Rallipäiväkirja

Reinweib

Vetohenkilö
Liittynyt
28.3.2013
Viestit
937
Sijainti
Piilosa
RTRC Ralli, Somero
...
Ek1 (ja Ek3) tuli ajeltua heti läpi, kun oli uutta mutta aikalailla tylsähkö pätkä. Maalipään pelto-oikeaan kattomaan kärki ja sitten kolmoselle Teijo-Talot rallin pieneen linjavika oikeaan pelloilla. Pari liippiä, mutta ei muuta.
Ihmettelinkin että mitä poppoota siinä siinä pellolla pönötti ohjaamassa autoja oikeaan suuntaan ;)

Samalla fiiliksellä liikenteessä, aikataulusyistä ykkönen ja kakkonen läpi, sitten ykkösen maalipäähän koska oli helposti lähestyttävä. Vikassa pelto-oikeassa oli tosiaan porukkaa pöljästi, joten kävely seuraavalle pellolle josta näki myös tuon oikean. Hyvä valinta, "lentokentällä" oli loiva oikea jonka jälkee muutamilla pientä ohjelmaa (irtosoraa?), sitten nypyn jälkeen oikea johon jarrutus näytti melko hankalalta löytää. Seuraavassa vasemmassa älä-tolpat ja liukkaus verotti kyytiä tuonne seuraavan pellon vasuriin, mutta oli siinä näyttäviä suorituksia. Tasoerot autokuntien välillä oli aika kovia, kenties siitä johtuen jäi fiilis että histroricissa oli poikkeuksellisen hyvää yrkkää muutamalla autolla.

Plussaa myös sattumalta Motonetin tuulikaapissa vastaan tulleista rallilehdistä. Seuraavaksi Kouvolaan.
 

Mahlainen jarruton

Well-known member
Liittynyt
23.3.2008
Viestit
132
Sijainti
Tampere
Käyty myös Espoo-Somerolla. Vain 70 auton kilpailu ja kovin pliisu reitti, joten tänne lähtemistä oli hankalahkoa perustella järkisyillä. Äkkäsin lopulta riittäväksi perusteluksi sen, että anoppila osui matkan varrelle ja sain samalla vaivalla vietyä avopuolison päiväksi äitinsä luokse.

Löin aika monen muun tapaan auton parkkiin kakkosen ja nelosen väliselle tienpätkälle. Kakkosen hieman hämäävässä nypynylityksessä ei ollut tapahtumia tälläkään kertaa. Huima paikka, mutta tie ei kuitenkaan taida kääntyä tarpeeksi. Jos olisi jäänyt pönöttämään välitien risteykseen, niin olisi nähnyt sentään yhden ojaanajon. Kakkosen jälkeen kiireesti autoa puoli kilometriä eteenpäin ja odottelemaan risteysrunkia hankalaan takapiikkioikeaan, jossa oli keväällä pari lipeämistä. Nyt ei tapahtunut muutamaa spinnauksentapaista kummempaa.

Koska odotukset olivat tapahtumien suhteen minimissä, ei nollakisa yllättänyt. Plussaa hienosta säästä, myöhäisestä alkamisajasta, laadukkaasta rallilehdestä ja siitä, että muutamilla kuljettajapareilla tuntui olevan ihan yritystäkin (sääli että Hedbergin NSU lipesi kolmosella, toivottavasti ei mennyt pahemmin). Ymmärrän kilpailuntekemisen haasteet, mutta samojen teiden rallatteleminen puolen vuoden sisään tuntuu kyllä vähän typerältä.
 
Viimeksi muokattu:

RTP

Keskimääräistä mulkumpi runkkari
Liittynyt
2.9.2012
Viestit
511
Sijainti
Tallissa
Ymmärrän kilpailuntekemisen haasteet, mutta samojen teiden rallatteleminen puolen vuoden sisään tuntuu kyllä vähän typerältä.
Melkolailla paniikki ratkaisuhan tuo oli kun alkuperäiselle reitille annettiin sellaiset ehdot joita ei koettu mahdolliseksi. Sitten kun vielä suunniteltu ensimmäinen pätkäkin jouduttiin vielä kertaalleen vaihtamaan...
 

arskar1970

Well-known member
Liittynyt
14.10.2012
Viestit
168
Muuten hyvä, mutta ihmettelin itse ihan samaa ja olin miltei ainoa katsoja sisäpakan puolella (kivisateessa). ;)
Itse tuli kanssa oltua ykkösen maalin sisäpakassa ja kirottua suoraan aukossa pellolla pönöttäneitä katsojia. Mikäli olisi ollut kovavauhtisempi paikka ja yritystä enemmän, niin olisi ollut kyllä osalla aika vaarallinen katselupaikka.
 

