Safari-ralli 2024

toini

Member
Liittynyt
25.3.2012
Viestit
12
Kyllä, ja vaikka kuljettajan tai katselijan näkökulmasta päätökset tulee "ylhäältä" niin oikeasti FIA ja promoottori ei hirveästi taida keskustella näistä asioista, vaan asiat tulee promoottorille yhtä yllätyksenä kuin muillekin

No on tämäkin aika monimutkainen selittää ummikolle. Ja teoriassa on mahdollista saada enemmän pisteitä kuin yleiskilpailun voittaja?

Siis jos vaikka oot lauantaina kuudes, sun edeltä keskeyttää viisi autoa mutta jotkut muut perjantaina keskeyttäneet ajaa sunnuntaina kovempaa jolloin saat 16 pistettä ja lauantaina kärjessä ollut saa 18.
Teoriassa mikä tahansa on perseestä, ja tuskin mikään kelpaa kaikille ...ja ummikoita tuskin kiinnostaa koko pistejärjestelmä.

Tässä olisi sentäs olisi selkeä logiikka, mikä mun mielestä puuttuu nykysysteemistä kun käytetään tuota ehdollisista sääntöä pisteiden jakamisessa.

Ja tässä tapauksessa olisi olemassa ainakin suurempi mahdollisuus että sunnuntaina kärki kuskikaan ei köröttele ja varmistele maaliin pääsyä kuten esim. Kalle Safarissa. Toisaalta vaikka köröttelisikin varmasti maaliin, saisi ansaitusti palkinnoksi 10 ...tai vaikka 16 lisäpistettä.
 

toini

Member
Liittynyt
25.3.2012
Viestit
12
Olisiko sun systeemissä vielä power stage mukana?
Ajatuksena oli tuossa mulla se, että pienellä muutoksella nykyinen systeemi saataisiin paremmin toimivaksi. Powerstage on varmaan televisioinnin takia oltava mukana jonkinlaisena lisäkannustimena. Mulla ei ole aikaa laskea eri skenaarioita kuinka on mahdollista saada enemmän pisteitä, vaikka ei voittaisikaan. Yleisesti ottaen tuota nykysysteemiä viilaamalla voisi siis olla pe-la kahden päivän kisa, super sunnuntai sprinttikisa powerstage lisäpisteillä, sekä lisäpisteet kokonaiskisan voittajalle, sen verran ehdollisuutta mukana, että ne kokonaiskisan pisteet saisi vain ei keskeyttäneet kilpailijat. Jaettavien pisteiden määrät olisi sitten hienosäätöä, joka tietysti määrittelisi sen, kannustaako pisteytysjärjestelmä ajamaan kisoja maaliin ilman keskeytystä, vai yksittäisten kisojen voitoista raa'alla nopeudella ja isolla riskillä.
 

AnttiL

Reittinörtti
Liittynyt
25.12.2010
Viestit
14947
Sijainti
Tampereen lenkki
Ei kun ihan vaan koitan hakea sitä monimutkaisuutta ja sitä kuinka paljon kokonaispistemäärä tuossa nousisi. Koska nää kaikki systeemit on aina kompromisseja johonkin suuntaan.

Oma ehdotukseni: Voittajalle 25-18-15 jne, Sunnuntaista 5-4-3-2-1, Powerista 3-2-1. Tai pientä hienosäätöä että voittaja varmasti saa eniten.
 

teppoil

Moro vaan
Liittynyt
9.12.2008
Viestit
2590
Oma ehdotukseni: Voittajalle 25-18-15 jne, Sunnuntaista 5-4-3-2-1, Powerista 3-2-1. Tai pientä hienosäätöä että voittaja varmasti saa eniten.
Tämähän se kaikessa yksinkertaisuudessaan kuulostaisi erinomaiselta.

Nykysysteemissä lauantain jälkeen pisteiden jakaminen on kyllä suurin virhe. Kärjistetysti vienyt itsellä motivaatiota seurata koko rallia (ja sen tuloksia etenkin, ajamistahan on nautinto katsoa), vähän ollut fiiliksenä että katsotaan sitten sunnuntai-iltana teksti-tvstä kuka voitti ja kuka sai minkäkin verran pisteitä.
 
Ylös