaneet käänteet.
Perussuomalaisten puheenjohtajapaikasta luopuva Timo Soini ja perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo (vas.) kuultuaan äänestystuloksen puoluekokouksen alussa Jyväskylässä viime lauantaina.
Perussuomalaisten puheenjohtajapaikasta luopuva Timo Soini ja perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo (vas.) kuultuaan äänestystuloksen puoluekokouksen alussa Jyväskylässä viime lauantaina. (KUVA: Mikko Vähäniitty / Lehtikuva)
Teemu Luukka HS

Julkaistu: 14.6. 20:33 , Päivitetty: 14.6. 22:13

Harvoin Suomen poliittisessa historiassa on järjestetty vaikutuksiltaan yhtä järisyttävää puoluekokousta kuin perussuomalaisten kokous oli viime viikonloppuna.

Se aiheutti hallituskriisin, perussuomalaisten eduskuntaryhmän hajoamisen ja lopulta poikkeuksellisen hallitusratkaisun.

Jälkikäteen on kysytty muun muassa sitä, kuinka kauan 20 kansanedustajan loikkaamista oli lopulta suunniteltu.

Helsingin Sanomat käy läpi, miten kaikki lopulta meni. Mutta ennen kesäkuun dramaattisia tapahtumia palataan ajassa takaisin aina maaliskuulle asti.

Maanantai 13. maaliskuuta
Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho ilmoittaa hakevansa puolueen puheenjohtajaksi. Hänen päävastustajansa on entisen puheenjohtajan Timo Soinin suosikki, kansanedustaja Sampo Terho.

Jo kuukausia aikaisemmin puolueen kansallismielisten jyrkkä siipi on vahvistanut sosiaalisessa mediassa lobbausta siitä, miten puolueen saisi nykyistä johtoa maahanmuuttokriittisempien haltuun.

Halla-ahon ilmoitus on tälle lähinnä omissa sosiaalisen median verkostoissaan liikkuvalle ryhmittymälle unelma.

Jussi Halla-aho ilmoitti asettuvansa ehdolle puolueen puheenjohtajaksi maaliskuussa.
Jussi Halla-aho ilmoitti asettuvansa ehdolle puolueen puheenjohtajaksi maaliskuussa. (KUVA: Jussi Nukari / Lehtikuva)

Sen sijaan perussuomalaisten eduskuntaryhmässä on enemmistönä maltillisia, jotka eivät halua puolueen siirtyvän EU- ja maahanmuuttokriittisten pariin. Monet edustajat alkavat keskenään pohtia, mitä he tekisivät, jos puolue siirtyisi selvästi enemmän kansallismieliseksi.

Muun muassa Tiina Elovaara ja Kaj Turunen pohtivat jo ääneenkin puolueen jättämistä, mutta varsinaista organisoitua suunnitelmaa ryhmän hajottamisesta ei ole. Keskusteluissa todetaan, että pelkkä Halla-ahon valinta ei välttämättä vielä aiheuta suurta reaktiota, vaan myös se, ketkä valitaan varapuheenjohtajiksi.

Muissakin puolueissa on jo aiemmin alettu laskea, kuinka moni perussuomalainen saattaisi lähteä ryhmästään.

Eduskunnassa aletaan puhua jo 20 lähtijästä, koska niin monen arvellaan kannattavan Terhoa. Käsitys ei perustu siihen, että näin moni olisi päättänyt lähteä, jos Halla-aho valitaan, vaan arvaukseen.

Mitä lähempänä vaalit ovat, sitä enemmän erilaiset kyselyt kertovat, että Halla-aho mahdollisesti voittaa vaalit.

Kokoomuksessa ja keskustassa alkaa olla jo varsin selvää, ettei perussuomalaisia oteta hallitukseen, jos puolue on selvästi jyrkän EU-kriittisten henkilöiden hallussa. Puolueet näkevät, että arvoristiriita on liian suuri.

Hallituskumppanit laskevat, että mahdollinen uusi hallitus voisi muodostua keskustasta, kokoomuksesta, kristillisdemokraateista ja ruotsalaisesta kansanpuolueesta. Näin hallituksella olisi eduskunnassa yhden kansanedustajan enemmistö. Se ei riittäisi.

Jo tässä vaiheessa eduskunnassa on yleinen huvi laskea, kuinka moni perussuomalainen loikkaisi keskustaan tai kokoomukseen.