Kenda

Well-known member
Liittynyt
11.10.2015
Viestit
2701
Sijainti
Penkalla
RTRC rallissa myös kakosella ja nelosella. Kakkosen nyppyvasurista, seuraavista oikeasta ja vasurista, sekä nelosen ekasta risteyksestä taas "vähäsen" liikkuvaa kuvaa ->
 

Fiesta

Ralliperuna
Liittynyt
1.7.2011
Viestit
1360
Sijainti
Porvoo
SM O.K.Auto Ralli
Hyvillä fiiliksillä katsomaan yrkkää. Ja sitä kyllä tänään oli. 💪 Ek1, 500m risteyksestä myötäiseen, putoava vasen ja heti perään oikea. Ei mitään kummosta. Hienoa liippiä. Kun jälkikasvu oli mukana niin ei voinut oikein pätkällä kävellä ja se teki sen että ei sitten ehditty nelosen alkuun, putoavaan oikeaan jossa oli aukko. Se mutka siis missä oli Aarne yms.

Mentiin nelosella sitten Palvaanjärven Sprintin maalimutkaan. Onnistunut valinta. Sisämutka ruopiintu sellaiseksi että about jokaisella kuskilla oli tilanne. Vilenius kävi ehkä lähimpänä. Ulosajoa ei nähty mutta hieno paikka. Oli sitä jo talvella.

Sit vielä vitosella risteyksessä kärki ja kotiin. Ilma mitä mainioin. Hyvä päivä.
 

Onzah

Suurmestari
Liittynyt
12.11.2018
Viestit
820
Sijainti
Jossakin Itärallin pätkällä
SM O.K Auto Ralli 30.9-1.10.2022

Perjantaina aamusta jo liikkeelle Joensuusta kohti Kymenlaaksoa, pätkien läpiajelua, vähän frisbeegolfiakin Anjalan kartanolla (lämmin suositus Ankkapurhan frisbeegolfradalle), hotelliin sisäänkirjautuminen ja suunta shakedownille. Testipätkälle menin oikeastaan pätkän ensimmäiseen kunnon mutkaan, valtionmerkkioikeaan, missä on aikanaan ollut ohjelmaa. Nyt meni tie urille heti 20 auton jälkeen ja eipä kukaan tainnut kahta vetoa enempää ajaakkaan, joten Nipan Grillin kautta (lämmin suositus myös) Hotelli Sommeloon. Hotelli henki ehtaa 80-lukua kokolattiamattoineen mutta hyvin siellä sai nukuttua ja aamupalakin oli ihan riittävä.

Lauantaina aloiteltiin sitten EK1, maalipäästä nypyn jälkeen tiukahko oikea. Porukkaa paikassa jonkin verran (50+ henkeä). Tähän tultiin lähinnä katsomaan ajolinjoja, mitään sen ihmeempää tuossa ei tapahtunut reilun 65 auton aikana, jonka jälkeen kamat kasaan ja kohti EK4.

EK4 samassa paikassa missä @Fiesta, eli talvelta tutun sprintin maalimutka. Sisämutkaan tuli aikamoinen monttu, ja vähän yhdellä sun toisella oli tilannetta. Porukkaa oli pellolla ehkä 30 henkeä, osa kaljakassien kanssa, sisämutkassa sai olla aika rauhassa.

Toiselle kierrokselle en keksinyt mitään ihmeempää, ja jäinkin samaan paikkaan. Porukkaa toisella vedolla oli ehkä 20 henkeä. Syntyneestä montusta alkoi autot menemään välillä jo kahdellakin pyörällä, ja tilanteita oli lähes yhtä paljon mitä ensimmäisellä kierroksella, lähellä ulosajoa ei kylläkään oltu mutta oho-tilanteita oli useita. Ainakin parilla moottori alkoi rötäämään monttuun osumisen jälkeen, ja Lassilalla oli ainakin tuossa paikassa näyttävän suoritteen jälkeen taka-akseli vinossa. Yhden Fiesta Rally4:n puskurinpala irtosi, niin edes jotain jäi kotiinviemisiksi. Pätkän jälkeen oli pieni hämmennys, kun kukaan ei ollutkaan ottanut siimoja pois väliteiltä, vaikka purkuauto olikin tullut jo. Reilun kilometrin kävelyllä vastaan tuli tasan 1 järkkäri.

Hienossa auringonlaskussa ajelu kotiin, jossa olinkin hieman ennen yhdeksää illalla. Kiva päivä, vaikka ulosajot jäivät näkemättä. Varmaan se tuonne Heinolaan pitää lähteä kun tuli noin hyvin autoja, kauden viimeinen kisa näillä näkymin.

Ja videota:
 

Fiesta

Ralliperuna
Liittynyt
1.7.2011
Viestit
1360
Sijainti
Porvoo
EK4 samassa paikassa missä @Fiesta, eli talvelta tutun sprintin maalimutka. Sisämutkaan tuli aikamoinen monttu, ja vähän yhdellä sun toisella oli tilannetta. Porukkaa oli pellolla ehkä 30 henkeä, osa kaljakassien kanssa, sisämutkassa sai olla aika rauhassa.
No vähän ajattelinkin kun juostiin siihen sun taakse ja totesit että ”tässä on ollut monella tilanteita”, että oletkohan palstaveli Onzah, mutta en sitten kysynyt kun en ajatellut että olisit tullut niin etelään kattoo kisoja. 😬
 

Kenda

Well-known member
Liittynyt
11.10.2015
Viestit
2701
Sijainti
Penkalla
Viikolla pohdiskelin vaihtoehtoja lauantaipäivän vietolle.
1. Rantaralli: Alkaa olla omalta osalta aikalailla nähty, eikä lähtölistakaan ollut kovin hääppöinen. Reitti ei taaskaan juuri mitään uutta tarjonnut, Kakkosen maalipää vois olla hyvä, jos sataa. Seijainen edes "väärin päin" ei nappaa yhtään. Ehkä kuitenkin Kouvolaan.
2. Kouvolan äsäm: Yritystä varmaan olisi hissekisaa enemmän, mutta se reitti. Olis edes 7 eri erikoiskoetta ni mikä jottei, kahteen kertaan ajettavat pätkät ei oikeen iske. Kaukanakin se vielä on täältä Varsinais-Suomesta katsottuna. Vahva nounou.
3. Ehkä olisi parempi jäädä kotiin, jos noin paljon ahdistaa.

No, päädyin kuitenkin vaihtoehtoon 1. Siispä Rantarallin kakkoselle. Ei tosin sinne maalipäähän, vaikka oli kostean puoleista, vaan alkupäähän reilussa puolessatoista kilsassa olleeseen vasuriin. Pätkän alkua odotellessa paikalle raahautui muita katsojia n. 15 henkeä, valtaosa sisämutkan nypyn päälle, ENNEN mutkaa. Näki(näkyi) vissiin siitä hyvin... Lisäksi just ennen pätkän alkua alkoi sataa melko huolella. Oli pikkasen sellainen fiilis että olisi pitänyt valita vaihtoehto 3.

Sateen lakattua mieliala koheni sentään hieman. Paikassa muutama melkein sladi, ja autojen loputtua nenä kohti vitosen alkupään nousevaa oikeeta. Aika paljolti tuttuja oli löytänyt saman mutkan. Parit melko likit, bemarin spinnaus, muutamat kallioon osumat(yksi bemu jäi paikkaan) ja loppupään sitikka meinas tulla suoraan allekirjoittaneen syliin. Ehti kuitenkin väistää senverran ettei itse tarvinnut hypätä jakkaralta kaseikkoon. Pitänee jatkossa valita jalansijani vähän paremmin...

Kakkoskuvaaja tallensi Seijaisten kuivurin jälkeisestä vasurista sivikin pelltokierroksen.

Totutusti taas liikkuvaa kuvaa ->
 

Fiesta

Ralliperuna
Liittynyt
1.7.2011
Viestit
1360
Sijainti
Porvoo
Ehti kuitenkin väistää senverran ettei itse tarvinnut hypätä jakkaralta kaseikkoon. Pitänee jatkossa valita jalansijani vähän paremmin...

Kakkoskuvaaja tallensi Seijaisten kuivurin jälkeisestä vasurista sivikin pelltokierroksen.

Totutusti taas liikkuvaa kuvaa ->
Toiselta videolta bongasinkin jo eilen kaiken puhuvan ilmeesi kun auton viisti melko läheltä jakkaraa. 😅
 

Kenda

Well-known member
Liittynyt
11.10.2015
Viestit
2701
Sijainti
Penkalla
Jäihän siihen lähes metri väliä, tai ainakin puoli... Ei sais nauraa, mut repesin kyllä itse aika huolella omille eleilleni ku katselin aamulla sen saman leffan :D
 

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26839
Tuossa Rantarallin vitosen mutkassa olin itsekin. Siinä kuului pari vuotta sitten olevan enemmän ohjelmaa, silloin olin edellisessä vasurissa. Kävi tuuri ettei satanut koko aikana, lähellä oli rankkasateet. Enemmän ois saanut autoja olla.
 

