Pizzatäytteet? Omat suosikit

Joni

Well-known member
Liittynyt
19.1.2004
Viestit
16942
Aika mättö, jos yhdessä ja samassa pizzassa on jauhista, salamia ja kinkkua.

Kysyttiinkö täytteitä noin yleensä vai yhdessä pizzassa?
Yleisesti nuo lempitäytteet. Kebablihakin käy jos se on oikeasti kunnon karbakebabmestasta eikä käytetä kaupan kebui.
 

Örfil

Guest
Kunnon kebablihaa suomalainen jauhelihadöner ei ole nähnytkään.
Söin ekan kebablihani 1987 Tampereella Hämeenkadulla eräässä ekassa silloisista mestoista.
En muista enää paikan nimeä. Tsiisus, siitä on kohta 30 v aikaa!

Siinä oli kuitenkin oikeaoppisesti lampaanlihaa seassa. Pidin mausta.
Nykyään ne taitaa olla silkkaa kamaraa.
 

BudLightJaguar

Well-known member
Liittynyt
30.1.2012
Viestit
4630
Sijainti
Salo
Söin ekan kebablihani 1987 Tampereella Hämeenkadulla eräässä ekassa silloisista mestoista.
En muista enää paikan nimeä. Tsiisus, siitä on kohta 30 v aikaa!

Siinä oli kuitenkin oikeaoppisesti lampaanlihaa seassa. Pidin mausta.
Nykyään ne taitaa olla silkkaa kamaraa.
Jos käy vaikkapa Saksassa katsomassa minkälaisia kebaameja paikalliset turkkilaiset pyörittävät, niin ovat jo rakenteeltaankin eri näköisiä. Ei sellaista homogeenisen ruskeaa kuten täällä.

E: Itse söin ekan kebabini Kyproksen lomalla, vuosi taisi olla 1992 tai 1993.
 

OoPee

Nuori ikäisekseen
Liittynyt
2.6.1999
Viestit
81527
Sijainti
Far enough
Jos käy vaikkapa Saksassa katsomassa minkälaisia kebaameja paikalliset turkkilaiset pyörittävät, niin ovat jo rakenteeltaankin eri näköisiä. Ei sellaista homogeenisen ruskeaa kuten täällä.
On muuten totta, mutta pidän kyllä noista suomalaisistakin versioista. Itseasiassa on melkein pakko Suomen reissun aikana käydä ainakin kerran kebabilla ihan vain sen vuoksi, että se maistuu siellä aivan erilaiselta kuin täällä. Mikä ehkä joskus vähän tökkii Suomessa on se, että nykyään tarjotaan kaikenmaailman hampurilaiskastikkeita lisukkeeksi, kerran semmosta maistanu ja olihan se periaatteessa ihan hyvää, mutta toisaalta jos haluan syödä hampurilaista, menen Heseen enkä kebabille.

Täälläpäin kebab on muuten useinmiten kananlihaa. Joskus on lampaanlihaakin kakkosvaihtoehtona, mutta pääsääntöisesti jos tarjolla on vain yhtä lajia lihaa, niin se on kanaa (tai ainakin kanana myydään, en menisi vannomaan etteikö olisi tosiasiassa kalkkunaakin, joka on halvempaa).

Alko muuten tehdä ihan sairaasti mieli kebabia :thumbfh:
 
Ylös