Kutakuinkin varmaahan se on että Niinistö on seuraava pressa niin oishan tuo valtion kassan kannalta hyvä että menisi ensimmäisellä kierroksella jo läpi niin ei tarvitsisi toista äänestyskierrosta järjestää ja rahoja tuhlata.
Niin olisi. Gallupkäppyrät ennustavat kuitenkin toista kierrosta melkoisella varmuudella.Kutakuinkin varmaahan se on että Niinistö on seuraava pressa niin oishan tuo valtion kassan kannalta hyvä että menisi ensimmäisellä kierroksella jo läpi niin ei tarvitsisi toista äänestyskierrosta järjestää ja rahoja tuhlata.
Ainoastaan siinä tapauksessa, että kehitystrendit jatkuvat. Jostain syystä tällä kertaa galluptulokset on esitetty siten, että eos/ei kerro on omana "ehdokkaana". Mun käsittääkseni Niinistön kannatus on kantansa ilmaisseissa yli 50 %'n kaikissa tai lähes kaikissa julkaistuissa gallupeissa.Niin olisi. Gallupkäppyrät ennustavat kuitenkin toista kierrosta melkoisella varmuudella.
Mikä on tulos jos oletetaan, että kantaansa ilmaisemattomien äänet jakautuvat samalla tavalla kuin nyt kantansa ilmaisseiden -mikä liennee hyvä oletus tässä kohtaa?Ainoastaan siinä tapauksessa, että kehitystrendit jatkuvat. Jostain syystä tällä kertaa galluptulokset on esitetty siten, että eos/ei kerro on omana "ehdokkaana". Mun käsittääkseni Niinistön kannatus on kantansa ilmaisseissa yli 50 %'n kaikissa tai lähes kaikissa julkaistuissa gallupeissa.
Näin on puhe NATO-optiosta on ihan tietoista paskan puhumista, sellaista ei ole, eikä ole koskaan ollutkaan.Tällä annetaan kansalaisten ymmärtää, että jos tilanne muuttuu niin Suomi voi hakea NATO-jäsenyyttä ja myös saada sen.
Se on täyttä paskaa.
Natojäsenyyttä ei voi hakea ja saada sellainen valtio joka on poliittisen- tai sotilaallisen painostuksen alla.
Tämä suuri kansankusetus tässä asiassa on aivan uskomatonta.
Ymmärrän hyvin, että jätetään liittymättä Natoon jos niin kerran halutaan (vaikka itse kannatan liittymistä), mutta ei ihmisiä pitäisi olemattomalla nato-optiolla kusettaa.
Mikä kotimainen poliittinen keskustelu muistuttaa keskustelua, edes siinä määrin kuin foorumin jarnat?Ylipäätään Suomessa NATO-keskustelu on aivan päätöntä touhua, perustuu omituisiin kuvitelmiin ja todellisuuteen pohjautumattomiin väitteisiin. Käytännössähän NATO-jäsenyys velvoittaa toimimaan jonkun NATO-maan joutuessa sotilaallisen hyökkäyksen kohteeksi, ei muuten.
Kotimainen poliittinen keskustelu on yleensä itä, että poliitikko ensin esittää täysin järjettömän väittämän ja sitten kovasti vastustaa sitä.Mikä kotimainen poliittinen keskustelu muistuttaa keskustelua, edes siinä määrin kuin foorumin jarnat?
En usko äänestäjien olevan edes järin kiinnostuneita ehdokkaiden NATO-kannasta, vaan sen olevan puhtaasti toimittajien vänkäämistä. Väen väkisin pitää yrittää kaivaa piilevä pilkahdus NATO-myönteisyyttä, johon voisi sitten tarttua.Onkos se nyt niin, että seuraava presidentti päättää Suomen NATO-jäsenyyden hakemisesta? Vai onko presidentillä veto-oikeus natojäsenyyden hakemisen suhteen? Vai kyselläänkö noita juttuja ehdokkailta ihan muuten vaan tai siksi, että ihmisistä on kiva äänestää sellaista ehdokasta, joka on asioista samaa mieltä.
Tai Venäjä.Olosuhteiden muutos, joka tekisi NATO-jäsenyyden ajankohtaiseksi ilman, että se samalla estäisi NATO:n jäseneksi pääsemisen olisi se, että Ruotsi päättää hakea jäsenyyttä.
NATO-keskustelu on todella sarja järjettömiä toisensa kumoavia väittämiä.NATO-keskustelu on askel parempaan suuntaan, siinä annetaan järjettömiä väittämiä sieltä täältä, eika kukaan keskustelijoista viitsi kumota.
Se ei ole presidentinvaaleissa tärkeä kysymys, koska tiedetään ennakolta, ettei yksikään ehdokkaista tule linjautumaan kovin NATO-myönteiseksi, eikä sillä siten ole käytännön merkitystä äänestyskäyttäytymistä ajatellen. Ehdokkaiden erot löytyvät toisaalta.Olisihan se nyt vallan erikoista jos Natosta ei presidentinvaaleissa puhuttaisi ja tenteissä kantoja kyseltäisi siinä missä muistakin tärkeistä kysymyksistä. Vai eikö Nato ja Suomen mahdollinen Nato-jäsenyys jonkun mielestä ole tärkeä kysymys?
Sauli Niinistön kannatus presidentinvaaleissa on laskenut rajusti, viisi prosenttiyksikköä kahden viikon takaiseen HS-gallupiin verrattuna. Kokoomuksen ehdokkaan suosio on kuitenkin yhä omaa luokkaansa, 38 prosenttia kaikkien vastaajien keskuudessa.
Kun luvusta siivotaan pois epävarmat äänestäjät, saisi Niinistö 48 prosenttia äänistä, jos vaalit järjestettäisiin nyt.
Mikä sitten oikein on presidentinvaaleissa tärkeä kysymys presidentin nykyiset valtaoikeudet muistaen, jos oikein tarkkoja ja eksakteja rajauksia tehdään? Eihän tenteissä ja haastatteluissa ym. oikein voida pelkästään pukeutumisesta, puolisoista ja linnan juhlien mahdollisista tarjottavistakaan puhua.Se ei ole presidentinvaaleissa tärkeä kysymys, koska tiedetään ennakolta, ettei yksikään ehdokkaista tule linjautumaan kovin NATO-myönteiseksi, eikä sillä siten ole käytännön merkitystä äänestyskäyttäytymistä ajatellen. Ehdokkaiden erot löytyvät toisaalta.
Tilanteessa, jossa Suomen hallitus katsoo tarpeelliseksi esittää NATO-jäsenyyden hakemista epäilemättä presidentinkin kanta on eri kuin nyt. Mutta sitä mikä se tilanne mahdollisesti on ei voi vaalitentissä tietää. Ja on hyvin epätodennäköistä, että sellainen tilanne yllättäen putkahtaisi eteen juuri seuraavan kuuden vuoden aikana.