Joissakin spekulaatioissa arveltiin, että keskusta ja kokoomus voisivat saada yhteensä yli viisi perussuomalaista riveihinsä. Perussuomalaisten hajoamista pidettiin täysin mahdollisena.

Myös hallituspiireissä käytiin läpi kaikkia vaihtoehtoja, myös sitä, että osa perussuomalaisista jatkaisi hallituksessa.

Lauantai 10. kesäkuuta

Perussuomalaiset valitsevat puheenjohtajakseen Jussi Halla-ahon ja toiseksi puheenjohtajakseen Teuvo Hakkaraisen, jotka molemmat on tuomittu kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Muiksi varapuheenjohtajaksi valitaan Laura Huhtasaari ja Juho Eerola, jotka myös ovat profiloituneet vahvasti EU- ja maahanmuuttokriittisinä. Molemmat ovat Halla-ahon tukijoita.

Uusi johto ja heidän kannattajansa kohtelevat väistyvää puheenjohtajaa Timo Soinia tavalla, joka herättää raivoa lukuisissa pitkän linjan perussuomalaisissa.

Perussuomalaisten väistyvä puheenjohtaja Timo Soini (vas.), puoluesihteerinä jatkava Riikka Slunga-Poutsalo, toiseksi varapuheenjohtajaksi valittu kansanedustaja Teuvo Hakkarainen, ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittu kansanedustaja Laura Huhtasaari ja perussuomalaisten puheenjohtajaksi valittu Jussi Halla-aho poseeraavat perussuomalaisten puoluekokouksessa Jyväskylässä lauantaina.
Perussuomalaisten väistyvä puheenjohtaja Timo Soini (vas.), puoluesihteerinä jatkava Riikka Slunga-Poutsalo, toiseksi varapuheenjohtajaksi valittu kansanedustaja Teuvo Hakkarainen, ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittu kansanedustaja Laura Huhtasaari ja perussuomalaisten puheenjohtajaksi valittu Jussi Halla-aho poseeraavat perussuomalaisten puoluekokouksessa Jyväskylässä lauantaina. (KUVA: Jussi Nukari / Lehtikuva)

Lauantain iltajuhlassa Soinin kukat ovat ensin hukassa, hänen kiittämistään ei ole mitenkään suunniteltu ja puolueen työntekijä Matti Putkonen söheltää Soinin samalle lavalle Jussi Halla-ahon kanssa.

Iltajuhlan kukitus ja Soinin seisottaminen lavalla on niin kiusallista katsottavaa, että pöydissä sitä paheksuvat myös Halla-ahon tukijat.

Jo tässä vaiheessa moni ajattelee, ettei heidän tuntemaansa perussuomalaista puoluetta enää ole.

Terhon kannattajat ja etenkin soinilaiset ovat järkyttyneitä. Salissa näkyy paljon Suomen Sisun kannattajia. Suojelupoliisi pitää Suomen Sisua äärioikeistolaisena järjestönä.

Kapakassa ja salissa terholaiset kuulevat radikaalin kansallismielisten kokousedustajien puhuvan siitä, kuinka he miehittävät myös muut puolueen elimet, kuten valtuuston ja piirijärjestöt.

Tunteet ovat niin pinnassa, että illan tunteina terholaisten joukossa alkavat muodostua ensimmäiset hahmotelmat uudesta ryhmästä.

Sunnuntai 11. kesäkuuta
Viimeinen niitti soinilaisille on se, että Suomen Sisun toinen varapuheenjohtaja Seikku Kaita tuo yllättäen kokoukseen ehdolle oman jyrkän kansallismielisiä täynnä olevan listansa, kun valtuustoa valitaan. Puheet Suomen Sisun yrityksestä saada valta koko puolueessa oli siis totta, tulevat kapinalliset päättelevät.

Kaidan lista jää toiseksi, mutta se saa 157 ääntä 513 äänestä.

Terhon kannattajat alkavat soitella toisilleen ja myös tapaavat keskenään. Keskeisessä roolissa on etenkin ministeri Jussi Niinistö. Hyvää taustatukea antaa ministeri Jari Lindström.

Muun muassa Lindströmin erityisavustaja Juha Halttunen ja perussuomalaisten valtiosihteeri Samuli Virtanen toimivat käytännön järjestelijöinä.

Ryhmä alkaa soitella kansanedustajille, joiden he tietävät olleen vankasti Terhon kannattajia. Kaikille korostetaan, ettei asiasta saa hiiskua. He pelkäävät, että Halla-aho saa tietää perustamiskokouksesta ja alkaa houkutella loikkareita takaisin riviin. Halla-aho on sanonut, ettei hän saanut mitään vihiä operaatiosta.

Samaan aikaan pääministeripuolue keskustasta soitellaan valtio-oppineille, miten pitäisi toimia, kun hallitustaival perussuomalaisten kanssa nyt päättyy.


....
 
Viimeksi muokattu:

Formulanomi

Seksikäs rumä kääpiö
Liittynyt
22.10.1999
Viestit
41380
Sijainti
Toisaalla
Toinen osa.
Maanantai 12. kesäkuuta
Pääministeri Juha Sipilä (kesk) ja valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) tapaavat Jussi Halla-ahon pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa.

Parin tunnin tapaaminen on muodollisuus, sillä Sipilä ja Orpo ovat jo päättäneet, ettei uuden perussuomalaisen johdon kanssa voi enää toimia.

Juha Sipilä (kesk) ja Petteri Orpo (kok) ilmoittivat maanantaina, että hallitus kaatuu.
Juha Sipilä (kesk) ja Petteri Orpo (kok) ilmoittivat maanantaina, että hallitus kaatuu. (KUVA: Mika Ranta / HS)

Hallitus on tapaamisessa varsin varma siitä, että osa perussuomalaisista lähtee, mutta määrä ei ole tiedossa. Sitä eivät tiedä myöskään loikkausta suunnittelevat perussuomalaiset itse, vaikka he alkavat jo kirjoittaa uuden ryhmänsä perustamispapereita.

Heillä on kiire.

Aktiivit tietävät, että ryhmän pitää toimia ennen kuin pääministeri jättää eroanomuksensa Niinistölle. Ei siis ole aikaa jäädä kuuntelemaan Halla-ahon linjapuheita tiistaina eduskuntaryhmässä, jos kapinaryhmä haluaa jatkaa hallituksessa.


Eroilmoituksen jälkeen Sipilän pitäisi aloittaa viralliset hallitusneuvottelut, mikä mutkistaisi asioita. Enää ei olisi lainkaan varmaa, saako ryhmä pidettyä kaikkia ministereitään, vaikka se saisi kokoon ison ryhmän.

Illalla ydinryhmä kokoontuu. Jussi Niinistö soittaa Simon Elolle ja pyytää häntä ryhmän puheenjohtajaksi. Ratkaisevassa kokouksessa ovat koolla muun muassa Niinistö, Soini ja Lindström sekä Halttunen ja Virtanen.

Lähteet ovat vaitonaisia Timo Soinin roolista ryhmässä. Hän ei HS:n tietojen mukaan ole ollut kovin aktiivinen itse ryhmän perustamisessa, mutta hän on ollut tärkeä yhdysside pääministeri Sipilän kanssa. Ilman Soinin hyväksyntää ryhmää tuskin edes syntyisi.

Jo nyt on selvillä, että ryhmä saattaisi voida jäädä hallitukseen, jos se olisi riittävän suuri. Se saisi ehkä pitää myös viisi ministeriään. Moni edustaja saa soiton Elolta. Heitä kutsutaan ratkaisevaan kokoukseen tiistaiaamuna. Moni vakavoituu entisestään, kun he kuulevat hallitustaipaleen jatkamismahdollisuudesta.

Sipilä ja Orpo haluavat, että hallitus jatkaa nykyisellä hallitusohjelmalla ja mahdollisimman nopeasti. Sen takia he ovat valmiita siihen, että uusi ryhmä saa pitää saman ministerimäärän kuin perussuomalaisilla oli, vaikka ryhmä on huomattavasti pienempi.

Keskustelu Sipilän kabinetin ja kapinallisten kanssa on tässä vaiheessa hyvin ehdollista, koska vielä mitään ryhmää ei ole. Paine uusista hallitusneuvotteluista tihentää aikataulua. Voi olla, että ilman hallituskriisiä ryhmää ei syntyisi lainkaan tai ainakaan vielä.

Maanantaina muun muassa valtiosihteeri Paula Lehtomäki on yhteydessä valtiosääntöoikeuden tuntijoihin Mikael Hidéniin ja Seppo Tiitiseen.

Jo tässä vaiheessa heiltä kysellään alustavasti myös sitä, onko hallituksen mahdollista jatkaa, jos perussuomalaiset ministerit korvattaisiin perussuomalaisista eroavan ryhmän ministereillä.

Sipilä on edelleen toimimassa niin, että hallitus eroaa ja muodostaa uuden hallituksen. Sipilä varautuu hallitusneuvotteluihin kristillisdemokraattien ja ruotsalaisen kansanpuolueen kanssa.

Haave kuitenkin on, ettei mitään uusia neuvotteluja tarvita. Sipilä tietää, että perussuomalaisten ryhmästä voi tulla isokin. Mutta entä jos se ei onnistukaan?



Tiistai 13. kesäkuuta
Aamupäivällä kello 11 Helsingissä hotelli Vaakunan kabinettiin alkaa yksitellen saapua perussuomalaisia kansanedustajia. He ovat vuokranneet kabinetin salanimellä.

On tarkoitus perustaa eduskuntaan uusi ryhmittymä nimeltään Uusi vaihtoehto, jonka puheenjohtajaksi tulisi Simon Elo. Kukaan ei ole varma, kuinka moni lopulta ilmestyy paikalle. Moni yllättyy, kun paikalla tulevat kaikki soitteluringissä olleet 20 kansanedustajaa.

Kaksikymmentä kansanedustajaa erosi perussuomalaisista ja perusti uuden eduskuntaryhmän nimeltä Uusi vaihtoehto. Kuvassa ryhmä on marssimassa kertomaan päätöksestään medialle tiistaina.
Kaksikymmentä kansanedustajaa erosi perussuomalaisista ja perusti uuden eduskuntaryhmän nimeltä Uusi vaihtoehto. Kuvassa ryhmä on marssimassa kertomaan päätöksestään medialle tiistaina. (KUVA: Jukka Gröndahl / HS)

Kokous ei kestä kauan. Pääministeri Sipilä saa tiedon ryhmän perustamisesta, mutta haluaa vielä vahvistuksen kirjallisesti.

Sipilä on jo aikaisemmin ilmoittanut, että hän odottaa erityisesti perussuomalaisten ryhmäkokousta. Presidentin tapaaminen on järjestetty niin, että Sipilä saisi ennen sitä tiedon perussuomalaisten ryhmän perustamisesta, jos ryhmä onnistuisi suunnitelmassaan.

Sipilällä on jo varsin varma kuva uudesta hallitusratkaisusta, kun hän lähtee tapaamaan presidentti Sauli Niinistöä – näyttävästi lentokoneella, jota hän itse lentää.

Automatkalla Turun lentokentältä Niinistön luo Sipilä saa kännykkäänsä kirjallisen vahvistuksen Uuden vaihtoehdon perustamisesta. Sipilä kääntyy takaisin. Hän soittaa Elolle ja kyselee, onko ryhmä valmis hyväksymään nykyisen hallitusohjelman kanssa.

Matkan aikana jatkuvat keskustelut oikeusoppineiden kanssa.

Sipilä järjestää Turussa infon ja ilmoittaa, että hallituskriisi on ohi.

Illalla kokoomuksen ja keskustan eduskuntaryhmät hyväksyvät erikoisen järjestelyn, mutta molemmissa kokouksissa jupistaan, miksi uusi ryhmä saa uskollisuudesta viisi ministeriä.

Sipilä polttaa hallituksen erokirjeen Kesärannan saunan takassa.
 
Viimeksi muokattu:

Formulanomi

Seksikäs rumä kääpiö
Liittynyt
22.10.1999
Viestit
41380
Sijainti
Toisaalla
Jos tuota nyt jotenkin vielä kommentoisi, niin tapahtumat etenenivät limittäin ja lomittain. Sipilällä (ja muilla) esim. oli ensin aavistuksia perinteisistä loikkareista, lopulta vihiä uudesta ryhmästä, jonka painoarvo eli henkilöiden määrä pysyi arvoituksena. Vahvistuksen ryhmän vahvuudesta tuli vasta 13.6., kun nämä lähettivät allekirjoitetun sopimuksen uudesta ryhmästä.
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Mites se menee, että on ihan pashaa väkeä loikkarit ja pitäis tappaa mutta olemalla samassa porukassa, niin ei olekaan pashaa väkeä. Ainoastaan samaan ryhmään kuuluvat on hyviksiä??

Jos tulee ero vaimosta, niin sekin pitää tappaa varmaan?
 

burb

.
Liittynyt
19.2.2002
Viestit
46199
Tuskinpa noiden nimettöminä uhkauksia esittävien ajatusten kulkua kannattaa alkaa selvittelemään, ja etsimää logiikkaa sanomisistaan. Lusikalla annettu.
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Soini taustoittaa lähtöään. Vaikka monessa paikass

Loikkauksellaan häkellyttänyt Soini teilaa "härskin" junttaporukan - "Kävelin ulos vallatusta kodistani"

Torstai 15.6.2017 klo 18.52
Soinin mukaan Suomen Sisun junttaporukka menetteli hävyttömällä tavalla perussuomalaisten puoluekokouksessa.
Timo Soini perustelee blogikirjoituksessaan, miksi hän jätti puolueen, jota hän oli itse perustamassa.
Soinin mukaan "suljetuilla keskustelupalstoilla" on tehty yli vuoden organisoitua "junttatyötä".
Soinin mukaan perussuomalaiset ei ole enää se sama puolue, mitä se oli ennen Jyväskylän puoluekokousta.

Perussuomalaisten puheenjohtajan paikalta viime lauantaina väistynyt Timo Soini perustelee torstaina julkaisemassa blogikirjoituksessaan, miksi hän päätti jättää puolueen, jota hän oli itse perustamassa.
Soinin mukaan kyse ei ole henkilövalinnoista, vaan jopa yli vuoden jatkuneesta organisoidusta junttatyöstä, jota on tehty suljetuilla keskustelupalstoilla.
Soini viittaa myös perussuomalaisten puoluekokouksessa käytyyn puoluevaltuustovaaliin, jossa "Suomen Sisun junttaporukka aikoi mielivaltaisesti muuttaa piirijärjestöjen yhteisesti sopiman listan".
- Teki se paljon muutakin. Ja pitkän aikaa. Menettely oli niin härski ja hävytön, että tulkinnalle ei jää mitään sijaa, Soini kirjoittaa.
Soini kysyy myös, miksi häntä piti "mustamaalata", vaikka hän ei ollut edes ehdolla puheenjohtajavaalissa, ja vastaa sitten omaan kysymykseensä.
- Siksi, että kyse ei ollut pelkästään minusta vaan koko SMP-taustasta. Se haluttiin häpäistä.
http://www.iltalehti.fi/politiikka/201706152200211368_pi.shtml
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Kaankiksen takki kääntyi kuin Alpun kalsarit juhannuksena.

"Muistaako hallitus vähäosaisia?"
Meri seurasi perussuomalaisten ryhmäpuheenjohtajana Toimi Kankaanniemeä, joka erosi tehtävästään maanantaina. Kankaanniemi ei kuitenkaan liittynyt Uuteen vaihtoehtoon, vaan pysyi perussuomalaisten rivijäsenenä.
Kankaanniemen kysymys torstaina sai eduskunnan - niin hallituksen kuin ainakin osan opposition kansanedustajista - räjähtämään nauruun.
- Jatkaako hallitus sitä samaa leikkauspolitiikkaa, sitä samaa politiikkaa siitä huolimatta, että talous kasvaa, vai olisiko hallituksella nyt mahdollisuus ja halu ja valmius muistaa myös Suomen vähäosaisia, niitä yli miljoonaa köyhää, jotka meillä on keskuudessamme, Kankaanniemi totesi moittien hallituksen talouspolitiikkaa, jota hän itse kannatti vielä muutama päivä sitten.
Naurunremakka oli salissa sen verran kova,:D että myös Uuteen vaihtoehtoon loikannut ex-perussuomalainen puhemies Maria Lohela joutui kopauttamaan useampaan otteeseen nuijaansa ja pyytämään kansanedustajia rauhoittumaan.
 

JPP

as Quo as possible
Liittynyt
2.3.2007
Viestit
24288
Sijainti
lappeen Ranta
Mites se menee, että on ihan pashaa väkeä loikkarit ja pitäis tappaa mutta olemalla samassa porukassa, niin ei olekaan pashaa väkeä. Ainoastaan samaan ryhmään kuuluvat on hyviksiä??

Jos tulee ero vaimosta, niin sekin pitää tappaa varmaan?
Tuskinpa noiden nimettöminä uhkauksia esittävien ajatusten kulkua kannattaa alkaa selvittelemään, ja etsimää logiikkaa sanomisistaan. Lusikalla annettu.
Ei niillä paljon muuhun riitä eväitä kuin koittaa keksiä "voittava uhkaus" jossain omassa pikku runkkuringissään. Mutta toisaalta, kun nyt noi entiset persut on kohteena, niin heille varmaan riittää, että uhkailijat harjataan, tai jotain semmosta vai mitä se oli.
 
Ylös