Ralliuutisia, vol 2

JoneZi

User
Liittynyt
17.3.2012
Viestit
7294
Tulevina vuosina ei tule heti päällekkäisyyksiä ampumahiihdon ja alppihiihdon kanssa, kun molempien mm-kisat järjestettiin juuri vuosi sitten Östersundissa ja Åressa. Kummankin lajin maailmancupeissa kilpaillaan edelleen tuolla, mutta ne kisat eivät osu rallin ajankohtaan. Tässäkin mielessä olisi siis hyvä hetki siirtää ralli pohjoiseen.
 

Micael

Micael
Liittynyt
24.5.2004
Viestit
17706
Sijainti
East of Eden
Tuolta Åren seudulta löytyy todella upeita teitä ja niissä on valinnanvaraakin enemmän kuin riittävästi. Myös maisemat ovat upeita. Toivottavasti siirtävät kisan. Vaasasta pääsisi mukavasti lautalla yli eikä kisapaikoille ole pitkästi matkaakaan.
 

jiipee64

Well-known member
Liittynyt
29.4.2008
Viestit
117
Sijainti
Jyväskylä
Joskus 2000-luvun alussa käytiin katsomassa paikallinen SM-ralli Uumajan ympäristössä.
Hienoja teitä oli ja lunta kyllä riitti...
 

Don Vito

Sekakäyttäjä
Liittynyt
2.3.2000
Viestit
4407
Sijainti
Event horizon
Ihan kaikki rallattelu ei sentään ole maailmassa pysähtynyt. 21.-22.3. ajettiin Jaappanissa 7 EK:n MCA Capriccio asvalttiralli (täysin kotimaisin voimin). Voiton korjasi Lancer Evo 9:lla Daisuke Fujimoto & T. Okazaki. Kakkosena Toyota GT86:lla Keji Tsuruta & K.Matsuo +38 sekuntia. Kolmantena Evo 5:lla +49 sekuntia voittajasta Fukumoto & Nishi.

Samalla päivämäärällä ajettiin Australiassa niin ikään assulla Lake Mountain Sprint. Voittajana Porsche 993 Turbo GT2:lla Jeff Morton & Daymon Nicoli. Kakkosena Holden Monarolla Dean Lillie & Adam Kudra. Kolmantena Mark Cates & Jarod Akker allaan Porsche 991 GT3 RS. Kilpailu oli osa Australian asvalttimestaruussarjaa.
 

AnttiL

Route Enthusiast
Liittynyt
25.12.2010
Viestit
9139
Sijainti
Lake City

AnttiL

Route Enthusiast
Liittynyt
25.12.2010
Viestit
9139
Sijainti
Lake City
Kisatauon ajaksi on kehitteillä tämmönen fantasy WRC -versio, jossa otetaan randomilla jokin kisa viimeisen 30 vuoden ajalta. Tavallaan enemmän lottoa kuin normaalisti, kunn ei voi edes tietää varmaksi, ajaako kaikki kuskit seuraavassa kisassa.

 

Don Vito

Sekakäyttäjä
Liittynyt
2.3.2000
Viestit
4407
Sijainti
Event horizon
Mister Hollywood a.ka. Petter Solberg suunnittelee seuraavansa Tommi Mäkisen viitoittamalla tiellä ja tuovansa oman tallin MM-sarjaan lähivuosina. Korona-pandemia pisti jonkin verran hiekkaa rattaisiin, joten ihan vielä ensi kaudelle se tuskin toteutuu, mutta 2022 tai 2023 olisi tähtäimessä. Ja omalle pojalle ei automaattisesti olisi luvassa ajopaikkaa, vaan se paikka pitää ansaita olemalla parempi kuin muut tarjolla olevat.
 

henrizio

väärinkäyttäjä
Liittynyt
21.4.2007
Viestit
2143
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/suomen-mm-ralli-tiukassa-tilanteessa-yksi-iso-paatos-vaikuttaa-kohtaloon-emme-halua-olla-itavaltalaisen-rinnebaarin-kaltainen-viruslinko/7798512

En ollut kuullut tuota vielä muualta, mutta tuossa jutussa mainitaan ohimennen: "Viimeksi Kansainvälinen autourheiluliitto FIA peruutti Safari-rallin."
Eipä tuohon tämän vuoden Safariin enää kukaan usko, mutta jos tuosta olisi jo julkaistu päätös, niin se tieto varmaan olisi myös jossain muuallakin. Vaikkapa siellä FIA:n sivuilla. :rolleyes:
 

Fiesta

Ralliperuna
Liittynyt
1.7.2011
Viestit
817
Sijainti
Porvoo
Saksan kisa vaarassa.
Lyhyesti, St.Wendelerin maakunnan johtaja ei ole hyväksymässä kokoontumisia. Eli se tarkoittaa että service parkin järjestäminen suunnitellulle Bostalseelle ei tule onnistumaan ja muitankin ongelmia tuosta seuraa.
 

DC

Helsingin UA
Liittynyt
27.10.2010
Viestit
3448
No niin, ja ralleja saa sitten taas järjestää Suomessa 1.6. alkaen. Toki "erityisjärjestelyin", kuten sanamuoto valtioneuvoston infossa kuuluu, mutta nyt vaan innovatiivisia ratkaisuja tiskiin.
 

Vihreä lippu

Well-known member
Liittynyt
9.10.2019
Viestit
743
”Rallifanit ja rallitoimittajat ovat äänestäneet Espanjan kaksinkertaisen maailmanmestarin Carlos Sainzin kaikkien aikojen kuljettajaksi.”

”Sainz voitti MM-sarjan nettisivuilla järjestetyn äänestyksen finaalissa yhdeksänkertaisen maailmanmestarin Sebastien Loebin.”

”äänestykseen osallistui yli 300 000 ihmistä. Ääniä kertyi pelkästään finaalivaiheessa yli 80 000”

 

Fiesta

Ralliperuna
Liittynyt
1.7.2011
Viestit
817
Sijainti
Porvoo
Tuossa monelle epäselväksi jääneet linjaukset että voiko urheilutapahtumissa olla yli 50ihmistä. Voi olla:

Ja miten tämä liittyy ralliin? Periaatteessa niin että kansalliset kisat on mahdollista järjestää kun vaan huolehditaan että kisakeskuksessa on riittävät välit ja hygienia. Suunta on oikea. Ja Elokuussa voi muutenkin olla höllempi linja. Kaikki kesä-heinäkuun kisat kun on jo muutenkin peruttu.
 

henkka_ok

penkkapelle
Liittynyt
24.9.2008
Viestit
1104
Sijainti
Etelä-Pirkanmaa
Periaatteessa niin että kansalliset kisat on mahdollista järjestää kun vaan huolehditaan että kisakeskuksessa on riittävät välit ja hygienia.
Tästäpä se rallissa jää kiinni, jos jostain. Ilmoittautumiseen ja katsastukseen aikataulu = turha jonotteleminen pois niin ehkä jotenkin mahdollista.
 
Ylös