Rallipäiväkirja

DC

Helsingin UA
Liittynyt
27.10.2010
Viestit
4206
Sijainti
Askew Road
Tuli sittenkin viel piipahdettua Pornaisissa kaatomassa ML-Sora Harkkakisassa. Vaikka ei pitänyt enää käydä kotimaan kisoissa. Alun peltomutkissa, Kaikkosen vasurissa. Leveetä linjaa mut ei muuta. 0,5km myöhemmin Luhtaniemi veti Fiestan aika huonoon kuntoon.

Melko ilmava. Ei ole tämä tie tainnut olla kisakäytössä yli kuuteen vuoteen, enkä muista että tuossa paikassa (taitaa olla tässä) olisi aiemmin edes ryvetty.
 

Fiesta

Ralliperuna
Liittynyt
1.7.2011
Viestit
1074
Sijainti
Porvoo

Melko ilmava. Ei ole tämä tie tainnut olla kisakäytössä yli kuuteen vuoteen, enkä muista että tuossa paikassa (taitaa olla tässä) olisi aiemmin edes ryvetty.
Oikea paikka. Ei oo mun tietääkseni ryvetty. Defa rallissa 2016 ajettiin ek 1. Ja AT-Tuote rallissa 2014 ajettiin toisinpäin. Hieno tie. Aikoinaanhan tuota sahattiin niin paljon että kävi jo tylsäksi. Oli miltei aina osa Kerava rallia, millä nimellä se nyt sit meni: Sparco, VP-Service jne.
 

Kenda

Well-known member
Liittynyt
11.10.2015
Viestit
2680
Sijainti
Penkalla
Tänään Askolassa. Eilen alkoi sopivasti flunssa pukata päälle, aamulla olo oli kuitenkin sen verran parempi että tuli tehtyä täsmäisku kakosen maalipäähän. Muita erikoiskokeita en edes ajanut läpi. Yksi kaato, pari likiä ja vähän sladia ->
 

Ojarumpu

Synkkä EI rallille
Liittynyt
23.4.2019
Viestit
338
Penkalla tuntui, että ihan kuin Haapalaisella olis ollut vielä normaaliakin kovempi yrkkä tänään Volkkarin ratissa. Kendan klipin voidaan sanoa ainakin myötäilevän tätä mielikuvaa :D

Omat paikkavalinnat osui ykköselle ekan assu-ysikympin jälkeiseen kulmanmerkki-vasuriin, josta muutaman kymmenen auton ja parin roikun jälkeen siirryttiin kolmosen rysään. Sieltä sit 2+0 tai 0+2, riippuen siitä kuinka tippalistojen osumiset maapalloon lasketaan.

Kai sitä jonkun kausilaskennan voisi suorittaa joku päivä, jos jaksaa.
 

DC

Helsingin UA
Liittynyt
27.10.2010
Viestit
4206
Sijainti
Askew Road
Askolan ympäristöönhän sitä oli suunnattava. Katselukokoonpanon osalta oli jo ennalta tiedossa jonkinlainen riski ns. ulkomusiikillisille haasteille, joten paikan oli syytä olla

- lyhyen kävelymatkan päässä
- lähellä paikallisen kylätoimikunnan buffettia
- soveltuva ajoittaiselle infernaaliselle sekoilulle (kulkee joskus myös leikin nimellä)

Siispä ykkösen lähtöpäähän ahtaaseen takapiikkioikeaan, joka on viimeksi ajettu tähän suuntaan ilmeisesti Keski-Uusimaa -rallissa 2006. Suorastaan järjettömän pitkä näkemä ja kaikinpuolin mukava tunnelma. Hartialukosta peruuttelua, spinnaus ja muuten vaan hienoja ajosuorituksia (Tuukka Kauppiselle erityismaininta). Koko porukka viihtyi ja itsekin sai nauttia rallista. Erinomainen päätös kaudelle.

