AJ
Well-known member
Vain nesteet tippuvat.
Itse asiassa esim. jenkeissä nimenomaan "kannustetaan" tekemään virheitä, koska se näyttää että yrität. Suomen yritysmaailmassa niistä rangaistaan paljon pahemmin...Hurmurisija sanoi:Minulle on tärkeää tunne, että minulle suodaan joistain epäonnistumisistani huolimatta mahdollisuus yrittää ja pyrkiä eteenpäin ja että minua ei jätetä oman onneni varaan silloin kun en pärjää.
Tässä voi kysyä, että kenelle kaikille se koulutus pitää maksaa. Suomessa koulutetaan nyt ihan liikaa ihmisiä, koska jostakusta pitää tulla se duunarikin...Hurmurisija sanoi:Kun jenkeissä sattuu syntymään köyhään perheeseen ja on älyllisiltä ominaisuuksiltaan vain keskinkertainen, niin sen jälkeen voikin heittää hyvästit esimerkiksi korkeakoulutukselle. Paska säkä! Sellaista en Suomeen halua.
Aika monelle, koska yksinkertaiset suoritustason työpaikat vähenevät koko ajan ja työ kuin työ vaatii nykyään yhä enemmän osaamista. Ei sitä ilman koulutusta saa. Jos verrataan vaikka 60-lukua ja vuotta 2004, niin asetetut vaatimukset ovat aika erilaisia.jaska sanoi:Tässä voi kysyä, että kenelle kaikille se koulutus pitää maksaa.
Löpinää; kunnon lama tulee taloustieteilijöiden mukaan yhden sukupolven välein, eli seuraava matalasuhdanne on noin 2011-2014:yuck:jaska sanoi:ööö. Juuri toisinpäin. Suomi on ollut lamassa 2000/2001 vuodesta alkaen. Nyt alkaa mittarit osoittaa ylöspäin...
Ett silleen!!!!!!!
Ei ainakaan Georghe W. Bushin kaltaisille ruudinkeksijöille, jotka ovat oikeastaan vain asemansa ansiosta suorittaneet kaikki maailman "huippukoulut".jaska sanoi:
Tässä voi kysyä, että kenelle kaikille se koulutus pitää maksaa.
Ok eli Harward ja Yale antaa tutkintoja vain rahasta ja näin pilaa mainettaan....mn97 sanoi:Ei ainakaan Georghe W. Bushin kaltaisille ruudinkeksijöille, jotka ovat oikeastaan vain asemansa ansiosta suorittaneet kaikki maailman "huippukoulut".
Sanoinko minä niin?jaska sanoi:Ok eli Harward ja Yale antaa tutkintoja vain rahasta ja näin pilaa mainettaan....
Ett silleen!!!!!!!!!
Tehdastyöstä kyllä - palvelusektori (jossa ei koulutusta vaadita) sen sijaan kasvaa jatkuvasti...Hurmurisija sanoi:Aika monelle, koska yksinkertaiset suoritustason työpaikat vähenevät koko ajan ja työ kuin työ vaatii nykyään yhä enemmän osaamista. Ei sitä ilman koulutusta saa. Jos verrataan vaikka 60-lukua ja vuotta 2004, niin asetetut vaatimukset ovat aika erilaisia.
Pääsykokeet suosii rikkaita. Kun kirjat pitää oppia ulkoa, jos sinulla on varaa lukea ikuisuus ja käydä kurssit, niin pääset huom. helpommin sisään. Keski-Euroopan tapa "Kaikki sisään, huonoimmat ulos" on paljon parempi...Hurmurisija sanoi:Minusta nykyinen pääsykoemenettely ja tuettu opiskelu on monista vajavaisuuksistaan huolimatta suht oikeudenmukainen järjestelmä. Se suosii menestyneitä ja koulunsa eteen töitä tehneitä. Ihmisten olisi hyvä sijoittua sellaisiin töihin, joihin he sopivat. Tämä olisi sekä heidän itsensä että yhteiskunnan etu. Varallisuuteen sen sijaan mielestäni opiskeluoikeus ei saa perustua.
Kuinka usein jaska on käynyt parturissa, joka ei osaa leikata hiuksia? Kuinka usein jaska on käynyt hierojalla/fysioterapeutilla (ei millään thaihierojalla), joka "on revitty kadulta"?jaska sanoi:Tehdastyöstä kyllä - palvelusektori (jossa ei koulutusta vaadita) sen sijaan kasvaa jatkuvasti...
Öööh... siis mitä IHMETTÄ sinä tuossa oikein sanot, en tajunnut nyt kyllä ollenkaan lukemaani.jaska sanoi:
Myyjän ja Insinöörin koulutukset vaatimukset ja loistavan(myyjän/insinöörin) persoonat eroavat totaalisesti... Toiselta ei vaadita esim. oikeastaan ollenkaan ihmistuntemusta(vaikka se on etu), toisella se on menestymisen edellytys.
Palvelusektorilla tarvitaan juuri sitä kaikkein kalleinta koulutusta. Yhtä halpaa koulutusmuotoa kuin yliopisto, jossa hyvin pienillä resursseilla koulutetaan hyvin suuria joukkoja, ei muualla liene. Yliopistossa ei käytännössä saa minkäänlaista henkilökohtaista ohjausta ja opetusryhmien koko on parhaimmillaan satoja. Venepuuseppää sen sijaan täytyy jonkun ihan oikeasti opettaa, toisinaan luultavasti ihan kädestä pitäen.jaska sanoi:Palvelusektorilla tarvitaan koulutusta - kyllä. Mutta ei korkeakoulukoulutusta.
Näin juuri. Suurin osa noista palveluammateista pitää opettaa kädestä pitäen. Ja silloin _kaikilla_ on samat mahdollisuudet. Koska kyllä se työnantaja, kuka sen koulutuksen maksaa, ottaa "koulutettavaksi" sen kenestä tulee olemaan eniten hyötyä tulevaisuudessaa...Hurmurisija sanoi:Venepuuseppää sen sijaan täytyy jonkun ihan oikeasti opettaa, toisinaan luultavasti ihan kädestä pitäen.
Yleistys on kehno. Kamala ero on sillä mitä myyt. Insinööri voi monessakin tapauksessa olla myyjä. Pölynimureita myy joku jollain koulutuksella, mutta paperikoneiden myyjä onkin sitten todennäköisesti juuri insinööri.jaska sanoi::eek!:
Siis loistava myyjä ja loistava insinööri tarvitsevat täysin erillaiset koulutukset. Ja toisessa loistava (esim. loistava myyjä) ei välttämättä edes kovalla koulutuksella toimi insinöörinä ja toisinpäin.
Ihmistuntemus on myyjälle elintärkeää, insinööri ei välttämättä tartte sitä ollenkaan (vaikka se onkin avuksi...)
Annetaan asioiden edetä omalla painollaan :thumbup:Sam sanoi:Pitäisiköhän tänne insinöörinä kommentoida jotain:thumbup: