Rata-autoilun SM-sarja 2012

Zege

Active member
Liittynyt
22.8.2012
Viestit
36
Sijainti
KLA
Mihinkäs Jore osui ja menikö pahaankin kuntoon? Noita S-cuppereita ei kait kasva ihan joka oksalla ja R:t on vieläkin harvemmassa.

EDIT: Ilmeisesti Porschesta tuli laakista vainaa ja kuski lähti piipaa-autolla vähintäinkin tarkasteltavaksi asevelikorjaamolle. Näin ainakin Kuismasen tiedotteista voi päätellä.
Itse tapahtuma meni itseltä ohi, kun huomio oli toisessa kohdassa rataa. Kyseessä kuitenkin oli siis aamun warm-up, jossa oli Porschea niin avoimesta GT:stä, GT3 Cupista, kuin PRCF kerhocup.

Radalla oli paljon vettä ja Porscheja aiemmin sitä oli 10 minuuttia kiertänyt vain Formula Fordit. Toisella kierroksellaan hieman takasuoran alun jälkeen (toimitsijoiden kommentteihin perustuen) Vanhasen Porsche ajautui radalta ulos ja kieri muutamia kierroksia katon kautta ympäri. Mutta kuten mainitsin, niin itse en varsinaista ulosajoa nähnyt, joten en lähde arpomaan sen enempää mikä sen aiheutti.

Siinä vaiheessa kun minä tapahtuneen havaitsin, niin auto oli jo tukevasti katollaan radan reunassa. 

Don Vito

Sekakäyttäjä
Liittynyt
2.3.2000
Viestit
4634
Sijainti
Event horizon
Kiitos kuvallisesta informaatiosta. Joren oman käsityksen mukaan auto lähti täysin yllättäen ja laakista lapasesta kun hitaampaa autoa ohittaessa toisen puolen pyörät lipsahtivat "liimatun" kiihdytysradan päälle. Josta sitten kulma edellä niinkutsutun turva-alueen mutakasojen yli rataa reunustaneeseen hiekka-/kivivalliin ja siitä muutaman kerran ympäri.
Jore kuvaili Motoparkin turva-alueita lähinnä TurMa-alueiksi eikä pelastushenkilökunnankaan toiminta saanut varsinaisesti kiitosta. Sen sijaan että auto olisi nätisti ja varovasti käännetty oikein päin, se "rysäytettiin" ilman mitään vaimennuksia takas pyörilleen - ennen kuin kuski oli pois autosta.
 

Zege

Active member
Liittynyt
22.8.2012
Viestit
36
Sijainti
KLA
Tuo rysäyttäminen kuvaa kyllä hyvin sitä kääntöä. Siinä oli pelastuskalustoa edessä, niin näin vain auton perän kun se käännettiin ympäri. Enpä tajunnut, että kuski oli edelleen sisällä. Tosin varmaan oli helpompi saada pois, mutta käännöstä ei kyllä vaimennettu mitenkään.

Motoparkin turva-alueet on kyllä hieman mielenkiintoiset osassa paikkoja sekä levydeltään, että pinnaltaan. Leveyttä on muutamiin paikkoihin hankala saada lisää, mutta jospa nuo turva-alueet muuten paranisi, kun siellä muutenkin näyttää positiivisesti vuosien jälkeen paikat kohenevan.

Kisaviikonlopusta muuten löytyy jonkinlaisia kuvailuja tuolta
http://www.zegetion.com/Motorsport/FINRace/2012-Race5/
 
Ylös