Onzah

Suurmestari
Liittynyt
12.11.2018
Viestit
820
Sijainti
Jossakin Itärallin pätkällä
No vähän ajattelinkin kun juostiin siihen sun taakse ja totesit että ”tässä on ollut monella tilanteita”, että oletkohan palstaveli Onzah, mutta en sitten kysynyt kun en ajatellut että olisit tullut niin etelään kattoo kisoja. 😬
Näin syksyn tullen loppui kisat melko äkkiä tuolta idän suunnalta, ja kerrankin oli perjantai vapaa niin ajattelin jotta miksikäs ei lähtisi vähän kauemmaksi. Ehkä myös nuo uudet erikoiskoeket houkutteli, tuskin olisin lähtenyt jos reitti olisi ollut perinteistä Viuhkolaa/Inkerilää yms. ja autoja olisi ollut tuon 90 kappaletta.
 

Mahlainen jarruton

Well-known member
Liittynyt
23.3.2008
Viestit
132
Sijainti
Tampere
Jari-Pekka-ralli 2022

Vuoden viimeinen penkkakisa itselleni. Päätin aloittaa ykköseltä ja arvoin katselupaikkaa alun valtionmerkkimutkan, nypynylitysvasurin ja loppupään aukko-oikean välillä. Päädyin lopulta näistä keskimmäiseen, mikä kostautui tapahtumien puolesta virheeksi. Porukkaa pakkautui paikalle niin paljon, että muutama huuteluille kovanahkainen sakki päätyi pönöttämään nypyn päälle ja tapahtumia ei yhtä pyörähdykseen päättynyttä likitilannetta lukuun ottamatta ollut. Sieltä sitten autolla nelosen lähtöön ja pöllipinovasuriin, jossa yleisö oli ainakin piilotettu hyvin ja siimoitus kohdillaan. Tämä tuntui varmalta tapahtumapaikalta, mutta muutamaan likitilanteeseen ja suoraksivetoon anti kuitenkin jäi. Vähän matkaa eteenpäin meni yksi Bemari nurin (tästä vain kuulohavainto), joku kolautti kiveen (tästäkin vain kuulohavainto) ja Holmström tösäytti Astran noston arvoisesti ojaan (tästä myös näköhavainto, joskin todella kaukaa, mutta ei voi kuitenkaan sanoa nollakisaksi!).

15 tunnin reissu ja viitisensataa kilometriä näköjään kertyi tällä kertaa mittariin. Sää pääosin aivan kauheaa tempoilua sateen ja satamattomuuden välillä, mutta siitä huolimatta väkeä tuntui olevan penkalla tosi roimasti moniin muihin tämän vuoden kisoihin verrattuna. Nelosen pikkutiealoitus jäi itselleni ennalta tuntemattomista tienpätkistä erityisesti mieleen, tosi syheröä ja hankalalanahtaita paikkoja riitti.
 

Onzah

Suurmestari
Liittynyt
12.11.2018
Viestit
820
Sijainti
Jossakin Itärallin pätkällä
Jari-Pekka Ralli 8.10.2022

Kauden päätöskisa itselle. Herätys 4:25 ja viiden aikaan Joensuusta liikkeelle, suuntana EK4 lähtö. Alkuperäinen suunnitelma oli ajaa vain osa pätkistä läpi, ja mennä sitten EK3 pikkutielle vasuriin, jossa oli jotain ohjelmaa ollut aiemmin, mutta siihen oli tullut jälkihuomio kasan takia. :cautious:

Ajelin sitten koko reitin läpi joutessani, ja suuntasin erikoiskokeelle 3, ennen toista huomiota olleeseen vanhaan paikkaan, vähän luonteesta poikkeavaan oikeaan. Paikassa ehkä 20 henkeä, loput oli katsomassa seuraavaa huomiota. En tiedä oliko paikassa jotakin oleellisesti muuttunut, vai tekikö julmettu vesisade jotakin asialle, mutta yrkkä oli oikeastaan kokonaan poissa. Ensimmäiseen 100 autoon ei oikeastaan edes liippejä nähty. V-käyrä oli melko korkealla, kunnes alkoi melko hauska tapahtumasarja.

Ensimmäisenä F-Rally Trophya johtanut Markus Latvanen osui sisällä piilossa olleeseen kiveen, ja Micra otti kipeää sen verran, että hän joutui keskeyttämään. Seuraavana tullut Kantoluoto ajoi samaan kiveen, ja hänellä petti alapallo oikealta puolelta ihan huolella, ja myös hän jäi siihen. Kenelläkään ei ollut liinaa (muistiin ensi vuodelle), joten auto jouduttiin jättämään siihen paikkaan heti mutkan jälkeen, ja laittamaan kolmio ennen mutkaa. Ilmeisesti varoituskin oli päällä (ainakin kolmio oli), kun eräs Trophy-kuski tuli aivan omia kuvioitaan esittäen ja sisämutkaan jumiin. Eli ei jääty kiikareille kun tarvitsi nostoapua :LOL: Lopussa vielä yksi auto osui kiveen ja rengas sai vähän kipeää.

Vahvasti miinusmerkkiseen päivään sai kuitenkin jonkinlaiset hopeareunukset, ja orastanut neljän kisan nollaputki katkesi. Hyvä päättää kausi tähän. Yhteensä 21 moottoriurheilukilpailua, joista 19 ralleja tai sprinttejä. Tarkemmat analyysit tulossa vuoden lopussa.
 

Fiesta

Ralliperuna
Liittynyt
1.7.2011
Viestit
1360
Sijainti
Porvoo
Jari Pekka Ralli

Tämän vuoden Jari Pekkaan lähdettiin ilman hosuja kun viime vkl meni täysin sellaiseksi (osin toki tuplapätkien takia). Ei hosuttu ajamaan ykköstä läpi vaan päädyttiin jo viikolla että kun keli tulee olemaan vähän surkea niin pelipaikka tulee tarvitsemaan vauhtia. Joten mentiin ykkösen 1km kessuun. Eipä tuossa oikein mitään tapahtunu, mutta paikkana kuitenkin hyvä. Sisämutka tuosta kuitenkin ruopiintu sellaiseksi että turha odottaakaan tapahtumia.

Matkalla ykköselle ajettiin kuitenkin nelonen ja vitonen. Vitosesta ei ollu odotuksia ja eikä siellä mitään ollutkaan. Korkeintaan jos viimeinen risteys olisi ilman mailanlapaa. Alkuperäinen suunnitelma tosiaan oli tässä katsastaa nelosen alku että miten maastot oli muuttunu ja jos ei ole muuttunut, mennä siihen missä Ollikkala veti pihalle, koska siinä kallion takia ei voi nuottimiehet oikoa sisämutkaa paskaksi. Mutta kun sitten ajettiin tuo läpi, tukkipino vasen tuntui hieman paremmalta. Paikan päällä päädyttiin kalliolle katsomaan jotta nähtäisiin kummatkin mutkat ja tämä osoittautui hyväksi koska nähtiin sitten kaikki paikkojen tapahtumat. 1+1 ja kaksi muikkua oli lopulta saldo. Eli ei tullut nollasyksyä.

Tässä kisassa näki hyvin sen miksi ei ole enää tapahtumia ainakaan AKK kisoissa. Pimeeseen tulevat ajavat aina nuottimiesten jälkeen ja nuottimiehet piirtävät jäljet sekä oikovat sisämutkan sellaiseksi että pimeeseen tulijat voivat mennä näitä jälkiä pitkin.

Mutta tähän oli hyvä päättää kotimainen rallikausi. 👍
 

Ojarumpu

Synkkä EI rallille
Liittynyt
23.4.2019
Viestit
614
Jari-Pekassa tuli myös käytyä. Kuuden lähdettiin jälkeen Pirkanmaalta liikkeelle. Heinolasta kartta käteen, ja Marjoniemen kautta ajeltiin läpi 1/6/4/. Pitkähkön arvonnan jälkeen päädyttiin ykkösen pikkutien rysään, josta siirryttiin pohdiskelun, kahvitauon ja pikkutiekiintiön täyttymisen jälkeen nelosen lopun Ala-Talkkariin, joka tarjosikin ihan näyttävää isomman tien liippiä ja vauhtia.

Pikkuhiljaahan se penkkakausi rupeaa loppumaan. Josko kuitenkin vielä parin viikon päästä jaksaisi Askolassa käydä pyörähtämässä. Toiveissa olis jokin myöhäispätkä, missä mentäisiin jo vähän lisälyhdyilläkin.
 

Fiesta

Ralliperuna
Liittynyt
1.7.2011
Viestit
1360
Sijainti
Porvoo
Tuli sittenkin viel piipahdettua Pornaisissa kattomassa ML-Sora Harkkakisassa. Vaikka ei pitänyt enää käydä kotimaan kisoissa. Alun peltomutkissa, Kaikkosen vasurissa. Leveetä linjaa mut ei muuta. 0,5km myöhemmin Kortesalmi veti Fiestan aika huonoon kuntoon.
 

Liitetiedostot

Viimeksi muokattu:
Ylös