Ja niin, harvoin näkee neljä tekniikasta johtuvaa keskeytystä samassa paikassa - puhumattakaan, että oltiin rallin ensimmäisen erikoiskokeen alkupäässä.
 

Reinweib

Vetohenkilö
Liittynyt
28.3.2013
Viestit
720
Sijainti
Piilosa
Tänään Askolassa. Eilen alkoi sopivasti flunssa pukata päälle, aamulla olo oli kuitenkin sen verran parempi että tuli tehtyä täsmäisku kakosen maalipäähän. Muita erikoiskokeita en edes ajanut läpi. Yksi kaato, pari likiä ja vähän sladia ->
Olitko jalustan kanssa siinä tien vieressä? Viihdyttävä paikka ainakin sisäkurvista, helvetisti porukkaa. Jossain 60 auton jälkeen neloselle, mutta välitie oli suljettu, enkä alkanut kaivaa vaihtoehtoista. Hyvä fiilis jäi silti.

Edit: Ja erityisesti kehut jollein ruotsalaiselle(!) ammo-poppoolle joka komenteli porukkaa piilompaan!
 

Kenda

Well-known member
Liittynyt
11.10.2015
Viestit
2680
Sijainti
Penkalla
Jep. Jalusta oli lähinnä sitä varten etten missaa mitään rakkoa tyhjennellessä. Toisaalta siksi että kameran olisi voinut jättää siihen, ja siirtyä itse kauemmaksi katselemaan, jos olisi alkanut näyttämään siltä että autoja voi tulla syliin. Rantarallin vitonen vielä muistissa...
 

Fiesta

Ralliperuna
Liittynyt
1.7.2011
Viestit
1074
Sijainti
Porvoo
Katalonian ralli 2022

Matkaan keskiviikkona töiden jälkeen. Perillä Barcelonassa oltiin 23 aikaan ja sieltä Seat Arona alle. Saloussa puoli yhden aikaan yöllä ja eipä ollut muita ruokapaikkoja enää auki kuin Mäkki. 😬

Aamulla päätettiin että Shakedown jää välistä. Viime vuonna todettiin jo että pätkä ei oikein sovellu yleisölle koska ajetaan niin jyrkillä rinteillä. Siispä suunnattiin huoltoparkkiin höpöttelee ihmisten kanssa. No tuli siinä muutama olutkin otettua. Suomalaisia päästiin ”haastattelee” ja Breenin kanssakin vaihdettiin pari sanaa. Huoltoparkissa oltiinkin sitten klo 10. aina 16 asti. 😊 Tästä hotellille ja Paellan sekä Sangrian kautta lähtöseremoniaan. Täälläkin juteltiin Suomalaisten kuskien kanssa lisää. Lopulta ajoissa nukkumaan.

Perjantaina Ek2:lta aloitettiin mutta jotenkin oli tullut katsottua etäisyydet pieleen ja ei sitten ehditty katsomaan kuin kourallinen kuskeja ennenkuin suunnattiin EK4:lle. Täälläkin tuli hieman kiire ehtiä ekaan kiristyväön vasuriin, rämmittiin housut aivan paskasiks. 😂 Nyt ehdittiin rauhassa katsoa Mikko Heikkilään asti. Oli todella paljon kotimaan katsojia! Jäin miettimään että oliko täältä saatu vinkki? 😉 Nimittäin viime vuonna ei ollut yhtään. Täältä Ek5:lle. Loppupäässä katsottiin taas kärki. Kovavauhtinen oikea. Aateltiin että jos olisi likainen voisi katsoa pidempäänkin mutta kun ei ollut niin ajettiin vielä Ek7. Täällä katsottiin niin kauan ennenkuin tuli reilumpi sadekuuro ja ajettiin Salouhun.

