HUS Ravioli. Sairaalaruoka kyllä kannustaa kotiutumaan, mutta valitettavasti ei yhtään edistä paranemista.
Todella nihkeästi proteiinia, rasvaa ja kuituja tarjolla, mutta sokeria löytyy kaikissa muodoissa. On mehua, mehukeittoa, kaakaota, jälkkäriä ja jogurttia. Aterialla on pääsääntöisesti enemmän jälkiruokaa kuin kasviksia ja tuoreita hedelmiä ei ole ollut kertaakaan. Proteiinia ja rasvaa tarvitsisi paranemiseen, mutta täällä tuputetaan vaan leipää. Ruuasta löytyy muutama lihanpalanen ja pääasiallinen proteiinin lähde on leivänpäälliset. Onneksi ollaan saatu ateriat gluteenittomina niin ollaan pahimmat setit vältetty ja ollaan tuunattu omilla lisukkeilla. Tänään tuli kuitenkin vastaan ensimmäinen ruoka jota ei pystynyt syömään, kasvis-juustopihvit. Muuten on kyllä ollut ihan ok makuista ruokaa ja viikon kohokohta oli liha-perunalaatikko. Siinä oli myös ylivoimaisesti eniten lihaa. Jälkkäreiden pohjanoteeraus oli suoraan säilyketölkistä lastatut hedelmät sokeriliemessä.
On huomattu myöa ettei tee yhtään mieli mitään herkkuja. Otettiin mukaan vähän karkkia, mutta yhtään ei ole syöty koska ruokailujen yhteydessä saa jo niin paljon sokeria.
Enemmänkin mielialaa kohottavaa ruokaa kuin fyysistä paranemista edistävää ravintoa. En sano etteikö se olisi myös todella tärkeää. Itse saan suuret kiksit nakkikeiton nostalgisuudesta, mutta leikkauspotilas tarvitsee myös tiettyjä amino- ja rasvahappoja parantuakseen.