Jos käy vaikkapa Saksassa katsomassa minkälaisia kebaameja paikalliset turkkilaiset pyörittävät, niin ovat jo rakenteeltaankin eri näköisiä. Ei sellaista homogeenisen ruskeaa kuten täällä.
On muuten totta, mutta pidän kyllä noista suomalaisistakin versioista. Itseasiassa on melkein pakko Suomen reissun aikana käydä ainakin kerran kebabilla ihan vain sen vuoksi, että se maistuu siellä aivan erilaiselta kuin täällä. Mikä ehkä joskus vähän tökkii Suomessa on se, että nykyään tarjotaan kaikenmaailman hampurilaiskastikkeita lisukkeeksi, kerran semmosta maistanu ja olihan se periaatteessa ihan hyvää, mutta toisaalta jos haluan syödä hampurilaista, menen Heseen enkä kebabille.
Täälläpäin kebab on muuten useinmiten kananlihaa. Joskus on lampaanlihaakin kakkosvaihtoehtona, mutta pääsääntöisesti jos tarjolla on vain yhtä lajia lihaa, niin se on kanaa (tai ainakin kanana myydään, en menisi vannomaan etteikö olisi tosiasiassa kalkkunaakin, joka on halvempaa).
Alko muuten tehdä ihan sairaasti mieli kebabia :thumbfh: