Eipä koulunpenkiltä työttämäksi valmistuvan työttömyyskorvaukset kummoisia ole.Mites toi toimii käytännössä? Ovat mieluummin ilman työttömyyskorvausta?
Eipä koulunpenkiltä työttämäksi valmistuvan työttömyyskorvaukset kummoisia ole.Mites toi toimii käytännössä? Ovat mieluummin ilman työttömyyskorvausta?
Kai se nyt opintorahaa paljon parempi on? Ja saako opintorahaakaan jos ei kerry opintopisteitä?Eipä koulunpenkiltä työttämäksi valmistuvan työttömyyskorvaukset kummoisia ole.
Kai se nyt opintorahaa paljon parempi on? Ja saako opintorahaakaan jos ei kerry opintopisteitä?
Juu, tiedän kyllä taktiikan, että CV:ssä näyttää hienolta, että on "heti" valmistumisen jälkeen päässyt alan töihin, mutta ihmetyttää vaan, että millä sitä elää?
Juu, vaikka kaupan kassalla, mutta eihän silloin kait saa työttömyyskorvausta, johon tuossa aiemmin viitattiin, eli ei opiskele, eikä ole työttömänä. Mitä järkeä?Voihan sitä olla töissä vaikka virallisesti olisikin opiskelija. Sehän vasta CV:ssä hyvältä näyttääkin "Jaksoit olla töissä opiskelujen ohessa".
.jps sanoi:Syynä on yksinkertaisesti se, ettei ole paljon järkeä ottaa papereita pois ja virallisesti työttömänä odotella työpaikan löytymistä.
On parempi kuin opintoraha, mutta toisaalta esimerkiksi asuminen, terveydenhuolto ja julkinen liikenne on opiskelijalle halvempaa. Työskentelemällä osa-aikaisesti pärjäilee varsin mukavasti.Kai se nyt opintorahaa paljon parempi on? Ja saako opintorahaakaan jos ei kerry opintopisteitä?
54op kuulostaa hieman liian suurelta vaatimukselta, mutta onhan niitä nostettu pikkuhiljaa. Opintoviikkoaikana muistan, että n. 35ov vaati jo kunnon rypistystä ja sehän on opintopisteissä (riippuen kertoimista) jotain 52-53. Tietysti vertailu on mahdotonta, koska ihmisestä ja aiheesta riippuen työmäärät voivat olla pisteitä suurempia tai pienempiä.On parempi kuin opintoraha, mutta toisaalta esimerkiksi asuminen, terveydenhuolto ja julkinen liikenne on opiskelijalle halvempaa. Työskentelemällä osa-aikaisesti pärjäilee varsin mukavasti.
Opintorahaan vaadittavat opintopisteet taas ovat aika vaatimattomat tarvittavaan työmäärään nähden ainakin osassa tutkinnoista (tai raja on toki sama kaikkialla, olikohan 54 op yhdeksän kuukauden tukiin, mutta opintopisteet eivät kerro todellisesta työmäärästä mitään).
Juu, teekkarien touhuja kun olen sivusilmällä seurannut, niin pinnat ovat täysin erilaisen työn ja tuskan takana. Matematiikan kanssa uskon tuon olevan erittäin kova vaatimus. Kauppatieteilijä taas käy tiettyjen pääaineiden perusopintoja varsin vaivatta jos tahtoo tukia nostaa ja pisteitä ei muuten enää tule.54op kuulostaa hieman liian suurelta vaatimukselta, mutta onhan niitä nostettu pikkuhiljaa. Opintoviikkoaikana muistan, että n. 35ov vaati jo kunnon rypistystä ja sehän on opintopisteissä (riippuen kertoimista) jotain 52-53. Tietysti vertailu on mahdotonta, koska ihmisestä ja aiheesta riippuen työmäärät voivat olla pisteitä suurempia tai pienempiä.
Omassa tutkinnossani vaatimus 35ov/9kk on mielestäni jo älytön, se vuosi kun luin pelkkää puhdasta matematiikkaa sain vaivoin alle 30ov vaikka aivot eivät enää oikeastaan pysyneet perässä.
Kehysriihen verolinjauksia
Energiaverotus
- Valtio kerää energiaveroja lisää 750 miljoonaa euroa Kela-maksun poiston korvaamiseksi.
- Muutokset lisäävät kuluttajien energiaveroja keskimääräisessä kerrostaloasunnossa 1,7 euroa kuukaudessa. Sähkö- tai öljylämmitteisessä omakotitalossa lisälasku on 16,5 euroa kuukaudessa.
- Kevyen polttoöljyn, raskaan polttoöljyn, sähkön, kivihiilen ja maakaasun verotus nousee.
- Bensiinin ja dieselöljyn verotus ei nouse.
- Maatalouden ja kasvihuoneviljelyn energiaveronpalautusta kasvatetaan. Verorasitus ei kasva olennaisesti.
Alkoholivero ja muu verotus
- Alkoholivero nousee lokakuun alusta 10 prosenttia. Korotus painottuu väkeviin juomiin.
- Elintarvikkeiden arvonlisäprosentti alenee aiemmin päätetyn mukaisesti viidellä prosenttiyksiköllä 12 prosenttiin lokakuun alusta.
- Hallitus voi jatkaa tuloverotuksen maltillisia kevennyksiä tukeakseen työllisyyttä ja kilpailukykyä tukevien palkkaratkaisujen syntyä.
Kiinteistövero ja yhteisövero
- Sekä ala- että ylärajoja korotetaan.
- Yleisen kiinteistöveron vaihteluväli nousee 0,5-1,0 prosentista 0,6-1,35 prosenttiin.
- Vakinaisen asuinrakennuksen kiinteistöveron vaihteluväli nousee 0,22-0,5 prosentista 0,32-0,75 prosenttiin.
- Kunnat voivat vastakin määrätä veron suuruudesta vaihteluvälin sisällä.
- Kuntien jako-osuus yhteisverosta nostetaan väliaikaisesti kymmenellä prosenttiyksiköllä 32,3 prosenttiin vuosiksi 2010-2011.
Eikö se ruoki lamaa että rahat menee kalliimman energian ostoon? Varsinkin kun sen veronnoston maksaa nytten kuluttutajat eikä yritykset?:doubtful:Valtiontalouden raamit on nyt määritetty pariksi seuraavaksi vuodeksi. Kela-maksun poisto yrityksiltä korvataan nostamalla mm. energiaveroja. Omasta mielestäni oli erittäin tärkeä linjaus, että työn verotuksen keventämistä jatketaan. Ei olisi mitään mieltä ruokkia lamaa nostamalla tuloveroa.
Eilen taidettiin uutisoida, että 2/3 näistä korotuksista kohdistuu yrityksiinEikö se ruoki lamaa että rahat menee kalliimman energian ostoon? Varsinkin kun sen veronnoston maksaa nytten kuluttutajat eikä yritykset?:doubtful:
Työn verotuksen keventäminen on käytännössä jo päättynyt. Hallituksen kunnille ohjaamat lisämiljoonat eivät riitä kattamaan laman aiheuttamaa vajetta. Kunnallisvero nousee todella monessa kunnassa ja sitä kautta lamaa ruokitaan.Valtiontalouden raamit on nyt määritetty pariksi seuraavaksi vuodeksi. Kela-maksun poisto yrityksiltä korvataan nostamalla mm. energiaveroja. Omasta mielestäni oli erittäin tärkeä linjaus, että työn verotuksen keventämistä jatketaan. Ei olisi mitään mieltä ruokkia lamaa nostamalla tuloveroa.
Työnantajien kelamaksurasitus siirretään näin 1/3 kuluttajien kannettavaksi. Tähän suostumiseen Kataiselta meni muutama nanosekuntti.Eilen taidettiin uutisoida, että 2/3 näistä korotuksista kohdistuu yrityksiin
Mutta ei anneta faktojen haitata hyviä väitteitä!
Itsehän harjoitin tätä kaksi kk, kun oli jatko trainee-ohjelmasta oikeaksi työntekijäksi vielä auki. Nyt sitä yritetään pusertaa kokoon siten, että paperit ulkona huhtikuun lopussa. Todella monet kaverini lykkäävät tällä hetkellä valmistumista, eivät mene graduryhmiin, vaan lähtevät vaihtoihin tai ottavat esim lyhyitä äitiyslomasijaisuuksia työkokemuksen kartuttamiseksi määräaikaisilla pesteillä.Ainakin viime laman aikana suurin osa opiskelijoista pyrki lykkäämään valmistumista, esimerkiksi gradu jätettiin palauttamatta. Syynä on yksinkertaisesti se, ettei ole paljon järkeä ottaa papereita pois ja virallisesti työttömänä odotella työpaikan löytymistä.
Valotetaan nyt tätä asiaa hieman työnantajankin perspektiivistä. Missään nimessä ei kannata valmistumisen jälkeen jäädä työttömyyskorvaukselle, jos omaa koulutusta vastaavaa työtä ei ole tarjolla. Jos papereissa näkyy huonon taloustilanteen aikana vuokrafirmahommia, kaupan kassatyötä, uimavalvontaa, huvipuiston asiakaspalvelua tai mitä tahansa muuta, lasketaan se ilman muuta suureksi plussaksi.Kukaan ei halua valmistumisen jälkeistä työttömyyttä papereihin, joten gradut tehdään loppuun asti, mutta kuitenkin niin ettei lopullisia papereita oteta ulos vasta kun työelämään siirtyminen on varmistunut. Näin opiskelija pysyy myös jossain tulolähteessä kiinni eikä putoa tyhjän päälle.
yllättäen Moe tuli tänne vain haukkumaan :nope: Mutta eikös täällä ole kovaan ääneen vaadittu veronalennusten peruttamista, nyt kun pienellä osalla tuosta summasta veroja korotetaan, niin siitäkin valitetaan. Tee niin tai näin, niin teet väärinEi Jaska tota tajua. Turha vaiva edes yrittää sitä sille selittää.
Et ole tainut lukea yhtäkään postausta mitä kirjoitin esim. tuosta kela-maksun siirrosta osittain palkansaajille?yllättäen Moe tuli tänne vain haukkumaan :nope: Mutta eikös täällä ole kovaan ääneen vaadittu veronalennusten peruttamista, nyt kun pienellä osalla tuosta summasta veroja korotetaan, niin siitäkin valitetaan. Tee niin tai näin, niin teet väärin