Lauantaina aloitettiin Ek11 El Montmellin ekoista mutkista. Paikka oli ok, vaikka vähän myöhästyttiinkin eturivin penkkapaikoista, mentiin sitten 50m eteenpäin. Sitten Gus veti pihalle ja pätkä siirtymäks. Ei muuta kun autoon ja nokka kohti Ek12 Savallaan. Matkalla ehdittiin jollekkin kylälle kahvilaan. Savallassa ajettiin aitojen ohi (muiden perässä) keskellä pätkää, Loebin mutkaan missä myös Mikkelsen ja Sordo teloivat aikoinaan ripustukset. Makee paikka, mutta ei tapahtumia. Täällä katsottiin kaikki ja sitten Salouhun Ek15. Saloussa oltiin kyllä hyvissä ajoin mutta tuli ajatuskatkos siitä että pätkä olisi vielä auki siten että pääsisi rannan puolelle. Eihän se ollut kun Hisset oli jo ajanu. Niinpä sitten juostiin, mutta ehdittiin paikalle. Täällä katsottiin Rally2 jonkin aikaan ennenkuin lähdettiin syömään.

Sunnuntaina ei saatu iltalentoja joten kotiin aamulennolla ja kotona kattelinkin sitten Powerin.

Torstaina käppäiltiin se 10km. Pe ja la yhteensä 7ek:ta, yli 500km ajoa ja n. 25km kävelyä. Tänään sunnuntaina on takki hieman tyhjä. Mutta hyvä reissu kuten aina. Suosittelen kaikille palstalaisille ulkomaan ralliturismia.

Tässä pieni kavalkaadi meidän paikoista.

 

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26756
Kävin myös lauantaina Saloussa rallitunnelmaa haistelemassa. Ensin huoltoalueelle jossa ehdin sopivasti Fordin pilttuun luo näkemään screeniltä Greensmithin keskeytyksen. Kuvausryhmäkin riensi paikalle haastattelemaan Milleneriä joka antoi ensin vakavailmeisen haastattelun ja jäi kameran sammuttua kymmeneksi minuutiksi naurattamaan WRC:n naistoimittajaa.

Päivähuollon katsoin ja suomalaisia tuntui olevan yleisössä paljon. Suurimman huomion keräsi invamoponsa penkillä seisonut herra joka heilutti Suomen lippua ja huusi "Kalle o maailmanmestari, vittu mä jaksan heiluttaa tätä koko illan".

Ruokailun jälkeen kävelin ympäri kaupunkierikoiskoetta, liukasta oli rantakadulla. 3,5 tuntia ennen MM-autoja alkoi näyttää että parhaita paikkoja varataan. Valitsin paikan josta näkyi kunnolla viimeinen ja viidenneksi viimeinen mutka, pääsi lähemmäs autoja kuin muissa paikoissa, edessä ei ollut verkkoaitaa ja vastapäätä oli Pirellin screeni josta näkyi WRC-live. Näin siinä ek 13 ja 14.

Tulihan sieltä sitten historic-autot ennen pätkän virallista alkua ja yleisö oli aivan haltioissaan paukkeesta ja show-ajolinjoista. Hyvä meteli toki nykyautoistakin lähti ja kärkiautojen jälkeen oli jo hämärää joka paransi tunnelmaa entisestään. Taisi loppupäästä muutama auto jäädä näkemättä kun piti lähteä kohti rautatieasemaa, olin siis Barcelonasta päiväreissulla.
Lauantai-ilta, ilmaistapahtuma kaupungilla ja paljon väkeä, mutta eipä näkynyt yhtään känniääliötä, todella asiallista ralliväkeä.

Muutaman kuvan räpsin:

Laitoin kännykältä kolme videotakin, vaikka whatsapp-tarkoitukseen ne alunperin kuvasin. Innostuin tänä vuonna laittamaan 20-25 vuotta vanhoja kotivideoita tuubiin. Monenlaista moottoriurheilua kuvannut, mut jostain syystä suuri osa dvd-levyistä ei suostunut läppärissä toimimaan ja kyllähän kuvanlaatu huononi melkoisesti. Seitsemän videota sain kasattua, on siellä vähän jyskälääkin:
https://www.youtube.com/channel/UCtC5rN4-LVcKF38n-YC32kQ/videos
 
Ylös