Rallipäiväkirja

Ojarumpu

Synkkä EI rallille
Liittynyt
23.4.2019
Viestit
372
2022: kirjautin 15 kisaa penkalla, joista sain nopealla laskennalla saldoiksi 6+22.

Oman penkkavuoteni kohokohtana oli neitsytmatka Tunturiin. Sieltä alkaa kausi tänäkin vuonna, ellei sitten saa jo loppiaisperjantaina aikaiseksi lähteä katselemaan treenipätkän sahaamista Janakkalaan.

Kesäralleja jäi muiden harrastusten vuoksi melko paljon käymättä, mutta eiköhän tänä vuonna hätyytellä taas 20-25 rallin rajaa.

Mukavaa alkavaa kautta kaikille, niin kabiineihin kuin penkallekin! Ja pari napsua yrkkää lisää ekana mainittuihin osoitteisiin ;)
 
Viimeksi muokattu:

FFM Rallyvideos

New member
Liittynyt
1.1.2023
Viestit
4
Noh omaa listausta vähän tännekii eli kisoja joissa ite paikalla olin niin 12 joista yks sprintti. kanavalla kisoja on tosin on 12 koska isä oli espanjan mm:äs ja autoglym rallista jäi video julkaisematta. sitten testejä tuli tälle vuotta 7 käytyä,
1 päitsi ja kallen juhlat ja vielä himoksen maastopyöräilykisan huomiolta 0+0 koska pääsivät ojasta omin avuin pois. Saldoja kertyi ralleista 8+5 jos espanjan hurja veto lasketaan mukaan jos ajatellaan kanavan tilastoja. Viime vuonna koska nyt on jo 2023 niin tilaajia tuli 311, ja katselukertoja 176 tuhatta 863. Kiitokset suuresti kaikille tilanneille ja katsoneille! Sitten jos paikkoja mietitään niin ehkä ei ihan kaikista pahimpia rysiä mutta olihan niitä katsojia aina paikalla muitakin. (Kohokohtia voisi olla ehkäpä mm ralli jossa pätkiä tuli 4) toisena kohokohtana (ouninpohja ralli ku lähti keltaselta nööliltä meleko mehukkaasti astra ja pahaa jälkeä tuli) ja no ehkä kolmantena (teemu sunisen kaksi päiväiset testit jois olin hommis ja pääsi ihan juttelemaankin teemun kanssa!) tänä vuonna ois tavoite kiertää kisoja enemmän ja saldoja enempi ja testejä kans on mahtava olla hommis ja kattoa Kokonaisuudessaan minun itse näkemien moottoriurheilu tapahtumien määrä on 21


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Pynski

Well-known member
Liittynyt
25.9.2021
Viestit
189
Itsellä sillein tynkä kausi että vain Ouninpohja Rallin olin penkalla, ja tietenkin 0+0 sieltä ilman mitään tilanteita.

Mutta muuten oli kyllä rallin täyteinen kausi siitä huolimatta: viisi SM rallia osana livelähetystä, neljä maalihaastatteluita tekemässä ja kerran studiossa. Näiden/Riihimäen studiokeikan ansiosta oltiinkin yhtä äkkiä osana Ralliradiota, ja siinä saikin riittämiin rallin seuraamista neljän eri testin osalta ja 4pv studiosta käsin kisaviikonloppuna 👌 Korona päätti sotkea ettei päässyt osaksi Ralli SMn päätösosakilpailua, mutta toivotaan että tämän hetken flunssa helpottaa ja ensi viikolla ollaankin Tunturissa samojen hommien äärellä!
 

eetu97

Member
Liittynyt
23.2.2020
Viestit
15
Sijainti
Joensuu
Penkkakausi 2023 avattu Piippolassa harrastesarjan avauksessa. Paikaksi valikoitui EK1 heti alkupäässä kovavauhtisen osuuden päättävä valtionmerkkivasen. Muutamia näyttäviä tilanteita paikassa oli huolimatta suoraan vastassa näkyvillä neonvärisissä vaatetuksissa olleista henkilöistä. Nuottiluokassa Halonen Fiestalla nojasi penkkaan joka vei keulan mukanaan ja nostotalkoot oli edessä. Myöhemmin vielä isomman ylilyönnin paikassa esitti Salmela Cliolla, joka meni kovalla vauhdilla läpi penkasta ja oli jo todella kovan talkoilun takana saada takaisin tielle pienellä väellä. Mutta summasummarum mukava päivä pitkästä aikaa penkalla.
 

Onzah

Suurmestari
Liittynyt
12.11.2018
Viestit
706
Sijainti
Jossakin Itärallin pätkällä
Lipposen Talvirallisprint 8.1.2023 + jäsärit

Kolmen kuukauden tauon jälkeen taas penkalla! Mietinnässä oli Piippola, mietinnässä oli Rantasalmen sprintti, mietinnässä oli Kiteen jäsentenväliset. Nooh, päädyin ottamaan kaksi jälkimmäistä vaihtoehtoa. Perjantaina kävin Kiteellä jäsäreissä, tutulla AIMO-moottoriurheilukeskuksen sprinttiradalla, joka oli nyt pidennetty 8 kilometrin rallipätkäksi. Tarkoituksena oli totutella uuteen kameraan, en ollut aiemmin käyttänyt kunnon videokameraa moottoriurheilukuvauksissa. 8 auton jäsärit oli nopeasti ohi, pari liippiä oli tuloksena.

Yhden välipäivän jälkeen suunnaksi Rantasalmi, ja perinteinen kauden sprinttiavaus, Lipposen Talvirallisprint. Autoja oli melko vähän, eikä yleisöäkään ihan kauheasti ollut. Plussapisteet ystävällisille toimitsijoille alueen portilla, tuli tervetullut fiilis! Itse päivystin molemmat kierrokset lippupisteen 9 kohdalla, josta pystyi kuvaamaan myös edeltävän lenkin tiukkaa oikeaa. Saldona kaksi penkkaanajoa ja liippejä. Kiva aloittaa vuosi nähden jotakin tapahtumiakin. PS. Pakko mainita, että lähes järjestään jokaisella kuljettajalla oli numerolaput irti ovista, sitä se pakkanen teettää, vai oliko liima huonoa?

Videota Rantasalmelta:

Seuraavaksi varmaan Joutsan rallispeciaaliin, tai sitten Revontuliralliin Hankasalmelle.
 

eetu97

Member
Liittynyt
23.2.2020
Viestit
15
Sijainti
Joensuu
VTR Workwear Rallispecial 14.1.2023, Joutsa
Joutsassa tuli käytyä 4:n EK:n (2x 2EK:ta) rallispecialissa. Keliolosuhteet oli aamulla erittäin haastelliset siviiliautolla reitin läpiajamiseen, mutta muutamilla harmailla hiuksilla selvittiin peilijäisistäkin osuuksista. Katselupaikaksi valikoitui EK2/4:n ennen pitkää suoraa tiukan tiukka peltovasen, josta näki myös edellisen vasemman jossa nr2 Mitsu syöksyi ulos. Omassa paikassani yksi kevyt töksähdys penkkaan ja muutamia leveitä linjoja. Paikan jälkeisellä pitkällä suoralla nähtiin miten alustat toimii rytkyissä ja muutamat peräkorkeat pompuista otettiinkin.
 

Ojarumpu

Synkkä EI rallille
Liittynyt
23.4.2019
Viestit
372
Kautta aloiteltiin viime viikonloppuna Turengin harkasta, jossa mukana oli varsin mukava neljänkymmenen kuljettajaparin letka vaihtelevaa kalustoa. Muutama tunti pörinää ja kirkas pakkaskeli, mikäpä sen parempaa.

Keskiviikko-iltana hypättiinkin sitten kohti Rovaniemeä. Torstaiaamuna vuokra-auto alle, ja lähdettiin kiertelemään pätkiä ilman sen kummempaa kiirettä. Perjantai aloiteltiin Jyrhämän alun nopeasta oikeasta, josta perinteiseen tyyliin osattiin lähteä muutama auto ennen kuin rupesi tapahtumaan. Ilta päätettiin Kaihuavaaran kautta Pohjanhovin saunaan.

Lauantaina heräiltiin, ja suunnattiin aamun avaavalle Kämälle. Salo oli aika räpsyllä, mutta nousi penkkamöyrinnän jälkeen tielle. Muuten hiljaista, kuten myös Heinunkierron vanhassa tökköpaikassa ja Ristilammen alkupuolikkaalla (Tsemppii Tinke!)

Summa summarum, hyvä reissu, vaikka äksöni kiersikin meitä ja osittain me myös sitä. Kelit toki vähän vei mielialaa, ja tiet kului plussalla nopeasti. Pohjanhovin miesten saunan matalan katon päänkolhimissaldot oli tänä vuonna 3+0, josta yhden kirjautin perinteisesti ns. omasta kyydistä.
 

Sörsselsön

Kui hianoo se sit on?
Liittynyt
28.10.2013
Viestit
4546
Sijainti
Parc Fermé
Kausi auki omalta osaltani Revontulirallin 2023 osalta. Myhinpää valikoitui erikoiskokeeksi, kylän "keskustasta" pari kilometriä lähdön suuntaan. Kaunis talvisää, silti kylmä kuin mikä.

Nostoliina jäi odottamaan muita käyttötarkoituksia, ts. ei tapahtumia. Pari leveempää liippiä mutta siinäpä aikalailla kaikki. Nolla-auto suhtkoht optimaalisella linjalla tuohon paikkaan ja hetkeä myöhemmin kävi näin.
 

Onzah

Suurmestari
Liittynyt
12.11.2018
Viestit
706
Sijainti
Jossakin Itärallin pätkällä
Revontuliralli 21.1.2023, Hankasalmi

Ensimmäinen ralli tälle vuodelle takana! Tällä kertaa ei itse tarvinnut ajella, sai istua kyydissä. Aamulla käytiin kilpailukeskuksella hakemassa kartat, sit pätkien läpiajoon. 1,2 ja 4 ajeltiin läpi, ja aika nopeasti tuli selväksi että 1&4 oli suunnitelmana, kuten aika monella muullakin. Ykkösellä aloitus 250 metriä lähdöstä tippuvassa oikeassa, muutama liippi (Kanerva, Burger jne.), ja Tenhunen Datsunilla melkoisen ylikovaa paikkaan, ja piruettien myötä hankeen. Paikassa noin 30 henkeä, valtaosa väestöstä meni 600 metriä myöhemmin olleeseen pelto-oikeaan, jossa ei tapahtumia.

Ykköseltä siirtyminen neloselle, 850 metriä lähdöstä olleeseen tiukempaan oikeaan, joka oli ollut hyvänä pelipaikkana 2021 talven F-Cupissa. Paikassa about 20 henkeä, osa tuli moottorikelkoilla ja pulkilla paikalle. Sisäpuolelta oli vähän metsää hakattu pois, ja liekö se + pimeys + historic-kisa ollut osasyynä, mutta täällä ei sitten sen ihmeempiä tapahtumia nähtykkään. Muutama liippi urista karkailun myötä, varsinaista likitilannetta ei kuitenkaan ollut oikeastaan kenelläkään.

Kiva päivä ja hyvät kelit, vaikka ykköselle mennessä vedinkin lipat alamäessä, ja polvi ei oikein siitä tykännyt. Seuraavaksi kausi jatkuu Kuopion SM-rallin merkeissä.

Käyhän katsomassa kuskina toimineen Ronin ottamia kuvia kisasta: https://rnphotography.kuvat.fi/kuvat/2023/Ralli+&+Rallisprint/21.1.2023+Revontuli+Ralli/

Ja videota tästä:
 
Viimeksi muokattu:

Mahlainen jarruton

Well-known member
Liittynyt
23.3.2008
Viestit
69
Sijainti
Tampere
28.1.2023 GT-Osat Ralli, Pihlajavesi

Laskeskelin, että edellisestä talvirallista penkalla on vierähtänyt jo pitkälti yli toistakymmentä vuotta. Jälleen voimakkaasti iskenyt ralli-innostus ja roima osallistujamäärä pakottivat kuitenkin kääntämään nyt Volvon nokan heti aamuhämärissä kohti Pihlajavettä. Edellisenä iltana piti vielä käydä täydentämässä talvivaateosastoa, kun ei hankeen raaskinut lähteä rämpimään tennareissa ja tuulitakissa.

Reitin valikoivan läpiajelun perusteella päädyin yhdistelmään 1&4. Ykkösen paikkaa arvoin pitkään ja valitsin lopulta alun pikkutien vasurin talonpihan jälkeen. Pitkäksi venähtäneeseen taukoon asti tässä ja tapahtumina ei paria liippiä kummempaa. Siviilikyydistäkin yllättänyt hyppy heti alussa olisi ollut viihdyttävämpi katselupaikka. Siitä sitten neloselle aika kiperältä tuntuneeseen pudottava vasen + risteys -yhdistelmään, jossa ei myöskään paria erikoisempaa kuviota lukuun ottamatta mitään.

Kaikkineen erittäin niukkatapahtumainen kisa. Sää melko miellyttävä, eikä kylmyyskään ei pahemmin häirinnyt. Yleisöä tuntui olevan aika niukasti – ensimmäisessä paikassa ehkä viitisenkymmentä henkeä ja toisessa hieman enemmän, eikä inkkareista katseltuna muuallakaan näyttänyt olevan isompia väkirysiä. Ihan mukava talvipäivä ja ehkä kisan tai kaksi voisi vielä tässä talvikaudellakin käydä katselemassa.
 

Sun_0)))

Well-known member
Liittynyt
22.7.2020
Viestit
116
Sijainti
Etelä-Pohjanmaa
28.1.2023 GT-Osat Ralli

Kausi oli tarkoitus aloittaa aamulla ajamalla kaikki erikoiskokeet läpitse järjestyksessä 3, 4, 1 ja 2, mutta kolmosen maalissa huomasin, että olin suunnitellut aikataulut huonosti ja jouduin jättämään nelosen väliin ja ajamaan suoraan ykköselle. Ensimmäisen pätkän lähdössä olinkin sitten alle 5 minuuttia ennen sulkua ja kakkoselta myöhästyin sen verran, että sekin sitten jäi väliin. Ykköseltä arvoin kanssa paikkaa tuosta pikkutieltä ja päädyin samaiseen pikkutien talonpihan jälkeiseen vasuriin, jossa tuli tauosta huolimatta koko kisa katsottua. Tauon jälkeenkään ei ollut oikeen mainittavia tapahtumia. Neloselle lähtemistä vielä arvoin, mutta nälkä oli sen verran kova ja eväät vähissä, että päädyin lähtemään kotia kohti.
 

Sörsselsön

Kui hianoo se sit on?
Liittynyt
28.10.2013
Viestit
4546
Sijainti
Parc Fermé
IsoValkeinen SM-Ralli, Kuopio 4.2.2023

Hävettää ihan myöntää et tuli lähdettyä reissuun niin ettei perehtynyt ennalta reittikarttaan. Tuli vähän turhanpäiväisiä kilometrejä ja turhia ketunlenkkejäkin tehtyä siinä samassa. Noh.

EK1, Ranta-Kosula, viimeisestä risteyksestä km lähtöön päin, mutka jonka vas. reunalla hakkuu. EP ja Katsuta aivan poikittain tähän. Ihan näyttävät suoritukset myös Metsälältä ja joltain Mitsu/C2-Citikka-kuskilta. Muuten aika tyypillistä jonopyörää. Ulkomaalaiset aivan hukassa, pl. Katsuta. Pätkältä poistuttaessa tuli nähtyä Forsgrenin auton raato jota hinattiin traktorilla sivummas, komeasti oli ainakin etutolppaa ja muuta sälää lähtenyt pois paikoiltaan. Oliko puhdas kaato vai johonkin muuhun esteeseen osuminen?

EK6, Talluskylä. Laiskuus iski ja puolessavälissä olevaan risteykseen ja siitä vähän matkaa eteenpäin, samaan paikkaan missä livelähetyksen kuvauskalustoa oli. Mukavan vauhdikas suoranpätkä. Lumi pöllysi ja kivaa oli.

Ei voinut kyllä olla talvirallikelit paremmin kohdillaan. Aurinko paistoi ja hymyilytti, siitäkin huolimatta että lunta oli muniin saakka ja pakkanen vaan kiristyi loppuiltaa kohden. Tietkin näytti ja tuntui pysyneen hyvässä kunnossa. Onneksi oli sentään varusteet ja eväät kunnossa.

Katsotaas minne sitten seuraavalla kerralla, viikon päästä oisi f-cupin avaus. Riippuu ihan sääennusteesta ja siitä mitä mieltä tiliote on tämänpäiväisestä reissusta.
 

nordic man

Well-known member
Liittynyt
9.5.2009
Viestit
2897
Keli oli mahtava, iltaa kohti kiristy helkkarin kylmäksi. Päivittelen tänne myöhemmin vielä oman raportin samasta kisasta.
 

Sun_0)))

Well-known member
Liittynyt
22.7.2020
Viestit
116
Sijainti
Etelä-Pohjanmaa
Metalli Järvelä Ralli 4.2.2023

Ensimmäisellä pätkällä tuli käytyä vajaan 3km kohdalla olleen risteyksen edeltävässä vasurissa. Muutama penkka kosketus ja näyttävä sladi, enpä sen enempää raportoitavaa keksi tästä rallista.
 

Ojarumpu

Synkkä EI rallille
Liittynyt
23.4.2019
Viestit
372
Ykkönen, kutonen ja kolmonen nähtiin tänään Kuopiossa. Kelejä oli, nimimiehiä oli, aurinkoa ja pakkasta oli. Rally ykköset on kyllä kovia vehkeitä puhumaan, ei kai noiden menosta voi olla nauttimatta.

En muistanut että näissä ässämmissä on helvetisti näitä etuvetopelejä. Eikö näissä ollut ennen kunnolla näitä Äffän kulkineita? Vai eikö niillä enää ajeta SM-arvosta, kun SM5 on pyhitetty nelikoille?
 

delorean

Well-known member
Liittynyt
30.1.2009
Viestit
2611
Sijainti
JKL
Ei SM:stä ole takavetoisilla ajettu aikoihin. SuomiCup on se luokka ja tänään siis luokka SC1 on se äffäläisten luokka. Niitä oli vain harmillisen vähän.
 
Ylös